:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Четири протеста блокират столицата днес

Четири протеста ще блокират напълно центъра на София днес по обяд. Първи излизат "Ранобудните студенти" пред Народното събрание в 11 ч. Те призовават колегите си и преподавателите да ги подкрепят.

В 12 ч. ще започне общонационалният протестен митинг на КНСБ. Шествието тръгва от площад "Македония", преминава покрай сградата на здравното министерство и завършва пред Министерския съвет. Там профсъюзът ще връчи на здравния министър Таня Андреева декларация с исканията на здравните работници, а после ще внесе декларацията при премиера.

По същото време на протест излизат и таксиметровите шофьори. Сборният им пункт е пред храма "Св. Александър Невски". В знак на солидарност със столичните таксиджии ще излязат и колегите им от Пловдив. Браншът се обявява срещу намерението на транспортното министерство да върне патентния данък. Очаква се към протеста в София да се присъединят и таксита от провинцията и да блокират площада с автомобилите си.

Кулминацията очевидно ще е около 14 ч., когато в президентството започва Консултативният съвет по национална сигурност, на който се събират лидерите на всички парламентарни партии заедно с шефовете на спецслужбите и силовите ведомства. На заседанието ще бъдат обсъдени рисковете пред националната сигурност заради бежанската вълна, както и предприетите до момента мерки.

Допълнително напрежение се очаква да внесе и новопокръстеният политик Николай Бареков, който се закани да окупира сградата на президентството, ако не бъде поканен за участие в консултативния съвет. Бареков настоява с него да присъстват и по един представител от ВМРО, Реформаторския блок и Движение за граждански контрол.

13
1477
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
19 Ноември 2013 20:45
Загубил ли си изборите, минаваш в опозиция. Другото е болшевизъм.
20 Ноември 2013 03:56
Четири протеста блокират столицата днес

И, разбира се, кметицата нищо не знае, защото те са спонтанни!
20 Ноември 2013 05:28
Не зная как е в хартиените издания, но това не трябва ли да е или в рекламната рубрика, или до програмата на телевизията? На който му идва настроение, звъни по редакциите и си дава датите, с часовете и местата, плаща си и бяга нататък. Щото иначе другите рекламодатели ще вземат да се питат защо за едни е с пари, а за другите - без.
20 Ноември 2013 07:18
но това не трябва ли да е или в рекламната рубрика
Не, не трябва, объркала си се пак.
20 Ноември 2013 09:31
но това не трябва ли да е или в рекламната рубрика

Ми сутринта по един от блоковете си ги показваха точно като реклами по бягаща лента - в толкова часа тези тук, в толкова часа онези там, в толкова часа други на друго място и водещите току повтаряха същото, а репортери току си бъбреха с бъдещи участници кой за какво се бори. Ранобуден студент призоваваше като в реалити шоу за подкрепа от публиката. Ще се повторя, но мен най ме впечатлиха таксиджиите - дискриминирани са на цвят, искат да са разноцветни!

Ааа, и по блоковете за кротки домакини същото.
Репортер се оплаква, че мерките за сигурност били жестоки. Пък около него няма никой.
20 Ноември 2013 09:49
Центърът на столицата е тъпкан с полиция на групи, поединично, палките са в ръцете, на главите - топли шапки. Така че не се блещи, драга, от бургаско няма как да зърнеш действителността тук.
20 Ноември 2013 10:36
Центърът на столицата е тъпкан с полиция на групи, поединично, палките са в ръцете, на главите - топли шапки.

Жестоко.
А в бургаско само пътна полиция и тук-таме гранична. Все още без топли шапки. Също действителност. Мирна и на къде по-голяма територия.
20 Ноември 2013 10:58

Писал съм по повод на твърдението ти, че около репортера не си видяла полиция, ако не схвана.
Ескизите за бургаския регион дай в темите за пътеписите, "жестоко" интересно ще е. .
20 Ноември 2013 12:28
Ми нямаше. И от камерата на Радисън се виждаше, че няма. Със "жестоко" репортерът подгряваше празното пространство. Действителност от часа, в който съм писала.
Както е действителност и това, което съм написала за бургаско. Щото твоята действителност се е свила до центъра на София, та ти помагам да поразшириш хоризонта.
А като гледам сега шествието на КНСБ, се чудя колко ли човека могат да съберат в Бургас, примерно. КНСБ - синдикат на държавна субсидия впрочем.
20 Ноември 2013 13:38
В часа, в който си го писала по телевизионна камера, аз бях на Царя. Така че се опитах да ти обясня да не пречупваш постовете си по камерата на Радисън. Можеше да се довериш на очевидец от форума, току-що подал данни от центъра, но това не ти бе изгодно, да....
"Жестоко" употребяваш и самата ти в поста си след мен, няма кавички да цитираш някого.

А относно София и разширяването на хоризонтите - в столицата живее една трета от населението на страната, тук е интелигенцията, тук са институциите, срещу които се протестира или се подкрепят. Каквото се случи в София, това касае цялата страна, ако схващаш, де. Независимо дали ти го приемаш.

Имам един близък, български турчин, има ферма в русенско село и произвежда млечни продукти. Статусите му в социалните мрежи са за оставка на кабинета. Той не може да дойде в София, защото всекидневно се труди заедно с цялата фамилия и естеството на бизнеса му е такова, че не може да го "застопори" дори за ден. Нито пък има смисъл да застане пред кметството (с наместник, даже и кмет няма в селото) с плакат "Оставка", нали така? Така че хоризонтите не си ти тази, която ще ми ги разширява, капиши?
20 Ноември 2013 15:27
На очите си ли да вярвам или на преразказ? Сократя рече, че за преразказ не отговаря. Или може би полицаите в София са като дух Божи, не ги лови камера?
20 Ноември 2013 15:30
Фандъкистан дали е издал разрешения за всичките тези протести???
20 Ноември 2013 15:58
в столицата живее една трета от населението на страната, тук е интелигенцията, тук са институциите, срещу които се протестира или се подкрепят. Каквото се случи в София, това касае цялата страна

Ако в столицата живее 1/3 от населението на страната, то днешните протести представляват около 0,1% от това население. Повтарям - от населението на столицата! Всичкото. Барабар с тази част от интелигенцията, която подкрепя протестите. По-кресливата, а в доста случаи и спорна.
Та в крайна сметка, сиреч на избори, става това, което решат избирателите от цяла България. Това, впрочем, е причината някои партии и движения да останат извън парламента, и сега да се чудят как да се върнат отново в политиката. Щото пребиваваха единствено в ограниченото пространство на столичния център, въобразявайки си, че това е България. Ми... не е.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД