:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 169
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
vox populi

Евроизборите и тук, и в Европа - пирова победа за статуквото

Резултатите не предизвикват радост във форума на "Сега"


hamel

"Да се надяваме, че в БСП след всичко това ще си направят съответни оргвыводы и тогава, тогава..." Според мен оргизводите са задължителни. И ако са умни, а те са, трябва да се радват, че си получиха урока на тези, пак да кажа, избори без особено значение.



malechko

Баце се отчете пред народняшките си господари от Рейн. Сега не му мърда второ правителство. Отново с Цвъка. И двамата осъзнали грешките си.



Simplified Solutions

"Баснята за проруските настроения сред хората отиде на кино". Глупости. Проруски настроените масово не гласуваха или гласуваха за Българска левица (засега 2.5%), за която някои не бяха чували доскоро, а други я бяха забравили след отделянето й през 2009 година. Това е наказателен вот за БСП. От мислещите хора с чест и достойнство. Компромисите са същностна част от политиката, но не на всяка цена.

Аз гласувах за Българска левица. Ела ми кажи в очите, че съм кьорава пенция, пък аз ще звънна после в реанимацията да те потегнат.



Foton Gyuro

Колко трябва да са негласуващите, за да стане ясно, че моделът демокрация в България не сработи? И да започне нов преход?

При 9% реално дадени за теб гласа да се имаш за победител и да искаш мекото управленско кресло е не само нагло, престъпно е! Кого мамят?



Morgenstern

Има две силни тенденции на този евровот: мащабен пробив на евроскептиците и мотивирано негласувалите. Което си е Пирова победа за статуквото. Но пък повод да се напият като за последно.



noob

Резултатът на ДПС е неочакван, но в никакъв случай странен. Ниската избирателна активност и очевидно пределната мобилизация на електората на ДПС може да ги изпратят даже на второ място - за срам на коалиционните им партньори, които определено отбелязват отстъпление от позициите си.



Engels

Пробив на евроскептици в България няма. Всички са зад борда.



Zavinagi CSKAR

Бъдещето на България е пред ДПС. Който е кариерист, отсега да насочва да става член на ДПС. Сега селата са техни. След време ще паднат и градовете... въпрос на време. Демографският облик на България отдавна се промени. Софиянци си мислят, че техният ред никога няма да дойде. Но пътят на логиката е железен. Така, както е паднало едно време на края и Видинското царство. Само че този път без бой, а от глупост и лакомия за пари.



Evasion

Колко бързо бяха забравени простотиите на Дянков, Цвъ, Миро Мършата, Лили Талпата, Мишо Бирата, Танов, Румито Желева, знайните и незнайни герберски калинки... Колко бързо чалга кампанията и безумните приказки на Бареков му спечелиха електорат... И после някои пак ще ни обясняват за умните българи, на които са им виновни ЕС, САЩ, Путин, турците, евреите, масоните, папата, пеерасите и кой ли не, че живеят като скотове...



Боана

Опитвам се за себе си да изясня какво в тези години на преход не бе стратегически оценено, че се допусна политическото кормило да се държи от ДПС? Защото няма безплатни обеди! Защото във всичките тези години оставаше политическият вектор и определяше политическата съдба на народа ни. Техните лидери по-умни, по-креативни и по-добри стратези ли бяха/са? Или, вероятно, предизборната кампания е "ключ-ключалка"? Успяваш да отключиш вратата на Аладин и да преведеш през нея желаното мнозинство, носещо те възторжено на ръце, да го поведеш към лелеяните блага, които могат, а обикновено е така, да се окажат химерни? Компромисите не винаги се осребряват, понякога имат разрушителен ефект. Общественият и политически резонанс има земетръсен характер, и то от най-висока степен! И се сещам за любим мой герой, Робинзон Крузо. И бих посъветвала всички политически лидери да се поучат от "дневника на Робинзон". В безизходицата си на самотния остров той разделил малката тетрадчица на две и написал в двете половини "добро" и "лошо". Написал в тях какво хубаво и какво лошо получил от съдбата. Това му дало не само кураж, а и изяснило за него ситуацията, направил верните изводи.
2074
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД