:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Б. Рашков: Липсват доказателства по делото "Луканов"

Имаше и друга версия за убийството, твърди бившият шеф на следствието
Снимка: Борислав Николов
Делото за убийството на Андрей Луканов отново разбуни страстите в съдебната зала.

Има доказателства, събирани от мен по разследването за убийството, които липсват по делото. Това обяви вчера бившият шеф на Националната следствена служба и настоящ депутат от левицата Бойко Рашков. Версията, по която той работел, не била свързана нито с петимата подсъдими за убийството, нито с вражда между Луканов и покойния Илия Павлов. Възможно е тези материали да са унищожени, предположи Рашков на излизане от залата, но отказа подробности.

Софийският апелативен съд гледа като втора инстанция процеса за разстрела на експремиера на 2 октомври 1996 г. Преди това градските магистрати осъдиха на доживотен затвор за убийството Александър Русов, Алексей Кичатов, Юри Ленев, Георги Георгиев и Ангел Василев.

Върху Юри Ленев е упражнявано физическо насилие по време на разследването, обяви още Рашков пред съда. Той припомни, че заради това един от следователите по делото - Богдан Карайотов, бе пенсиониран от Висшия съдебен съвет.

Усещах индиректен политически натиск от управляващите (правителството на Иван Костов - б. р.), заяви Бойко Рашков. Според него разследващите са били принудени да посочат убиеца на Луканов. А правителството постоянно повтаряло, че убийството е разкрито с помощта на чужди спецслужби.

В хода на разследването той бе атакуван, че като шеф на следствието покровителства първия заподозрян за убийството - Райко Петров. Заради това две години след началото на разследването главният прокурор Иван Татарчев спря достъпа на Рашков до делото.

Освен Рашков показания по делото вчера дадоха и двама бивши соцдепутати - Дончо Атанасов и Чавдар Добрев. Те бяха поискани от защитата, за да разкажат как Луканов избухнал заради Илия Павлов след съвещание на ръководството на българо-руското дружество "Топенерджи". Луканов беше яростен. Закани се, че ще унищожи Павлов, нарече го нищожество и криминален тип, разказаха двамата.

В съда за пореден път не дойде и друг интересен свидетел - Ангел Георгиев - моряк от кораба, превозил Александър Русов от родината му в Бургас през 2000 г. Русов бе признат за физическия убиец на Луканов.
9
608
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
08 Февруари 2005 02:11
/:/ "Б. Рашков: Липсват доказателства по делото ""Луканов"
......................................... ......................................... .........
НИЩО НОВО!
И доказателства по Делото за убийството на Джон Кенеди има изчезнали!
08 Февруари 2005 02:35
Параграфе,
не "има изчезнали", а са изчезнали. Ако те закарам в Далас (с твоето аналитично мнислене) ще можеш да се убедиш, че нито една местна (не казвам наша или моя - силно се разграничавам от офицялните мнения) версия за Кенеди не издържа критика.
>>>
Параграфе, моля те, натискай с предложената вече "консенсократия". Не се плаши от критики отляво и от дясно. Не го раздавай като младо девойче! Това би била една великолепна форма и рационална, работеща стратегиия. Има според мен един недостатък - резултатът много лесно може да стане средно сив. Особено ако всеки си прави стратегията с оглед на това как другите ще правят техните стратегии.
Аз, дето си правя ташак с толкова неща, като видях нещо сериозно, реших да ти изадвокатствам, ама нямам време. Дано някои форумци не си гледат само пъпа, а те вземат насериозно. Има честни хора тук, ще видиш!
слънчо
>>>>><<<<
08 Февруари 2005 03:02
SLUNCHO 6,
Туй ще кажа... и ще свърша / по темата "Консенсускрация"/ :
ПО- ДЕМОКРАТИЧНА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО КОНСЕНСУСКРАЦИЯТА!!!
Защото, и при Демокрацията, и при Консенсускрацията, е възможно да бъде взето при гласуването НЕ най-ПРАВИЛНОТО Решение /е, зависи и от Гледната Точка!/! Но при Консенсускрацията Решението/правилното или НЕправилното/ винаги ще е СПРАВЕДЛИВО- защото /за/ВИНАГИ изключва Диктатурата A PRIORI на Мнозинството над Малцинството! А при Демокрацията ВИНАГИ Решението ще е НЕсправедливо- защото ВИНАГИ включва A PRIORI Диктатурата на Мнозинството над Малцинството !!! А има и други ПЛЮСОВЕ при "Консенсускрацията" /например, ОТПАДА Балотажът!/
Тя и затова "Консенсускрацията" НЕ се харесва на хората с ДИКТАТОРСКИ манталитет!!! КАЗАХ!
Бъди жив и здрав!
Аз "отлитам" ! ЛЕКА НОЩ
08 Февруари 2005 07:33
Ама то и за неучилите право е ясно, че някои се опитват да бутнат разследването и съответно делото в удобната им посока. Мирчо Спасовите синове искат да извадят машите си чисти и продъжават с овнешките си глави като овце стръвници.
Не можете да заблудите никого.
Ако тези хора бяха наистина невинни всичко щеше да потъне в тишина и забвение, а сега някои постоянно налива пари някъде, и прави отчаяни опити да хвърля пепел в очите на обществото съда.
Колкото от по-високо се провикват - толкова повече пари са хвърлени - елементарно е.
08 Февруари 2005 08:11
При такива убийства физическите извършители не са важни. Но истинските поръчители никога не могат да бъдат заловени. В лукановият случай, той на толкова много хора бе дал пари и толкова много хора шантажираше и манипулираше (беше се вживял в ролята на играч от свитовна класа), че сигурно 800 души са имали мотив да го освиткат.
08 Февруари 2005 08:53
Параграфе, прав си, но защо забравяш болшевизма - диктатура на мнозинството, или демокрация?
08 Февруари 2005 11:47
Тък играят голями пари и власт и никога няма да научим истината. Може би пра-пра-пра-пра-внуците ни след 100-200 години повече ще знаят по въпроса.
Колкото до Рашков и Иван Костов не съм учуден, костовашкия стил си личи добре.
08 Февруари 2005 13:10
SHAKE,
НЕ СЪМ ГО ЗАБРАВИЛ, БЕ!
И той- "БолшевизЪмът"/сиреч, ДИКТАТУРАТА на Пролетариата"!/ влиза в кюпа!
"ПЪРВО-ПРЕДИ ВСИЧКО! ПЪК ПОСЛЕ-СЛЕД ТОВА! " /заб.: това Не са думи на Н.В. С-2!/!!! ХА-ХА-ХА!

Редактирано от - paragraph39 на 08/2/2005 г/ 13:11:40

08 Февруари 2005 15:13
Интересен въпрос - демокрация, консенсус, диктатура на мнозинството.
Консенсус - всички са съгласни
Диктатура на мнозинството - каквото реши някаква част, наречена представители на мнозинството, това става, въпреки несъгласието или съпротивата на малцинството
Демокрация - каквото реши една част, притежаваща средства, това става, въпреки несъгласието на мнозинството, като това е замъглено от понятието избори, където винаги печели този, който има средствата, най-много тези с средствата да се състезават помежду си.
С други думи:
Консенсус = управление на всички
Диктатура на мнозинството = управление на мнозинството
Демокрация = управление на малцинството
И ако добавим и
Монархия = управление на един случаен човек,
случаен в смисъл, че не е такъв по заслуги.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД