:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КАЗУС

Тестостеронът на Семеня бил в женските норми

Снимка: РОЙТЕРС
Кастър Семеня бе посрещната като герой в родното си село и позира пред колибата, в която живее. Сега вече ще се шири в нов дом, подарен й от провинция Лимпопо.
Нивото на мъжкия хормон тестостерон в организма на световната шампионка на 800 м Кастер Семеня (ЮАР) е в допустимите норми, макар и да е 2 пъти над нормалното, написаха вчера южноафрикански медии, цитирани от агенция ИТАР-ТАСС. Ежедневникът "Мейл енд Гардиън" цитира източник от федерацията по лека атлетика на ЮАР, който обяснява: "Правиха й анализ за полова принадлежност преди 3 г., когато бе на 15 и почна да участва в състезания. Установено бе, че е жена, независимо че има повишено ниво тестостерон".

Семеня спечели в Берлин титлата с изумителен резултат (1:55.45 мин.) и бе обвинена, че е мъж. Международната федерация IAAF оповести, че има назначено щателно изследване на атлетката. Резултатите от него все още не са готови.

Междувременно Кастър получи от правителството на провинция Лимпопо нов дом, където да се пренесе със 7-членното си семейство от колибата в село Га-ммаселонг, където живееше досега.
1
1364
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
31 Август 2009 12:35
Може и да е жена, но на нано равнище.
-
Проблемът е, че не всеки зрител на леката атлетика се интересува от нанотехнологии и още по-малко ги ползва при гледане на състезания
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД