:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Спор

Бойко Рашков: Българите трябва да знаят за кого гласуват

Не си отмъщавам на Бонев, изпълнявам морален дълг към избирателите, кълне се бившият шеф на спецследствието
- Г-н Рашков, наистина ли Богомил Бонев е замесен в опит за убийство?

- Категорично стоя зад думите си, че има такива показания на свидетел, дадени пред съдия. Показания, в които се съдържат сериозни данни за участието на този човек в престъпна дейност. Това и казах в Пловдив онзи ден. Не ми е известно какъв е резултатът от проверката на тези показания. И затова е коректно да се въздържа от по-нататъшен коментар.

- Защо тогава изобщо заговорихте?

- От пътуванията ми из страната разбрах, че гражданите, които само след няколко дни ще отидат пред избирателните урни, не познават добре претендентите за поста държавен глава. И според моите разбирания няма нищо странно, когато някой, в случая аз, изразява своето мнение за тези кандидати и изнася информация, пряко отнасяща се до тях. Смятам, че го дължим на българския избирател - той трябва да знае кого избира.

- Откога ви е известна тази информация за Бонев?

- Свидетелските показания са ми известни от деня, преди да ги оглася в Пловдив. И понеже до изборите остават само няколко дни, мисля, че българите трябва да знаят, че има опасност да бъдат избрани хора, за които има съмнения, че са извършили престъпление.

- Обявихте, че знаете и други неща за Бонев. Какво сте предприели по тях, кого сте сезирали?

- Знаех, че Висшият съдебен съвет, струва ми се, и прокуратурата е сезирана с материал за едно разпореждане, дадено от бившия министър Бонев за подслушване на лица в случай, когато законът не го разрешава.

- За собственото си подслушване по делото "Луканов" ли говорите?

- Не. Говоря за подслушването на адвокат във връзка с негова адвокатска дейност. Не съм сигурен дали не ставаше дума за Константин Симеонов (б. р. - навремето адвокат на Валтер Папазки). Избягвам да коментирам проблемите, които Бонев е създал лично на мен и на моето семейство, докато беше министър на вътрешните работи.

- Не си ли отмъщавате на Бонев?

- Личните ми отношения с г-н Бонев нямат нищо общо с чувството ми за морален дълг да информирам българските избиратели.

- Знаеше ли парламентарната ви група за това, което се каните да обявите? Георги Първанов публично се разграничи от изявленията ви.

- Искрено се изненадах, когато разбрах, че Бонев ме възприема едва ли не като личен, собствен депутат на Георги Първанов. Изглежда, не знае, че съм депутат от гражданската квота на Коалиция за България. Не съм ангажиран като партиен член в тази коалиция и не съм собственост на нито един партиен лидер. Освен това нито съм длъжен, нито смятам да съгласувам с когото и да било личната си оценка за качествата на един или друг кандидат-президент. Мисля, че Георги Първанов е в пълното си право да прецени дали да възприеме и подкрепи моите изявления, или да не ги възприеме и да не ги подкрепи.
830
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД