:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Откриха оръжието, с което е убит Георги Илиев

Несебърски полицаи намериха вчера пушка, с която се предполага, че е бил застрелян шефът на "ВАИ холдинг" Георги Илиев. Оръжието е флоберов тип, 22-и калибър. То е било захвърлено в храсти недалеч от комплекс "Мултиплейс", където бе убит Илиев.

Днес флоберката ще бъде изпратена за експертиза в София, която трябва да докаже със сигурност дали това е оръжието на престъплението. Шефът на РДВР-Бургас ген. Красимир Петров отказа коментар. От Бургаската окръжна прокуратура съобщиха, че до вчера са били разпитани над 100 очевидци на екзекуцията. Сред тях обаче не е Димитър Желязков-Очите - човекът, който отговаряше за интересите на Георги Илиев по морето.

Вчера окончателно беше затворен комплекс "Мултиплейс" и той няма да работи повече тази година. "Това е в знак на траур", обясни един от шефовете на комплекса, като уточни, че решението е взето единодушно от сподвижниците на Георги Илиев.
32
2735
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
29 Август 2005 22:32
Илия Павлов го убиха по абсолютно същия начин -
един куршум, тихо, отдалеч, точно в гърдите...........
29 Август 2005 22:52
Предполагам, че откритото оръжие ще задоволи МВР. На това убийство оръжието, на другото гилзите, както се казва, тази година на море, догодина на язовир.
29 Август 2005 23:03
А на приклада беше залепена с тиксо автобиографията на убиеца, пълните му самопризнания и точния адрес
29 Август 2005 23:21
Ама, че тъпотии с флобърка от 250м. точно в сърдечната област???
А бе като лаик немога нещо да го осмисля това с точността на малокалибреното оръжие.
Или някой плъзга следствието на динена кора, или следствието пързаля журналистите а те нас.
А оптиката е сигурно в джоба на снайпериста???
30 Август 2005 00:02
Откриха оръжието, с което е убит Георги Илиев
А защо беше открито това оръжие чак след няколко дни, а защо не беше открито веднага след като покушението на моя приател Георги Илиев[ Гошо]?А защо не беше претърсен веднага този район от пристигналата на местопрестъпленито многобройна полиция?Кой се опитва да манипулира мнението на обществото и защо?Нима разполагаме с такива некъдърни следователи които да не знаят какво трябва да се извърши веднага оглед и пертърсят сантиметър по сантиметър от растоянито на престъплението до предполагаемия радиус на истрела в радиус на района на действие!!!Колко дена бяха небходими ''за да се сетят уж'' къде се намира оръжието на местопрестъпленито.И ако с такава некъдърна подготовка са обучените изпълняващите на так наречените органи на сигурноста на вътрешния ред на нашата държава лошо бъдеще ви очаква уважяеми български граждани!!!Истината е една за пореден път се опитват да се прикрият истенските поръчители на тези така наречени показни разтрели със съдеиствието на обслужващия им апарат който трайно се е настанил в структурите на държавно изпълнителна власт с една цел-обслужване на определени български олигарси за техните финансови интереси!!!
30 Август 2005 00:17
ехо, radikali една мутра е гръмната а вие ревете, за го6ко наистина се питан кво става с БГ.
30 Август 2005 00:31
а тва пък е такъв цирк.. полицайте и политиците скърбят, защото с 1 по - малко ще ги храни.. а иначе, тва са си мафиотски работи и дори не заслужават внимание.. на тая държава всичко и е наред, сега да се занимава с мафиотски разстрели.. така се забравят Индиго, Лим, Либия, наводненията.. ден, два и шума се насочва към някоя глупост.. а тва, че хората са без дом, БДЖ ще фалира и може да изчезнем като държава след още един дъжд.. awe тъп народ сме и тва е, само се бием в гърдите и нищо не правим..
30 Август 2005 01:35
Абе пак поставям въпроса: Няма ли
Държавна сигурност да се сезира по случая
Ахмед Доган? Ето вече въшката излезе на чело...
какво чакат? Не ли време нещо да се направи?
30 Август 2005 02:55
Божков, запри я тая флоберка, бе човек. Не всяко малокалибрено оръжие е флоберка. Имаш ли идея какво представляват .22 WRF, 221 Rem Fireball, .223 Rеmington? Немаш. Доколкото разбирам все още официално не са обявили каква е пушката. Но с флоберка не можеш и котка да убиеш от 250 метра.
30 Август 2005 03:22
НС11 не се притеснявай толкоз за Доган, те неговите от Анкара сами ще му праснат отзад халката та болката ще бъде малка за него а резила голем те това ние българите от кога го чекаме тия гниди един друг сами да се избият!!!Що требва толкова за него да се трожиш за него ония от неговата свита на Доган са по ОПАСНИ ОТ САМИТЕ НЕГО!!!
30 Август 2005 03:55
Убиецат е от полицията и тои им е дал пушката лично.Как никои не ге е видел да крие пушката по сред бел ден.Па това не е пистолет да го извадиш от джоба и да го пуснеш след като се изпикаеш в храста.А говното не са ли намерили до пушката?
30 Август 2005 05:56
в знак на траур кръмарския комплекс нямало да работи..

брях!

30 Август 2005 08:16
...що някой по-запознат не обяви кого ще отстрелват в бъдеще и да започнем да залагаме, поне от форума да стъкмим някой и друг лев...
30 Август 2005 09:09
ой-тигре, тигре, какво стана. Явно и с много пари пак живота си не спаси.
Rest in peace
30 Август 2005 09:30
Избиват се, но доста бавно!
А като разчистят терена от мутрите, вече няма да знаем кой кой е в българския бизнес.
30 Август 2005 09:41
Откриха оръжието, с което е убит Георги Илиев. 22 калибър не винаги е пушка-Флоберка. Специализираните пушки от този калибър са най-добрите снайпери, при условие, че се поразява незащитен човек (облечен с броне-жилетка и т. н.) на разстояние до 300м.
30 Август 2005 09:48
В знак на траур до края на годината да затворят и тарфика на дрога, проститутки и ще спрат всякакъв бизнес.
30 Август 2005 10:10
Интересна закономерност се забелязва при откриване оръжията, с които са извършени показни екзекуции- намират се на очевидни места за професионалистите но след няколко дни? При Луканов- пистолет зад радиатор във вход- сега флоберка в храстите? Слепи ли са били претърсващите, не са гледали или са крили улики? Или най- вероятно се касае за подхвърлени вече никому ненужни вещи, с които полицията си лъска имиджа? Защото и продължението е ясно- лутане няколко месеца, 2- 3 арестувани и после освободени за липса на доказателства и убитият- убит- чакаме следващият... Луканов, Васил Илиев, Картофи, мечки, клюнове, чофки... някой разкрит наемен убиец и осъден? Някой разкрит поръчител- не!? Само интервюта по телевизията, оправдания, че и в другите държави има показни убийства... и това успокоява ли ни? А по- добър ли е за страната перидът когато нямаше убийства по улиците на градовете и селата ни, пред училищата ни, пред децата ни? Ние накъде вървим- към по- добро или копираме най- уродливите форми на демокрацията? А дали това е демокрацията и не я ли правим отново по наши си представи и тертип угоден само за политиците ни? А тях защо ги търпим като резултатът от работата им е такъв какъвто е след 16 годищен преход? Какво значи 16 години преход- единственото, че това не е преход а естественото развитие на нещата сътворени от управляващите!
30 Август 2005 10:41
Много ми са интересни тези ченгета 5 дена ровиха във всяко храстче около х. Хризантема и изведнъж няква си бабка туристка открива пушката захвърлена на тенис корта. После бате бойко ще ми говори за оперативно следствени дейности я хванете пет баби англичанки и ще ви открият два пъти повече улики. А колко им беше неприятно на следователите че са го открили представа си няматате щото трябвало да пишат доклади и тем подобни глупости и ние от тези хора чакаме да откриват убийци.
30 Август 2005 11:24
Те може да са намерили в храстите нещо друго започващо с П..., ама как да си го кажат официално
30 Август 2005 12:05
Началната скорост на куршума на "флоберовите" пушки (.22 LR) е дозвукова - около 320-330 м/с... С такава начална скорост на разстояния над 250 метра трудно се оцелва нещо (е късмета си е късмет), а да не говорим, ако "мишената" вземе да мръдне - полета на 300 метра е около 2 секунди...
А и енергията на куршума на 300 метра ... е котка може и да се убие, ако се оцели дет трябва.
30 Август 2005 13:46
...голяма работа са самозваните балистици...
...на бастуна си викат пушка...
...и най-компетентни по малките калибри...
30 Август 2005 14:29
Може, дори и малокалибрена, специална изработка би могла и на триста метра да порази.
По-важното е да приемем фактът, че това, както и други убийства не са за разни преразпределения (твърдения на ген. Борисов), а идват отвисоко, да не се разплетат червата от Народно събрание , та надолу!
30 Август 2005 14:38
един калибър е равен на 1/100 инча; 22 калибра си е 5, 56 мм - съвсем сериозно оръжие с неоспорима убойна сила, такива са М-16 и АК-74...
но да е "флоберка" е смехория
30 Август 2005 14:59
Убийство с флоберка!? Специалисти.....
30 Август 2005 15:14
Много ми е интересно дали всички мутри са така тъпи или неясно защо не реагират - вече и на слепците е ясно, че ги избиват собствените им щефове от ДС за прикриване на следите. А защо някоя мутра не гръмне кукловода си? Аз така бих направила - за изравняване на позициите. Някакъв който го осъдиха набързо повдигна крайчеца на завесата - всички по-големи мутрагени са свързани със службите и с тяхна благословия вършат черните си дела. Докато им дойде времето за премахване. Интересна липса на стратегия. На какво ли разчитат "момчетата"? Егати тъпаците.
30 Август 2005 15:21
Oberstleutnant, "флоберов" патрон е доста далеч от междините 5, 56 или 5, 45мм партони.
Примерно енергията на глоберката е около стотина джаула, а на другите е малко под 2 килоджаула. Началната скорост на междинните е около 800 м/с срещу -200 - 330 в зависимост от фирмата (има и усилени с около 500 м/с, но се губи ефекта на слабия шум при дозвуковите куршуми.)
30 Август 2005 16:42
...когато говоря не мълча...
30 Август 2005 16:50
Кой подхвърли пушката за да я намерят? Защо един профисионалист оставя явно доказателство? Нещо не се вързва хотела в схемата? Или убиеца се е отказал да върши повече лоши неща?Или пък вече е убит и някой насочва полицията към него? Но е смешно да намериш пушка след 3-4дни търсене! А може и да са я намерили веднага а ние чак сега да научаваме поради изтичане на информация?
30 Август 2005 18:52
Много важно. Театрото което ни спретват отгоре продължава. Ту преминава в комедия , ту в екшън, ту в трилър. На нас зрителите ни остава да гледаме и да се ослушваме докато пукнем от глад и страх. Тази тъпа комедия да живееш в нещото наречено България.
30 Август 2005 18:57
А засега очаквайте подхвърлянето на нови улики.
Подробности ще разберете като му дойде времето.

30 Август 2005 21:12
Полицаите се редяха пред Георги като мишоци за коричка хляб
Натиснете тук
.
- Той беше най-големият над всички. Най-великият пич и мъж. И си вървеше напред с открити гърди. Просто има комплексари в тази държава, които не могат да търпят хора като него. Има хиляди хора, на които е помогнал. Но той, знам, че отива на по-хубаво място. Господ прибира младите и кадърните. Георги Илиев създаваше работа на над 2000 семейства. Само че физическото му ликвидиране няма да го отстрани от сърцата на хората.

_______________________
"Ако народът не вярва на управниците си, те не могат да останат на власт." Конфуций
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД