:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Новината за Христо Христов била крита няколко часа

Най-младият алпинист се загуби под Еверест

Покорителят на върха Дойчин Боянов тръгна да търси своя колега
Христо Христов от експедицията ни към Еверест (8848) е в неизвестност. 26-годишният алпинист трябваше да атакува върха с Николай Петков и Дойчин Боянов, които онзи ден осъществиха безкислородно качване, но се отказа. По официална информация на връщане Петков и Боянов срещнали на 50 м от Еверест Христов, който на своя глава решил да тръгне сам. Предполага се, че е стигнал върха и е почнал да слиза.

Късно онзи ден бе съобщено, че Христов е в лагер 3 на 8300 м с Николай и Дойчин. Оказа се, че това не отговаря на истината и най-младият член на експедицията не е бил там. В София обаче е подадена такава информация, за да няма паника. С напредването на часовете, в които нямаше вест от Христов, истината лъсна. "Той няма радиостанция и шансът му да се свърже с нас, е да стигне лагер 3", каза лекарят на нашите Карина Сълова.

Дойчин Боянов е тръгнал с кислороден апарат обратно към върха да търси своя колега. Вчера той се върна в лагер 3 без да го е открил. Обсъжда се вариант на помощ да бъдат извикани шерпи. Третата група - Иван Вълчев, Иван Темелков и Станимир Желязков, вчера също стигна лагер 3 и днес ще се включи в издирването.

Христо е роден на 20.Х.1977. Бил е на връх Кауфман (7134 м) през 2004 г. На 12.Х.2003 с Никола Леваков изкачиха Талай Сагар (6904 м) в Гарвалските Хималаи (Инд).

63-годишна японка е загинала при спускането си от Еверест, съобщиха от компания "Адвенчърс гайд", организирала комерсиалната експедиция. Шиоко Ота загубила съзнание на слизане и е починала на около 350 м под върха. И корейска експедиция, атакувала Еверест също по Северния склон има проблеми. Трима алпинисти са загинали.

Вчера пък шерпа Пемба Дорже постави световен рекорд за най-бързо изкачване на Еверест - 8 часа и 10 минути.
817
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД