:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 174
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Тренто" разпродава кризисно отбора

Стойчев може да остане, Казийски - вероятно не, обяви шефът на италианския волейболен шампион
СНИМКА: TRENTINOVOLLEY.IT
Диего Мосна (в средата) разчита, че Радостин Стойчев (вляво) ще направи компромис и ще продължи работата си като треньор на "Тренто".
Макар и на върха на славата, с волейболния проект "Тренто" явно е свършено, пролича от интервю на боса на италианския шампион Диего Мосна, който за 13 г. управление превърна отбора в световен хегемон.

"От идеалистична гледна точка щеше да е перфектно да приключим с този отбор след този сезон - заяви той пред в. "Л'Адиже". - Мерилин Монро като стара никой не я е виждал и ще я запомним все така красива. С Бриджит Бардо не е така. Може би е банален пример, но след като имахме най-силния волейболен отбор в света, сега сме принудени да се борим със зъби и нокти за оцеляване."

Най-големите успехи тимът извоюва в последните 6 сезона, откакто треньор е Радостин Стойчев. От 2008-а "Итас Диатек" спечели 14 трофея - по 3 пъти титлата и купата на Италия, веднъж Суперкупата на Италия, 3 пъти Шампионската лига и 4 пъти световното клубно първенство. Но сега има сериозни икономически проблеми и ръководството дори е обмисляло да прекрати участие в Серия А1 на Италия.

"Но това щеше да е тежък удар за италианския волейбол и за нашата детско-юношеска школа. Така че нека стиснем зъби, да стесним редиците и да изградим конкурентен отбор с млади играчи", каза Мосна.

Основният план предвижда кризисна разпродажба на топиграчите. Знае се, че напускат Ян Щокр, Андреа Бари и Стефан Хртиански, но босът намекна, че суперзвездите Матей Казийски и Османи Хуанторена също може да напуснат: "Мисля, че ще е трудно двамата да останат. Трябва да разберем какво можем да продадем и да намерим къде да го продадем."

Мосна разкри, че Стойчев е склонен на компромис със заплатата си и най-вероятно ще остане: "Още малко и ще преподпише. И тук въпросът е от икономическа гледна точка. Поискахме от него и той да се жертва. Стойчев заслужава доста повече, но днес нашият клуб не може да харчи както преди."
5
1396
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
23 Май 2013 23:23
Една, безспорно, тъжна новина! И Диего не е прав, един отбор не може да се сравнява с Мерилин Монро или Бриджит Бардо! Барселона във футбола го доказва!
24 Май 2013 08:44
Наистина феноменален отбор има/ше Тренто! За нас остава утехата, че сме имали щастието да ги наблюдаваме. Плюс естествено и нашето бг участие, което ни гъделичка по егото.
24 Май 2013 18:17
Мосна знае, че Радо пак ще му сглоби отбор от нищото и няма смисъл да плаща на вече големи звезди.
26 Май 2013 11:18
Има тема за волейболните вълнения, дами и господа. Ще Ви бъда лично признателна да пишете там. Нямам време и възможност да щъкам из целия форум, от футбол не разбирам, но чета, следя, гледам волейбол, когато мога.
****
Честито на "Лудогорец", прочие. Господ винаги си е знаел работата. Е, в кошара не вкарвал, за това в случая "Левски" се погрижиха. Дали Домусчиев е плащал на други отбори премии не знам, на 'Левски", който свърши черната работа е редно да "кихне" нещо. Наздраве
26 Май 2013 11:22
Единственото, което може да ни успокои за бъдещето на Тренто, е че кризата е повсеместна, то пък ега ти успокоението, Така, или иначе промени и подмладяване на отборите върви навсякъде. И аз вярвам, че Стойчев ще се справи с Казийски и Соколов. Ако вземат и Виктор Йосифов ще е добре. Не знам Учиков на къде е.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД