:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бог да пази България от следващия президент!

Аз все още се колебая. За кого да гласувам?

Като гледам, май за никого. Сигурно няма да съм сам - половин България е с мен. И тази половин България, мисля, също има право да защити позицията си!

Съгласен съм, че всеки от кандидатите има своите достойнства и разполага със сравнително солиден управленски потенциал. За съжаление аргументите "против" натежават. Ще се опитам да обоснова, макар и в най-общи линии, своите съмнения.

Георги Първанов е уравновесен човек, натрупал сериозен политически опит. Но дълбоко напластените партийни пристрастия и резонно очакваният постоянен натиск от страна на твърдия червен електорат при обсъждането и вземането на повечето решения едва ли ще му позволят да бъде президент на всички българи.

Освен слабостите на неовладените емоции и невинаги отговорно обмислените изявления, Жорж Ганчев има и друг, много важен недостатък. Известно е, че от президента зависи пряко или косвено назначаването на някои ключови постове. Той трябва да притежава кадрови нюх. Г-н Ганчев е с доказана липса на подобни качества. Два пъти вкарва хора в Народното събрание и два пъти тези хора се разбягват и го оставят без парламентарна група.

Петър Берон е учен с неоспорим интелект и обаяние, но върху евентуално възобновената му политическа кариера ще продължава да тежи съмнението за ДС сътрудничеството му. Не знам къде са се дянали днес документалните свидетелства, но през 1990/91 аз и останалите членове на НКС чухме личната му изповед.

Към Богомил Бонев имам един въпрос: как ще обясни заплахите с Наказателния кодекс и квалификациите "сръбски мекерета", адресирани до българските интелектуалци по време на войната в Косово през 1999 г.

Политическата кариера на г-жа Инджова, с която тя толкова се гордее, не е изобщо кариера на политик, а е просто кариера на висш държавен чиновник. Тя не е била избирана от хората, не е печелила с определена програма или идеология тяхното доверие, а е назначавана от своите началници.

Най-сериозният кандидат за поста - г-н Стоянов, се самоизтъква, че пръв от политиците е тръгнал на битка с корупцията, че и сянка от съмнение за подобни провинения не е паднала върху него. Корупцията, хайде, може и да го е отминала (най-малкото поради невъзможността да бъде доказана), обаче неморалното разбогатяване и циничното (на фона на общата мизерия) осигуряване на служебен разкош - хич! Не сме забравили скандала с губещите държавни предприятия, развързвали кесията си за хатъра на "ТОЙ Е".

Що се отнася до прословутата му антикорупционна борбеност, то много преди нашата общественост да се запознае с физиономията на самоотвержения борец, български политици (главно от средите на дисидентите) не само останаха докрай верни на своите нравствени принципи, но и (за разлика от г-н Стоянов) не позволиха, доколкото им стигаха силите, тази социална язва да придобие отчайващите днешни размери още в началото на демократичните промени.

Точно затова и бяха отстранени впрочем от политическата сцена. Затова няма да гласувам за никого.

Бог да пази България от следващия президент!
885
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД