:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Think positive

Партии и единение

Партия - обществено-политическа организация на хора с общи интереси, цели и идеология.
Съвременен тълковен речник

В същия речник, който между другото е много полезен, тъй като често в ежедневието пропускаме точното съдържание на термините, които използваме, срещу единение са публикувани синонимите - единство и сплотеност. Няколко реда по-нагоре има две определения на "единак". Те са следните: 1. Вълк, който ловува и живее сам. 2. Саможив човек, или човек, който живее сам.
От всичко цитирано дотук става пределно ясно, че единаците не могат да станат членове на дадена партия. По простата причина, че те не се подчиняват но общи интереси, на общи цели или идеология. Освен това, за да има определено значение,

всяка партия се стреми да обедини

под своята платформа максимален брой партийци. В същия тълковен речник обаче, въпреки че изданието е от 1995 г., срещу партиец се мъдри определението - "Член на комунистическата партия." Естествено, то не звучи актуално. Макар че 45 години българският народ наричаше партийци именно тези, които бяха членове на БКП. Тогава обществото бе разделено точно на две - партийни членове и безпартийни, на комунисти, т.е. плащащи членски внос на БКП, и некомунисти. Некомунистите обаче не бяха антикомунисти. По простата причина, че всички те бяха обхванати от т. нар. казионни, подчинени обществени организации от типа на Димитровския комсомол - ДКМС, Отечествения фронт - ОФ, профсъюзите, творческите съюзи, обществените организации и т.н. В онези тъжни години от обществено-политическата история на съвременна България БКП постигна едни рекорд, който никоя друга партия няма да може да повтори, и слава богу. Членската маса на комунистите непосредствено преди 10 ноември 1989 г. бе достигнала до феноменалните за страната един милион и двеста хиляди. Т.е. всеки пети възрастен българин плащаше членски внос в някоя низова организация на БКП. От гледна точка на тълковния речник БКП бе постигнала почти пълно единение между партия и народ. Общи цели, обща идеология, обща платформа, общо подчинение. Тази политика получи историческата си присъда.
От камбанарията на 2004 г. е ясно и нещо друго.

Никоя партия не може да обедини

толкова много българи. Никоя партия не може да събере политическите единаци в страната. Обикновено единаците си правят собствена партия и се стремят да я подчинят на индивидуалните си саможиви или лични интереси. Въпросът сега е друг. Възможно ли е съвременните политически сили, парламентарно представени, или имащи ресурс да влязат в следващия парламент през 2005 г., да водят национално отговорна политика, подчинена на стратегическите интереси на страната? Става дума за обединяване на партиите около каузи в името на България.

Първият български държавник,

който представи подобна платформа пред обществото, е Симеон Сакскобургготски. И то го стори преди да бъде избран за министър-председател. Това бе едно от посланията, с които сегашният премиер спечели парламентарните избори през 2001.
Всички анализатори, наблюдатели и политически ангажирани, не само у нас, а и в чужбина, признават единодушно, че тази политика на министър-председателя дава определено добри резултати. Това бе категорично доказано на местните избори през миналата година. Тогава за първи път независимите кандидати доказаха, че могат да бият партийните. На базата на обединение около ценности и приоритети, които са значими за обществото, на базата пълен противовес на теснопартийните интереси.
Преди точно пет месеца в същата тази колонка написах следното:
Всичко това ни дава ясно да разберем, че либералните и дясноцентристки идеи и ценности са се наложили значително в българското политическо пространство. От друга страна сините и червени симпатизанти все по-видимо се оформят в твърди ядра на СДС и БСП.
Какви са основните изводи от казаното дотук?
На първо място, основните играчи на политическия терен вече не са само сини и червени.
На второ място, явна е тенденцията за настъпление у нас на европейската демократична система -

ляво, център, дясно,

която не само ще се запази, но и ще се развие.
На трето място, вече може сравнително категорично да се предположи, че и следващият кабинет у нас, след редовните парламентарни избори през 2005 година, ще бъде функция на коалиционно споразумение.
На четвърто място, еднопартийните правителства от типа Виденов и Костов ще служат само за исторически поуки.
Това, че в други ден България ще стане страна членка на НАТО, също доказва силата на каузата. Доказва, че политически и национален консенсус се постига и дава отлични резултати.
А през седмицата имахме и още един пример на политическа еволюция, достигаща до аналитична прозорливост и далновидност. В национален ежедневник един бивш член на Политбюро и секретар на ЦК на БКП заяви следното: "България се нуждае от правителство, което ще провежда национална, а не партийна политика. И от премиер, способен да обедини в правителствен екип най-доброто, което има в България - вляво, в центъра, даже и умереното вдясно от центъра... България се нуждае от национална политика и от национална коалиция за управление."
45
661
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
26 Март 2004 21:18
Каунья, както винаги не чете това което пише! Той си е просто "писател!
....
Никоя партия не може да събере политическите единаци в страната. Обикновено единаците си правят собствена партия и се стремят да я подчинят на индивидуалните си саможиви или лични интереси

...
А, неговия вожд и вдъхновител, даже си направи партия, която е кръстена на негово име!
......
Пъшеш, първо мисли, после пиши! Но това с мисленето ти е сложно! Забранено ти е от псхиатрите в Правителствена болница и то по рождение и по наследство!
------
Нямам, предвид по майчина линия!

Редактирано от - Zaro на 26/3/2004 г/ 21:23:43

26 Март 2004 22:19
Пипонът цитира Лилов за финал, следващият път може да е Мао...
26 Март 2004 22:34
Ей, Цонев, до там си я докарал, че каквото и да кажеш вече никой не го приема сериозно!
26 Март 2004 22:38
Правителствен говорител - царогъзолизач на щат.

Съвременен български тълковен речник

26 Март 2004 22:39
Пъпеш, или тълковният ти речник е прав и партийците са членове на БКП (може и бивши или кандидат членове - допълнението мое ), или не е прав и ти трябва да се извиниш на читателите за глупостите, дето ги вадиш от там (че и хонорарите трябва да върнеш).
26 Март 2004 23:08
Митко, стига с тия речници бе. Като махнем и хвалбите за царя от написаното нищо не остава. Ако толкова си закъсал за пари и трябва да се прехранваш с дописки вземи изказванията на величеството, преведи ги на български и ги пусни тука.
26 Март 2004 23:54
Може би вече трябва да му казваме Митю Тълковния Речник
или Миню Цитата
27 Март 2004 00:13
Митю царския тълковник.А?
27 Март 2004 01:16
Нищо не сте казали аргументирано, за да си въобразите, че оборвате с нещо тезите на Митко Цонев.
Ега ти победителя, ако има такива противници.
Това вашето не е спор, а е номер от селски вечеринки.
Защо ли въобще драскате?
Я забършете - кой пяна от устата, кой сълзичка.
Ако бях на Митьо, щях да ви кажа да поспите.
Късно е вече.
27 Март 2004 01:57
Сибилке, къде видя тези, които да трябва да бъдат оборени? Кажи поне една, защото явно както и работодателя му, Митко не е понятен за читателите (слушателите) си.
27 Март 2004 02:07
Фишер ами то трябва не само да четеш , а и да разбираш приятелю ?!?!?
И хич не се чудя ако сме прекарвани във миналото ! Не защото са били загубени нашите дипломати а защото не са разбирали какво подписват !
Примери бол ще ти дам
Стамболииски
Н- Михайлова
Тия двата ти стигат !
Така че и ти се размисли преди да блъскаш глупотевини , може пък и да е прав Цонев !
27 Март 2004 02:17
Дай да не си фамилиарничим, ами кажи поне ти една теза на Митко. Кво съм, и кво не съм разбрал, няма значение, ти като си го схванал, обясни ми го популярно (като на дете), току виж и аз пожълтея.
27 Март 2004 02:27
Какво пише в тълковния речник за пъпеш. Предполагам, вид бостански плод с големи размери.... ....
Бпей що глупост ходи по света....та дори и в МС.........егати.......
Митьо кажи за колко декара си се пазарил с величеството..... Не пиши глупости....
27 Март 2004 02:30
"Възможно ли е съвременните политически сили, парламентарно представени, или имащи ресурс да влязат в следващия парламент през 2005 г., да водят национално отговорна политика, подчинена на стратегическите интереси на страната? Става дума за обединяване на партиите около каузи в името на България.
Първият български държавник,
който представи подобна платформа пред обществото, е Симеон Сакскобургготски."


А сега ми кажи по кой начин Симеон е обединил партиите "около каузи в името на България". И не е ли демагогия писаното по-горе. Свали си жълтите очила, ще видиш, че света е по-ярък! Мен ако ме питаш, не виждам кой знае каква разлика между комунистите преди 10 ноември и те тоя тука. Седи и ни убеждава, че всичко е ОК! УРА!
27 Март 2004 02:37
фишер- няма проблем , но моите уроци се заплащат за да станеш нещо !
не работя гратис , сори !
Въпреки това
това което казах е точно остава само да си го доразвиеш и да си го видиш със твоите очи !
Нямам намерения да те правя ни жълт ни червен защото по-червен отколкото си сигурно няма да мога да те направя ! А за син нямам още всички детайли !
За да те направя жълт трябва да плащаш , а имаш ли ги парите ?????
Аз бира си имам и време също ?!?!?!
27 Март 2004 02:47
nesnaecht също като твоето любимо най-добре умееш да бягаш от отговори, а ако пък кажеш нещо, то тъй звучи, че го разбирай както си искаш, и после - лошо са те разбрали. Общо взето -
Няма да се разберем, щото аз ще те питам, а пък ти ще го увърташ. Страх те е от истината или...
27 Март 2004 02:48
Фишер - препечатвам го това дето си го пуснал за да ти е близо !
Аз ще задавам въпроси и ти си отговоряй сам , не ме интересува отговора !
Колко политически партии във БГ са се коалирали ЗА каузата на България преди 2001 ?
Колко партии във момента работят ЗА каузата и със Правителството на БГ избрано от НС ?
Колко партий пречат на каузата във името на БГ ?

"Възможно ли е съвременните политически сили, парламентарно представени, или имащи ресурс да влязат в следващия парламент през 2005 г., да водят национално отговорна политика, подчинена на стратегическите интереси на страната? Става дума за обединяване на партиите около каузи в името на България.

27 Март 2004 02:51
Фишер Инче коя истина твоята ли !?!?!
27 Март 2004 02:56
Ти му говориш, оно ти бае.

Исках отговори, а не въпроси!

Айде, че бирата се стопли!
27 Март 2004 02:57
Я почни отначало.

1. Коя е КАУЗАТА на България?
27 Март 2004 03:04
nesnaecht, кажи ми само да не си решил, че и аз съм Инчето. Ако е така - нямам повече въпроси към теб тая вечер. Сигурно трябва да лягаме вече, че сме се преуморили.
27 Март 2004 03:15
фишер, защо си мислиш глупости ти и Инчето сте два ника със едно мислене , нищо повече ! Е ти си малко повече по бирата тя е повече по мене ! Та живот к`во искаш !?!?!
Въпросите ти ги написах да си помислиш , и мисля ти казах че не ща да знам какво мислиш ! но все пак са важни тия въпроси за да разбереш къде има дупка и какво да се разбира , нищо повече ! Те почти всички стари форумци знаят че моите постинги са за мислене а не директен отговор , та нема що да се чудиш а мисли мааму не ти е изпила чавка акъла ! Ае наздраве !

Редактирано от - nesnaecht на 27/3/2004 г/ 03:16:30

27 Март 2004 04:17
Разбрах, НДСВ (в частност Цонев) има за идеал БКП. Слава
27 Март 2004 05:52
Пак е петък и пак Митко е тук с неговия си тълковен речник и глупости.Вече даже не е необходимо да се чете кво е измислила тиквата му...Господ да пази България от такива лакеи.
27 Март 2004 09:14
Pipon - kak zvu4i samo a , gordo niakak si ne kato- pupesh ili oshte pove4e kaun.
Kogato spomenah tazi duma na dvama moi priateli ot dva razli4ni kraia na Bulgaria ne znaeha kakvo ozna4ava-biahme na pazara v Iambol 1982 godina umriaha ot smiah.Nikolko dena sled tova beshe atentata na turcite vuv foaieto na hotel Sliven.Abe zaebi- pipon.
27 Март 2004 10:49
ЦОНЕВ, ЦОНЕВ ТОЛКО СИ ЖАЛЪК И ТЪП, ЧЕ АКО БЕШЕ РИБА ЩЯХ ДА ТЕ ХВАНА С БАСТУН
27 Март 2004 11:07
Защо ли ми се струва, че това вече съм го чел и то неведнъж? Само иманата бяха други: вместо Симеон, бяха Тодор Живков и Брежнев, лошите предишни бяха други - монархо-фашистите от преди 9-ти и т.н.
Ох, как бързо заспивам на подобни политпропаганди, никакъв шанс да ги сбъркам с нещо интересно.
27 Март 2004 11:47
nesnaecht, чета те и съвсем не те разбирам вече.
---------------------
"Въпросите ти ги написах да си помислиш , и мисля ти казах че не ща да знам какво мислиш ! но все пак са важни тия въпроси ..."
---------------------
Хем казваш, че въпросите са важни, хем не те интересува какво мисля, нито пък казваш какво мислиш ти, а кажи ми сега за какво си говориме тука (Освен за бирата де )!?

P.S. По въпроса за двата ника с еднакво мислене. Държа да бъда разглеждан отделно от всякакви форумни и извън форумни формации, партии и движения ангажирани по цветова гама. Както ти казах преди аз гледам на живота цветно (по темата за България има 3 основни цвята -бяло, зелено и червено).
27 Март 2004 13:30
kj_fisher,


с nesnaecht-ия нема абселютно никакъв смисъл да се води диалог, или спор, или както щеш го кажи... он само предава, не приема. Кат радио "Калиакра" навремето. Ако не си забелезал, вече почти никой не му уйдисва на акъля да си губи времето с неговите бръщолевения... он обикаля из темите и реси глупости налево-надесно, но се по-малко хора му отговарят... нема смисъл просто, се едно да си хортуваш с грамофон, от ония с кученцето, дет повтарят едно и също...
27 Март 2004 13:42
Здрасти Фишер , ами точно както съм го написал така го разбирай задавам ги въпросите и си отговори сам за себе си ! Защото знам или най-малкото предполагам какво ще ми отговориш ! Затова ти казах че не искам да знам , а и сигурно няма да отговарят на моите отговори ! А за спор дума няма , може да спорим за странични неща но за политика не споря не си струва човек да се хаби ! И е така защото както аз така и ти си имаме убежденията и смятаме че всеки от нас е прав ! По добре е да ударим по една бира че май е време !
27 Март 2004 14:34
А бе Митко, а бе Цонев, като си толкова голям привърженик на лексикографските трудове, вземи и попрочети малко теория на лексикографията, подготви се и чак тогава цитирай, коментирай и се позовавай на такива източници. Не карай така безкритично, ей! Пък и поограмоти тогава и твоите съмишленици от НДСВ, да не ръсят глупости в медийното пространство, щото една съмишленичка преди два дни в същия вестник твърдеше, че е била член на БКП, но никога не е била партиец! Пък виж, в твоя речник пише друго!
27 Март 2004 16:52
Съвременен тълковен речник

В същия речник, който между другото е много полезен, тъй като често в ежедневието пропускаме точното съдържание на термините, които използваме,


Имам хипотенуза. Митьо толкова се пени с тоя речик, защото явно е вложил пари в някакво негово преиздаване или са му платили да го рекламира.

Най сетне да видим рекламна кампания за интелектуален продукт! Браво Абрашев, това се нарича културна политика! Вероятно в някое от следващите позитивномислия ще видим и цитат от партитура на Абрашев. Добре, че си имаме Гръци да ни я изтананика.
27 Март 2004 17:57
Това какво е направил Царя, за зла участ на противниците му, много скоро ще го кажат, тези които поставят условията, чиито условия трябваше да изплнява и сегашната опозицията, но не го направи цели 12г.Колкото до членовете на БКП и другите, които не са били антикомунисти , излиза, че само Др.Тренчев е бил антикомунист.Първо, защо БКП имаше такава численост?Първо защото всеки член на БКП маше огромни привилегии сравнени с тези на безпартйните.Ами член на БКП не можеше да бъде съден, ако е извършил престъпление, защото, комунист не извършва престъпления.Да изброявам ли другите привилегии, за апартаменти, коли, командировки, заемане на високо платени длъжности и.т.н.Всичките тези привилегии бяха за сметка на безпартйните.Тези хора и до днес не са върнали на обществото абсолютно нищо придобито по този начин, а се доказа с рухването на държавата, че тези привилегии са давани за какво??за да се подпира тази власт.След като това е правено за сметка на безпартйните, т.е. на хората с чиста съвест, те няма как да не са били анти комунисти.Репресивната машина на БКП срещу кого беше създадена и нейните структори са отчитали свършена работа с борбата си за запазване на привилегиите си, нали за това им е плащано.Не ми се вярва идеологическата борба да е била срещу вятърни мелници.Второ, численоста се увеличи, защото БКП през 1979г.знаеше, че скоро ще бъде ликвидиран Първия икономически ред в света и с ликвидирането му си отива и комунизма, за това отвориха вратите за прием в БКП, за да направят колкото се може повече хора свои съучастници или да ги накарат да се чувстват като такива.Темата за партиите е смешна, защото те не възникнаха в демократична среда, а мигновено след като БКП избра момента.Тези партии са кухи от всякакво съдържание освен целта , БКП да завземе икономиката и да се пласира в новите условияи в новия икономически световен ред.Цонев, ако това не ти е ясно, защо си там или и ти се мъчиш да ме манипулираш?
27 Март 2004 19:03
Нютон: "Тези партии са кухи от всякакво съдържание освен целта , БКП да завземе икономиката и да се пласира в новите условияи в новия икономически световен ред."


Последните 15 години, Нютоне, са времето през което икономиката се бори с БКП-то. Докато не го изплюе, народеца ще си страда. Всъщност, в първия рунд го изхвърли на политическото бунище, а сега гледаме с наслада втория...
27 Март 2004 19:07
Нютоне, сложи си каска следващия път, пък и не стой толкова дълго, като застанеш под чернобилската ябълка с гнили плодове. Май си получил сътресение на мозъка докато си откривал закона за земното притегляне. На крив к.р космите му пречат.
27 Март 2004 20:45
Времето, отделено за анализ на написаното от Димитър Цонев, е частица от нашия живот, изгубана безполезно и безвъзвратно!
27 Март 2004 21:07
Бедни, бедни кауне, защо не си затраеш вече? Не искам да ти казвам мнението си за последния ти напън, защото няма смисъл. Пък и други са го направили много точно вече. Тези ли? Какво е това при Митето?
Татко ти беше такъв активист навремето, Цонев, от онези - безпартийните комунисти. Та ти ли точно ще говориш за партийците?! Пък имайте малко срам, бе! Точно ти ли ще глаголстваш на тази тема! Кога най-сетне ще изчерпиш тълковния речник, че да мирясаш! Хайде със здраве.
27 Март 2004 21:11
НЮТОН,
Комунистите преди 1989 г. , освен привилегиите, които ти си посочил, имаха и други “привилегии”:например, да пракарат “Прохода на Републиката”, да прокопаят ж.п. тунела “Козница”, да построят “Марица-изток”, “Кремиковци” , Азотноторовите заводи, “Нефтохим” и т.н. Имаха “привилегията” да пазят границата на НРБ, да служат в “първите редове” на Народната Милиция и в Българската Народна Армия, да изграждат българското Образование и наука, българското Здравеопазване и т.н.
Колкото до ”БЕЗпартийните”- те до 10 ноември 1989 г. , включително, редом с “партийните”, скандираха: “Да живее БКП!”, “Нашето бъдеще е Комунизмът!”, “БКП-КПСС, вечна дружба!”, “Да живее другарят Тодор Живков и ЦК на БКП!” и т.н.. И с тези си скандирания по митинги и манифестации-чак и до 10.11.1989г.!- НИЩО ЧУДНО и да са подвеждали/?!/ партийното и държавното ръководство на Народна Република България?!? Така де, нали, “щом хората това искат- това ще им даваме?!”
Виж, за това, което казваш: че българските партии след 1989 г. са “кухи”- НАПЪЛНО съм съгласен с теб!!! Но, вярвам, че и ти ще се съгласиш с мен: НЯМАШЕ откъде и по каква причина да се появят след 1989 г. в България НЕкухи партии! Ти наричаш тези партии “кухи”, а аз ги наричам “ИЗМИСЛЕНИ” ! Но говорим, май, за едно и също?!?

Редактирано от - paragraph39 на 27/3/2004 г/ 21:15:56

27 Март 2004 21:39
Параграфе, каква е тая тежка носталгия дето те е обзела? За Партията или хубаво или нищо ...
Май си забравил какво можеше да се случи на безпартиен, ако не вземе участие в подобно мероприятие. Защо имаше толкова много вицове за Тато и Партията? Защото всеки който е викал "Слава на БКП" е бил убеден в това ли или защото трябваше да викаш, за да те оставят на мира?
Мен ако питаш най-кухата партия е била БКП, а сега БСП. Два пъти и тикат властта в ръцете и два пъти за половин мандат така се осираха, че се чудеха де да се дянат. И двата пъти ни проглушиха ушите какви специалисти и какви платформи имали и как щели да ни оправят. Е - оправиха ни и още ни личи. Сега се канят за трети път да ни оправят, че даже и два мандата искат, за да е сигурно, че са ни дооправили както трябва и че след тях вече и Господ да слезе на земята нищо да не може да стори.
27 Март 2004 22:10
LZ,
"Параграфе, ...Май си забравил какво можеше да се случи на безпартиен, ако не вземе участие в подобно мероприятие"...
................................
А ти, май, си забравил, че същото, че и ДВАЖ по-лошо- за същото!- можеше да му се случи и на всеки "Партиен" ?!?
При мен НЕ става въпрос за "носталгия" , а за ПОЗИЦИЯ ! А и за Носталгия да ставаше въпрос- какво ЛОШО има в това?!?

Редактирано от - paragraph39 на 27/3/2004 г/ 22:11:16

27 Март 2004 23:03
Прав си - и на партийците можеха да им се случат случки, ако не участват в мероприятията на Партията.
НИЩО ЧУДНО и да са подвеждали/?!/ партийното и държавното ръководство на Народна Република България?!? Ти вярваш ли, че безпартийните са подвели Партията със скандиранията си? И тя горката като нямала какво друго да направи взела, че ни управлявала половин век?
28 Март 2004 00:33
ЧЕ защо да не е възможно такова ПОДВЕЖДАНЕ /все пак, сложил съм "?!" след думата, нали/ ?! Че нали същото виждам и сега, при Демокрацията- след 10 ноември 1989 г. Мнозинството от българите скандираха на митинги и ИСКАХА /?!/ Пазарна икономика. И демократите им я дадоха! Но се оказа друго- че мнозинството от българите да искали да бъдат Работодатели-Капиталисти , а не Наемни работници при Пазарна икономика, а се оказа, че това, дори и теоретично, НЕ е възможно! Работодателите да бъдат ПОВЕЧЕ от Работещите им за тях! ????? АБСУРД, нали?! Да, ама, ето че Народът очевидно е ПОДВЕЛ демократите! А може и да е ОБРАТНО!? Знам ли?!...

Редактирано от - paragraph39 на 28/3/2004 г/ 00:36:31

28 Март 2004 07:30
paragraph 39.Какво са построили комунистите?Постоиха го страдалците под надзора на партйните надзиратели.Надзирател видял ли си да работи, само развява знамето на "победата"над капитализма.Сега сигурно работиш тук и на Правешки компютър, а!!.Сигурно и телевизора ти е "Електрон Велико Търново".Не си се отказал и от "Москвича".Сигурно за труда, който си положил, такава заплата са ти давали, че очакваш пенсия от 2000Евро.Абе ти много си добре значи, много се радвам за теб.То от комунистическо дърво , какво друго може да падне, освен да те излъжат, за някоя и друга свирка.Нали от всяко комунистическо дърво свирка можеш да направиш.Защо не следваш примера на партията си и не започнеш да лижеш там където си плюл. почнеш да лижеш там където си плюл?
28 Март 2004 10:54
Драги Форумци,
Сигурен съм , че в по-голямата си част, участниците във форума са млади хора и едва ли са свидетели на МЕРОПРИЯТИЯТА на партията, МАЙКА и БАЩА за всеки , в буквалния и преносен смисъл. Затова искам да ви разкажа за посрещането на сем.чаушеско в Ботевград (годината не помня). Първо най-учтиво бяхме "призовани" от партийния секретар, спонтанно и изпълнени с радост сърца да посрещнем "другарите" на края на града (посока София) с знамена и скандирания( по-горе някой беше споменал, какво се крещеше по тези поводи). Недай Боже да ти липсва ентусиазъм или се оправдаеш , че не викаш , защото те боли гърлото или О'Безумие да те домързи и не отидеш на
МЕРОПРИЯТИЕТО, значи , че сам си си ритнал канчето братле, следват другарски и партийни съдилища, премии ще видиш през крив макарон, карта за почивка на куково лято, подпис от партийния, да отидеш на екскурзия до Румъния, когато цъфнат налъмите в общинската баня. Та значи, излизаме всички работещи в микроелектрониката на края на града и посрещаме, както се казва с отворени обятия (макар и с вързани ръце), ама Ботевград е малък град и посрещачите не са достатъщно на брой, малеят и "другаря" чаушеско може да се обиди. Лесна работа, командва се: Да се "покани" населението на околните села, ама пак са малко, нали повечето работеха в комбината.Тогава се приложи военната тактика, с прибежки и провървявания по страничните улички посрещачите от края на града масово и въсторжено да се отправят към централния площад и още веднъж да си изиграят ролята (знаете я вече, викане, разчекната уста от усмихване и знамена и лозунги). Тато доволен и ухилен до уши, вика на чаушеско " Те това е народна любов, "другарю" !"
После, след 1989, тези същите "другари", като ги настъпи горби по мазолите ни врътнаха номера с "демокрацията", "пазарната икономика", ликвидацията и правото да си приказваш на воля, каквото ти душа иска.
Избутаха на показ разни мушмороци, направиха какви ли не файтонни партии и ни изкараха на същите тези площади съвсем доброволно. Вързахме се, ей хора, така елегантно ни пързулнаха, че още хвърчим със страшна скорост по нанадолнището и не знаем какво ни очаква , там долу. Сигурно ще се размажем, като.....(сложете кавото си искате).
Да разграбиш едно ТКЗС и да събориш дори оборите било в интерс на всички ни. Това е то ликвидацията. Я вижте какво стана сега с земята- пустош.
Но за тази голяма работа на желю, му дават голям офис със секретарка и всички екстри на аванта- за големите заслуги.
Да продадеш предприятия за 25 млд.$ за 2млд $ (на братовчедите като подаръци а на чужденците "инвеститори" за жълти, не златни, стотинки за една комисионна) , това било масова приватизация и пазарна икономика.
И се обиди костов, че народа бил прост и не го разбрал, колко успешен министър, пък и председател бил.
За комунисти бесеписти пък изобщо не си струва да пиша, всички ги знаем.
Ами жълтите, от къде искочиха тези царедворци бе хора, как ни изфинтираха и тези (мен не този път), уж щяха да ни спират на пързалката, а те ни дадоха и допълнителен тласък и сега ни гледат сеира от високото.
Сега всички потриват ръчички, мислят мушмороците как да ни излъжат отново. Че щеш не щеш тези трябва да избереш, защото по свестни от тях нямя.
Хей хора! Да се вземем в свои ръце!
Ако няма промяна в избирателния закон Аз няма да гласувам!
Ама много ми се иска, моето не гласуване да има ефкт. Тоест 70 % негласували - съответно и 70 % намаление на бройката на депутатите.
Имате ли идея как може да стане това? или..
това са брътвежи на един наивник на средна възраст!
Бъдете здрави и успявайте във всичко, където и да сте!

28 Март 2004 11:24
Що ли се връзвате на разни пипонщини ...?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД