:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Томов: ЦСКА играе на ръба

Шефът на клуба обяви, че дълговете към момента са 12 млн. лв.
СНИМКА: БГНЕС
Александър Томов си направи сметка, че едно евентуално влизане на ЦСКА в групите на Лига Европа би донесло на клуба приход от около 5 млн. евро, което би решило доста от проблемите.
"Опитал съм да предам на всички в ЦСКА голямото умение да играем на ръба. Спасяването на ЦСКА минава през игра на ръба". Така вчера обрисува политиката си в клуба шефът на Надзорния съвет и главен акционер Александър Томов.

Той поясни тактиката си - всички средства се харчат за първия отбор и треньорите, извън средствата, отиващи за погасяване на дългове. Така едновременно се чистят задължения и отборът се бори за титла, защото иначе с орязан бюджет за заплати е трябвало да има доста по-ниски цели.

От изявлението на Томов сякаш най-очакваната вест беше, че Стойчо Младенов остава треньор на отбора. Специалистът склонил във вторник вечер да оттегли оставката си след настойчивите молби на началника си. "Младенов е морален и отговорен човек, много преживя. Естествено е да си подаде оставката, за да поеме своята отговорност. Но смятам, че е изключително трудно в началото на плейофите да сменяме треньора. Той също така се ползва с изключителната подкрепа на футболистите. Освен това, какъвто и нов наставник да дойде, много трудно ще се адаптира бързо. Имаше и преобладаващо масова подкрепа от фенклубовете", изложи аргументите си Томов, с което изчерпа горещата тема при "червените" от неделя насам. Той само допълни, че вече ЦСКА тръгва към победите, като те трябвало да започнат още в съботния мач срещу "Берое", който бил "на живот и смърт".

След това Томов обяви и размера на дълговете на ЦСКА - 12 млн. лв. към декември 2014 г. (при 37 млн. към декември 2012 г.). В тази сума обаче не влизат задълженията към акционерите на клуба, като към Петър Манджуков. Има и 5.3 млн. към фирмата "Лира Инвестмънт" (представлявана от Томов), която държи мажоритарния пакет акции в клуба. От тях 1 млн. били опростени.

От тези 12 млн. най-голямата тежест е към НАП - 9.6 млн., от които ЦСКА ще опита да погаси около 4 млн. до края на годината. Други 1.2 млн. са към различни кредитори, като целта е те да бъдат нулирани до декември. От изнесените данни стана ясно и че 5 млн. лв. годишно отиват за заплати на първия отбор, а 900 000 за администрацията и школата. За да не усложни плащанията изп. директор Александър Тодоров дори почти не взимал заплата.

Александър Томов изложи и вижданията си как да бъдат събирани приходи - от няколко трансфера на играчи през лятото, намиране на генерален спонсор (преговаря се със западноевропейски концерн), чакат се постъпления и от продажбата на акции, която трябва започне през май. Ще бъдат пуснати за публично предлагане 3 млн. дяла, от които очакванията са да бъдат пласирани 1-1.5 млн.

"Задължително ще имам нужда от нови партньори в ЦСКА през 2015-а. Иначе сам ще ми е много трудно", многозначително добави Томов.
4
1174
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
18 Март 2015 19:42
Тоя вече ми омръзна. Не знам как го търпят червените?
19 Март 2015 00:08
Austin Powers
18 Мар 2015 19:42


Ревеш на чужд гроб. До не толкова отдавна бяхте в мъртвата хватка на един от най-дивите селяци, забърквали се в БГ-футбола въобще. Ама явно бързо забравяш.
19 Март 2015 08:23
Ревеш на чужд гроб. До не толкова отдавна бяхте в мъртвата хватка на един от най-дивите селяци, забърквали се в БГ-футбола въобще. Ама явно бързо забравяш.

Ergo - Viva Tomov!
19 Март 2015 13:45
Някъде ми се мярна един отговор на Кирил Домусчиев, адресиран лично до Сашо Апашо във връзка с едни обвинения, та мксля няма какво повече да се добави.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД