:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 184
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Смърт прекрати състезание по супермото край Плевен

Габровският пилот Мариян Цанков се преобърна и почина от травмите си
Мариян Цанков
Смърт бе причината състезанието за Европейската купа по супермото в Долна Митрополия край Плевен да бъде прекратено вчера. Още в първата обиколка АТВ-то (б.р. - 4-колесни мотори), управлявано от Мариян Цанков закачи колелото на съперникова машина и се преобърна върху оф-роуд участъка на трасето. След инцидента 36-годишният габровец остана да лежи на земята. Той бе натоварен моментално на линейка и откаран в плевенска болница, но там лекарите не успяха да спасят живота му и около 13.50 ч. Цанков почина от травмите си. Мариян бе от габровския клуб "Мотоспорт Груп", участваше в състезания с пистови и кросови мотоциклети, и с АТВ. Той бе управител на "Субару Автоцентър Габрово", работеше и по подготвяне на рали-автомобили "Субару" на български пилоти.

След инцидента с него надпреварата незабавно е прекратена, като по решение на журито са отменени всички следващи стартове за деня.

Двудневните състезания край Плевен бяха организирани от две федерации. В събота надпреварата бе с "домакин" турската мотоциклетна централа. Тъй като комшиите нямат подходящо трасе, те избраха пистата, изградена върху част от самолетната писта в Долна Митрополия. По ирония на съдбата вчерашното фатално състезание бе вече организирано от българската федерация и се водеше предпоследен кръг от надпреварата за Европейската купа по супермото (каране по смесено трасе - писта и оф-роуд).

След съботния ден в най-големия клас S Оpen за Еврокупата водеше Росен Тончев. В клас S1 лидер бе Александър Георгиев, на 6 т. пред Ангел Караньотов, а в Junior челното място в класирането бе за Цонко Пеев с 214 т.
3396
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД