:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 189
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Българският червен кръст ще обучава



доброволци как да оказват помощ на най-уязвимите граждани при бедствени ситуации. Проектът ще се изпълнява 2 г. и е на стойност 372 000 лв. Парите идват от Фонда за реформи на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Проектът има за цел да обхване икономически изостаналите региони като Видин, Монтана и Перник, където екипи на БЧК ще направят анализ на специфичните нужди на най-уязвимите. Това заяви Николай Тодоров, ръководител на кампанията "Подготвени заедно за бедствия, аварии и катастрофи". Информация за всички акции на БЧК е публикувана на сайта http://www.redcross.bg.



Над 11 285 ученици,



около 3000 наставници от бизнеса и около 2000 учители от професионалните гимназии са се включили до момента в проекта "Ученически практики", съобщи вчера просветният министър Анелия Клисарова. Стойността на проекта е 30 млн. лв., които си осигуряват от еврофондовете. Други 3 млн. лв. ще бъдат отпуснати от националния бюджет през 2014 г. за модернизиране на професионалното образование. Парите ще се дават за съвместни проекти между професионалните гимназии и работодатели. Общата сума на съфинансиране от бизнеса ще е 429 000 лв. Средствата ще се използват за подновяване на оборудването на лаборатории и работилници, в които учениците ще придобиват професионални умения, обясни Клисарова.

3
968
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Ноември 2013 19:46
Значи ли това, че ако не си от най-уязвимите групи при бедствия, аварии и катастрофи няма да получиш помощ от подготвени доброволци?

Или доброволци пращат при най-уязвимите, а при другите - платени служители?
19 Ноември 2013 21:18
Не значи това.Понеже съм доброволец към Община Димитровград мога да ти кажа,че отиваш там,където те пратят в помощ на професионалистите.
20 Ноември 2013 10:17
Всичко е имитация. А участието е заради приятните безплатни екскурзии до Горция или на други места.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД