:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Внимателно с тестостерона

Най-дискутираният в момента въпрос, свързан с андропаузата, е необходимостта от заместителна, хормонална терапия, каквато се препоръчва на жените. Едно от основните опасения на лекарите е, че когато се дават по-големи дози тестостерон, може да се индуцира развитие на рак на простатата. Въпреки това в последно време се появяват и публикации, които отхвърлят това твърдение. Специалистите пишат, че ако все пак се провежда заместителна терапия, тя задължително трябва да се съобразява с нивата на свободния и свързания тестостерон. Лечението е абсолютно индивидуално. Опитът е доказал, че е по-добре терапията да се провежда със заместители, тоест с аналози на тестостерона.

Някои проучвания са показали, че хормоналното лечение може да има дори странични положителни резултати като например намаляване на риска от сърдечни инциденти. Други плюсове са увеличаването на мускулната маса и повишаването на сексуалността, което подобрява и жизнеността на човека.

Психологическите проблеми при мъжете, породени от сексуалните несполуки - страхова невроза, депресия, бягане от сексуален контакт поради страх от провал, се лекуват от психолози и психиатри. Макар сексуалните смущения да не водят до по-голям физиологичен проблем, те разбиват психиката на мъжа, което никак не е малко, коментират андролози.

Когато обаче проблемът е физиологичен и има съдов характер, единият вариант за лечение са новите медикаменти на пазара за подобряване на ерекцията. "Има обаче пациенти, при които съдовите запушвания са доста сериозни и трябва да се проведе хирургично лечение", обяснява още д-р Кацаров. В последните години вместо хирургично отпушване на съдовете все по-често се практикува поставянето на т. нар. пенис-протеза. Това е имплантиране на протези в пениса, които водят до осъществяване на полов контакт.
1273
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД