:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

2 площадки за съхранение на боклука

след балирането му са необходими на София, твърдят от Столична община. Трите площадки за пакетиране са малки и не могат да поемат всички бали. Екоминистерството е проучило 28 места в столицата, 10 от тях са определени като подходящи за временни сметохранилища. Подготовката на двете площадки ще трае минимум 6 месеца, понеже трябва да минат през екооценка. Има идея впоследствие поне на едната от площадките да се изгради завод за преработка на отпадъците. Междувременно жителите на Требич продължават протеста си срещу инсталацията за балиране, монтирана до квартала им. Те ще се събират всяка вечер от 17 до 19 часа на централния площад.



Опознавателна среща проведоха

директорът на Националния статистически институт Александър Хаджийски и новият просветен министър Даниел Вълчев. Двамата са говорили за видовете бази данни, поддържани от НСИ в сферата на образованието. На срещата не са повдигани конкретни проблеми, обясниха от МОН. Според специалисти обаче връзката между двете институции не е достатъчно добра и следва да се подобри. Има проблеми с някои от използваните в НСИ методики -като тази за отпадащите до VIII клас ученици. През 2004 г. броят им според НСИ бе 67 000, а според МОН - 11 000.



Ученици от Сливен определиха като "лесен"



достъпа до марихуана, синтетични наркотици и успокоителни медикаменти, отпускани с рецепта, сочат резултатите от анкета сред 500 гимназисти от IX до XII клас в града. Над 62% смятат, че е лесно човек да се снабди с марихуана. 35 на сто пък определят като лесен достъпа до кокаин и хероин. 71% от учениците обаче смятат, че тези наркотици носят висок риск. За сметка на това половината от анкетираните определят пушенето на канабис като безопасно. Повечето от тях омаловажават и рисковете при употреба на непредписани от лекар успокоителни.
380
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД