:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Европа гради гълъбарник

Липсата на ясен европейски проект и егоизмът обединиха върховете и настроиха народите едни срещу други
Светослав Терзиев
Висши еврочиновници са изхарчили за година над 103 милиона евро чрез специални кредитни карти за храна и хотели, разкри тези дни британският в. "Дейли телеграф". 13 000 служители се ползвали от привилегията, за да се развличат по време на командировки, а също за лични покупки. Простосмъртните европейци, които ги издържат, не са и сънували такава привилегия. Възниква подозрение, че Евросъюзът отглежда специално привилегировано съсловие, сякаш сме се върнали към Европа отпреди Френската революция.

Мистерията с европейското изграждане е на път да се разбули. Да вземем за пример централната сграда на Европейския парламент в Страсбург (Франция). Тя е цилиндрична и е оставена да изглежда недостроена. Архитектурната хрумка ни внушава, че европейското изграждане е постоянно недовършен проект. Образно казано, архитектите на обединена Европа са си запазили правото да експериментират чрез проби и грешки различни форми на интеграция, без да се ангажират с определена цел. Така никой не може да ги обвини, че не знаят какво правят. Само че сградата на Европейския парламент (в прекия смисъл) и конструкцията на Европейския съюз (в преносен смисъл) много приличат на нещо познато - на средновековни гълъбарници. Видимите прилики личат и отвън, и отвътре, както показват снимките.



По-интересно е скритото послание



Във Франция, а и не само там във феодална Европа, правото да се притежава гълъбарник (droit du colombіer - фр.) е било запазена аристократична привилегия. Изграждането на гълъбарник като самостоятелна каменна сграда е било признак на особено високо положение и затова е ставало след специално разрешение на по-високостоящи благородници или духовници. Само три седмици след превземането на Бастилията на 14 юли 1789 г. правото на гълъбарник е отменено на 4 август заедно с премахването на другите привилегии на аристокрацията и духовенството. Селяните са смятали гълъбарниците като унизителна демонстрация за превъзходство на двете богопомазани съсловия и затова ентусиазирано са се втурнали да ги разрушават още преди събарянето на Бастилията. Те са били убедени, че безполезните гълъби, гледани само за разкош, им кълват зърната при сеитба и ги обричат на глад. Не са били съвсем прави, защото гълъбите са източник на ценна естествена тор, но и в съвременния европейски гълъбарник е така.



Какво наблюдаваме, откакто сме вътре?



Някъде горе (Големите Началници - както казва премиерът Бойко Борисов) се занимават със своите проблеми, за които ние разбираме по отпадащата продукция, сипеща се по главите ни. Европейското изграждане, което по замисъла на отците основатели трябваше да обедини народите, за да не воюват помежду си като през първата половина на ХХ век, се насочва към изграждане на Европа на елитите и към противопоставяне на едни народи срещу други. Проблемът не е нов, но през последните години се вижда много ясно, че ЕС се движи не към голямата си цел да изключи конфликтите, а в обратна посока. Кризата с гръцките дългове отприщи стаени страсти и показа кои са приоритетите на управляващите среди.

За да не фалират частните банки, които съзнателно помпаха гръцкия дълг, убедени, че собствените им власти няма да ги оставят да потънат (от страх пред дестабилизация), несъбираемите им вземания бяха национализирани. Германия, Франция, Холандия и други западни държави се уговориха през 2010 г. да одържавят частния дълг (след възпитателното му подстригване от 107 млрд. евро), който от дълг на банкерите се превърна в дълг на данъкоплатците. Нарушен бе основен принцип в Договора от Маастрихт, който изрично забранява на едни държави да спасяват финансите на други, за да не противопоставят народите. Сега гърците мразят своите "спасители" германците, защото не им опрощават дълговете и ги натискат да живеят по-скромно, а германците се дразнят, че трябва да работят заради гърците, които по техните представи са се разпасали.

При такива нагласи не бе трудно да се получи късо съединение с препратки към нацизма, Втората световна война, дълговете от окупацията, опрощаването им през следвоенното възстановяване и пр. Каква полза има от 60-годишните усилия за обединяване на Европа, щом толкова лесно се върна реториката на омразата и национализма? Спасяването на банкерите (никой от тях не скочи от балкона си заради фалит) стана за сметка на противопоставянето на народите. Не е ясно дали фалирането на някоя голяма банка, както стана в САЩ, нямаше да е по-доброто за Европа от двете лоши решения.



Голям грях си взеха на душите



германската канцлерка Ангела Меркел и съмишлениците й в европейските висини. Те опазиха благоденствието на елитите, но посяха недоверие между народите. Имената им ще останат свързани с европейската интеграция по върховете и с разединението в основата. Национализмът избуя не от хрумванията на Льо Пен и сродните му политикани, а от изобилната тор, с която ги захрани европейската върхушка. За да замаже положението, тя организира през 2014 г. спектакъла с "пряк избор" на председател на Европейската комисия, надявайки се, че някой ще повярва в съществуването на общоевропейски избори. Европа има проблем с идентичността, защото като се представя за носител на демократични ценности, страда точно от техния недостиг.

Напоследък се поставя под въпрос една от най-здравите спойки на европейското единство - правото на свободно движение без вътрешни граници в шенгенското пространство. Заради наплива на бежанци от райони на конфликти, разпалени и с европейско участие, зачестяват разговорите на високо равнище за "временно" и "частично" връщане на граничния контрол. В очите на европейските граждани това ще означава възстановяване на европейското пространство във вида отпреди Евросъюза и ще е най-ярката победа на националистите, поднесена им наготово от днешните строители на европейското единство.



Какво ще стане с европейското членство на България?



Нищо особено - ще продължи интеграцията на нейния елит и отблъскването на останалото население. Европейските лидери се примириха, че не могат да цивилизоват българската мутрокрация и вече са склонни да я приобщят в рустикален вид. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви почти веднага след встъпването си в длъжност, че до края на мандата си през 2019 г. ще спре контролния механизъм, който дразни българските управленски среди. Борисов вероятно ще продължи да получава писма със сърчица при всяко финансово послушание, а темата за Шенген, която има символика само за простолюдието, напълно ще загуби актуалност.

Европа на две скорости може би ще се прояви в два формата. Единият ще бъде обособен като държави от центъра и държави от периферията. Тук България ще си остане на своето естествено географско място - Ориента. Другият формат ще е европейският гълъбарник. В него разпределението на позициите също е ясно. По-изявените гълъби, които гукат приятно за европейския елит, ще получат възможност да кацат нависоко. По-обикновените българи ще търпят в ниското, когато ги ръси европейското внимание. В някаква степен то ще им бъде полезно (като наторяване), но нищо чудно да започнат да трупат и отрицателни чувства като френските средновековни селяни към привилегированите среди. Европа на елитите не е онова, към което мечтаеха да се присъединят.

Снимка: Светослав Терзиев
Европарламентът в Страсбург отвън...
Снимка: Светослав Терзиев
.... и отвътре. Същински гълъбарник
47
5374
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
20 Август 2015 20:19
За да не фалират частните банки, които съзнателно помпаха гръцкия дълг, убедени, че собствените им власти няма да ги оставят да потънат (от страх пред дестабилизация), несъбираемите им вземания бяха национализирани. Германия, Франция, Холандия и други западни държави се уговориха през 2010 г. да одържавят частния дълг (след възпитателното му подстригване от 107 млрд. евро), който от дълг на банкерите се превърна в дълг на данъкоплатците.

Първо, къде отиде отговорността на тези, които са взели кредитите или те са ги взели "защото са им ги давали"? Защо другите държави от еврозоната не изпаднаха в същото положение?
Второ, "подстригването" беше за сметка на частните кредитори, вкл. и банките. На практика кредиторите поеха своята част от отговорността за гръцката криза.
Трето, спасяването на банките се наложи за да не се спихнат икономиките на държавите от ЕС. Ако нямаше такава опасност никой нямаше да ги спасява. Фалит на голяма банка води след себе си фалити на фирми и безработица с всички произтичащи последствия.
Четвърто, на закъсалите по една или друга причина държави бяха предложени спасителни планове, които все пак помогнаха на Португалия, Испания и Ирландия да избегнат възможните фалити. Случаят "Гърция" е уникален с това, че въпреки отписването на дълг правителствата не направиха почти нищо съществено да изкарат страната от кризата. Да се приписва това като грешка на страните-кредиторки е, меко казано, некоректно. Тяхната грешка е, че оставиха Гърция в еврозоната вместо да я принудят да напусне.
Пето, подпомагането на закъсалите държави има своето оправдание само когато е еднократно. Както казах по-горе, поддържането на практически фалирали държави в еврозоната без никакви изгледи за финансово стабилизиране е грешка, която ще се плаща много скъпо от народите от еврозоната и целия ЕС.
20 Август 2015 20:21
Висши еврочиновници са изхарчили за година над 103 милиона евро чрез специални кредитни карти за храна и хотели, разкри тези дни британският в. "Дейли телеграф". 13 000 служители се ползвали от привилегията, за да се развличат по време на командировки, а също за лични покупки.


Абсолютна лъжа, нищо подобно не пише в "Дейли телеграф" - това е неграмотен превод + съкратен преразказ със свои думи.

***
20 Август 2015 20:25
(снимка: натиснете тук)
https://img.pandawhale.com/post-2876-when-top-level-guys-look-down-kPR3.jpeg
20 Август 2015 21:05
Полуразрушената Вавилонска кула/Европарламент е символ на плана , който ще разруши Европа.
20 Август 2015 21:45
За статията
20 Август 2015 22:02
Айде, дигаме гълъбите къмто Евразийскио съюз.
Жалко, че и Казахтан фалира...
20 Август 2015 22:16
Айде, дигаме гълъбите къмто Евразийскио съюз.

Предпочитам от периферията на ЕС към центъра.
20 Август 2015 22:24

Да вземем за пример централната сграда на Европейския парламент в Страсбург (Франция).
Символът го разбирам, но не мога да не отбележа, че това съоръжение е имало човек на заплата да му източва водата - това е престъпление не само финансово, но и екологично...

Гълъбите..
Че са гадни на вкус, но пък стават за ядене в гладни времена... Това е революционния подход.
Че поне торят... Това е успокояваща аграрна интерпретация.

А всъщност гълъбите са си /били/ начин за символна и фактическа комуникация в ония времена.

20 Август 2015 22:35
Споко, Светльо, англосаксите все още си имат САЩ - за коя Хевропа ни убеждаваш ??? ...
Стига с фрагментите на Проблема, мили ...
20 Август 2015 22:38
Кофти е да разбереш, че се мислиш за царица, а да осъзнаеш, че си просто... пионка с перспективи
20 Август 2015 22:38
Божке-е-е, докъде я докарахме - ЕС да сравняват с гълъбарник.
А що силни сигнали и ясни знаци бяха, що дитирамби .....
Всъщност, Светльо казва това , което отдавна форумът на "Сега" е предрекъл: ЕС ше се разпадне и ще се свие до формата преди 1992 - Европейска икономическа общност. А източноевропейските страни - прелъстени и изоставени, защото повече няма какво да се изпомпва от техните икономики - кой накъде види.
20 Август 2015 22:41
маргаритка2
20 Авг 2015 22:38
ред.
Пешка звучи по-добре, но нашия случай не е такъв.

Чудя се трябва ли да се вълнявам от проблемите на хора като Кристалина или Кунева? Май не.
20 Август 2015 22:47
Първо, къде отиде отговорността на тези, които са взели кредитите или те са ги взели "защото са им ги давали"?
Гърция е "взела" отговорно кредитите с цел покриване на "демократичните ценностти"/стандарти, правила като е закупила 6 немски подводници, две ескадрили изстребители, хвърлила е пари за диверсификация (горива, ел. енергия и т.н.). Меко казано, кредитите са натресени.
Защо другите държави от еврозоната не изпаднаха в същото положение?
Първа беше Словения, после Италия (правителствената криза още продължава), Белгия, Кипър, Ирландия, Испания, Португалия. От еврозоната сравнително незасегнати останаха само Германия, Франция и Холандия, не че няма мощни стачки там с провежданите реформи. Грубо, цялата еврозона е в положението на Гърция, най-бедна (балтийските републики влизат в еврозоната след 2008 г. - негативите от глобалната финансова криза са "обрани" чрез обезценка на националните им валути), но с най-високи военни разходи (4% от БВП), затова и най-рискова.
Второ, "подстригването" беше за сметка на частните кредитори, вкл. и банките
При 15% лихва, могат да се прежали една трета от дължимите лихви ... и пак да са на печалба.
Трето, спасяването на банките се наложи за да не се спихнат икономиките на държавите от ЕС
И след като бяха спасени банките, икономиката, и в САЩ, и в Европа е почти в десет годишна рецесия. Това че банкерите си раздадоха космически бонуси, не вдигна потреблението във ЕС.
Четвърто, на закъсалите по една или друга причина държави бяха предложени спасителни планове, които все пак помогнаха на Португалия, Испания и Ирландия да избегнат възможните фалити
В Ирландия масово фалираха данакъплатците, в Португалия - малките и средни фирми, в Испания ... като в Гърция дъргът се удвои.
поддържането на практически фалирали държави в еврозоната без никакви изгледи за финансово стабилизиране е грешка
Вероятно е грешка, но май по-голяма грешка е да се подържа неефективна финансова система (отрицателни лихви по кредити за банки, отрицателна доходност на фондове), плод на ирационална политика (санкции и ембарго по чужди внушения, от икономическия конкурент; пак от същия - набутване с военни разходи и "евтина работна ръка" как бежанците.
20 Август 2015 22:47
ЕС ше се разпадне и ще се свие до формата преди 1992 - Европейска икономическа общност. А източноевропейските страни - прелъстени и изоставени

Ще.
Само дето в Еврозоната има източноевропейски страни...
20 Август 2015 22:55
Нарушен бе основен принцип в Договора от Маастрихт, който изрично забранява на едни държави да спасяват финансите на други, за да не противопоставят народите. Сега гърците мразят своите "спасители" германците, защото не им опрощават дълговете и ги натискат да живеят по-скромно, а германците се дразнят, че трябва да работят заради гърците, които по техните представи са се разпасали.


Много смешно съждение.

А какво щеше да стане, ако Гърция беше оставена да фалира? Какви щяха да бъдат последствията, първо в Гърция, а после и в останалите страни от ЕС, не само в еврозоната? И нямаше ли след това гърците да мразят още по-силно изоставилите ги на произвола други народи? А хората от другите народи дали щяха да заобичат гърците, заради които много от тях щяха да загубят спестявания, работата си?
20 Август 2015 22:57
Е, ти не го възприемай съвсем буквално.
Прелъстени и изоставени всъщност е добре, ами ако има и стадо близнаци за обгрижване?
20 Август 2015 23:05
А какво щеше да стане, ако Гърция беше оставена да фалира?

Ми тя Гърция си фалирала.
Европа плаща пенциите, заплатите, вноските по заемите, работата на банките. Къде повече...
20 Август 2015 23:09
Гърция е "взела" отговорно кредитите с цел покриване на "демократичните ценностти"/стандарти, правила като е закупила 6 немски подводници, две ескадрили изстребители, хвърлила е пари за диверсификация (горива, ел. енергия и т.н.). Меко казано, кредитите са натресени.

Ади бе! Няма начин да е закупила военна техника за 300 милиарда! После, няма как да й натресат такива военни разходи ако не бяха интересите на военното лоби в Гърция. Интерсено е да се разбере с какво са се облажили участниците в сделките от гръцка страна.
Първа беше Словения, после Италия (правителствената криза още продължава), Белгия, Кипър, Ирландия, Испания, Португалия. От еврозоната сравнително незасегнати останаха само Германия, Франция и Холандия, не че няма мощни стачки там с провежданите реформи.

Да, ама не! Останалите държави все пак изплащат дълговете си без кредиторите да се занимават с тях.
При 15% лихва, могат да се прежали една трета от дължимите лихви ... и пак да са на печалба.

Къде това? Кредитите на Гърция са към еврозоната и ЕЦБ са с лихва под 3%, към МВФ с малко над 3%. Това, че Гърция емитира облигации на свободния пазар няма нищо общо с тройката кредитори.
В Ирландия масово фалираха данакъплатците, в Португалия - малките и средни фирми, в Испания ... като в Гърция дъргът се удвои.

Някои наистина фалираха, ама чак пък масово...
Вероятно е грешка, но май по-голяма грешка е да се подържа неефективна финансова система (отрицателни лихви по кредити за банки, отрицателна доходност на фондове), плод на ирационална политика (санкции и ембарго по чужди внушения, от икономическия конкурент; пак от същия - набутване с военни разходи и "евтина работна ръка" как бежанците.

Има нещо вярно в това, но проблемът според мене е, че икономическите проблеми се решават с политически средства, както беше проблемът с Гърция.
20 Август 2015 23:11
Не знам, ама са си живи гърците.
А нас ни заменят с тарамбуки.
малко е обидно.
20 Август 2015 23:30
Г-н Терзиев ми подразни с няколко статии преди време, ноооооо...Аз никога не бъркам в личната си преценка



20 Август 2015 23:30
Къде повече...


А, винаги има накъде повече. И те го знаят, иначе нямаше да приемат всички условия, та само и само да останат в еврозоната.
Този път те имаха избор - гордо и революционно да откажат да плащат, да бъдат официално обявени във фалит (това се размина на косъм), да си възстановят драхмата и да си живеят, както те си искат - при това без омраза към "спасителите" германци.
20 Август 2015 23:42
Гълъбарника не са само Гърция и Германия, нали?

20 Август 2015 23:46
Няма трето, Д-р Тормозчиян от 20 Август 2015 23:30,
Светът ни е винаги в шифъра на своята история ...
21 Август 2015 01:27
И това не е вярно:

Европейските лидери се примириха, че не могат да цивилизоват българската мутрокрация и вече са склонни да я приобщят в рустикален вид.


Както е видно, България скоро няма да бъде приета нито в Шенгенското пространство без граници, нито пък в еврозоната - тоест тя е държана настрана. И то именно заради фасадната демокрация и реалната мутрокрация.
Ще видим наесен колко струват приказките на Кунева, че е договорила приемането ни в Шенген, па макар и частично - въздушни и морски граници. Моята прогноза е, че това няма да стане. Докато България не си възстанови държавността и не стане що-годе нормална държава, тя няма да бъде приобщена.
21 Август 2015 02:26
Boulevard Voltaire: вторжение в Европу организовала Америка

Французское издание «Boulevard Voltaire» сегодня опубликовала материал Николя Бонналь,
который анализирует действия США и рассказывает своим читателям о произошедшем.

http://cont.ws/post/112779
21 Август 2015 09:16
Г-н Терзиев ми подразни с няколко статии преди време, ноооооо...

.... с това писание съвсем ми падна в очите. Безсмислен антиевропеизъм
21 Август 2015 09:18
Евромишената на САЩ включва и Украйна, Писане ...
21 Август 2015 09:57
Песимистично, но коректно.
21 Август 2015 10:10
смешен популизъм - целият бюджет на ЕС е малко над 1% от БВП на ЕС, а разходите за администрацията в този бюджет са около 4%
някои от големите градове в Европа имат по-големи администрации от тази на ЕС, с по-големи бюджети за издръжка, да не говорим за централните администрации
имали били някакви служебни дебитни или кредитни карти - много ясно, издадени от банката, която ги е обслужвала...
21 Август 2015 10:10
А какво щеше да стане, ако Гърция беше оставена да фалира? Какви щяха да бъдат последствията, първо в Гърция, а после и в останалите страни от ЕС, не само в еврозоната? И нямаше ли след това гърците да мразят още по-силно изоставилите ги на произвола други народи? А хората от другите народи дали щяха да заобичат гърците, заради които много от тях щяха да загубят спестявания, работата си?

Решението да се остави Гърция в еврозоната беше политическо и за това имаше много причини: вроденият страх на Германия да я обвинят, че налага своите правила, страхът Гърция да не се преориентира към Москва, страх от неконтролируемо разпадане на еврозоната, левите в ЕС бяха против и т.н.
Затова кредиторките предпочетоха да налеят нови (невъзвращаеми) кредити вместо да следват икономическата логика и да оставят Гърция да фалира.
А гърците така и така мразят другите народи, след като смятат, че някой друг им е виновен за кризата и рестриктивните мерки.
21 Август 2015 10:18
Всъщност... дефицита на гръцкото правителство в първата година на кризата беше равен на дефицита на... Англия...
При това - с изкуственото му завишаване и вкарването в него на неправителствени дългове.
Сега остава да си отговорим на въпроса защо страни с подобен (грубо) финансов проблем го решават по съвсем различен начин и с различен резултат и кой имаше интерес от "удушаването" на гръцката икономика отваряйки торбата с лъжите на които се хванаха повечето неграмотни африкански читатели, не вярващи, че Гърция може да изхарчи 300 млд. за въоръжение. (280, нето, мисля беше цифрата от 1990 година насам...)
Дали не е същият, който въоръжи албанските главорези в бивша Югославия и сега се опитва да прилапа гръцките летища? (и още една камара други неща)

Кой имаше интерес от истерично раздухваните лъжи за гръцките статистики, гръцкия мързел, социални придобивки и пр. или пък за "успеха" на реформите в останалите страни в криза...
Кой имаше и има интерес от премахването на демократичната процедура за смяна на политиките - изборите!?
Може би този който заграби най активните хапки формиращи общественото богатство във всяка страна и който забрани на гръцките корабостроителници да строят кораби за гражданския флот?

За мен е ясно, че Меркел, Шойбле и компания са на нивото на мисловното, философското и цивилизационното развитие отпреди Солон и неговата сисахтия.
За съжаление, като изключим малкото достойни гласове като този на Гюнтер Грасс, изглежда в цяла Германия са на същото ниво.
А и не само...

Прав е автора!
Някои се мислят за повече гълъбари от другите!
21 Август 2015 10:28
"целият бюджет на ЕС е малко над 1% от БВП на ЕС..."

aminali,молим да обясниш какво произвежда ЕС.
21 Август 2015 10:29
Проблемът не е само в немския опит за диктат. Т.н. "солидарност" вече я няма. Няма и справедливост в разпределението на бремето на мигацията. Великобритания и Франция отказват да поемат главната отговорност за нея, след като унищожиха държавата Либия и помагаха на башибозука в Сирия.
21 Август 2015 10:34
Адаш,здравей.Как е положението из Великото кралство? Приятен ден и много поздрави на Пипа.
21 Август 2015 10:47
молим да обясниш какво произвежда ЕС


Всичко произвежда, и добре го произвежда - самолети, коли, всякакви машини, храни и т.н.. По-лесно е да се каже какво не произвежда (примерно банани, кафе, чай...)

ЕС = 28-те държави членки. Техният БВП се има предвид.
21 Август 2015 11:54
Абсолютно всички са фалирали. За 20 години напечатаха финансови л.... за 1000 трилиона (1 000 000 000 000 000). Всеки момент ще тряснат, ама яко. Да си спомним за една любима метафора на великия Милтън Фридман (колкото и да го мразят някои): "Ваши са само парите, които вече сте изяли и изпили". Прочие, ако имате нови дрехи, носете ги. Ако нямате - купете си. Може и на кредит.
И бъдете здрави!
21 Август 2015 13:48
Внимание заслужава единствено разкритието на Дейли Телеграф.
Всичко останало са свободните размишления на автора по този повод...
21 Август 2015 14:46
г-н Терзиев
21 Август 2015 15:00
За мен е ясно, че Меркел, Шойбле и компания са на нивото на мисловното, философското и цивилизационното развитие отпреди Солон и неговата сисахтия.
За съжаление, като изключим малкото достойни гласове като този на Гюнтер Грасс, изглежда в цяла Германия са на същото ниво.

Имам усещането, че поне 3/4 от самодейците тук, във форума, се считат по-интелигентни от Меркел, Шойбле и компания, пък и от целокупния немски народ, барабар с разни там холандци, балтийци, поляци...

Подозирам, че самочувствието им се помпа от статии като тази, под която коментираме.
21 Август 2015 15:02
във форума, се считат по-интелигентни от Меркел, Шойбле и компания


И то с основание. Немалка част от редовите германци също разсъждават по подобен начин. Това, че някои неща не се показват по нашите медии, не значи че не съществуват
21 Август 2015 15:06
На прозореца ми са кацнали такива двенки. С тяхна помощ си изграждам уменията - гу-гууу-гу, гу-гууу-гу ...
21 Август 2015 15:12
Внимание заслужава единствено разкритието на Дейли Телеграф.


То е чиста манипулация, представена за разкритие.

Другата седмица ще открия специална тема и ще покажа най-подробно как е изфабрикувана новината в този вестник, а още повече - как е доразкрасена в българските медии.
21 Август 2015 15:18
Здрасти, адаш. Ше й предам поздравите на Пипа Иначе - нищо особено: Футсито се срина, Entente Cordiale се клати, шото се карат с французите за тумбите в Кале, биха Австралия на крикет и са се надули като пуяци, погребаха Сила Блак, светла й памет, пак педофилски скандали и това е.
21 Август 2015 15:18
Асол
21 Авг 2015 15:02


Вроденото кавалерско чувство не ми позволява да споделя мислите си по повод горното.
21 Август 2015 15:48
Ех адаш,от тебе научавам тази тъжна вест.Получавам всеки месец Record Collector,в който на две страници има възпоменания за хора от музикалния бизнес.Става ми кофти особено за тези, които присъстват в спомените от младежките години.
Току-що попаднах на една статия относно мигрантите в Белгия.Ами те почти са построили комунизма. Натисни тук
21 Август 2015 16:20
и това е.

...и Paddy Power вече изплаща печалбите на тези, които познаха, че Корбин ще стане председател на ЛП.
21 Август 2015 16:43
Да, както пише реки, пропуснал съм феномена Корбин, който несъмнено ще има влияние и върху събитията в ЕС.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД