:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП пита своите сама или в коалиция да се бори за София

Левите тестват и имената на опонентите си в градовете, в които ще има избори
БСП ще пита гражданите на градовете, в които предстои да има частични избори за кмет, самостоятелна или обща кандидатура да издигне, научи "Сега". Става въпрос за 8 града, в които ще има вот на 29 октомври.

Това ще стане в специални социологически проучвания, които левите пускат от 1 до 5 септември в София, Разград, Русе, Севлиево, Пещера, Панагюрище, Девня и Мизия. Подобни сондажи БСП направи и за Велинград и Белово, където изборите са в края на септември.

Коалиционният въпрос е само един от серията питания, които левите отправят към гражданите на областите, в които ще има избори. Той се отнася не само до това дали БСП да се явява с обща кандидатура или със самостоятелна, но и какъв да е видът на коалицията - с коя партия да си партнира.

БСП ще тества имената на номинираните за кандидат-кметове в местните партийни организации. За София например това са Татяна Дончева, Борислав Борисов, ген. Радослав Пешлеевски, Тодор Модев, Костадин Паскалев и др. Бившият претендент за кмет на столицата Стоян Александров е отказал да бъде номиниран.

Левите ще тестват и популярността не само на свои кадри, но и на издигнатите вече кандидат-кметове от техните опоненти. Така например в София ще се проучва каква е тежестта на Светослав Гаврийски.

БСП се интересува и каква да е фигурата на кандидат-кмета - експерт или партиец, мъж или жена, местен или национален авторитет и други.

Най-късно до 20 септември левицата ще има окончателно решение за претендентите и имената им ще са ясни. Те ще бъдат съобразени със социологическите проучвания.
15
651
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
29 Август 2005 22:21
Тая партия взема да се прави на демократична.
29 Август 2005 23:01
Да само в коалиция и то с ДПС-то...Инак Няма етнически мир.
30 Август 2005 00:02
на турски или на руски ще ги пита или на етруски
30 Август 2005 00:40
Пешлеевски и хората му построиха половин България,
но Командирът го съсипа със цел да ограби всичко съграденото от него.
Мъже като Пешлеевски винаги ще бъдат почетени в светлите страници на историята на истинските строители на родината, дали труда, ума и знанията си в градежа на материалното богатство за настоящето и бъдещето на поколенията.
30 Август 2005 02:16
Султане, този път си прав - генералът наистина застрои половин България! Ама панелните му блокове вече започнаха да се пропукват! Само след 25-30 години експлоатация, Султане. И колко ли е богат човек ако има 85 кв. м. апартамент?
30 Август 2005 04:48
СултанБг, имай малко мярка бе аркадаш! Точно вие от ДПС-то оревахте орталъка да се закрият Строителни войски, чиито последен генерал беше Пешлеевски. Да, Костов беше глупакът, който се съгласи на това смешно настояване на "бащицата" ти Ахмед Доган. Турци са ми споделяли, че благодарение на СВ са се научили на занаят, който им дава поминък. Но парвенюто Доган трябваше да се прави на обиден, че тези войски, разбираш ли, били унижавали малцинствата. Хайде холан! Но пак повтарям - вината е на този който дава баницата, не на този който я яде. А колкото до Пешлеевски той си беше поредният едрокалибърен крадец. Eто защо му падат блоковете, както казва колегата исказал се веднага след теб.
30 Август 2005 05:25
Строителни войски бяха създадени заради турци, цигани, помаци и някои други малцинства. И това беше така, за да не им се дава оръжие и да се научат да бачкат. Тъй, че тато си беше вързал гащите. Излезе по-умен от сегашните комунисти..
30 Август 2005 08:22
Трудна се очертава тактиката на БСП за тези извънредни кметски избори особено в София!
С такова хищно десно мнозинство, каквото съществува в него всеки евентуален ляв кмет ще бъде направен ЛУД!
Може би, най-правилният ход ще е "Коалиция за България" да подкрепи на тези избори в София кандидат на НДСВ, които са по-десни от ОДС, ССД и ДСБ и ще намери език с общинските съветници!
30 Август 2005 10:05
"БСП пита своите..." означава ли, че всички по-горе изказали се са свои? Как беше ~кръвта вода не става~
30 Август 2005 10:55
Ако пак се разсъждава този или онзи кандидат от коя партия е издигнат, а не се гледа човека и способностите му, пак няма да случим на кмет.
Янчулев как го рекламирайха - компетентност ли беше?
Мафиянски - в началото не помня, после остана само рекламата за по-малкото зло.
А всъщност трябва да ги видим кандидатите къде и като какви са се подвизавали и какво са успели да направят или забатачат. Другото, което лично мен ме интересува е дали са партийни парашутисти. Гледаш го до преди десетина години един нищо и никакъв дребен началник и изведнъж за две-три години обиколил няколко високи поста, които сега вече му се броят като някакъв огромен актив, а така ли е наистина?
Те последния кмет - как на някой изобщо му дойде мисъл в главата да го преизбира след като се видя, че не става за кмет оище при първия мандат? Ей, богу това не го разбирам. Айде първия път да са се подлъгали, ама втория и третия път ....
Сега БСП щели да издигат, ДСБ, СДС и не знам си кой още. Хубаво, ама вгледайте се кой точно е кандидата, а не толкова кой го издига.
30 Август 2005 11:14
Пешлеевски може би не е лоша идея, макар че аз определено изпитвам силно недоверие към всичко, що носи пагон...
От изброените най си харесах Костадин Паскалев
30 Август 2005 11:37
"Ако искаш някой да ти говори за работа - вземи мъж. Ако искаш някой дасвърши работа - вземи жена".
Моля, не го приемайте като сексизъм към колегите от форума. говорим за кмета на София.
Татяна Дончева става за тая работа, ама като не съм от техните, кой да ме пита....
30 Август 2005 11:45
С максимата не съм съгласен. С номинацията на Татяна Дончева - по-скоро да. Няма да я издигнат обаче: не е достатъчно "консенсусна" кандидатура.
30 Август 2005 13:27
Танчето верно може. Стара мома, деца дема, нема за кой да сбира пари, като я гледам много не мое да изпие и изяде, значи - нема да крадне много. Става
30 Август 2005 14:27
Нека да е Илияна Йотова
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД