:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,352,656
Активни 127
Страници 21,711
За един ден 1,302,066
Интервю

Красимир Гергов: Гоцев е лъжец, руските другари го притискат

Всички ние трябва да му помагаме да излезе от това положение, без да бъде засегнато семейството му, казва собственикът на рекламна агенция "Пиеро 97"
Снимка: Велислав Николов
На 28 януари руската компания "Видео Интернешънъл" обяви, че има договор с БНТ за изключителното право да продава рекламното й време. Седмица по-късно пред общото заседание на парламентарната медийна комисия и на Съвета за електронни медии Иван Такев, член на управителния съвет на БНТ, съобщи, че има още един такъв договор - с българската фирма "Пиеро 97". След това генералният директор на обществената телевизия Кирил Гоцев обясни, че е бил принуден да подпише договора с "Пиеро 97", защото заплашвали него и семейството му.

- Г-н Гергов, вие ли сте собственик на "Пиеро 97"?

- Да.

- Сключвали ли сте тази година договор с БНТ , който е за 3 години?

- Питайте Гоцев, той трябва да знае.

- А вие не знаете ли?

- Той казва, че има такъв договор. Аз такова нещо не знам.

- Г-н Гоцев твърди, че е подписал, защото е бил заплашван.

- Нещата стоят съвсем по друг начин, а не така, както той ги препредава. Аз не искам повече да коментирам, защото това може да бъде използвано отново криворазбрано.

- Но вашата фирма е изпратила нотариална покана до управата на БНТ, с която иска да започне изпълнение на въпросния договор.

- Това е единственото вярно нещо.

- Тогава няма ли да кажете какъв е договорът?

- Не, казах ви вече защо. Това може да има последици, а в крайна сметка може да се окаже, че договор въобще няма. Тогава какво сме го накарали да подпише? Той е пълен лъжец.

- Вие ще ли съдите г-н Гоцев за лъжа ли?

---------------------

- Да. Ако прочетете внимателно нотариалната покана, ще видите, че тя е написана повече с емоции, отколкото с някакви факти и доводи. В нея изказваме учудването си как е възможно БНТ да пренебрегне една фирма, с която работи вече 10 години, и да предпочете незнайна фирма от Кипър, регистрирана същия месец. При това да сключи такъв ексклузивен договор. Това беше идеята на нашата нотариална покана. А сега той казва, че имало договор. Това много ни изненада. Той в момента явно е притиснат от онези руски другари и се чуди как да се измъкне от ситуацията. Излиза, че всички ние трябва да му помагаме да излезе от това положение, без да бъде засегнато семейството му. Така че, ако трябва да имаме договор, за да остане семейството му здраво и сигурно, ще имаме договор. Ако каже, че не трябва да имаме договор, няма да имаме договор.

--------------------

- От думите ви излиза, че Кирил Гоцев разиграва постановка, в която вие сте въвлечени без вашето желание.

- Ние с такива неща не се занимаваме, просто си вършим работата. В случая става дума за договор, в който има неустойки за милиони лева. Пак ви повтарям - това е кипърска незнайна фирма. Ами ако Ал Кайда си направи фирма в Кипър и Гоцев го заплашат, за да сключи договор с нея, как ще оправим тогава нещата?! Значи трябва да има някакъв начин. Ситуацията е много сложна. Вие знаете, че това е фирма, която идва от Русия, ако е вярно въобще, че това е така.

- Според вас БНТ може ли да спечели, ако приложи схемата на работа с т.нар. къщи по продажба (сейлс хаус)?

- В момента сейлс хаус в Европа няма. Това е остарял модел на работа, при който някоя медия си прави рекламна къща, която да продава рекламното й време. Но сейлс хаус в държавна медия се нарича кражба.

- Вие досега не работехте ли на същия принцип с БНТ?

- Не. В началото на всяка година от БНТ определяха правила, които бяха валидни за всички и всеки можеше да подпише такъв договор и да работи. Различно е от това, което вие знаете.

- До момента всъщност няма официално разпространена информация какви са точно условията в договора на БНТ с "Видео Интернешънал"...

- Ето, виждате ли? Някога ние да сме работили с договор, за който никой да не е знаел? Да е бил сключен тайно и да не е бил показан? Правилата винаги са били едни и същи.

- Как точно се договаряхте вие с БНТ?

------------------------

- Досега БНТ работеше по един и същи начин с рекламните агенции: "Ето ви договора, подписвайте го! Ако искате. Като не ви харесват условията, не го подписвайте". За пръв път се сключва договор тайно от всички останали - и от управителния съвет, и от СЕМ, и от медийната комисия. Това не ви ли се струва странно?

--------------------

- Може би има причина БНТ вече да не иска да работи с вас. Вашата фирма достатъчно пари от реклама ли й осигури миналата година?

- От 8 млн. лева, които БНТ има миналата година от реклама, "Пиеро" е вкарала малко под 3 млн. лв. Това представлява около 10% от българския рекламен пазар в телевизиите. БНТ държи 10%. Но тук не става въпрос за това колко голям е пазарът и какво е предлагането. Ако ще и за 1 лев да става въпрос, тук има някой, който сключва договор под заплаха и със странна фирма, регистрирана в Кипър. Утре може да се окаже, че директорът на БТК или на Атомната централа е сключил договор, в който пише, че фирмата, с която е сключен, взима 10% от печалбата, без да прави нищо. Това не е ли Ал Кайда?

- Вашата фирма не работеше ли с БНТ също срещу комисиона?

--------------

- Да, но комисиона се взимаше само за клиент, който ние сме осигурили. А разковничето в този договор е, че те ще получават комисиона от всеки договор за реклама, който БНТ сключи. Значи аз ще ходя да убеждавам един клиент да рекламира в БНТ, а те ще взимат комисионата? Това е несериозно, нали разбирате?

----------------

- Вие сигурен ли сте, че това е записано в договора? Виждали ли сте го?

- Сигурен съм 100%, че това е записано в договора. Абсолютно съм сигурен.

- А по принцип не одобрявате ли появата в България на голяма фирма като "Видео Интернешънъл"?

------------

- Появата по този начин на фирма, регистрирана в Кипър, е криминално престъпление.

-------------

- Т.е. вие смятате, че "Видео Интернешънъл-България" няма нищо общо с руската "ВИ"?

- Не знам какво е. Нека се покаже собственикът й. И ако фирмата наистина предложи по-добри условия от българските, да го направи.

- Но фирмата се представи по време на годишната среща на Асоциацията на рекламните агенции, на която вие сте председател. Как допуснахте такава непроверена фирма?

- Факт е, че на българските фирми не са дава възможност да работят с БНТ. Може би някой щеше да има по-добро предложение, но никой не беше уведомен.

- В такъв случай вашата фирма с кои медии ще работи занапред?

- Ние работим с всички медии, с много. И досега никой не се е оплакал, че е подписал договор под натиск или нещо подобно.

- Вие монополист ли сте на пазара? От БНТ така се опитаха да представят работата ви.

- Не, това е клевета. Ако беше така, щяха да имат възможност да го докажат.

- Добре, защо в крайна сметка е замесена вашата фирма?

- Може би някой е заплашил Гоцев да каже, че друг го е заплашил. Скоро всичко ще се разбере.
7
1892
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
06 Февруари 2004 23:38
Gergov- DS chenge i Tatova jilka. Razkaji otkudse sa ti parichkite, a posle pritiskai "ruskite drugari".
07 Февруари 2004 00:24
абе какво им става на тея? Това от много PR ли е или как? Нотариална покана с емоции. В рима може би?
07 Февруари 2004 00:40
Гоцев, разбира се, е лъжец. Гергов, разбира се, не е мутра. Аз очевидно съм идиот..
07 Февруари 2004 08:19
Анацефал, съвсем точно!
07 Февруари 2004 13:17
Иначе самоувереният и уравновесен Гергов май си изпуща нервите, що ли? Че Гоцев е изклатил всички е ясно, ама очевидно най-изклатения е Гергов, от което някак ми става жизнерадостно. Въпреки всички опити на БНТ да й турят хамута, май се оказа, че всички са се овързали взаимно така, че сега не могат да се разплетат. Е как да не е забавно?
07 Февруари 2004 18:08
Абе що някои хора не си мълчат скромно?
08 Февруари 2004 11:16

Гергов май е изтървал монополния кокал с БНТ. И сега риве. Само се чудя - нали Андрей Райчев продаде вестник СЕГА на САшо ДОнчев. Защо вестникът продължава да му провежда полотиката? То е повече от ясно, че неговата пийпълметрия е дупе и гащи с рекламата на Гергов. И че това е една от най-мафиотските истории в България в последните години. Сашо Дончев в течение ли е или и той делка някой дребен лев, за да свири вестикът му по гайдата на Райчев?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД