:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ако уринирате трудно, проверете се за аденом

Важна особеност на мъжкия климактериум са увеличените проблеми с простатата. Жлезата може да започне да се разраства, в резултат на което притиска пикочния мехур, което пък води до запушване на пикочните пътища, затруднено уриниране и задръжка на урина.

Това може да бъде симптом за наличието на доброкачествен тумор, наречен аденом. Изследванията сочат, че около половината от мъжете на 60 години и 80% от мъжете на 80 години се нуждаят от лечение на това доброкачествено образувание. Другият вид симптоми на аденома са възпалителни - често нощно уриниране, както и парене.

Последиците от нелекуването на аденома на простатата са хронично задържане на урина, бъбречна недостатъчност, камъни в пикочния мехур, кръв в урината. Лечението е медикаментозно или оперативно. Най-успешно е то, когато аденомът се открие рано. Затова мъжете над 45 години трябва редовно да си правят профилактичен преглед.

Проблемите с простатата нямат отношение към сексуалните смущения, казват лекари. От жлезата обаче зависят оплодителните способности на мъжа.
800
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД