:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Разговорите със словак и унгарец са в напреднала фаза

Ферарио Спасов се раздели с 11 футболисти

Треньорът на вратарите Стоян Йорданов си тръгва отново
Снимка: Ройтерс
Треньорът Ферарио Спасов обяви 11 футболисти, които няма да останат в ЦСКА. Управителният и надзорният съвет одобриха плана му за реконструкция вчера.

Освободените са 3 категории. Халфът Емил Петков ще разтрогне по взаимно съгласие. Капитанът-ветеран Георги Антонов, вратарят Ивайло Иванов и португалецът с български паспорт Жоао Паоло Брито няма да получат оферти за подновяване на контрактите и са свободни.

Най-голямата група от 7 играчи подлежи на преотстъпване - Борислав Караматев, Радослав Митревски, Стойчо Младенов-мл., Любомир Величков, Мартин Керчев, Константин Мирчев и Генко Славов.

Всички останали, които имат действащ договор остават за следващия сезон. Халфът Светослав Петров ще получи оферта да продължи контракта си, който изтича на 30 юни.

Феро представи списък с набелязаните играчи в рамките на отпуснатите от Васил Божков 1,5 млн.лв. Той докладва, че са в напреднала фаза преговорите с унгарския халф на "Залаегерсег" Балаш Молнар (26 г.), а словашкият защитник на "Жилина" Радослав Забавник (23) вече е сигурен за ЦСКА. И двамата са национали. Феро щял да привлече най-много още 1 чужденец, другите ще са българи.

Футболистите ще бъдат премирани по нова схема, същото важи и за глобите. Предложението още не е влязло в сила, тъй като ще бъде обсъдено с играчите след лятната ваканция. Приет обаче бе нов метод за твърдо заплащане, което ще залегне в договорите.

Треньорът на вратарите Стоян Йорданов е освободен за пореден път, след като това стори и предшественикът на Феро Александър Станков. Мястото му зае Стефан Трифонов от ДЮШ на клуба.





ЗА ИСТОРИЯТА



Филм за Христо Стоичков - "Стоичков - феноменът на България", направи журналистът от ВВТ Александър Гигов. Постижение на 20-минутната лента са кадри с мачове на Камата в ЦСКА - победата над Левски с 5:0, както и скандалът с Емил Велев в злополучния финал с "Левски" през 1985 г. Включени са и кадри от САЩ'94 и от мачовете му в чужди клубове. Филмът ще бъде излъчен на 29 май - деня на бенефиса на Ицо.
 
Христо Стоичков
151
1075
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
151
 Видими 
21 Май 2004 20:45
Филм за Христо Стоичков - "Стоичков - феноменът на България", направи журналистът от ВВТ Александър Гигов. Постижение на 20-минутната лента са кадри с мачове на Камата в ЦСКА - победата над Левски с 5:0, както и скандалът с Емил Велев в злополучния финал с "Левски" през 1985 г. Включени са и кадри от САЩ''94 и от мачовете му в чужди клубове. Филмът ще бъде излъчен на 29 май - деня на бенефиса на Ицо.


Добре де
и сега какво
ще пуснат Ицо как пЦува и се подиграва с левскари
как се бие с Емо Велев
и какво се очаква след филма
половин България ще го псува, другата половина ще се кефи
и това ли е филм за Стоичков
Винаги съм го уважавал и винаги му се кефя(въпреки, че е леке)
ама и аз ще побеснея, ако ми пуснат филм как Ицо се дърли с Емо(ами ако е Коща )
да е... и тъпите журналя
21 Май 2004 21:40
Защо пък да е леке? Леке е Сираков, ама Ицо?
21 Май 2004 21:52
исках да кажа, че .....
не ме разбирайте в лошия смисъл на думата
21 Май 2004 21:59
Ботевист, ако Сираков е леке, Стоичков е миризлива дрисня
21 Май 2004 22:01
Старши треньорът на ЦСКА Ферарио Спасов представи списък с имената на футболистите, които влизат в плановете му за селекция в рамките на отпуснатите за това средства /1.5 млн. лв./. Също така г-н Спасов обяви футболистите, на които няма да разчита през новия сезон: 1 - По взаимно съгласие с клуба ще разтрогне договора си Емил Петков. 2 - Няма да бъдат предложени нови договори на Ивайло Иванов, Георги Антонов и Жоао Паоло Брито. 3 - Ще бъдат преотстъпени на други отбори Борислав Караматев, Радослав Митревски, Стойчо Младенов мл., Любомир Величков, Мартин Керчев, Константин Мирчев и Генко Славов.



Значи общо взето съм доволен от освободените.


Брито - на мен ми харесва (особено, когато разковава шаранков ), можеше и да остане, но напускането му няма да се отрази на отбора.


Гошо Антонов - Гошо е наше момченце, кефи ме, но годинките си казват думата. Особено тромав и бавен беше в мача с леску, нямаше смисъл да остава в отбора дори като твърда резерва. А иначе той има желание да играе още една две години, така че му пожелавам да си намери подходящ отбор, в който да приключи кариерата си. Локомотив


БЛАГОДАРИМ ТИ, ГОШО!


Иво Иванов - още един мой любимец, но след 5-6 годинки на пейката в ЦСКА, в които не можа да се наложи, определено няма смисъл да остава. Трябват ни свободни места за нов качествен вратар.
Respect за мачовете с Белшина, Молде, Сервет и Атлетико М.


Косьо Мирчев - той е роден цесекар . Кефи ме тва момче, симпатично, интелигентно, скромно. Не заслужава съдбата си. Изгубих им дирите, кое поред, 5 или 6 му е това идване и напускане на ЦСКА.
И все пак не е виновен той, а треньорите, които го взимат... а за съжаление той не става за ЦСКА, макар че и на него и на нас много ни се иска да наследи баща си в отбора.


Останалите не заслужават коментар, юношите да се обиграват, а Керчев и Славов, можеше директно да ги освободят.

Редактирано от - cattle_ripper на 21/5/2004 г/ 22:03:10

21 Май 2004 22:06
21.05.2004
ЦСКА преговаря с двама чужденци


Клубът е в напреднали преговори относно привличането на 26 годишният унгарски национал Балаш Молнар, играч на Залаегерсег и 23 годишният национал на Словакия Радослав Забавник, играч на Жилина. Забавник е защитник, а Молнар халф.


cska.bg



Без да има и най-малка представа за тези играчи, на човек му е трудно да коментира, нооо националните отбори на Унгария и Словакия хич не ме впечатляват, така че си оставам с леко недоверие към качествата им играчи, поне докато не ги видя.
Освен тва - 26 годинки ... леко дрЪт ми се вижда единия.
21 Май 2004 22:10
ще пуснат Ицо как пЦува и се подиграва с левскари
как се бие с Емо Велев
и какво се очаква след филма
половин България ще го псува, другата половина ще се кефи
и това ли е филм за Стоичков



Арчи, я кажи преди да се сдърпат, кой започна мелето? Иначе казано, кой душеше Камата?
21 Май 2004 22:12

ЦСКА поведе с 2:1 победи срещу Левски Екопетролиум


19:33 21.05.2004г.
Фокус


ЦСКА поведе с 2:1 победи срещу Левски Екопетролиум в полуфиналните плейофи на държавното първенство по баскетбол за мъже, след като днес спечели третата среща с 95:93. Мачът в столичната зала “Универсиада” бе изключително оспорван, като минута и десет секунди преди края двата отбора имаха равни шансове за успех - 93:93. “Червените” обаче успяха да отбележат още две точки, докато Бойко Младенов от Левски направи фатален пропуск в последните секунди. Четвъртият мач е утре отново от 17, 20 часа в зала “Универсиада”. Играе се до три победи.



Така най обичам. Нека им е кофти.
БИЙ, ГОВЕДАТА РОГАТИ, БИЙ, БИЙ, БИЙ!!!
21 Май 2004 23:18
аре, дойде и моят ред . няма ли да врътнат отново филма за бай Гунди, в който се изчерпва горе-долу със следното:
Герги Аспарухов е роден...
от ЦСКА го искат, но делегацията при бай Тошо препоръчва оставането му в Лецки...
вкара едии-колко си гола на ЦСКА...
Уембли...
отбелязал гол на ЦСКА...
срещата със 7:2...
ЦСКА...
партиен секретар...
ЦСКА...
а пък ЦСКА...
Димитър Пенев...
Петър Жеков може да има златна обувка, но Гунди...
равен на Уембли...
аналите на стадиона...
ЦСКА...
ЦСКА...
ЦСКА...

обичам ги тия сини митове и легенди.
а Емо Велев що посяга на най-успелия Бг футболист? а? питам аз?
21 Май 2004 23:19
иначе горещо ви препоръчвам ето това. заслужава си. изпрати ми го гаджето

[ b]НАТИСНЕТЕ ТОЧНО ТУК

Редактирано от - rage against the animals на 21/5/2004 г/ 23:20:24

21 Май 2004 23:30
Да си кажа правичката аз очаквах по радикални действия. Но предполагам това е само началото. Ще се изчака да се види как ще тръгнат трансферите и освен Дучето и други май ще си оберат крушите от Армията.
21 Май 2004 23:41
Ицака Стоичков и Пената имат много яко чувство за хумор, щото са расови диванета. Ама на говедета им е толкова акъла да им се връзват. Представям си на Гундито /починалия човек/ какво му е била куха кратунката.
22 Май 2004 00:48
MUDJIRI ostava, dano da mu trugne igrata
22 Май 2004 00:50
ЕДИН НАРОД, ЕДНА ВЯРА, ЕДИН ЖИВОТ, ЕДНА ЛЮБОВ, ИСТИНА ЕДНА,
ГОРДИ ЧЕДА НА АСПАРУХА, КРУМ, ТЕРВЕЛ И ПРЕСЯН, СИМЕОН ВЕЛИКИ, ПОТОМЦИ НА ЧАВДАР ВОЙВОДА, БОТЕВ, ВАСИЛ КУНЧЕВ, КАРАДЖАТА, БЕНКОВСКИ.
МОЩ И СИЛА!!!
ЦСКА САМО ЦСКА!!!
22 Май 2004 07:40
Може да пуснат и как псува Лечков на мача с Грманците в САЩ 94. А защо да не пуснат (ако е заснимано) като шамаросва Емо Костадинов? Голям футболист, но много труден характер и слаб дипломат. Животе ще направи от Балъков далече по-известна личност. Все пак човек продължава да гради имиджа си и след приключване на кариерата. Ице, карай си я както знаеш, пък накъдето вее да духа.
22 Май 2004 09:25
D.NIkolof usestam malka zavist v tvoite dumi
22 Май 2004 09:26
Монтоя гостува на Слави
Пилотът на Уилямс ще награди избрани клиенти на “Алианц”


Хуан Пабло Монтоя ще гостува в Шоуто на Слави във вторник, съобщи пресаташето Боряна Бонева. Пилотът на Уилямс пристига по повод официалния старт на кампанията на "Алианц България Холдинг" - "За безопасност на движението по пътищата", и ще остане у нас само 6 часа. Той ще награди избрани клиенти на “Алианц” в Международния изложбен център на столичния бул."Цариградско шосе" 147. По време на престоя си в София колумбиецът ще се движи с BMW 760 IL.
Хуан Пабло пристигна в Монако, където през уикенда ще се проведе Гран при на княжеството. Той нае луксозна яхта за своите родители. Жена му Кони не го придружава в Европа.
На журналистически въпрос защо все още не си е купил собствена яхта, Монтоя отговори така: "Ще го направя, когато спра да се състезавам. Сега непрекъснато пътувам и няма смисъл. Другата седмица съм в България, след това отивам в Аржентина, после в Индия."
Той допълни, че се надява да повтори миналогодишния си успех в Монако, когато спечели състезанието.
22 Май 2004 09:29
Българин от Канада написа ода за Ицо
"Златно футболно момче" е създадена за бенефиса на 29 май


Стихотворение по случай бенефиса на Христо Стоичков на 29 май в Барселона пристигна в редакцията на "7 дни спорт". Изпрати го българският поет D.Nikolov, който живее в Канада. Творбата се нарича "Златното футболно момче на България". Ето един откъс от нея:

Ицо, наш любим,
благодарим ти от сърце,
златно футболно момче.
В твоето сърце тупти
златна топка, там е тя
за вечни времена.


Българите в Америка още страдат заради решението на Стоичков да се върне в Европа, след като игра три сезона в Чикаго Файър и един - в Ди Си Юнайтед.

22 Май 2004 10:39
Червените форумци се чалнаха още преди да ги е напекло слънцето.Раничко се радвате на миризливата си селекция, наесен ще гризнете най-якото дръвце.Толкова ли сте тъпи че не виждате каква шапка ви крои Черепа.След няколко години няма да има отбор с име ЦСКА, не е нормално.
22 Май 2004 13:33
Яяяя, синьото канарче с проскубаната жълта перушина било и против Стоичков Нали ти е градски бе, теле.
Айнщайн пък е бил слаб футболист.
Чърчил си не е имал понятие от химия.
Ван Гог от анатомия.
Стоичков
дипломат
политик
имиджмейкър
говеда
22 Май 2004 15:12
Само тези ли разкарват?
Доста повече некъдърници гледахме тази година....
22 Май 2004 16:23
Ga pokazvat Gundeto po TV, se nabivat samo nekvi golove vuv vratata na CSKA, nekuv raven s Angliq..v priqtelski ma4...i drugo ne se se6tam...Sega re6ili da pokajat i golovete na Velikiq s Lecki(ne 4e sa s nqkvo koi znae kvo zna4enie )i Teletata po6truklexa...osobeno plovdivskoto jultokafqvo dobi4e....

22 Май 2004 16:57
Ван Гог от анатомия

Орли, а бе, не е баш така... глей къв разрез си е направил на ушото само
22 Май 2004 17:00
Златомир Загорчич: Вече пием кафе с Илиян Стоянов

Златомире, момче, внимавай много. днес кафенце, утре кафенце, вдругиден ше те сочат по улицата с:
"ей го, на. тоя и той обърна резбата"

По време на лагерите преди контролите с Русия и Камерун пихме кафе с Илиян Стоянов. Все едно нищо не се е случило.

аз предупреждавах... нищо не се е случило?!? а Киловатко кво ти каза?
"не е риба, не е риба, плувай, плувай"
22 Май 2004 17:44
Не Орлине, не мразя Стоичков. Напротив, много ме кефи че най-успелия БГ. футболист е от Пловдив. Само си мисля че като се прави филм за човека Стоичков ще трябва да се покаже всичко без заобикаляне и премълчаване. Е като се стигне до псувните и шамарите ще трябва да се търсят оправдания (може пък и да е имал право човека). В случая с Костадинов, а мисля че и Лечков го е отнесъл, ставаше въпрос за дарение на пари за операцията на едно болно дете. Явно Ицо не е харесал факта че Емо и Данчо се стискат и като човек с ГОЛЯМО СЪРЦЕ и не много тактичен ги е пораздрусал. Това е. Личо аз ако трябва да избирам футболист прославил България и работеш все още за каузата на България, това ще е Балъков. Още нещо да не ти е ясно? Да вадя ли куфара с картофите.?
22 Май 2004 19:58
Бербо вкара гол, а това леке Кишишев продължава да дава пресконференции, че искал да се върне в наци. тима
това вече започва да ме вбесява! мръсна фъшкия! ква е тази кампания?!? алчно, гадно, продажно копеленце. айде стига вече. и мнозинството от българските фенове не го искат. това не идва ли да му подскаже, че е нежелан. или поне да каже защо миналата пролет остави отбора преди важен мач!
22 Май 2004 20:50
Рейдж, Бербо да не ти е люБОВНИК
22 Май 2004 20:51
реде, кой е тоя педал бербо
22 Май 2004 20:55
Реде , на боклуци кат тебе не требе и воздух под наем да СЕ ДАВА.
и НАЙ-ВЕЧЕ ТРЕБЕ В ОСТАТА ДА БУДЕТЕ ИЗНАСИЛВАНИ
22 Май 2004 21:55
ei gu4o , za6to Berbo e pedal....6toto ne e govejdi produkt li, ili za6toto mukne nacinalniq otbor na gurba si ...basi poduenskata ZLOBA!!

23 Май 2004 00:06

С нова паметна плоча откриват тържествата
Цели три дни ще ознаменуват 90-годишнината на ПФК Левски. Тържествата започват утре - в деня, в който е основан футболният клуб - 24 май 1914 г. Сутринта в 10, 00 часа на историческото място пред градинката на 22-ра софийска гимназия (бивша Втора мъжка) ще бъде открита паметна плоча, а след това във фоайето на училището ще бъдат показани рисунки, посветени на годишнината
23 Май 2004 01:33
Цецека
23 Май 2004 01:36
Цецекарите са световни боклуци
23 Май 2004 01:44
Ебаси нещастницитеКолко е добре да си собственост на ЛЕВСКИ
23 Май 2004 01:49
Леонсио Спасов се разделя с единадесет ........ки
23 Май 2004 11:07
ФИФА е уважила жалбата на ЦСКА за своеволното напускане на бразилците Лео Лима и Роберто Соуса, съобщи юристът Белчо Горанов от БФС пред Канал 1.

Насрочено е помирително дело, на което ще се търси споразумение, подходящо за страните в настоящия момент. Ако не се стигне до него, думата ще има Спортният арбитражен съд.

Двамата бразилци, които преминаха в португалския Маритимо, са пропуснали да подадат възражение срещу жалбата на ЦСКА, каквото правна възможност е имало.
23 Май 2004 11:09
Капитанът на националния ни отбор Стилян Петров реализира едно от попаденията за Селтик при успеха с 3:1 над Дънфърмлайн на финала за Купата на Шотландия. Две от попаденията за тима на Мартин О`Нийл отбеляза шведът Хенрик Ларсон.

"Детелините" взеха инициативата на терена още от първия съдийски сигнал, но въпреки това позволиха на съперниците си да отбележат първия гол в мача. Тимът на Дънфърмлайн поведе в резултата в 39-ата минута, когато Андриъс Скерла засече центриране от корнер на Гари Демпси и се разписа.

В 58-ата минута Ларсон изравни след добро взаимодействие с Крис Сътън, а в 71-ата шведът изведе Селтик напред. Той отбеляза своя 242-и гол с екипа на "детелините" след пас на Алън Томпсън.

Стилян Петров оформи крайния резултат в 84-ата минута на мача. Той получи подаване от влезлия н асмяна Рос Уолъс, преодоля двама играчи на Дънфърмлайн и прати топката в десния ъгъл на мрежата на Стили.

Така Петров успя да прибави в колекцията си единствения трофей, който не бе печелил със Селтик в Шотландия.
23 Май 2004 11:10
Димитър Бербатов отбеляза първия гол за своя Байер (Л) при победата с 2:0 у дома над Щутгарт в дербито на последния 34-и кръг на Бундеслигата. 16-ото попадение на българския национал гарантира на "аспирините" участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Първото попадение на "Бай Арена" бе отбелязано в 64-ата минута на срещата. Бернд Шнайдер центрира от корнер и след разбъркване в наказателното поле на Щутгарт, топката попадна у Бербатов, като българинът я прати в мрежата на Тимо Хилдебранд с мощен удар от около 7 метра.

В 85-ата минута на мача Биерофка бе фаулиран в полето на гостите от Меира и реферът Флориан Майер осъди дузпа. Бут изпълни 11-метровият наказателен удар, топката срещна гредата, но Шнайдер овладя коженото кълбо и направи 2:0.

Така Байер (Л) успя да победи "швабите" в пряката битка за третото място в крайното класиране на Бундеслигата, давощо право на участие в Шампионската лига. Тимът на Краси Балъков ще играе в надпреварата за Купата на УЕФА, заедно с Бохум

Новият шампион на Германия Вердер отстъпи с 1:3 при гостуването си на Ханза, а Байерн (М), който завърши на второ място в шампионата, победи Фрайбург с 2:0

Мартин Петров бе титуляр за своя Волфсбург при равенството 1:1 срещу Шалке ибе в основата на попадението на своя тим. Българският национал подаде извеждащ пас към Кархан, който откри резултата в мача още във втората минута. Франц изцравни в 20-ата минута.

Петров остана на терена до 84-ата минута, когато бе заменен от Мирко Хъргович.

23 Май 2004 11:29
“Ас”: Българите са средняци
Опасни са само Бербатов и Стилиян Петров, твърдят испанците


Българският национален тим е пълен със средняци, изключение правят нападателят Димитър Бербатов и капитанът Стилиян Петров. Това твърди авторитетният испански вестник "Ас" в анализ за нашата група "С" от европейските финали. Според изданието от Мадрид българският отбор почти няма шансове да се класира за втората фаза на първенството в Португалия.
"Бербатов е най-опасният футболист на българите. Отборът обаче напоследък се намира в не много добра форма. Останалите, с изключение на Стилиян Петров, са на средно ниво. Българите ще трябва да подобрят играта си в защита, ако искат да продължат напред, но това ще стане много трудно", пише изданието в анализа си.
23 Май 2004 11:36
04:47 23.05.2004г.
в. Труд

„Левски" очаква завръщане на Миодраг Пантелич. Сръбският нападател играе в Китай, чието първенство започна преди седмица, но „сините" търсят „вратички" да го привлекат без трансферна сума от „Съчуан". Пантелич вече е дал принципно съгласие на офертата от „Герена", скоро се чакат официални подписи под договора. Техничарят дойде в „Левски" по времето на Любко Петрович и напусна през януари 2003-а. Макар и на 31 години, Пантелич е подходящ и за планираната от треньора Станимир Стоилов схема 4-3-3, може да играе и ляво, и дясно крило. По принцип Мъри търси поне един класен чужденец, колкото и да предвижда да разчита предимно на юноши. „Левски" ще изчака до утре дали новакът в германския елит „Нюрнберг" ще представи оферта за закупуване на Георги Чиликов. Завчера „сините" отхвърлиха искането голаджията да бъде взет под наем. При провал на преговорите Чили остава на „Герена". Треньорът Стоилов планира да съкрати до 20 полеви футболисти и трима вратари състава на „Левски". А „сините" завършиха сезона с 32-ма играчи, колкото и осем от тях да не стъпиха на терена през пролетта. Така, ако се брои логичното привличане на нови футболисти и включването в отбора на юноши, явно се потвърждава очакването - на половината „сини" ще се каже „Сбогом". Тенденцията за намаляване на играчите очевидно е колкото по спортно-техническите изисквания на Станимир Стоилов, толкова и плод на новата политика в „Левски" за драстично свиване на „перо заплати".
23 Май 2004 11:42
Подвизавалите се в България Стефан Джилио (ЦСКА) и Данило Дончич (Локомотив Сф) станаха шампиони на Малта с отбора на Слиема Уондърърс, който не бе правил дубъл с титлата и националната купа от сезона 1964/1965 г. Тогава Слиема игра с ЦСКА в турнира за КЕШ. Тогавашният играч Едуард Акуилина е сегашният треньор на отбора, чийто капитан е Джилио (на снимката с купата), а Дончич за трети сезон поред е голмайстор на шампионата, този път с 20 попадения. Неговият партньор в атаката – нигериецът Ороско Анонам, заяви пред официалния сайт на УЕФА: “Това бяха две специални години за мен. С отбор като Слиема и титлата, и купата са просто задължителни.” Треньорът Акуилина отсега обяви, че през следващия сезон ще освободи треньорския пост в Слиема Уондърърс. Кандидат за мястото е наставникът на Биркиркара Стивън Азопарди.
23 Май 2004 11:44
Локо (Пд) задържа звездите си заради Шампионската лига


03:43 23.05.2004г.
Меридиан Мач

Ръководството на Локомотив (Пд) е взело решение да не продава нито една от звездите на отбора с оглед по-сериозно присъствие на тима в евротурнирите. Както е известно, собственикът на клуба Георги Илиев постави задача пред състава да изиграе десет мача в надпреварите на Стария континент. С това решение се обяснява и отказът на „черно-белите" да пуснат Кирил Котев в ЦСКА. На "Лаута" сложиха цена от 500 000 евро на централния си защитник, с което подсказаха на останалите родни грандове, че националът е непродаваем за тях. Със сигурност зад граница няма да замине и голмайсторът на „А" група Мартин Камбуров. Футболистът на футболистите за изминалия сезон имал оферта от турски състав, но под тепетата преценили, че след година-две, когато свиленградчанинът се утвърди в националния състав, ще могат да приберат повече пари за Камбуров. Георги Илиев бил склонен да пусне зад граница само Владимир Иванов, за когото това може да е последен трансфер в кариерата.
23 Май 2004 11:52
Zilot, стига бе папагал
23 Май 2004 11:56
Лил се отказа от трансфер на играч на ЦСКА

Топспорт.бг, 2004-05-23 08:48:45

Лил на Владимир Манчев се отказа от намерението си да привлече за следващия сезон футболист на ЦСКА. Причина за това е високата цена, поставена на играчите на "червените", към които има интерес от френския клуб.

Лил следеше отблизо Емил Гъргоров, Христо Янев и Жоао Карлос, но трансферите им на този етап няма да се осъществят, тъй като цената на играчите е над 1 млн. евро.

"В Лил направиха своята селекция за следващия сезон още през зимата, когато закупиха четирима футболисти, и сега ще вземат нов играч само ако е с цена под 800 000 евро, а нито един от тримата в ЦСКА, които представляват интерес за французите, не влиза в тази категория. Така че не очаквайте трансфер по оста ЦСКА -Лил", коментира пред в-к "Меридиан мач" източник от Франция.

Преди две годи Владо Манчев бе продаден на Лил за 2.3 милиона евро.

ФИФА преразглежда случая с ЦСКА и двамата бразилци

23 Май 2004 12:05
Да бе, Зилот, защо пействаш всички новини дет видиш. Ние четем и други неща освен форумните изяви на ГЪЧО
23 Май 2004 12:19
Ндаа, дано да е вярно тва за Лил.
23 Май 2004 12:23
(снимка: натиснете тук)
23 Май 2004 12:25










2 августа (20 июля по старому стилю) 1916 г. в Тюфелевой роще состоялись торжественный молебен и закладка завода Автомобильного Московского Общества (АМО), который к марту 1917 г. должен был выпустить 150 полуторатонных грузовиков Ф-15 по лицензии итальянской фирмы "ФИАТ". Трудности военного времени и слабость станкоинструментальной базы страны сорвали планы строительства завода в намеченные сроки. Тем не менее Рябушинские закупили в Италии комплекты автомобилей Ф-15, что обеспечило сборку 472 грузовиков в 1917 г., 779 - в 1918 г. и 108 автомобилей - в 1919 г. Однако завод для изготовления и сборки собственных автомобилей достроен не был. Виною тому стали Октябрьская революция и гражданская война. Национализация недостроенного завода (15 августа 1918 г.) зафиксировала экспроприацию собственности акционеров АМО. Недостроенное предприятие по существу превратилось в крупные мастерские, где ремонтировались автомобили и другая техника.

30 апреля 1923 г. заводу АМО было присвоено имя итальянского коммуниста Ферреро, убитого фашистами. В июне 1923 г. Госплан СССР утвердил производственное задание заводу на 1923-1927 гг. Однако только в марте 1924 г. на завод поступило конкретное правительственное задание на изготовление первых советских грузовиков. 1 ноября 1924 г. был собран первый полуторатонный грузовик АМО-Ф-15. Эту дату принято считать днем рождения советского автомобилестроения.

В октябре 1931 г. Автотрест, которому подчинялся завод, принял решение о реконструкции завода, утвержденное ВСНХ СССР в начале 1928 г. Объектом производства был выбран грузовик американской автосборочной фирмы "Автокар" грузоподъемностью 2, 5 т. При этом планировался массовый выпуск грузовиков конвейерным способом.

1 октября 1931 г. был пущен первый отечественный сборочный автоконвейер, с которого начали сходить грузовики АМО-3. Тогда же заводу было присвоено имя Сталина. К лету 1933 г. грузовик АМО-3 был модернизирован, его грузоподъемность была повышена до 3 т.

В 1934 г. началось производство автомобиля ЗИС-5. Тогда же с конвейера начал сходить трехосный грузовик ЗИС-5 с колесной формулой 6х4.

21 августа 1933 г. Совнарком СССР принял решение о второй реконструкции завода.

Грузовик ЗИС-5 стал этапной моделью в истории завода не только потому, что был первым действительно массовым автомобилем и стоял на производстве 15 лет. На базе автомобиля ЗИС-5 было разработано 25 разновидностей и модификаций автомобилей, 19 из которых были поставлены на производство.

В 1936 г. (3 ноября) началась конвейерная сборка первого отечественного семиместного лимузина ЗИС-101, основой которого стала конструкция американского легкового автомобиля "Бьюик" по натурному образцу (без покупки у фирмы чертежей).

С 1936 по 1941 гг. завод сосредоточил усилия на увеличение выпуска грузовиков, в том числе с газогенераторными топливными установками и полугусеничными движителями, а также автобусов (все на базе ЗИС-5).

Наступление немецких войск на Москву осенью 1941 г. вынудило эвакуировать значительное количество людей и оборудования в Ульяновск, Миасс, Челябинск и Шадринск. В октябре 1941 г. завод был подготовлен к уничтожению и не работал. Однако после успешного подмосковного наступления Красной Армии зимой 1941-1942 гг. ЗИС понемногу набирал обороты и с июня 1942 г. с конвейера стали сходить военные грузовики ЗИС-5В (упрощенные).

19 сентября 1942 г. были начаты работы по созданию правительственного лимузина высшего класса - ЗИС-110.

В 1946 г. началась третья реконструкция ЗИЛа. Она предназначалась для постановки на производство первой послевоенной продукции завода.

С 30 апреля 1950 г. ЗИЛ начал выпускать холодильники, а с января 1951 г. приступил к производству велосипедов, производство которых прекратилось в 1959 г.

В начале 1953 г. на заводе было создано специальное управление по проектированию первого автозавода в Китае.

Но главные усилия в начале пятидесятых годов были направлены на улучшение конструкций послевоенных первенцев. Грузовик ЗИЛ-164, сменивший в 1957 г. на конвейере ЗИС-150, сохранив внешний облик автомобиля ЗИС-150, был фактически создан заново (кроме двигателя), и слыл хорошим автомобилем.

Неудачный городской автобус ЗИС-154 уже в 1949 г. был заменен автобусом ЗИС-155 с механическим приводом колес и с кузовом меньшей вместимости, но тогда это был единственный в стране городской автобус. В 1957 г. его сменил более комфортабельный автобус ЗИЛ-158. В 1955 г. на производство был поставлен первый отечественный междугородный автобус ЗИС-127. Тогда же параллельно с выпуском названных автомобилей завод приступил к производству оборонной техники - бронетранспортера ЗИС-152 (1950 г.) и автомобиля-амфибии ЗИС-485 (1953 г.)

В 1954 г. по настоянию маршала СССР Г.К. Жукова на заводе организуется специальное конструкторское бюро для создания особой автомобильной техники, предназначенной для мобильных ракетных систем.

В 1956 г. умирает Иван Алексеевич Лихачев и заводу присваивается его имя. В конце того же года были собраны по два первых опытных образца грузовых автомобилей второго послевоенного поколения - ЗИЛ-130 и ЗИЛ-131.

Четвертая так называемая реконструкция завода, начавшаяся в 1959 г., позволила освоить производство автомобилей ЗИЛ-130 в 1964 г. и ЗИЛ-131 в 1967 г.

Линия легковых машин после автомобиля ЗИС-110 была продолжена в 1958 г. правительственным лимузином ЗИЛ-111. Последующие легковые автомобили: ЗИЛ-114 (1967 г.), ЗИЛ-117 (1971 г.), ЗИЛ-115 (1976 г.), вплоть до последнего ЗИЛ-41041, расцениваются, как достаточно стильные и современные.

В 1967 г. СССР впервые принял участие в Международной "Неделе автобусов" в г. Ницца. Однако серийного производства автобуса организовать не удалось. Автобус "Юность" изготавливался штучно по отдельным заказам.

В начале 70-х годов завод приступил к созданию семейства третьего поколения грузовиков - ЗИЛ-169 (ЗИЛ-4331).

В декабре 1991 г. распался СССР, и порвались многолетние внутрисоюзные связи. В 1992 г. началась эпоха рыночной экономики, ранее о которой никто не имел представления, как и о приватизации, начавшейся тогда же. ЗИЛ приватизировался первым в отрасли и одним из первых из числа крупнейших предприятий России - 23 сентября 1992 г. Тем самым завод лишился бюджетного финансирования. Однако первое Общее собрание акционеров было проведено только 29 апреля 1994 г. Общее собрание акционеров избрало новый в истории завода орган управления - Совет директоров.

Интерес к ЗИЛу того времени основывался на прежнем советском имидже предприятия. Все рассчитывали на хорошие дивиденды от акций завода, купленных за ваучеры на чековом аукционе. Никто и не предполагал, что среднетоннажные грузовики ЗИЛа будут иметь мизерный спрос на рынке, рождающемся на руинах распределительной системы.

Что же касается автомобильной тематики, то уже к концу 1991 г. техническое руководство завода и служба главного конструктора искали пути создания новых конструкций автомобилей, затребованных рынком: малотоннажных и большегрузных.

30 декабря 1994 г., в день, когда с конвейера в АСК сошел последний грузовик ЗИЛ-130 (ЗИЛ-4314), с того же конвейера сошел первый малотоннажный автомобиль ЗИЛ-5301 "Бычок", имя которому, кстати, дал Ю.М. Лужков.Позже на базе первого малотоннажника было создано множество модификаций. Ныне автомобиль "Бычок" - самый популярный грузовик на российском рынке из числа зиловских.


Copyright АМО ЗИЛ 2004.
23 Май 2004 12:32
12:09 23.05.2004г.
Tribalfootball

Мажоритарният собственник на ЦСКА , Васил Божков Смени треньора Ферарио Спасов с бившия треньор на "Левски" Георги Тодоров.
23 Май 2004 12:34
Некои съвсем изперкаха.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД