:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Вдигат на крака Димитър Ангелов за баскетдербито в Правец

"Академик" срещу втория в Литва

Съотборник на Майкъл Джордан играе при съперника на нашите в 1/8-финала за Купата на УЛЕБ
Снимка: Ройтерс
Баскетболният ни шампион "ЛУКойл Академик" ще играе с "Лиетувос Ритас" (Лит) в 1/8-финала за Купата на УЛЕБ, отреди жребият в Барселона.

Съперникът е втори в шампионата на Литва с 20 победи и 2 загуби след участника в Евролигата "Жалгирис" (20-1). В състава има 2-ма американци - Дики Симпкинс (205 см, крило) и Аарън Лукас (184 км, гард). Симпкинс бе в "Чикаго Булс" (1994-97 и 1998-2000). Той има 2 титли в НБА (1996-97) и бе съотборник на великия Майкъл Джордан. Третият чужденец е сърбинът Милан Голйович (203 см). Клубът има едва 6-годишна история, но от създаването си е най-големия конкурент на "Жалгирис". Шампион на Литва е за 2000 и 2002 г. Преди 2 сезона спечели Северноевропейската лига, като на финала би "Урал Грейт" (Рус).

Мачовете са на 10 и 17 февруари, а "Академик" е домакин на първия. При успех "студентите" ще играят 1/4-финал с "Апоел" (Йерусалим, Изр) или "Проком" (Пол) и ще са гост в първия мач.

Днес "Академик" посреща в Правец лидера в шампионата ЦСКА. Вчера следобяд "червените" тренираха в Правец. Тренира и болният Димитър Ангелов. Националът бе на легло няколко дни с висока температура, но ще влезе в дербито. "Митко сам изяви желание да тренира и играе", обясни треньорът Росен Барчовски.

Баскетболистките на "Славия" пък паднаха за 4-и път от 5 мача в Паневропейската фаза за Купата на ФИБА-Европа. Шампионките отстъпиха на "Апоел Рамат Ашарон" (Изр) със 70:86. Най-резултатна бе Теодора Петрова с 21 т. Последната среща на нашите е на 4 февруари в Италия с "Делта баскет Александрия".
365
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД