:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Директорът на центъра в Харманли изригна брутално срещу бежанците

Поводът е протест на настанените в лагера срещу лошите условия и оплаквания от полицейски побой
Снимка: Панайот Ангарев
Настанените в центъра за бежанци в Харманли нямат отопление. Единствената им възможност е да палят огньове на открито.
Комендантът на центъра за нелегални имигранти в Харманли Жельо Желев вчера предизвика скандал с недопустимо изказване по отношение на бежанците, което мина всички граници на добрия тон. Поводът за бруталната му изява беше бунтът на над 200 души срещу лошите условия на живот. Те блокираха пропускането на коли в лагера при бариерата на входа на бившето военно поделение, охранявана от полицаи. "Когато спряхме колите, започнаха да ни бият. Полицаите се държат с нас като с животни", оплакаха се настанените в центъра.

Комендантът отрече това със следните думи, цитирани от "Медиапул": "Седнали са и серат! Да обявяват и космическа стачка, ако искат!" "Те правят стачка, ама и те не знаят за какво. Искат да получат за три дена статут, после да бъдат настанени по хотели и да карат леки коли. Просто няма как да стане! Утре тия хора могат да настояват и за джакузи. Ми знаете ли, че сред тях има и сами мъже - те настояват за гаджета. Друг дошъл с две съпруги и настоява да сменим законодателството и да узаконим втората му жена. Ние ще се съобразяваме с българските закони", допълни Желев пред Би Ти Ви. Според него имигрантите нямат причина да се оплакват от липса на медицинска помощ, защото "линейката седи и обслужва".

Желев ръководи и центъра в Пъстрогор, където в началото на лятото отново имаше бунт на бежанци. Тогава те отново се оплакаха от нанесен побой, което беше отречено от бившето ръководство на агенцията. Напрежението в лагерите се покачи заради лошите условия на живот, ниските температури и бавните административни процедури.

Директорът на агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев не беше открит, за да коментира думите на служителя си. Неправителствени организации и чужденци отдавна алармират за мизерните условията на живот в Харманли. Има само един комендант и кола на Бърза помощ с едно медицинско лице. В центъра са настанени близо 1000 души, от които близо 160 са деца. Половината от тях кашлят и са с бронхити. Те се нуждаят от топли дрехи, от памперси, от лекарства. Единственият лекарски екип не смогва да ги извозва до болницата. Има и бременни жени, които изискват специални грижи. Настанените в бившето военно поделение нямат отопление и се греят на огньове, които палят на открито до фургоните и палатките. Преди седмица прокуратурата беше сезирана да разследва как преди година бяха изхарчени 200 хил. лв. за ремонт на лагера, в който няма дори елементарни условия.

Въпреки мизерията управляващите непрекъснато декларират милиони, които уж изразходват за издръжката им. Първоначално МВР твърдеше, че един бежанец струва на държавата 1084 лв., но по-късно Чирпанлиев смали издръжката до 385 лв. на човек. Вчера се оказа, че и военният министър Ангел Найденов се е объркал. Преди седмица в Перник той съобщи, че за издръжката на бежанците са изхарчени 258 млн. лв. След питане на "Сега" вчера от МО уточниха, че той искал да каже, че толкова са нужни, за да се реализира програмата за интеграция на бежанците в България. Засега не е ясно за коя програма става въпрос, след като Йовчев заяви, че тепърва ще се пише такава от специална работна група. Не е ясно и как министърът преценява времевия период на кризата с бежанците.



ПОМОЩ

Правителството на Чехия ще предостави на България 1 млн. евро за справяне с миграционния натиск, съобщи МВР. Вчера посланик Павел Вацек е уведомил вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Другия месец се очаква делегация от чешкото правителство.



БЕЗРАЗЛИЧИЕ

До този момент прокуратурата не се е самосезирала за десетките изяви на ксенофобия и расова омраза, стана ясно от отговор на Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, на въпрос на "Сега". "Ако го направи, ще ви уведомим", каза тя.



ЧУЖД ОПИТ

България може да върне в Сирия всички бежанци, но след като свърши гражданската война там и отпадне заплахата за живота им, каза пред "Сега" високопоставен френски функционер, пожелал анонимност. Няма защо държавата да поема ангажименти, които никой не очаква от нея - като например да интегрира бежанците за постоянно. В същото време тя не бива и да бави безпричинно уреждането на временния им статут, добави източникът. Френският служител каза, че неговата страна признава бежански статут почти незабавно на 90-95% от сирийците, поискали убежище: "Когато отпадне нуждата от закрила в чужбина, ще преразгледаме статута им и ще ги върнем в тяхната родина. Не възнамеряваме да им издаваме документи за продължителен престой."
83
4203
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
83
 Видими 
19 Ноември 2013 19:37
България може да върне в Сирия всички бежанци, но след като свърши гражданската война там и отпадне заплахата за живота им, каза пред "Сега" високопоставен френски функционер, пожелал анонимност.

Естествено, че ще желае анонимност - защото опитът в други страни сочи, че бежанците и емигрантите се съпротивляват на връщането в родината им дори когато конфликтът или друг проблем (в случая сушата) са отминали.

Например сега Кения не може да се отърве от бежанците от Сомалия въпреки подписаното споразумение между ООН, Кения и Сомалия. От около 400 000 бежанци само 100 са проявили известен интерес към програмата за репатриране.

Мохамед Абди Шамсудин има 21 деца от три съпруги. Те не искат да се връщат. Натисни тук

Това е перспективата и тук.
19 Ноември 2013 20:15
И това е само началото на тия хленчещи създания. Защо си мислите държавите им са но това ниво? То ако се плащаше за хленчене, мързел и деца да са милионери всичките.

И няколко отметки:

Напрежението в лагерите се покачи заради лошите условия на живот, ниските температури и бавните административни процедури.
Примери има ли за тоща твърдение или пак правим обощения колкото да правим новини?

В центъра са настанени близо 1000 души, от които близо 160 са деца.
Аз сыдейки по вашите предишни статийки си мислех че децата са поне половината от общия брой, а останалото бременни?!!

Половината от тях кашлят и са с бронхити. Те се нуждаят от топли дрехи, от памперси, от лекарства.
Времето е студено, всички кашляме и без да вдигаме шум до небето. Относно дрехите - знаем какво се случва...отиват на боклука щот не им харесват. Относно памперсите, едно време все с памперси са си гледали децата, да хващат тензуха и да го мият.

Настанените в бившето военно поделение нямат отопление и се греят на огньове, които палят на открито до фургоните и палатките.
Ако под отопление разбират 30 градуса през зимата, няма как да им се осигури. Имам познати от този край на света и освен ако температурата не е над 25 градуса само се оплакват че им било студено.

ългария може да върне в Сирия всички бежанци, но след като свърши гражданската война там и отпадне заплахата за живота им, каза пред "Сега" високопоставен френски функционер, пожелал анонимност.

А за нелегалните имигранти нито дума?
19 Ноември 2013 20:17
От цялата дописка, така и не разбрах в какво обвиняват коменданта Желев.
Какви нерви трябва да има човек, за да издържи на всичките дивотии които са му ги струпали управляващите връз главата?
Откъде да вземе пари, от джоба си ли?!
19 Ноември 2013 20:22
А човекът си е напълно прав...
---------------------------------------------
Сайтът на Генек
19 Ноември 2013 20:26
Брутално /както сполучливо е отбелязал вестникът/ прав. Но, може би това е начина. Защото всички тези "бежанци" имат връзка с техните колеги в Турция. И като истината се разчуе, арабите и АК-47 не мож ги вкара в България от Турция.
19 Ноември 2013 20:26
Жельо Желев ! Разбирам те, защото съм работил с тях. Колкото повече се съобразяваш с тях, по нагли стават. Идват в Европа, защото знаят, че номерата им ще минат. Защо не отидат в богатите Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Обединените емирства? Защо, защо, защо? Питайте ги защо!
19 Ноември 2013 20:29
Вярно 'генек', прав е, но накрая той ще го отнесе!
Трябва да бъде заменен с Едвин Сугарев, баш-спецЯлиста по гладните стачки.
19 Ноември 2013 20:35
Хубаво го е казал човекът. Колко ли му е писнало за да позабрави бонтона и да каже истината директно, а не политкоректно?
Може би трябваше просто да зададе въпрос - Вас, аджеба, с калашници ли ви подкараха към България,че негодувате?
19 Ноември 2013 20:41
Подкрепям комендант Желев и "бруталната му изява".

В момента - според мен - наблюдаваме напълно нерегламентиран натиск за ускоряване, т.е. претупване на процедурите!

Дано да не се поддаде!

Вижте, всичките тези са преминали границата нелегално, т.е. те са престъпници.
19 Ноември 2013 20:49
А сега казаха в новините по БНТ, че нам си кой европейски комисар се бил възмутил, че сме били възпрепятствали влизането на стотина сирийци!

(Ако е вярно - браво, най-после малко нещо да се посвърши.)
19 Ноември 2013 20:56
Survivors
19 Ноември 2013 20:49
А сега казаха в новините по БНТ, че нам си кой европейски комисар се бил възмутил, че сме били възпрепятствали влизането на стотина сирийци!


ха дано, колкото повече ги "възпрепятстват" толкова по-добре. България трябва да изпрати ясен сигнал: Не ви искаме. Не сте добре дошли!
19 Ноември 2013 21:01
Сирийската българска обшност - звучи като "български хелзински", кретенско, но аз имам предвид хората от сирийски произход, живеещи в България, и наясно със ситуацията, биха могли да помогнат... Ако може да се включат в "гражданските патрули" - също ще бъде добре.

19 Ноември 2013 21:08
Като за харманлиец,твърде меко се е изказал коменданта.
Задължително за команданте
19 Ноември 2013 21:16
"Когато спряхме колите, започнаха да ни бият. Полицаите се държат с нас като с животни", оплакаха се настанените в центъра.

Защо повтаряте тези голословни обвинения, СЕГА?
В друг материал беше ясно казано, че имигрантите показали запис с телефон за това, но се оказало, че полицаят разтървава две групи биещи се имигранти.
А Желев (май) обяснил, че в никакъм случай не е възможно да е посегнал някой на имигрант - почти всички имали телефони с камери и със сигурност щяло да бъде заснето.

Тези обвинения са точно в стила на ромите - виждали ли сте как се тръшва хваната да краде ромка и да пищи без изобщо никой да я е удрял "Убиха ме, убиха ме", или "УтепАха ме, бременна съм, пометнАх! (дори да е на 60 години)". Случвало ми се е няколко пъти да гледам такива сцени.
19 Ноември 2013 21:18
Ммм даа,
Судено им е , кашлят, .. Защо не бягат където им е топло?
Не мога да разбера , тия които са приемали световните закони , не са ли се замисляли , който създава проблемите в дадена държава , да ги приема той , кой където иска, той да поема издръжката им . Кеф им Русия , кеф им САЩ.
19 Ноември 2013 21:23
Евалла Желев !
Е?а ги у циганите !
19 Ноември 2013 21:26
Краднат комунетата като за последно.
19 Ноември 2013 21:30
На коменданта най-вероятно не са му издържали нервите от наглостта и нахалството на тази ислямска паплач! Заради откровеността и мъжеството на Желев да каже истината - стопроцентова подкрепа!
19 Ноември 2013 21:32
Не зная правителството , какво е мислило , като тия са се явнали на границата.
Виж ги колко са нередовни.
Цитираните 258 милиона са мислили да ги изкрънкат за да ги интегрират, както разбрах от изказването на евродепутата.. Така , кой знае колко са изкрънкали за циганите, а сега ги пращат по Европата. Тия сигурно са мислили да ги направят граждани на България и да ги пуснат по Европа, като българи. .
?
19 Ноември 2013 21:48
Нямам представа какво са си мислили...

Във всеки случай смятам, че издръжката им не трябва да тежи на българския данъкоплатец, освен това което ние така и така плащаме на ЕС.

Ако мога така да се изразя - нашият "членския внос", нещо съм на ретро вълна
19 Ноември 2013 21:58
И искам - с цялото ми уважение, да направя забележка на екипа за заглавието.

Да напишеш, че военен е "изригнал брутално" - означава, както е казал поета - "мозък и черва навън".

ДНК анализи, съчленяване останки, сълзливи есета и възмутен хеликоптер.

Май няма такива нещо по същество.
19 Ноември 2013 22:22
suhar 19 Ноември 2013 20:26
19 Ноември 2013 22:23
Гледах сега част от "Референдум" на изключително ниско ниво.

Не е за вярване, че уж академични хора - повечето историци и социолози - почти не се бяха подготвили с данни, както и за законодателната страна на нещата (статут, права, условия за преминаване на Запад и прочие).

А пък за задълбоченост и вникване в истинските заплахи от започналото нашествие, което е само едно начало - нищо. Толкова късогледо, неисторично, не-социологично, повърхностно говорене не очаквах.

А.Тодоров, Искра Баева и някоя си Марчела плюха българите, че били ксенофоби, че сме щели да се гетоизираме, че и бежанците били хора и как така няма да ги искаме и прочие. Тодоров каза, че едва сега София заприличала на западен град. (да, в Лондон местните бели са 45%, а "другите" бели са още 3%). Махленско партийно ниво не, ами...

Други като Димитров. наистина се опитаха да кажат, че има много чужденци в България и никакви напрежения няма и не е имало при идването им - например, че след Карабах са дошли към 25 000 арменци, има и хиляди други новодошли, както и че има само 1-2 случая реално на нападнати чужденци и това се преекспонира безобразно. Но пък наблягаше само на това, че можело да има терористи.

Арабистът проф. Теофанов заяви, че границата трябва да е затворена (зелената) и че трябва да се настаняват в затворен тип заведения каквото и да казва Брюксел. Цитира данни, че Катар и други страни са плащали на сирийци от общността им в България да внасят ислямисти и дори имената на тези хора се знаят. Но накрая се омаза като каза, че можем да поискаме пари от Катар и Саудитска Арабия да ни дадат пари за заселващите се тук араби.

Омазването стана повсеместно около въпроса за парите - всички изведнъж се обединиха, че трябва да поискаме пари. Сякаш като ни платят, за да стане България страна на мюсюлмани, всичко ще си дойде на място.

Срам.

Нещастна България...
19 Ноември 2013 22:24
Ей това ни чака и нас:
Натисни тук
19 Ноември 2013 22:30
Да добавя - в "Референдум" цитираха изследване с въпрос "Адекватни ли са мерките и действията на правителството относно бежанската криза" сред привърженици на различните партии.

Хайде кажете ми що за електорат има БСП - според 52,1% от тях мерките са адекватни. Даже доволните от ДПС са по-малко - 42%.
19 Ноември 2013 22:30
Ами и аз не съм съгласна, честно казано - да взимаме заеми, за да си отглеждаме "също хора".

Или да си им плащат, който ни ги прати, или да си ходят - който откъде е.
19 Ноември 2013 22:34
виж, то това не е до политическа привързаност, а е играта "добър-лош"-

Бг.майките като видят течащ сопол и тръгват да купуват памперси и флумастери за нуждаещите се. Мъжете им вървят подире да не ги занимават и да не им се пили...
Имат много пари и се мъчат да си купят морал.
19 Ноември 2013 22:36
Какво отопление сме длъжни да им осигуряваме на тия след като хиляди българи стоят на студено и мрат. Да се обаждат на семейства и познати и да им казват да не идват тук в никакъв случай - това е най-добрата им възможност.
19 Ноември 2013 22:48
да си им плащат, който ни ги прати

И да останат тука?

Да си им плащат в мюсюлмански страни. Ама те си затвориха границите, нали?!

Проф.Теофанов каза, че Асад осигурявал настаняване на бежанци в спокойните части на страната.
Ето там да им плащат.
И аз ще пратя дарение там.
19 Ноември 2013 22:51
хиляди българи стоят на студено и мрат.

Аз писах неотдавна тука за една моя съседка на 86 години как се топли с парчета от кашони в центъра на София, ама Nickolas се възмути, че било сърцераздирателно. А нямаше нищо измислено или подсилено.
19 Ноември 2013 22:53
Тя Стрина Кристалина вече им е пратила...

Нещо не й е наред логиката на тази жена - финансирала съседите им, за да не ходят те по-далече.
Това и било дипломна работа ли, нещо от сорта - разработка някаква.
Хубаво.

Само че съседите им взеха парите и ни ги хързулнаха тук.

Стрина трябва малко да си коригира вижданията, щото не съм съгласна да продадем територията заради нейните грешки.
19 Ноември 2013 23:01
Никой не е забранил българин да приюти "бежнаци" в дома си и да ги храни.
Стига да иска!

Не е забранено да си осиновим виетнамче, даже имаше примери от президенско ниво.

От тук нататък да не съм чула за ксенофобии, бехекатори, "майки с деца" и всякакви неиндетифицирани субекти, които да ни помагат да се самоубиваме.

19 Ноември 2013 23:03
Иде зима.
Призовавам богатите страни в Персийския залив - Сауди Арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, Оман, ОАЕ да помогнат със средства за храна, отопление, завивки, дрехи и лечение на имигрантите и техните деца, идващи в Бг от Турция.

19 Ноември 2013 23:07
Иде зима.
Призовавам богатите страни в Персийския залив - Сауди Арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, Оман, ОАЕ да приберат на топло при тях братята си мюсюлмани.
19 Ноември 2013 23:08
Survivors, аз също гледах "Референдум" тази вечер и съм ужасен от тъпотата българска! Слепи интелигентски изказвания! Тази вечер реших, че споделям националистическите възгледи! Просто всички други събеседници бяха толкова недалновидни, толкова откъснати от действителността... А смятах, че сме исторически обременени с негативни нагласи заради турското ислямско робство! Оказва се, че нямаме историческа памет и не сме си извадили никакви поуки!
Смайвам се, като чуя, че тук сме приемали много пъти бежанци! Ами да, ама християни! А сега са мюсюлмани... Толкова ли нямаме инстинкт за самосъхранение? Толкова ли не виждаме, че това е нова мюсюлманско завладяване на България, продиктувано от Големия брат, Турция, Израел и разбира си ЕС!
Отчаян съм от тъпата българска толерантност! Не знам дали някой вижда, че всички ни смятат за будали заради тъй наречената ни толерантност! Просто ни взеха България под носа!
19 Ноември 2013 23:10
Иде зима.

Няма значение дали са мюсулмани - да си приберат хората, които не знаят какво е "зима".
19 Ноември 2013 23:12
Гледах наскоро документален за един чернокож в Берлин. Зима, сняг, той живееше в някакъв подслон от найлони. Почти нищо не научил от езика за 2 години там, без работа, без професия, ходеше по някакви кухни за бедни и може би взимаше някакви помощи, не помня. Оплакваше се от студа, но си стоеше в Берлин, на улицата.
19 Ноември 2013 23:15
Стайнбек, напълно си прав!

Разговорът беше под всякакво ниво.

Никаква памет, но и никакво мислене и за момента, никакво провиждане в предстоящото... Губим, губим страхотно бързо - парите си, децата си, сега и дома си.
19 Ноември 2013 23:16

Няма значение дали са мюсулмани


Има значение! Огромно значение! Единственото значение!

Мислите ли, че селяните от Телиш щяха да протестират, ако това бяха арменци? НЕ! Нямаше! Нашите арабисти много ясно казаха: Ние нямаме никакви допирни точки със сирийците, коренно различни сме по убеждения, възпитание, хигиена, отношения в обществото... И разбира се по религия!!!

Това е съвсем планирано и обмислено завземане на територията ни! Само след 20 години на предишната територия на България няма да има българи!
19 Ноември 2013 23:19
Аз не разбирам с това "проектно финансиране" - как я смятат брюкселските зелки- хем ще насърчават младежката заетост на нашите младежи, хем ще докарат тук нетрудосособните "майки с деца" от Африка, да има кой да ги взривява, когато остареят.

Целта е да навирим социалните плащания - бежанците са с предимство, закона ги пази, и българското трудоспособно население да изплаща заеми да храни "афроамериканци"

19 Ноември 2013 23:19
Със сигурност ще загубим.
Ето, виж сомалиеца, за който писах в първия си пост тук - 21 деца!
Той ще има примерно 200 внука. Може и 300.
Българинът има средно 2, може и 3...
19 Ноември 2013 23:20
Бг.майките като видят течащ сопол и тръгват да купуват памперси и флумастери за нуждаещите се. Мъжете им вървят подире да не ги занимават и да не им се пили...
Имат много пари и се мъчат да си купят морал.


Покрай тия бежанци забравиха да даряват на единствения приют за самотни майки с деца, направен от български свещенник, Отец Иван. Днес съобщиха, че нямали какво да ядат и с какво да се топлят там. Едно дете нямаше обувки - няма пари. Чудя се как тази информация се е промъкнала в медиите сред съобщенията за 'бедстващите' "бежанци" у нас.
19 Ноември 2013 23:21
Стайнбек, опита сочи, че един от нас - нали знаеш - та ще прекъсна за малко.

До утре!
19 Ноември 2013 23:22
Бежанците не са с предимство. Къде пише такова нещо!?

афроамериканци
не... Тук някой, май Oldmad питаше дали да им казваме афроафриканци.

Ох, сетих се един мръсен виц за политкоректната дума за "американка", айде да си ходя вече, че ще ме баннат.
19 Ноември 2013 23:22
Арабистът проф. Теофанов заяви, че границата трябва да е затворена (зелената) и че трябва да се настаняват в затворен тип заведения каквото и да казва Брюксел. Цитира данни, че Катар и други страни са плащали на сирийци от общността им в България да внасят ислямисти и дори имената на тези хора се знаят.

И аз гледах предаването. Най-компетентен в своята област бе арабиста проф. Теофанов. Най-разумно бе неговото предложение и призива към управляващите, изразен от лидера на НПБ С. Костадинов.
19 Ноември 2013 23:29
Желев, и от мене едно
И като си помисля само, че Сауд. Арабия сама може да приюти всички бежанци! Имат и пари, и територия, и са араби, и са мюсюлмани, и са сунити, и са до голяма степен основните подстрекатели за бунта срещу Асад.
Айде напред към Мека,
там и зимата е мека.
19 Ноември 2013 23:30
Survivors, просто вече нашите "благодетели" загубиха търпение!!! Години наред ни унищожаваха по всякакви начини. Има невероятни неведоми болести, които никога не е имало у нас. И кой знае защо една болест се разпространява в един регион, друга – в друг регион... И кой знае защо се казва, че тези болести на НАСЛЕДСТВЕНИ!!! А никой от родовете не е и чувал за тези странни болести. Да не мислите, че тези кърлежи, които носят лаймска болест и др. са си наши? Да, ама не! Едно време селяните са се въргаляли в сеното с булките и изгорите си, и никога не съм чул за подобни болести. Първо, кърлежите са били малко, второ, селяните сами са ги махали, и трето – без последствия! Ами въшките в детските градини? Всичкото това е нарочно внесено, първо, за да го изпробват върху нас, и и второ, за да ни тормозят и понамаляват! Нарочно обезлюдиха Северна България! Защо ли? Нещо чета, че давали на "бежанците" празни селски къщи и ги оземлявали!!!
Кой знае защо всичките Бокови магистрали са на юг от Стара планина... Където е останало малко предприятийце, то все не е на север... Нарочно взеха поминъка на хората, нарочно оставят циганите БЕЗНАКАЗАНО да ни тормозят, грабят и убиват... Милиони декари българска земя е в ръцете на турски богаташи, сума ти предприятия са пак в техни ръце, в които работят турци от Турция, или българи, с които се отнасят като с рая!.... Чудя се например, как така турските тирове редовно газят и нас и не съм чул някой от тях да е осъден! Даже взех да се чудя защо толкова много сгазени хора има и това остава ненаказано? Защо ли? Може би вече ми се привиждат разни неща, но пък толкова явно е унищожението на българите

Но явно тия с плана вече са изгубили търпение да ни чакат да измрем или емигрираме, и решиха да ни натресат тези мюсюлмани, за да ни довършат...
19 Ноември 2013 23:30
--
19 Ноември 2013 23:36
ххххх, да, но най-много ме шокира Искра Баева, интелигентна, ерудирана и... по интелигентски късогледа!
19 Ноември 2013 23:40
С една дума:

КОСОВИЗАЦИЯ

Това започва.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД