:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 229
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
РУСКА ЗИМА

На лов за лисици

Ушанки, космати ботуши, пелерини и маншони са хит при аксесоарите за студеното време
Снимка: Ройтерс
Колкото и да са красиви защитничките на животните, колкото и да се разголват в рекламните кампании, колкото и красиви екопалта да създават дизайнерите, поклонниците на лукса знаят: от естествената кожа с косъм по-добро няма! В края на зимния сезон това е по-актуално отвсякога.

Температурите навън може и да не паднат твърде под нулата, но модата определено налага стил в духа на мразовитата руска зима. Ушанки, космати ботуши, кожени пелерини, маншони и изобщо всичко, което доскоро е бродело в жива форма из горите, е хит при аксесоарите. А черешката на тортата са лисичите кожи и каракулът.

Големите



дизайнери провокираха природозащитниците



още в началото на сезона. Кой с шапка, кой с шал, кой с огромна шуба. Всичко обаче подчинено на модната вълна - лисичия кожух. Тенденциите при палтата се оформиха основно в две посоки - на свръхдълги, излезли сякаш от филмите за 30-те години, и на такива около талията, при които обаче не е пестен материалът. Цветовата гама варираше от стандартния широкоразпространен песъчлив оттенък през бяло-сребристия на северните обитателки до оцветения в нестандартни багри косъм.

Горе-долу подобно е положението и при аксесоарите. Цветовата гама и в техния случай следва модната при шубите. Но има и известна закономерност. Кожените яки, маншети и биета - един от най-модните детайли през зимния сезон, са задължително в естествения за косъма цвят. Изключенията се броят на пръсти. Обикновено това са контрастни маншети в зелено, винено или лилаво като допълнение към черно палто.

Съвсем различно е положението при шаловете. Кожите тук представляват истинско пиршество за очите. В цветово отношение като че ли няма забранени тоналности. Всичко ярко е модно. Само естественият бежов нюанс не върви. Най-атрактивни са шаловете в циклама, оранж, лимонено жълто, пепел от роза и зелено.

И чантите са с косъм. Формата им е максимално опростена, най-често трапецовидна, но и правоъгълни, като портмоне или торбичка. Използвани са отново лисичи кожи в естествен нюанс плюс норки и лама.



Най-голямата атракция са ботушите



Дори елегантните високи модели на тънък ток са "опаковани" в лисица. Подобна е ситуацията и с ботите. Само при ботушите "за кал и киша" няма разточителство на кожен материал. При тях има само детайли. За сметка на това официалните обувки са допълнени от ивици норка.

И шапките в края на зимния сезон са доста атрактивни. В някои случаи дори ексцентрични. Най-модни са ушанките от лисица и калпаците от каракул, но има и по-смели предложения като фесове с конски косъм.

Хитът в края на сезона при аксесоарите е друг - пелерини, наметала и маншони. В повечето случаи те се привързват с големи сатенени пандели, което ги прави подходящи и за официални случаи. Цветовете варират от естествените бежово-кафяви до розово-лилавата гама.



---------------------

Каре

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ

Всичко, което трябва да знаете за каракула



Ако за лисичите кожи всичко е вече писано, то не така стоят нещата при каракула (вид овча кожа). Той в известна степен е малко непознат. А причината е, че години наред е бил в забвение. Сега положението е точно обратното. Каракулът е знак за изисканост, лукс и стил.

Да се избере нещо от каракул обаче не е проста работа. Най-ценени са кожите на бухарските овце, които живеят в Афганистан, Узбекистан и Туркмения. Космите им се завиват на малки охлювчета. В зависимост от възрастта на животното се делят на няколко групи. Сред най-разпространените и скъпи са тези на 5-6-дневните агънца. Следват тези на възраст между 6 и 15 дни. Те обаче се отличават с "по-тежки" влакна. А най-скъпи изобщо (за ужас на природозащитниците) са кожите на току-що родените или все още неродени агънца. Влакната им са изключително фини, блестящи като коприна и интересно накъдрени. Има и още една категория - на агънца, които са в утробно развитие, но все още далеч от раждане. Техните кожи обаче се използват твърде рядко.

Другата ценна порода овце - свакара, е с южноафрикански произход. Космите им не се завиват на охлювчета, по-плоски са, но са по-бляскави. Точно тях използва италианската модна къща "Прада".

Има и трети особен вид овце, които обитават Прикарпатието, Румъния и Западна Украйна. Те имат доста груби косми, образуващи големи охлюви.

----------------------
 
Кожените шалове са обикновено обагрени в ефектни цветове.
 
Ушанките са идеалната шапка за студено време.
2683
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД