:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Армията отваря борси за кадрови бойци

За първи път армията организира борси, на които ще се набират желаещи за кадрови военнослужещи. Днес такава се открива в Дупница, в Пазарджик - на 25 октомври, в Смолян - на 27 октомври, Шумен - на 3 ноември, Плевен - на 8 ноември, Сливен - на 23 ноември, Карлово - на 24 ноември, и в София - на 29 ноември.

Досега се търсеха работни места за освободени от армията военни, но вече приоритет за МО е набирането на професионални войници.

През последните години се увеличава броят на желаещите да станат професионални войници. На последния конкурс, организиран в Плевен за 500 длъжности в сухопътните войски, са се явили близо 900 кандидати. Около 20 процента от тях са били с висше образование. Непрекъснато расте броят на висшистите, които кандидатстват за професионална служба.

Армията очаква до края на месеца МО да приеме указания, които ще улеснят процедурите за кандидатстване. Предвижда се създаването на мобилна група от Военномедицинската академия, която ще извършва прегледи на кандидатите по региони. Според подготвяните нови указания сираците няма да плащат за медицинските прегледи.

До момента в армията има над 12 000 платени бойци. Почти още толкова трябват, за да може войската да стане напълно професионална и да отпадне наборната служба.
4
594
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
19 Октомври 2005 07:10
Армията отваря борси за кадрови бойци. Полицията отдавна отвори инкубатора си за борци.

19 Октомври 2005 07:49
Да подписват декларации, че като станат войници няма да им плащаме ако ходят по света в окупаторски мисии.
19 Октомври 2005 08:52
А някой може ли да каже през последните няколко години колко пък са се отказали от кадрова войнишка служба и какъв процент са от постъпилите???
19 Октомври 2005 11:10
А някой що не ми разясни що като дойде време за отбиване на все още задължителната наборна военна служба огромна част от донаборниците гледат как да скатаят или отложат??? Прибягват до какви ли не методи за да бъдат искарани "Негоден"!!! Сега някаква изперкала "Фуражка" ше се бие в гърдите и ше разпрая на лево надесно колко много желаещи имало да СЛУЖАТ!!! ГЛУПОСТИ!!!!!!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД