:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Дебат

"Кървавото писмо" на Иван Костов

Интернет-форумът на "Сега" обсъжда коментара на бившия премиер по повод назначението на Бриго Аспарухов - "Обединението вдясно", публикуван в миналия брой
Снимка: Борислав Николов
abacus: България има нужда от политици, които приемат посегателствата срещу националната сигурност лично. Трябваше най-накрая да се намери един политик да назове нещата с истинското им име. Жалко е, че Надежда не можа да каже това, което казва сега Костов (или поне не се изрази убедително като него).



ЗВЯР: Ама това наистина Костов ли го е писал? СЕГА, вие уверени ли сте в източника си? Защото това, което е написано, е на нивото на баската барета. Да ме прощавате, ама и най-задръстеният форумец има по-концептуално мислене.



Олд Дет: Моите уважения, но Иван Костов греши.

Ходът на Царя с Бриго е гениален по своята простота. Като ход с пешката в шаха.

Какво постигна той?

Първо, Бриго вече не е депутат с имунитет. От това благодарност към Царя ще изпитва цялата Коалиция за България.

Второ, Бриго вече не е голяма клечка в БСП. Сергей ще целува ръка на Царя.

Трето, на Бриго НАТО му отрязва пътя към службите. И те вече спокойно ще си гледат на запад.

Четвърто, Бриго не може вече да казва кой ще командва разузнаването. И Президентът ще е благодарен на Царя.

Пето, ако откаже да го назначи за съветник в кабинета си, Царят печели точки пред американците. При това много точки.

Единственото, което се чудя, е кога точно са сглобили схемата двамата с Бриго? Защото всичко, което се случва, е като игра на шах - Царят нищо не казва, а Бриго говори ли, говори по всички медии. Толкова много думи, ако не се беше разбрал с Царя - друг път!



rednikov: Вече няма значение дали Саймън ще назначи Бригадира или не. След закриването на комисията "Андреев" това е вторият автогол. И не е толкова важно какво ще кажат съюзниците от НАТО, по-важна е реакцията на разочарованите симпатизанти, които все още хранеха надежда, че Той е добър, но го подвеждат лошите около Него. Какъв хубав предизборен подарък...



Петър Петров: Добре, г-н Костов, но тук не става дума за Бриго Аспарухов. Въпросът в тази статия явно са изборите и враговете. Най-вече Стефан Софиянски, както и общата концепция на СДС за силно политизирана предизборна кампания. Най-важното е, че явно трябва да се покаже, че в дясното СДС няма с кого да се обединява, понеже там са Бриго, С. Сакскобургготски и Стефан Софиянски. Така е според логиката на изложението.

Все пак... Мисля, че всички, критикуващи решението на С. Сакскобургготски, трябва да отговорят на няколко въпроса:

1. Професионалист ли е Бриго Аспарухов и ако е, кое пречи да бъде съветник?! Ако Бриго не е професионалист, защо не се атакува в това, че е "невежа"?

2. Ако Бриго е толкова политически (КДС и КГБ) обвързан, защо на никой не му направи впечатление, че Бриго е в парламента? Нима г-н Костов не се е срещал ежедневно с него и не се е притеснявал за националната сигурност?

(Иначе мислещите хора ще продължават да се питат защо Ал. Божков беше освободен от поста министър на икономиката, а стана главен преговарящ?!)

Лошата новина за г-н Костов не се казва Бриго Аспарухов. Поне така се вижда от статията. Лошата новина за г-н Костов е, че обединението в дясното е НЕИЗБЕЖНО въпреки желанието или нежеланието на г-н Костов. А лошата новина за нас, тези, които са с десни убеждения, е, че това обединение в близките 3-4 години няма да се случи. И една от причините е, че СДС може да се окаже болшевишка партия...



афориз: Ляво, дясно, център, дясно, ляво, пак ляво, докато ти се завие свят.

Отново "дясно" се отъждествява с "антикомунизъм" в смисъл на антикомунисти или анти-ДС. Това са пълни глупости. Генералите от ДС са много по-десни от СДС, защото главната им грижа са капиталите им и задкулисната власт да си ги пазят и умножават, докато СДС е принудено да прави мили очи на електората (беден), което го праща автоматично в ляво.



Щирлиц: Ееех, Иване, трябваше си кажеш (думата) по въпроса с ченгетата и корупцията, докато беше на власт, а не сега да пишеш кървави писма. И за това обединение вдясно няма да има - всички вие там носите вината за това, че за 4-те години на власт не свършихте главното, за което бяхте избрани - да въведете правила и да изчистите обществения живот и икономиката. Все по-ясно става, че дясното в България трябва да почне на чисто, а не чрез обединение на лекедьосани сурати. Но колко трябва да чакаме само!?



ole-le: Дори и да го назначат, Бриго ще си ходи заедно с това правителство през март (най-късно).

Но този шум около него намирисва на латиноамерикански сериал. Виновен ли е Бриго, че Косьо Мишев беше решил да припечели от югоембаргото? Виновен ли е Бриго, че Доган беше решил да свали Филип Димитров? Виновен ли е Бриго, че нежната душа на Филип Димитров се комплексира от Луджев и го отстрани? А Желев се обиди?

И още нещо - тези кампании компенсират липсата на реални политически идеи и въобще на политика в "политическия" дебат.



raven707bg: Форумът е наежен от появата на Костовото слово и не обръща внимание на каруцарския му език. Един бивш премиер не може да окачествява някого като "помияр", това показва много ниско ниво на мислене.

Изненадан съм, че никой не отбелязва втората атака на Костофф - срещу Петър Стоянов, който "смънкал несръчно" нещо, което дори самият експремиер не разбрал... Това също е недостойно за един бивш премиер - да се изразява така срещу един бивш президент.



Чичо Фичо: Костов тук рита не само срещу царя и Софиянски, но и срещу двама неназовани кандидат-"обединители" на дясното. Сигурно визира Петър Стоянов и Филип Димитров. Ако е така, значи Костов смята, че и те са се продали на червените генерали.



Tim: Мнението на г-н Костов, за когото навремето съм гласувал, за съжаление е от времето на конфронтацията. Тя имаше смисъл 2, 3 максимум 5 години, при положение че даде реални резултати.

След това тонът, който тук ни се демонстрира, е признак на едномерно мислене. То вижда света в черно-бяло, герои-предатели и пр. отечественофронтовска терминология, съответстваща на крайно опростенческа схема. Не че и в Холивуд или Вашингтон не я използват охотно, но си знаят поне, че е с цел пропаганда.

Изглежда, че нашенският политически елит не може да надживее едномерността. Те май дори и градацията между черно и бяло не могат да направят. Двумерността им е безкрайна мъка. А тримерността пък им е невнятна.

Навремето, оставена сама на себе си, БКП стигна до трето поколение АБФК (активни борци против фашизма и капитализма), разтапящи се пред Големия Източен брат като масло на припек. Оставени сами на себе си, СДС биха стигнали до трето поколение активни борци против комунизма и тоталитаризна (АБКТ), вечно размахващи досиета, доноси, комисии "Андреев" и бог знае какво, също така разтяпящи се пред Големия Брат от Запад с не по-малка готовност.

И сега, като дойде един неедномерен политик, едномерните изпаднаха в амок! Горките, те, ако няма Голям Брат, чийто бастун да лъскат, просто губят идентичност.

Кво да се прави? Едномерност! В света на черното и бялото изчезването на черното е смърт и за бялото! В света на цветното нищо не се губи, но едномерните не разбират това и са в тотална паника.

В едно Костов е прав. Маските паднаха.

Разбраха се едномерните от по-сложните.
106
575
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
106
 Видими 
28 Септември 2003 21:45
Браво на в. "Сега". Чудесен подбор на мнения.
Форумът е бил оживен. Не съм го чела. Но тази извадка е достатъчна.
С удоволствие я прочетох. Умни са форумците на "Сега". Два-три пъти по-класни от автора на самото "кърваво писмо"- доколкото разбрах, сполучлива хрумка на Щирлиц.
Поздравления Петре, Щирлиц, Рейвъне и най-вече за теб, Тим

Редактирано от - Сибила на 28/9/2003 г/ 22:55:20

28 Септември 2003 21:54
Тоя път и баската барета попала в "бумажную газету".
За което трябва да ми благодари.
28 Септември 2003 21:57

Редактирано от - Минавам от тук на 29/9/2003 г/ 00:44:13

28 Септември 2003 22:17
Звяро, теб не те споменах, защото до известна степен се припокривате с брата Рейвън. Той е направил по-обстоен анализ на стила и речника на автора, напълно уместно сте отбелязали, че произвеждат ужасно неприятно впечатление. Та той е бивш министър председател и все още настоящ политик, забележете, прекарал целия си живот в България и преподавател.
Да, маската е паднала.
По надолу ще постна нещо подходящо в тази връзка.

Редактирано от - Сибила на 28/9/2003 г/ 22:51:33

28 Септември 2003 22:29
Всички ние обаче сме свидетели как се изразяват френските политици, френските култур-трегери, френските интелектуалци... Те може да са всякакви, корумпирани, лицемерни, интриганти... но всичките до един са си взели матурата по френски с отличен. Иначе нямаше да са там, където са. И за всички е ясно, че този, който не знае да се изразява трябва да се върне на село и да пасе патките.Френският език е оръжие, което държи в подчинение неграмотната маса. Щом френската мутра си отвори устата, тя сесамокласифицира в кочината. Мутрата може да има пари, може да убива хора, може да върши безобразия, но никой не я избира да управлява....Защото като избирате управници, които говорят като задници родния ви език, вие сами се превръщате в такива
Или може би френският език е по качествено оръжие срещу простотията от българския? Този сух, афонетичен и еднообразно ударен език на любовта! Френският език е като усмирителна риза за балканската душевност, но пък на френски не можеш да полудееш, както казваше един философ румънец. А на български можеш.. за съжаление. Жалко за усилията на поколения български учени глави да създадат такъв съвършен инструмент за общуване, какъвто е българският език. Той не е тояга, по дяволите. Говорете българския език както трябва, това е единственото, което ви остава. Той е единственият аналитичен славянски език, подобно на френския. Българският език е английският на славянските езици. Българският език е оръжие, доказало качеството си през вековете. Българският език е щит срещу многовековната простащина, благодарение на който все още се наричате българи. Научете се наистина да боравите с него, за да слагате всеки път мутрите на мястото им.
Иначе по-добре го отрежете и си го сложете в джоба, или ако искате някъде другаде, ако така ви хареса...
.
Александър Градинаров
28 Септември 2003 22:41
Сиби,
И през ум не ми минава да се меря с бат Рейвъна, с Алеа и другите знаменитости тук. Аз доволен, ако се вместя в приятния разговор. Нямам амбиции за слава тук.
Обаче б.б. трябва да ми целува нам си кво, за това, че я направих равна с Ив. Костов. И това е написано черно на бяло в хартиеното издание.

Редактирано от - ЗВЯР на 28/9/2003 г/ 23:06:56

28 Септември 2003 22:43

Редактирано от - Минавам от тук на 29/9/2003 г/ 00:44:45

28 Септември 2003 22:53
Какво да го коментираме Костов. Калпава работа, наистина не в негов стил. Явно се е поизнервил от нещо-може би от социологическите проучвания и влизането на ПС в СДС.
Блестящо потвърждение на тясноболшевишката линия и менторството. Отличен паралел е интервюто на Абаджиев от преди две години, коренно противоположно на мантрите на водача днес. Тъжно ми е за заблудените.
Тъжно е, че най-голямата антикомунистическа формация не желае да плати никаква политическа цена, пред перспективата БСП да ни вкарва в НАТО, ЕС и Обединена Европа.
"Е, какво пък-нима слънцето ще спре да свети, ако БСП ни вкара в Европа"-ме попита една опонентка другаде." В Полша кво стана-нищо..."
Какво да кажеш срещу такива аргументи..Мъка...
Тъжно е, че това което ни пробутват за сурогат в името на каузата за единственост, е в пълно противоречие с каузата от автентичния СДС от 1990, запалила милиони. По добре комунистите на власт, отколкото обединение и решително сражение-казва Костов.. Значи сами сме и ни бият, но важното е да сме малко и кристално чисти(!?), а борбата да правим нормална държава, чиста от комунизъм и азиатско-ориенталски иширети ще оставим за после-като станем много.
Тъжно е, че в името на нарцисизма и самовлюбеността си отблъскваме хора и отлагаме отново настоящето-както в последните трийсет-петдесет години, ще живеем утре-вие, не ний...
Тъжно е, когато най виновните, вместо да гледат да изкупят греховете си, се мъчат отново да ни упрекват в правотата си-дваж по тъжно е, че има хора, които им се връзват.
Вместо да ни кажат какво ни разделя с останалите, с които бихме били силни, те се чудят как да се разграничат и да понасяме отново удари., само и само да крепят егото си и грандоманската си самовлюбеност, на гърба на нашите лични трагедии.
Вместо да ми обясни, какво ни разделя в идеите и политическите платформи с останалите партии в дясното политическо пространство-Демократическата партия, Гергьовден, БЗНС, ВМРО, ССД, Радикалите на Бакърджиев и т.н., гуруто лепи епитети и ни обяснява какви помияри са неразбралите Го.
Вместо да ни обясни, коя е синята идея днес, коя е синята кауза, в името на която СДС отстоява своята единственост и уникалност-т.н. политическа автентичност-другото име на самотата и изолацията, Костов ни говори за морални категории, маски, предатели и т.н.
Квалификациите от устата на бивш премиер са опасно нещо. Утре, а защо не и скоро, може да се обърнат към него.
Аз например, хич няма да се напъвам тогава да твърдя, че са пресилени и незаслужени.. Всичко се връща, за всичко се плаща, за всичко има време на тоя свят..

Редактирано от - Наум на 28/9/2003 г/ 23:11:20

28 Септември 2003 22:56
Сиби,
Моля за извинение за тъпия и необмислен постинг от петък, който предизвика неприятна ответна реакция от други форумци. Никога не съм се съмнявала в твоята почтеност.
Обединение вдясно? Не сега, сигурно след години. Народът ще почувства първо бесепарското управление, дето за няколко години го позабрави. Пък после ще видим. Крачка напред, две назад...
28 Септември 2003 23:05
Братко Звер,
Недей да скромничиш.
Прочела съм няколко твои постинга на чудесен български, висок стил, умело боравене с езика, невероятни попадения, добра граматика, почти непознати за неспециалисти езиковедски термини, с които ме спечели завинаги.
Сега ще те прочета Минаващи приятелю, и теб, Науме.

Редактирано от - Сибила на 29/9/2003 г/ 00:24:24

28 Септември 2003 23:07
Защо "Кърваво писмо"?
Костов си изтърва нервите. Очевидно от безпомощност.
За мен тази организация СДС беше времянка. Това че тръгна с бурна и стихийна реституция в никакъв случай не означава, че е дясна. Патосът си беше съвършено ляв (особени с връщането на земята) - да върнем заграбеното!
Съжалявам, че мога да обидя приятели СДС-ри, но те самите могат ли да ми обяснят така наречената "Синя идея"? Нима антикомунизмът може да бъде идея? Ако комунизмът е една утопия, то той все пак е идея. Антикомунизмът е само реванш.
Върху реванш дясна политика не се гради. Върху реванш никаква политика не се гради. Затова СДС е временна организация.
Дясното предстои.

28 Септември 2003 23:13
Крю,
но защо?
Чак ми е неудобно, че го правиш, миличка.
Извиняваш ми се заради хора, на които и през ум няма да им мине да го направят.
Не съм те упреквала, казваш нещо за петък, не само тогава, но и никога.

Редактирано от - Сибила на 28/9/2003 г/ 23:15:42

28 Септември 2003 23:17
Голем тарикат тоя Шумахер! Хем тръгна от лошо място , въртя - сука и пак първи. Старото си е старо!
28 Септември 2003 23:19
Добре, бе Димитрано! Щом има "кърваво писмо", пушката е пукнала, има труп, и кръв...
Кой дръпна спусъка?
Чий е трупът?
Или в последното действие на драмата СДС съдията (Иван Костофф) ще се провикне: "Да врезе и говори умрелият...!"
28 Септември 2003 23:26
Сиби, обичам те!
28 Септември 2003 23:32
Сън няма да ме хване, докато не разбера в кръвчицата на кое ЗАПТИЕ, проснато на Орлов мост, Костич е топкал перото, за да напише "кървавото писмо"...
28 Септември 2003 23:37
След толкова реки от синя кръв (боц тогова, боц оногова), редно беше някой да напише кровавое письмо със синьо мастило.
29 Септември 2003 00:17
Минаващи приятелю,
езикът има различни употреби, различни предназначения. С него влизаме във връзка със заобикалящия ни свят. Него ползваме на маса, на улицата, с него сме интимни и официални. В рамките на всеки език, а особено толкова богат като българския, има много езици - всеки от тях е български.
Езикът е този, зад който се прикриваме, но той е и този, който ни издава, когато сме в криза или пък в еуфория.
Един политик би трябвало да бъде много предпазлив, когато употребява езика. Спомняме си Надка от ловешката касета. Коя е всъщност Надка - запитахме се. Човек изискан, филолог, хубава жена с премрежен поглед или някаква махленка, която храни журналистите и ги купува? А това "ше", "ше" - ше направимЕ, ше видимЕ? Честно казано оттогава съм много подозрителна и много се питам - каква точно е Надка? Не само заради гаража й.
След "кървавото писмо" на Костов/точно заради стила и езика му/ си зададох същите въпроси и за него.
Помислих си, че е много настървен, а и в същото време много уплашен. А когато Костов е уплашен е много плашещ.
Един уплашен амбициоз, тираничен, авторитарен и отмъстителен може да направи много поразии.
Всичко това разбах само от тона и низкия стил на костовия изказ в това писмо.
Защото лошата употреба на езика има свойството да сваля маските.
Френските политици сигурно не си позволяват това.
Слушам ги всеки ден, с този тежък, тържествен език, с тази сериозност и уважение към тези, към които се обръщат.
Езикът, който политиците използват, не е нещо за пренебрегване.

29 Септември 2003 00:19
абе изобщо това французите са ногу добри с езико
29 Септември 2003 00:20
Костов, Костов,
Защо, когато Бригадир ти беше в ръцете и можеше да го смачкаш, не го направи. Нали цялата власт беше в демократични ръце и после се оказа в червени крака. Пиши сега, критикувай, излагай аргументи. За 4 години един гад не ликвидира, напротив, излязоха по-силни и отново се въз-ЦАРИХА! За загубата на властта не е виновна цената на реформите, а това, че ВСИЧКИ РЕФОРМИ СИ ИМАХА ЦЕНА - КАТО ПОЧНЕШ ОТ 10 % НА ДЕБЕЛИЯ ЕВРЕИН АЛ И СТИГНЕШ ДО ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ИЗЧАДИЯ - БАКЪРА, АНТОАН ПЕДАЛА, БИСЕРОВ, ЦОНЕВ, СТЕФЧО УХИЛЕНИЯ КРАДЛЬО. Били много ченгетата, били много вътрешните врагове. Един поне има ли в затвора, един едничък!?
Сега пиши и мъдрувай...
29 Септември 2003 00:20
Всъщност, “Кървавото писмо…” като вестникарско заглавие стои ефектно, обаче има остро противоречие между точно това заглавие и същината на Костовия текст…

Истинското “кърваво писмо” е писано от бунтовник, повел братята си българи към Голгота, към безсмъртие в народната памет…

Къде Костофф заведе СДС и милионите му ентусиазирани симпатизанти?

Къде се опитва да го поведе сега с това “кърваво писмо”?

Свисти ли ятаган над непокорната му глава?

Ако писмото трябва непременно да е “кърваво”, то, с оглед на казаното по-горе, придобива изключително зловещ смисъл – Костич просто е извършил “убийство” и се гаври с “трупа”…

Е ли, следователно, експремиерът политически некрофил?

Той не се ли надсмива над, според него, политическото късогледство на Помияра и Мънкащия?

И още нещо важно, струва ми се: текстът на Костофф е изненадващо НЕПОЛИТИЧЕСКО поведение на един иначе ловък политик – да решава вътрешнопартийни проблеми ЧРЕЗ МЕДИИТЕ…

Похват дружно отричан от всеки смятащ се за нормален политик…

Костофф, убеден съм, разбира това, но защо го прави?
29 Септември 2003 00:34
Здравейте дружки от семинарията на големите скотове пияници, лъжци, подлеци, и всякаква сган дипломирана преди Фичо и Нели , тоест преди тяхното раждане ?!?!?!?!
-----Напред , ние ще спечелим изборите със това което ни предлагат ФН, , и ще му подсигуриме място да си изучи децата във Сорбоната !
-
Какво му е интересното на П Стоянов че ще са върне като редови член на СДС ако съществува още ??????
Не разбирам защо експлоадирате преди да сте чули по-старите , или оставете въпроса да отлежи няколко дена и тогава тръгвайте да гърмите !
Знаете сами че отлежалата ракия е по-силна ! Не съм го казал аз , НО Е ИСТИНА ! Ае наздрави и на добър път на свестните кандидати за поста КМЕТ !
29 Септември 2003 00:39
Тепърва ще става кърваво , не нам тия мангалщини
29 Септември 2003 00:49
Сибила
Установих
Че тук вече няма редакция, няма корекция
След това написах писмо с продължение до редакцията - искам да ми бъде премахнато цялото "досие"
Оказа се, че всички редактирани текстове , остават публично достояние по воля на ...Лъчо!Отделят се с жълт фон от останалите.
Помислих, че междувременно рекацията обнародва тези правила. Не
Извинявам се
Но от тук нататък не участвам
ОФИЦИАЛНО
Не знам, но според мен оставането тук се превръща в нещо много съмнително и за други
Поздрави
29 Септември 2003 01:17
Минаващи приятелю,
не разбрах.
Аз се редактирах няколко пъти, без никакъв проблем.
Какво точно те обезпокоило, приятелю?
Не си отивай, преди съвсем да се е изяснило дали имат основания твоите съмнения.
29 Септември 2003 01:28
Изтритото е за пред нас . Всичко се пази
29 Септември 2003 01:34
Верно, че опцията "изтриване" не действа.
Не можах да си изтрия предния постинг.
Но си спомням, че имаше настояване на много форумци тази опция да бъде премахната, заради злоупотребата с нея. Наистина, не е редно отговорът ти да увисва след някой постинг, който вече не съществува, след като авторът му го е изтрил.
Но, Минаващи приятелю, може би сега го пробват.
Лъчо?
А иначе, че всичко си седи, си седи/ изтрито или редактирано/.
На сървъра. За вечни времена.
29 Септември 2003 01:51
Бе Сиби , ма мейор копин , как можеш да кажеш че всичко си отива ?????
нали се връщат на бял кон двама Костов и Стоянов ! И не знам кой ще носи оръжието , трудно ми е да разбера , я дай сведения че иначе ще си загубя бирата !
Редак , ами още по-добре Нели и Фичо няма да могат да си трият постингите !
Лъчо е за поздравление ако го е направил както трябва !!!

Редактирано от - nesnaecht на 29/9/2003 г/ 01:54:25

29 Септември 2003 02:06
Мон ами,
дали Костов или Стоянов на бял кон ще се върнат в СДС ми е все едно. И двамата са еднакво изтъркани.
По-важното е, че и с който и от двамата да е - СДС няма да се върне на бял кон. А и с Филип Димитров също.
Ако не го осъзнае, горките му верващи привърженици. Не стигат, за да го възкресят от пепелта.
Да, Науме.
Така е.
Сега лека нощ, пък утре дано се разбере какво е предприел Лъчо.
Вярвам, че е за добро.

Редактирано от - Сибила на 29/9/2003 г/ 02:37:11

29 Септември 2003 02:27
Как кажеш Сиби , истината рано или късно възтържествува , независимо колко сме изгорени ?!??!?

Редактирано от - nesnaecht на 29/9/2003 г/ 02:49:54

29 Септември 2003 02:49
Нямам какво да добавя, просто да знаете !
Работник здрасти, жив и здрав , но аз лично няма да се примиря със това което става ! Ще извиняваш аз съм много лош на темата Българин , а той иска да се направи по висок от моя ХУЙ ? , няма да стане и няма да му позволя , та ако ще да е и първия духач/ка на света !
Говорих им като човек но те не разбират , сега щом е война нека поне да е като хората !
За мене са умрели , за вас незнам , но вече почна да мирише на умрело !
А нашите подлъгани господа и дами имат извинение ако искат , като кажат
МАЙНАТА МУ НА ВСИЧКО НАЛИ ЖИВЕЕМ ЕДИН И СЪЩИ ЖИВОТ ?!?
Даже и без да го казват то ще се разбере ?!?!?!?
Да не забравя никой няма право да ме съди за това което казвам , изразих моята линия на мислене !
29 Септември 2003 02:49
Обаче сега си го изтрих, Минаващи приятелю.
Ето това:
.
Вие разбрахте ли?
Сега ще пробвам да изтрия това.

.

.
Пробвай и ти. Напразна тревога. Техническа повреда - наверно.Отбой.
.
Хайде, лека нощ. До утре.

Редактирано от - Сибила на 29/9/2003 г/ 02:50:49

29 Септември 2003 02:55
Сибила, благодаря за подкрепата!
29 Септември 2003 10:25
Форума ражда, раждал е и ще ражда титани на мисълта и словото! Добре, че го има иначе не знам кво щеше да прави обикновения българин. Форума е разрешавал, разрешава и ще разрешава проблемите му. Истината се ражда във диалога и плурализма.
29 Септември 2003 10:56
Сиби, жьо т'ембрас фор!
29 Септември 2003 10:58
Незнайко, ХУЙ някаква абревиатура ли е...?
29 Септември 2003 13:04
Мило, гальовно, умилно. Лошият Костов срещу мъдрите и справедливи форумци. Синият вампир е изненадан в книжното си убежище. С дървени червени колове, нанизи мухлясъл чесън и ръждиви пирони, отрити в слузта на краства жаба, той е боден, прорязван, драскан, разкъсван, удрян и руган от изпадналите в транс непогрешими. С пълно право. Защото той измисли перестройката, създаде търговските дружества, обсебили повече от три милиарда, свали мъдреца Тато, катурна член първи, акушира измислената импотентна опозиция от началото на 90-те години, рошавите дисиденти на порцион при службите, мутрите и кредитните милионери, източи банките, изнесе зърното, създаде орсовките, запрати народа си в бездната на хиперинфлацията, смачка безсърдечно заплати и пенсии до 10-15 долара, обрече на глад мнозина и т.н. Гаден тип. Гад.
29 Септември 2003 13:42
Гандалф!

Спри, не си отивай,
ще ми бъде тъжно
без твоите слова!

Не, не си отивай!
Ще ми бъде тъжно
без сините л....а!
29 Септември 2003 13:48
Гандалф, а ленин е измислил съветската азбука
29 Септември 2003 13:48
Рейвъне – предположението ти е совeршено правилно: абреавитурата ХУЙ означава “Художествени Упражненния по Йоника”. Незнайко се възмущава, щото музикални инвалиди и духачи гледат да се искарат свирачи. Ето още една абреавеТурка: ХУЦ – тва пък значи “Хубаво Управяне по Царски”
29 Септември 2003 13:52
Гандалфе,
Безсмислено е. Пробвал съм всякак. Всеки си има клишета по темата "Костов" и не приема никакви аргументи. По тази тема липсва разговор. Има само ругатни, обиди, псувни, фантасмагории, респективно венцехвалия. Такава омраза е безпрецедентна в подобието ни на общество. Ако енергията за оплюване на И. Костов(не само тук във Форума) се впрегне за защитата на граждански права, за организиране на някаква форма на натиск срещу безобразията и некадърността на всякакъв вид и цвят властимащи, щяхме да сме поне на дереджето на Чехия.
29 Септември 2003 13:53
Гад. Гадняр. И освен това едноизмерен.
29 Септември 2003 13:53
Ген. Борисов вече е с променено мнение и призова Бриго да се оттегли.
“Назначаването на Аспарухов за съветник на премиера "ще навреди сериозно на добрите отношения, които имат българските служби за борба с престъпността със службите на държавите от НАТО”, каза ген. Борисов, който до преди десетина дни твърдеше, че няма нищо лошо в това бившият шеф на разузнаването да бъде координатор за специалните ни служби.

29 Септември 2003 14:25
"Като избирате управници, които говорят като задници, родния ви език, вие сами се превръщате в такива"/Сибила/?!Това някакви намеци за езиковата импотентност на Господаря на мълчанието ли са?
29 Септември 2003 14:42
Мдааа.... Знаем ний, това много добре го знаем колко лош е Иван Костов! И помним! И за малкия Пепи помним (както и за одеялцето му), и за 34% от "Мобилтел" помним, още един куп неща помним... Паметлива нация сме, спор няма...
Далеч съм от мисълта, а и от идеята да ставам апологет на Костов - за хора, заемали такава позиция в управлението на една държава, най-добър съдник си остава историята - тя ще покаже кой крив, кой прав.
Тук обаче ми направи впечатление едно мнение на Сибила, което доста се припокрива с моето - мнението за езика и изразните средства. Затова и ще си позволя да кажа какво мисля за езика и управляващите изобщо.
Сиби казва, че "..стила и речника на автора...произвеждат ужасно неприятно впечатление. ...този, който не знае да се изразява трябва да се върне на село и да пасе патките. ....Защото . ...Езикът е този, зад който се прикриваме, но той е и този, който ни издава, когато сме в криза или пък в еуфория. Един политик би трябвало да бъде много предпазлив, когато употребява езика." И е абсослютно права! И аз не споделям СТИЛА на Костов от т.нар. "кърваво писмо" - това може да бъде стил на човек, който се цели единствено в твърдия електорат, в т.нар. чугунени глави. От друга страна, истината, независимо от начина, по който е представена, пак си остава истина... Но пак казвам, няма да ставам адвокат и апологет на Иван Костов. Да, аз имам своето мнение за него, не съм го крил, знае се от всички..
За друго ми беше мисълта... За това, че този, който не знае да се изразява трябва да се върне на село и да пасе патките; за това, че като избираме управници, които говорят като задници родния ни език, ние сами се превръщаме в такива... И тук неизбежно се сещам за сегашния министър-председател на Република България. С неговото "Когато му дойде времето", "Да гледаме така, ...позитивно на нещата", с прословутият отговор на тривиалния въпрос на Найо Тицин "Ваше Величество, колко е часът?" - "Амии, около три без петнайсе..." ... и с всички нищо незначещи кухи фрази, с които величеството Му си позволява да говори с българите вече две години и половина. Както и неизбежно се сещам за "пламенната реч на др.Г.Димитров" пред трибунала в Германия за "... Когато Карл говореше на немски само с конете си....". Защото и Саймън говори на български само с "конете си", демек с нас, българите....
Права си, Сиби! Дано да се усещаш и колко си права! Но не само за Иван Костов! А и за .... Саймън... Както и за народът, който се превръща в ... задник....

Редактирано от - TheBigEdge на 29/9/2003 г/ 14:49:52

29 Септември 2003 14:46
Стига бе, сериозно ли, АА?
И сега какво ще правим ако такъв "голям професионалист" не съветва премиера?
29 Септември 2003 14:56
Ма лош е Костов, мнооооого лош! Решил да избутва българската каручка от левантинското тресавище?! Не нам тия; на нас евроатлантическо битие и съзнание не ни трябва - с византийското сме си баш добре
29 Септември 2003 14:57
Ма лош е Костов, мнооооого лош! Решил да избутва българската каручка от левантинското тресавище?! Не нам тия; на нас евроатлантическо битие и съзнание не ни трябва - с византийското сме си баш добре Я къв цар си имаме
29 Септември 2003 15:00
Ма ти верно спиш на Централна гара...
29 Септември 2003 15:10
от "каруцарския" език на Костов въобще да не се заблуждавате - той
не е предназначен за нас а за "по-високо" място. Пардю изглежда е инструктиран да си влезе в ролята на кукловод и да пусне в действие куклите ПС и ФД. На Командира трябва да се признае, че никога не е бил гъзоблиз, а е поставял кукловодите пред свършен факт, който са принудени да приемат. Сигурно и сега така ще излезе. Подобен е ходът на шмекера Симеон с Бриго Аспарухов.Пардю скача като ужилен - Симо размишлава продължително, отстъпва и получава желания гювеч от янките. И още един фокус - докато сичко дига врява за генерала тихо и незабележимо си подминават 800-те дни без някой да се сети да разчекне царчо. Виртуозно.
Да не споменаваме журналята, що матриалчета изчукаха за Бриго.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД