:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 175
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дадоха на Божков имот, на Елена Костова - не

Столичните общински съветници гласуваха единодушно вчера замяна на парцел в кв. "Гео Милев" срещу апартаменти с фондация "Център за икономическо развитие" (ЦИР). Съпредседател на борда на директорите й е ексвицепремиерът Александър Божков. Както "Сега" писа, "ЦИР" получава имот, в който по квартално-застроителен план не се предвижда строителство. От фондацията сами обявиха миналата седмица, че ще строят офис там. "Ще направим частично изменение на плана, ако е необходимо", обясни шефът на СОС Антоан Николов.

"Представителката на областния управител ми обеща да разгледат докладната обстойно", обясни след гласуването съветничката от групата на БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев Златина Карова.

Предстои оценка на имота от независими оценители и реалната му замяна срещу апартаменти на същата стойност. "Обикновено оценителите са от общинските фирми "Софийски имоти" или "Софинвест"", обясни Мичо Райковски от БСП.

Записката за замяната на право на строеж срещу апартаменти с фондация "Бъдеще за България" бе гласувана отделно по предложение на Карова. "Не сме съгласни фондация, която работи със съмнителни пари да строи подобни обекти", заяви от трибуната си зам.-председателката на СОС Веселина Любенова, също от "Радикали".

Фондацията на Елена Костова не получи правото на строеж, тъй като предложението за замяна не събра нужните 31 гласа за квалифицирано мнозинство. "За" гласуваха 24 души, сред които и двама общинари от БСП. 3-ма съветници от "Радикали" гласуваха против, а 17 се въздържаха.
647
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД