:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 249
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Спор

Татяна Дончева най-после проговори за поправката "Ванко 1"

Татяна Дончева
Депутатката от БСП Татяна Дончева, която е основният двигател за прокарването на поправката "Ванко 1" в Наказателния кодекс, намаляваща драстично наказанията за сводничество, най-после се опита да обясни своите мотиви. Интервюто й за "24 часа" със заглавие "Не могат да осъдят Ванко 1 по вестникарски текстове" обаче дава малко отговори и поражда нови въпроси.



Какви са аргументите на Татяна Дончева?



- Според нея е много груба спекулация твърдението, че с промяната на чл. 155 от НК се намалява наказанието за сводничество. Тя твърди, че идеята за поправка тръгнала още от предишното правителство, когато министър на правосъдието е Антон Станков. После всичко се прехвърля в следващото правителство и министър Петканов го внася в парламента. Тя се намесила, защото на едно от заседанията на правната комисия по искане на прокуратурата въпросният текст, внесен от кабинета, бил поправен.

- В практиката имало противоречиво тълкуване на алинеята от чл.155, според която, ако едно лице склонява към проституция или свежда към блудствени действия, ако действа по поръчение на организирана престъпна група, ако жертвата е малолетен, непълнолетен или невменяем, ако престъплението е извършено повторно или ако е по отношение на повече от две лица, се наказва с от 10 до 20 г. затвор. Според Дончева няма логика, "когато някой склонява към проституция или към блудствени действия невменяемо лице, да му дадеш наказание, колкото за умишлено убийство".

- За Дончева е странно защо прокуратурата е възразила срещу увеличаването на санкцията в текста за сводничество с користна цел, защото във всичко, което е изчела във вестниците "за Ванковците и за Кондьо, винаги е имало користна цел и става дума за трафик на проститутки и за заплащане". Затова тя смята, че или съдът има в кориците на делото доказателства само за склоняване към проституция по алинея 1, предвиждаща до 3 години затвор, или делото е погрешно квалифицирано по тази алинея вместо по алинея 3 за користните цели, която предвижда от 1 до 6 години затвор.

"Колко да му дадат на Ванко 1? Колкото за умишлено убийство ли? Можем ли такъв подход да въведем? Дори да става дума не за Ванко 1, а за Ванко 85000, той трябва да бъде осъден за това, което се съдържа в делото, а не за това, което пише по вестниците. Защо не видите какво се съдържа в делото?!", заключва тя. Според нея прокуратурата е възразила срещу поправката "Ванко 1", защото й трябвал виновник и тя го намерила в законодателите.



Контрааргументи



Всичките сложни юридически обяснения не дават отговор на въпроса защо Дончева толкова упорито се застъпва точно за промяната на чл. 155 от НК. Както "Сега" вече писа, тя не присъства на първото заседание на правната комисия, когато поправката е отхвърлена, но изрично иска прегласуването й на следващата сбирка. Затова е странно, че сега вината се прехвърля от старото, на новото правителство, на прокуратурата, на съда? Нали депутатите коват законите?

- Никой не е твърдял, че Ванко 1 трябва да бъде съден по публикации във вестниците. И няма защо прокуратурата да си търси виновник за провала на делото. Рапърът е осъден на две инстанции на 12 години затвор. Нещо повече - първо окръжен съд му дава 12 години, после апелативен съд намалява наказанието на 10 години, ВКС връща делото на апелативния с указание санкцията да се завиши, накрая апелативният съд постановява 12 години. Това предполага, че и ВКС щеше да постанови сходно наказание. Всичко това се случва по променената сега алинея 5. След поправката Ванко 1 няма как да бъде осъден на толкова години затвор. Не защото няма доказателства по делото - явно има, след като две инстанции го осъждат, а третата дава указания в този смисъл. И не защото така пише във вестниците. А защото НК вече е променен от парламента.

- Странно е да се говори за противоречива практика, след като ВКС твърди, че винаги е решавал делата по един и същ начин. А и как може да има противоречива практика, след като има само две известни дела по този член - срещу Ванко и Кондьо, и още най-много 2-3 не толкова популярни, които изобщо не са стигнали до ВКС?

- Аргументът, че не може за склоняване към проституция наказанието да е като за убийство, също не издържа. Има и други престъпления, за които се предвиждат даже по-тежки наказания. Така например за длъжностното присвояване в особено големи размери се предвиждаше от 10 до 30 години, а с последните промени санкцията бе намалена от 10 до 20 г. Същото е наказанието и за тежките измами. Защо за тия санкции никой не се разтревожи, че са тежки и нелогични? Защо само сводничеството впечатли депутатката?

- Защо след като и прокуратурата, и ВКС нарекоха поправката грешна, след като се видя какво е общественото недоволство срещу нея, и какви ще са последиците, вносителите и управляващото мнозинство изобщо не говорят за нейната промяна или поне за връщането на статуквото?
50
13405
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
07 Ноември 2006 00:51
пито.. платено...

другото е мижи да те лъжем..
07 Ноември 2006 01:07
Любимката на бг-журналистиката...
07 Ноември 2006 02:26
лозунгът за следващата кампания за кмет - "гласувам срещу пари в брой -- знаете, че мога"

нема начин да пропадне с него.
07 Ноември 2006 03:07
БСП активист подбужда към насилие
Червеният общинар в Петрич зове циганите към саморазправа...

.............................
Натиснете тук
07 Ноември 2006 03:08
*****

Редактирано от - bot на 07/11/2006 г/ 08:58:02

07 Ноември 2006 05:42
Уважаема Редакция,
Вместо да ни преразказвате какво е казала г-жа Дончева и да спорите задочно с нея, не беше ли по-добре да я интервюирате, а ние да преценим сами кой крив, кой прав.
07 Ноември 2006 06:47
Кой взе парите?-that is the question
07 Ноември 2006 07:44
Поздравления за анализа на в. СЕГА. Приведените аргументи на автора на статията срещу обясненията на Дончева подтвърждават, че упоритата решимост на депутатката Дончева да намали наказанията за трафикантите и насилниците на деца и момичета е продиктувана от личен за нея интерес.
'
Ако се случи накой родител да запали Татяна Дончева с бензин или да я полее с киселина, бих намерил това за повече от справедливо наказание съответсвуваща на извършеното от нея сло, което ще направи нещастни още хиляди семейства и богати стотици садисти.
07 Ноември 2006 08:08
Имам един въпрос - как точно се склонява лице към проституция с безкористна цел?Дали безкористните сводници искат само доброто на момичетата и затова ги пращат да правят свирки? Странно...
07 Ноември 2006 08:29

Това е заяждане с Дончева. Нарочена е за виновна, без въобще тя да има вина.
Дори съвсем неточно е цитирана какво казва в интервюто пред 24 часа. Интересно защо в. Сега чака в. 24 часа да я интервюира, а не й зададе въпросите си?
Въпросниат член предвижда до 15 г. за сводничество, ако е с користна цел и принуда. Но най-лекия тесст е само до 3 г., когато няма принуда и користна цел. Защо прокуратурата обвинява Ванко 1 по най-лекия член? И защо Върховният съд 11 месеца бави делото преди да го реши? Медиите плямпат и търсят виновен там, където не е. Толкова са компетентни. Но обичат да съдят политици и т. н. Да се смееш ли, да плачеш ли.
07 Ноември 2006 08:30
Татяна Дончева = едно от най-плиткоумните, арогантни и простовати същества на днешната ни политическа действителност. Преди няколко месеца гледах интервю с нея по Нова ТВ и не можех да повярвам, че не само е бил била кандидат-кмет на София, но е стигнала и до 2-и тур
БТВ, безсмислено е да бъде интервюирана, просто трябва да бъде игнорирана.
07 Ноември 2006 08:39

По същия начин медиите и Бойко Борисов некомпетентно плямпаха, че нямало тежко наказание за кражба на кола. В закона освен за кражба, има текст за "противозаконно отнемане на МПС". И Медиите писаха ли писаха, че наказанието било само до 5 години. И парламента го вдигна на до 10 г. - повече отколкото за кражба, за която се даваха до 8 г. Сега, ако ученици вземат колата на бащата на един от тях или на роднина, и тръгнат към морето, има опасност да бъдат съдени до 10 г. Това родиха некомпетентни медии и политици.
А проблемът е, че полицията и прокуратурата събират доказателства не за кражба, а за "противозаконно отнемане"
Сащото е и с Ванко 1. Защо не го обвиняват за сводничество с принуда и користна цел, за което могат да му дадат до 15 г. и по новия закон? Ами са се хванали за по лекия текст до 3 г.? Нали имало трафик на порститутки на Запад и т. н.?
07 Ноември 2006 08:50
Аз искам да попитам, кой точно спори с депутатката Т.Дончева?! О едната страна е тя (със снимката си). А от другата??? Редакцията на в. Сега?!! Това не може да бъде спор - по условие. Това първо. Второ, как се спори със собствени извадки от интервю в друг вестник?!! Абсолютно некоректно!!! Аз например, не виждам връзка между твърдение и аргументи в приведената първа теза на Дончева. И понеже нямам оригиналния текст, смятам, че предаващият думите й носи отговорност за неяснотата. За какво му са контрааргументи да оборва някаква безмислица. И как ще ги обори с подобни твърдения: "Не защото няма доказателства - явно има, след като две инстанции го осъждат..." По тази логика би трябвало да заявим, че "явно" има и доказателства за вината на мед. сестри в Либия, щом като две инстанции са издали присъди. Това не е аргумент.
Накрая, изключително неприятно впечатление прави тезата на колективния анонимен автор - Дончева има скрити, непочтени намерения с поправката. Тя е в началото, тя е и в края. Това трябва да се докаже - с разследване. Ако ще се спори по същество, подобно предпоставяне на нечисти мотиви е ... долен номер.
07 Ноември 2006 09:15
Нима насилственото проституирани не убива човека /детето/ ? Нима производителите на фалшив алкохол и опасни/вредни храни не убиват хората?
С тези избори трябваше да сложим началото на края на продажната тройна коалиция. А ние всички, включително и турци и цигани вървяхме против собствените си интереси.
07 Ноември 2006 09:20
когато благодарение на действията на един политик, доказан престъпник показва среден пръст на държавата и гражданите who cares about details
07 Ноември 2006 09:25
Т. нар. "извадки" , ясно очертават позициятя на Дончева: а именно ( цитат) :

"когато някой склонява към проституция или към блудствени действия невменяемо лице, да му дадеш наказание, колкото за умишлено убийство".


Само това е достатъчно, за да се види че провинциалната хлебарка Дончева до гуша се е окакала ( от нем. Kacke - лайно) в тази си позиция и сега се опитва да замаже положението, твърдейки некакви глупотевини за осъждане по вестникарски матряли!

Точно ей таквия нагли и безмозъчно манипулируеми " лобисти и лобистки" на мафията в България нямат абслютно никакво място в Парламента, а след 1.1.2007 трябва да бъдат изхвърлени като мръсни котета оттам!!
07 Ноември 2006 09:49
Щом в текста има такава разлика от 1 до 10 години, тогава ще има и от 1 000 000 до 1 лев/ разбира се не за Бай Драган/.
07 Ноември 2006 10:03
Пеко, прочети внимателно текста на променения чл. 155 от НК. Тогава ще видиш, че наказанието е от 5 до 15 години само за обикновеното склоняване към проституция, съвокупление и блудство, чрез използване на наркотици -ал. 4. Явно Ванко І не е използвал такъв скъп похват за склоняване, а се е задоволявал с по-евтини - бой, психически тормоз и т.н. Ето защо и прокуратурата не му е лепнала такова обвинение. Колкото до користната цел тя е трудно доказуема - парички трябва да е взел. То е ясно, че е взимал, но иди го докажи. Явно не са успели. Преди промяната, обаче, това е било без значение, защото най-тежкото наказание се е давало и за користно и за безкористно склоняване стига да е извършено от престъпна група, или срещу малолетни, непълнолетни или невменяеми, или срещу повече от две лица, или повторно. След промяната вече вида на склоняването е от голямо значение. Само ако е извършено с наркотици и са налице горните условия наказанието е от 10 до 20 години. Иначе се наказва по първите 3 алинеи на чл. 155 и от 5 престъпни групи да е извършено, ако ще и пеленаче да са склонили, ако ще проститутките да са не три ами сто и три все тая - наказват те като най-обикновен пезевенк аматьор. Та е много нагъл довода на Дончева, че не го обвинили за користно склоняване. А откъде прокурорите са могли през 2003 г. да знаят, че на другарката Дончева след 3 години ще и щукне да изменя основни принципи на правото - по-тежките престъпления да се наказват по-строго. Защото точно това е сторено - за пари са продали и основните принципи на справедливостта. Пък после най-безсрамно заявяват, че имало огромен дефицит на справедливост - ПърВанко І в нощта след изборите...
07 Ноември 2006 10:17

От цялото интервю на Дончева във вчерашния 24 часа липсва най-важното - тя обяснява как поправката е по настояване на прокуратурата, която пък сега се сърди...
Изобщо, вестниците са на ниско равнище, този обществен проблем се обсъжда профански, само се вдига врява
07 Ноември 2006 10:22
И след всичко, което направи, Дончева има наглостта да се появява по вестниците и от позицията си на "корифей" на правото да дава поучителни интервюта. Комунистическото безсрамие е безгранично.
07 Ноември 2006 10:44
Кмет не можа да стане, ама оправи правото като го превърна в абсолютно изкривяване на истината..наистина-пито-платено!
07 Ноември 2006 11:02
До дон Татянис, (или още лъжите на Дончева_1)

1. Твърдението й, че: “Според нея е много груба спекулация твърдението, че с промяната на чл. 155 от НК се намалява наказанието за сводничество.” е пълна глупост, защото Ванко 1 излезе благодарение на това, следователно не е било само “много груба спекулация” Дон Татянис!!!
2. Оправданието, че е предложение на Антон Станков, не променя факта, че вие дон Татянис сте го прокарали все пак, заради което носите и отговорността! - долно опревдание!
3. "мила" ни дон Татянис!!! Склоняването към проституция е игра с душите на малки деца в болшинството случаи, това е едно толкова покварно и гнусно дело, че не напразно по всички уважаващи се демократични страни се наказва със сила каквато и убийството. Ако вие “драга” дон Татянис не намирате толкова лошо да ви склонят да проституирате, колкото ако ви убият, това е ваш личен избор, от който мироглед ви молим да не ковете бъдещето за българските момичета! Няма да спекулирам с вашия манталитет, ако не бяхте дупетатка, каква бихте станала, но всеки може да си направи някои изводи и сам от думите ви. За народа ни обаче има логика за това сурово наказание за сводниците!!! Друг е въпроса, кой какво ви плаща.
4. В кориците на делото ще има, това което законодателите позволят да влезе и онова, което ефективността на дознателите събере. Вие дон Татянис сте само законодател и не ви влиза в работа да се явявате частен защитник на който и да било сводник! Защо иначе сте седнала да се притеснявате, какво има в кориците на делото на Ванко 1, а не се притеснявате, колко български момичета биват продавани за проституция?!?
07 Ноември 2006 11:12
Проговорила?
Е, И?
07 Ноември 2006 11:32
Абе момци, кви склонявания бе...
Момичетата сами се натискат, човекът само е организирал мрежата. Бой има само при двойни игри и нелоялни "служителки"...
07 Ноември 2006 12:06
кажи и "дончева" и повече не я обиждай
адвокат на дявола, съучастник на сводници. че и упорства и се изкарва герой-защитник на онеправданите сводници, които видиш ли, били съдени прекалено строго, защото да си убиец на души и съдби било по-малко престъпление от това да си убиец на тела


Редактирано от - Pavlik Morozov на 07/11/2006 г/ 15:34:04

07 Ноември 2006 12:24
Някой няма ли да я попита, дали все пак едно битово убийство (без да го оправдавам) е със същата степен зло, както да съсипеш живота на десетки момичета ? Изобщо, защо тази ... си мисли, че ние не знаем закакво става дума.
Апропо, да напомня на всички, че тя е от депутатите, които особено дейно се занимават със закона за досиетата. Сега чат ли сте, защо България е почти единствената държава, където този въпрос е уреден така, както е.
07 Ноември 2006 12:48
След "Ванко 1" се задава и "Кондьо", пак по същия параграф, и някои деПУТат/к/и ще берат ядове, тъй ми се чини на мен...

Апропо, тая ли ***** тревненска ли се кандидатира срещу Б. Б. за кмет на София?


Редактирано от - bot на 07/11/2006 г/ 12:54:24

07 Ноември 2006 13:04
Израелският депутат и лидер на ултранационалистическа партия "Национален съюз" Бени Елон прикани палестинците да изоставят домовете си и да се преселят в България или в Босна като в замяна на това получат 100 000 долара. "Проверил съм. Има много страни, като България или Босна, които са готови да приемат палестинците. Когато едно семество със 100 000 долара пристигне там, то е желано и живее охолно. В наши дни домакинствата в Газа живеят в ад. Те трябва да бъдат окуражени да заминат", заявява Елон пред израелския вестник "Аарец". Натиснете тук
07 Ноември 2006 13:35

В поправката няма нищо лошо.
Ванко 1 е пуснат заради съда и прокуратурата, а те само се оправдават с поправката.
Те още въобще не са осъдили Ванко 1. Той се водеше в предварителен арест, докато текат делата. Те могат да го обвинят и осъдят за сводничество с користна цел, с принуда и т. н. , за което и след поправката се предвижда 15 г. Защо не го правят, а го пускат? И прехвърлят топката в парламета и малоумни медии започват да вдигат врява.
България и по стария НК се напълни с публични домеве.
Вие, дето скачате против закона, къде живеете? Я отворете интернет и вестниците да видите колко клубове се рекламират. Защо никой не е осъден за това по стария закон?

Аз съм "за" поправката, защото до 3 г. за сводничество, когато няма принуда и користна дейност, е нормално. Даже е високо наказание. Проституцията иначе няма кой да я охранява и организира. И тя трябва да се легализира в края на краищата
07 Ноември 2006 13:36
Абре,
Поведението на Татяна Дончева безспорно буди подозрение. Но аз се питам: Ами тези т.н. народни представители, които са прегласували този ЧЛЕН да не би да са били невменяеми - ненормални, пияни, дрогирани...? Или просто са били "СКЛОНЕНИ КЪМ ПРОСТИТУЦИЯ (криминално-политическа) С КОРИСТНА ЦЕЛ"?!

Редактирано от - Zmeja на 07/11/2006 г/ 14:03:25

07 Ноември 2006 13:39
и аз мислА, кат Пеко!!
-
щом нема користна цел, начи сводниците само са ги охранявали и са организирали работата!
-
Ванко1 следва да бъде избран за мениджър на годината и да му се даде Орден!
07 Ноември 2006 14:10
Тя не е ли депутат от Пловдивската листа?
07 Ноември 2006 14:54
zmeja, archi

07 Ноември 2006 14:59
пеко, едно е когато някакво престъпление е повсеместно, но си е незаконно, и друго е когато се каже че то не е никкаво престъпление. аз също съм за легализирането на проституцията, но не и за оневиняване на сегашните сводници. това което те са вършили е морално и законово осъдимо и промяната на закона за да се оневинят също е морално и законово осъдимо

07 Ноември 2006 15:20
пеко, когато едно престъпление бъде не само амнистирано, а и обявено за добродетел, тогава обществото е направило компромис със своите ценности и е деградирало. за обществото не е толкова опасно самото престъпление, колкото това че то може да бъде прието като геройство или нещо нормално. примерно това че мутрите биеха и безчиснтваха през 90-те беше страшно, но никога не може да се сравни с пораженията от това че мутренския морал да се наложи като норма в политиката и обществото. същото е и със сводниците. директното последствие от самото сводничене е низ от лични трагедии, но когато сводническия морал (вкл. "секс за пари" в политиката чрез платени депутати) се наложи в обществото - тогава имаме голям проблем.

07 Ноември 2006 15:29
дон цеци, ванко 1, кондьо - верните комисари по ромските въпроси един по един се откачат от ченгела, защото имат много финансови и изборни заслуги към майката-хранителница, и сега като гепи пак яко властта и тя ще се погрижи за тях

07 Ноември 2006 15:44

Морозов,

Най-скандалното по случая Ванко 1 не е тази поправка в закона. Най-скандалното е, че съдът осъди на 1000 лв. глоба полицай, който е обработвал свидетелките по делото да се откажат от показанията си и така Ванко да бъде оневинен.
Привиквал ги е в някакъв хотел, заплашвал ги е. Уволниха го, арестуваха го, а само преди седмица го осъдиха на глоба 1000 лв.
`
А за закона помисли малко. Не искам да се повтарям - и по стария и по новия закон Ванко , може да бъде осъден. Виновен е съдът и прокурорите, а не законът. А медиите поднасят съвсем извратена версия и хората се заблуждават. Мисля дори, че това се прави съвсем съзнателно
07 Ноември 2006 16:21
чл.155, според която, ако едно лице склонява към проституция или свежда към блудствени действия, ако действа по поръчение на организирана престъпна група, ако жертвата е малолетен, непълнолетен или невменяем, ако престъплението е извършено повторно или ако е по отношение на повече от две лица, се наказва с от 10 до 20 г. затвор. Според Дончева няма логика, "когато някой склонява към проституция или към блудствени действия невменяемо лице, да му дадеш наказание, колкото за умишлено убийство".

Според мен си е по-жестоко от умишлено убийство, и трябва да има по-сериозно наказание. Става дума за изнсилване и каране да проституират на деца и отвличане на жени. Е кое е по жестоко от това?
07 Ноември 2006 16:23
пеко, прав си че в момента тия кукли на конци депутатите са подхвърляни като изкупителна жертва за да прикрият корумпционните и престъпни схеми които обслужват, и в които съдебната протекция е ключов елемент. но това не оневинява депутатите. още повече че те са изборна длъжност и не могат да се крият като съдиите зад сложни юридически интриги и да прехвърлят другиму вината за личните си постъпки

07 Ноември 2006 16:37
. В мотивите, с които т.н. народни представители са намалили драстично предвидените санкции, приложени към законопроекта е записано, че промяната е "редакционна и дава по-голяма яснота на текста".
-------------------
В."Капитал" (http://www.capital.bg/show.php?storyid=2 89815):
"Осъден на всички възможни нива, чакащ единствено потвърждение за това дали ще прекара в затвора 10 или 12 години, бе помилван от народните представители. Свободата му дойде след законова промяна, предложена инцидентно и без обсъждане. Промяна, която успя да съсипе първото дело с осъдителна присъда за сводничество и трафик на хора в България. Вариантите са два - поръчка или грешка. Ефектът и от двата е, че един доказан престъпник е на свобода.
Не е ли странно, че делото престоя една година във Върховния касационен съд, без да бъде решено? Не е ли странно, че е било отлагано до момента, в който влезе сила чаканият проект? И последно - не е ли странно, че изведнъж случайностите станаха толкова много, че небрежната законова промяна започва да мирише на откровена политическа проституция?"

07 Ноември 2006 16:49
Потапов, Pavlik
07 Ноември 2006 17:49
"...или ако е по отношение на повече от две лица, се наказва с от 10 до 20 г. затвор. Според Дончева няма логика, "когато някой склонява към проституция или към блудствени действия невменяемо лице, да му дадеш наказание, колкото за умишлено убийство".
Защо просто олигофрените от парламента, начело с парясницата с диалектния изговор, не вдигнаха годините затвор за умишлено убийство и не оставиха наказанието за склоняването към проституция непроменено?
Както са я подкарали утре ще рекът, че за грабеж с убийство е нередно да се дават 20 год., понеже наказанието за, примерно, икономически престъпления е 10 год.
07 Ноември 2006 18:24
Потапов, професионално е обяснил. За мен няма съмнения, че насилствената промяна в закона е резултат от съвметната работа на трафикантската и политическата българска мафия.

07 Ноември 2006 18:37
До колкото знам, Татяна Дончева е работила за Мултигруп. На повечето е известно как групировката на Илия Павлов правеше бизнес с помоща на борческите структори. Контрабандата на петролни продукти по времето на ембаргото беше част от бизнеса на групировката. Та Дончева, явно е помалгала професионало, т.е. била е съучастничк, на Мултигруп да прави бизнеса си безнаказано.
'
"Знаете, че мога" беше фразата на Татяна Дончева като кандидат за кмет на София. Дончева, вече със сигурност зная че можеш. Но най-вече да работиш за интересите на българската мафия.
07 Ноември 2006 19:25
Да, Татянка мълчи. Но ми е интересно едно-ако я няма на следващото заседание на правната комисия , а поправката Ванкото влезе в пленарна зала, кого да обвиними тогава????
Змея
07 Ноември 2006 20:55
T.Дончева е една нахална пръ.ла, която няма капацитет, но има безкрайно самучувствие. От принципна гледна точка е доста нечистоплътна, но обича да дава морални оценки.
07 Ноември 2006 22:17
Това е е максимумът, което може да се очаква от една нхакана провинциалка.

Първо Ванко-1 не се е занимавал със скланяне към проституция, ами с изнудване и принуждаване към проституция.
При това с комерсиална цел и в серийни количества.
За такива "незлобиви" според меките критерии на новопогражданялата селяндурка Дончева следвало да се дава по-малко от 10 г., щото толкоз завали за убийство.

Аз пък мисля, че за умишлено и жестоко убийство на човек в репродуктивна възраст се дава като минимум няколко доживотъни присъди, ако няма как да се осъди на смърт.
За измет като Ванко-1 - едно по-добре смазано въже и по-висок и дебел клон са напълно заслужени!
Първо се беси сина, а после и съдружникът баща!
Това за да си правят сметка бащите какъв бизнес да правят със синовете си.

Но разбира се моите виждания са ретроградни и непрогресивни.
Щото прогрес е когато се изтребва, изюдва, дегенрира, изпростява и подивява собствения ти народ.

Ако Ванко беше претрепал някой чужд боклук или измет като Азис - тогава можеше и да не излезе от затвора.

Прогрес! - Отврат!


07 Ноември 2006 23:55
Тая Тятянакончева няма ДЕЦА
Амчи МОМА и като такава стара стара е решила да поквари колкото се може повече БЪЛГАРСКИ ДЕЦА
Е ТЕ ЗА ТАВА ДЕДО БОЖЕ ЧЕ Я ОСТАВИ К У К У В И Ц А
Те тая тятякудкудякя може да се каже че е озлобената ФАШИСОИДНА МУМИЯ
ТАКА ДА БЪДЕ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ И ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА И ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ
Боклук еничарски и БЕЗДЕТЕН
15 Август 2012 11:24
- За склоняване към "политическа проституция" колко дават?
- Доживотно във властта.
Докато политическата класа не носи отговорност за субсидии за тютюн (ДПС) вместо научаване на друг поминък.
Покровителстване на беззакония(просия, кражба на ток, вода зимнина и продукция, метали и др.) срещу
купуване на гласове на изборите - Управляващи партии
няма да мръдне държавата нагоре. Само надолу! Най-близката суша е дъното!
16 Юли 2014 19:08
Обвинявана за предлагане на поправката е основно депутатът от БСП Татяна Дончева, тъй като, въпреки, че не е присъствала на първото заседание на правната комисия, когато поправката е отхвърлена, тя изрично иска прегласуването ѝ на следващото заседание.[2][3] От друга страна, видимо от архива на Народното събрание, законопроектът е внесен и мотивиран от Мая Манолова (БСП), Яни Янев (НДСВ), Надка Балева (БСП) и Христо Бисеров (ДПС).[4] . Поправката влиза в сила от октомври 2006 г. след публикуването на промените в закона в Държавен вестник. Кой ще гласува за тези партии ? Време е да заемат мястото на затворниците, които са извадили от затворите !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД