:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,228,976
Активни 161
Страници 17,929
За един ден 1,302,066
Обратни разписки

Ода за приватизацията (на БТК)

Може би съм сред малцината извън синклита на собствениците, които не роптаят срещу приватизираната БТК. Нещо повече, по повод миналата в частни ръце преди година и нещо телекомуникационна компания усетих в себе си неподозирани липси - на социална солидарност и на тревога за държавната собственост. Спомням си, че срещнах тогава видния памфлетист Иво Беров, който се възмущаваше от едва 200-те милиона, за които държавата се кани да продаде БТК.
-Дано я продаде за един лев - опонирах на Беров. - И ако може, новите собственици да изгонят поне половината служители.
С тази спонтанна безчовечност учудих угрижения публицист.
Но да разкажа.
Работата е там, че към Комитета по далекосъобщения и Българската телекомуникационна компания

преди 20-ина години нямах никакви претенции

Както и те към мен. Съществувахме паралелно, подобно перестройка и ръководна роля на партията. Които не подозират, че когато се пресекат, безгрижието свършва. Та през далечната 1987 се преместих да живея в новопостроена кооперация и - какво по-нормално от това, през лятото на 88-а подадох молба за откриване на телефонен пост. Същото направиха и всички съседи.
За мое учудване се отърколиха година, две, три, тоталитаризмът рухна, създаде се СДС, започна да управлява, също рухна, БСП се върна на власт, рухна на свой ред, отшумя първата война в Залива, минаха трите югославски войни, започнаха и свършиха бомбардировките на НАТО в 3-4 места, почна втората война в Залива, аз отначало бях ерген, после се ожених, сетне ми се роди дете и тръгна на детска градина, смени детската градина с училище, а телефон все нямах и нямах.
Е, ще кажете - голяма работа. На хората не им достигат хляб, лекарства, любов и чист въздух, този седнал да ни занимава с телефона си.
Прави сте, но донякъде. Това, че нямах телефон, си е лична неприятност. Но това, че аз нямах, а 90% от блока се телефонизираха, като някои комшии си сложиха по два и три поста, се превърна в натрапчива административна енигма със симптоматика на всеобхватност.

Тук думата корупция е тънка и недостатъчна

Тръгнах да изследвам явлението. Първите 4-5-6 години ходех в пощата и се редях по няколко часа в приемния ден, четвъртък, при началника на АТЦ. Той любезно и неколкократно ми разясняваше, че не може да ми се сложи пост, защото кабелът, с който е захранен блокът, е недостатъчен. На моя наивен въпрос защо блокът не е захранен с кабел, който да удовлетвори всички желаещи, началникът ми обясняваше, че такива били възможностите. А на въпроса ми по какъв критерий са предпочетени едни молби пред други, въпреки че са подадени по едно и също време, началникът още по-любезно се правеше на идиот.
И двамата знаехме за какво става дума. Но така да се каже, властите не искаха, а масите не можеха. Приятели ми съчувстваха и предлагаха помощ. "Трябва да бутнеш на техника", съветваха едните. "Началникът на това-онова-трето-четвърто, чак до комитета, ми е познат: ще ти помогна", обещаваха други.
Но

вече бях обсебен от странен инат

Исках да видя докъде ще стигна без такива ходове: мога ли да стана клиент, като спазвам правилата.
Приемете, че провеждах дългосрочен експеримент. Издържах така 8 г. Но през 1996 направих стъпка назад. Жена ми караше тежка бременност, а мобилните апарати бяха скъп лукс. Трябваше ми връзка със света. Първо отидох при шефа на АТЦ (поредния), който отново се държа като любезен идиот (предишния). За първи път проявих грубост. После си казах: край на светлия принцип. И намерих връзка - познат на шефа на техниците. Човекът ме отведе при шефа, запозна ни и излезе. Шефът поговори с мен, като от време на време очите му бягаха по тавана подобно стоножки хърделисти. Сетне викна техника, отговарящ за нашето здание, и на свой ред ни остави с него - сами.
Техникът се държа дружески.
-Глей сега, ще дадеш 300 долара и до една седмица ще ти звънне. Знам, че са много, ама не са за мене - 7 души трябва да вземат по нещо. Аз за себе си нищо не прибирам, да знайш!
Казах, че ще помисля, и си отидох. Реших да дам трите стотачки - дори ги бях приготвил - две по сто и две по петдесет. Свити на фунийка в джоба на якето. Щеше да е първият ми рушвет в живота.
После се ядосах.

Усетих почти физически как, давайки подкуп,

влизам в лайната. Как свързвам веригата, валидирам заверата, легитимирам идиотизма. Както щете го наречете. (От варианта да натопя бандата се отказах - щях да злепоставя и моя помагач.)
Реших да живея без телефон и туйто.
През есента на 2004, о, изненада - един техник (не същият) звънна у дома и каза, че ще ме включат. Изглеждаше учуден - новите шефове го били изстреляли някак безцеремонно. Стана за 2 дни, съвсем по правилата. Предвид разцвета на мобилната телефония не се зарадвах особено.
Истината е, че БТК вече беше приватизирана. Изглежда, собствениците са били учудени от заварения факт, че новопридобитата фирма трупа кандидат-клиенти, чиито пари не ще, в продължение на близо 20 години.
Както и да е. Не знам всички параметри по приватизацията на БТК. Допускам, че някои от тях могат да съответстват и на един язвителен афоризъм: "Приватизацията е процес, при който някой, който не знае кой е истинският собственик на предприятието и не знае колко струва то, го продава на някой, който няма пари."*
Убеден съм, че корупцията не е просто пращан от боговете сезонен вирус, а тепих, на който всеки лично - и всеки ден - преборва или се предава на собствените демончета.
Но държавният монополизъм е техният Велзевул. Долу.
---
* Открих кой го е казал - Януш Левандовски, полски министър на приватизацията.
71
1331
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
71
 Видими 
29 Август 2005 22:02
Виж го бе, типичен българин. Понеже като на момче от село не му давали телефон, готов е та хариже БТК и на новозеландците. Без пари. За отмъщение. Ламбовски, Ламбовски, мислиш, че сега си по-честен ли? Лъжеш се.
29 Август 2005 22:18
Бойко, а ламбените шишета за колко ги харизваш?!
29 Август 2005 22:27
Авторът е абсолютно прав. Тук не отчитам само ефекта от личното удобство от бързата услуга, ами и възпитателното въздействие върху младежта и изобщо върху обществото. Като слушам разговорите на младежите, май все по-малко говорят за митничар, катаджия или телефонен техник като мечтани професии. Просто се примириха с мисълта, че в тоя живот няма друг път да достигнат някакъв стандарт освен работа, работа и пак работа (вкл. ако трябва - на гурбет, но това пак е честен труд). По 10, по 12 часа на ден и събота до обяд! В България никой човек със занаят не е останал гладен. Напротив, има поголовен глад за квалифициран и лоялен персонал и е въпрос на 1-2 години заплатите да скочат драстично.
29 Август 2005 22:30
Дори няма за какво да го зачекнеш, пълна скука
29 Август 2005 22:59
Не мога да повярвам на автора, че приватизацията на БТК му е решила проблема с дом. телефон.
Хората почнаха вече да си изключват дом. телефони, нашият сега си го включил. Защо ли хората се отказват от това благо?
Същата тази частна БТК не иска днес да прокара ДСЛ интернет на мой познат, защото той бил единственият желаещ в блока и БТК не си струвало да монтират някакво си устроийство само заради него. Същият познат беше принуден от частника-монополист да си прокара тел. в къщи, за да има ДСЛ. Защото мутрите от БТК противозаконно са се провъзгласили за собственик на кабелите и друга фирма няма как да пусне ДСЛ по тел кабел.
В белия свят собственика на кабелите/мрежата няма право да доставя тел, интернет и кабелна ТВ услуги. Той има право само да поддържа мрежата и да събира еднакъв наем от всички, които я ползват. Да, но в България няма пазар и няма приватизация. Приватизация в България наричат узаконената власт на монопола и Бойко Ламбовски го подкрепя.
29 Август 2005 22:59
Браво, Бойко. Бой по манерката...макар и да ги гледаш че още малко и ще те изкарат черен като мен или Фичо и Нели за казване на ония работи дето не било трябвало да се казват.
29 Август 2005 23:02
Едновременно слушам СКАТ .Говори някакъв абсолютно неграмотен тип Георги Ифандиев и чета Ламбовски.
И двамата , косвено и пряко говорят по политико-технически теми.
За да са аргументирани.
Това не е свобода на словото.

Това е свобода на плямпането.
Свободата на плампането не е страшно.
Неговата роля е ясна.Промива мозъци и свежда общественото мнение до кръгла нула
По този начин ролята на обществото се елиминира и обезличава.

Но?Абсурдна става тази простотия.Нормално е човек да не е съгласен да живее в такава тъпа , нагла и арогантна виртуална среда, удавена от лъжи.

Такова нагло и безкомпромисно плямпане подменя нормалните представи.
Тези хора поне да си направят справка на колко години са техническите изобретения.
Ако в най скоро време за лъжи , повтарям за лъжи , потретвам за нагли и долнопробни лъжи не почне да се търси отговорност , има реална опасност България да стане образец за най тъпата и страна-в света.Такива простотии и в Африка не се говорят.
29 Август 2005 23:40
Хуйвейбийн
спомням си покрай сформирането на правителството, че беше клакьор на тази идея...та заради теб ме и триха. Сега ти казвам , че пак лъжеш - Ифандиев много отдавна свърши предаването си. Гледахме го компания, която е гласувала различно на изборите . Та мнението им е , че Ифандиев казва ИСТИНАТА. Познай за кого ще гласуват? Жалко че ги няма да ти прочетат всичките мнения и да се убедят
29 Август 2005 23:45


Уау, Иво Беров ще да се е сетил за "Балкан"-ярък пример за успешна приватизация, както и китните ремеденца, които май вече фалираха или останаха само на едни голи черупки и сигурно е престанал да се тюхка.


Сигурно, щото скоро не съм виждала просълзените му очета по никое тиви.
Ни съм чула задавеното му от вълнение гласче треперливо да ми реди за след Костов и потоп.


Ламбовски е прав - на на мен от БТК ми се обаждат няколко пъти да ме молят да им ползвам услугата "интернет" при изгодни условия.
Аз засега им отказвам, конкуренцията ме е спечелила преди тях.
30 Август 2005 00:04
Чиче de vill
Добре е че си спомняш лъжи .Както е добре и че ги съчиняваш.
Това само потвърждава колко абсурдна е ситуацията със свободата на плямпането.
30 Август 2005 00:18
Считам че правият стационарен телефон, с който се е сдобил г-н Ламбовски (да му е честит) определено е излязъл скъпичък. В случай че е единственият печеливаш от приватизацията, то по системата Д'Ейба би следвало да плати за него астрономическа сума. Ако обаче за цяла България изкярилите са примерно 10.000 , то всеки от тях треба да кихне за придобивката си по 80.000 евро за пост (разлика м-у продажната цена и пазарната капитализация) , което пак си е повече от 300 долара.
В случая е възможен и вариант със съвпадение по време, каращо г-н Ламбовски да верва че честният частник се е юрнал да му прави густо, по подобие на некои уманитари, верващи че машинките дето като им натиснеш бутони и ти пускат пари са измислени от благ плешив старец. На мен лично същата одисея ми се случи преди 10-ина години, но агентът дето щеше да урежда след проверка честно сподели че наистина няма техническа възможност. След пуска на новата АТЦ хем включиха веднага поста, хем след това се юрнаха да ми предлагат и бизнес линия по стара молба. Явно в провинцията има некакъв time shift.
P.S Не разбирам какъв е тоя юруш по АДСЛ , като лана е доста по-евтин и е се тая баница.
30 Август 2005 01:02
Ква приватизация, кви 5 лева... Прекарали му телефон, чуууудо големо. Пак са си същите монополисти, за тях няма клиенти, те са си "купили" правото да изтискват 2-3 млн. крепостни селяни - малко разговори, но за много пари. Отгоре на всичко печалбата на приватизираната БТК скоро ще падне до размер колкото среден шивашки цех, гонят и персонала... въобще хубаво нещо е приватизацията ако си приватизатор. А ако утре решиш да си изключиш телефона и БТК законно ти поиска такса "Изключване" в размер на 24 месечни такси, щото едностранно и без твое знание го е записала в някакви си Общи условия, добре ли ще ти е?! Мислиш че нема да са чак толкова лоши?! Почакай...

Редактирано от - Han на 30/8/2005 г/ 01:06:15

30 Август 2005 03:22
наистина рядко тъпа статия
пиша това мнение с един пръст , предимно средния..
какво иска д а каже?

[/b]

Редактирано от - bot на 30/8/2005 г/ 10:30:23

30 Август 2005 03:40
от БОЙКО КАКВО? нищо...
30 Август 2005 05:46
Откакто си пуснах VoIP телефоно, ич не ми е зор за БТК-то.......
Тия със жиците вече са на доизживяване......
30 Август 2005 07:26
Този човек още живее през комунистическо и незнае що говори!
БТК е частна компания!Собствениците и са чужденци!
Интересуват се от печалба!Ще има и други!Ще има конкуренция и отличен сервис!
Преди няколко месеца подадох заявление и само след няколко дена ми пуснаха телефонна линия!
Е искаха ми доста документи (и даже клетвена декларация)!Но тези неща са остатък от комунистическата бюрокрация и комунистическите полуграмотни чиновници!
30 Август 2005 07:41
БТК се продаде "евтино" понеже както всичко комунистическо беше негодно!
Стара технология, некадърен персонал и партиино некадърна управа!
БТК е сега ръководена от чужденци и бъдащето и е отлично!
Сигурно ще бъде закупена от някоя голяма световна компания и ръководството ще се подобри още повече!
Купете си акции!....Плащат и добър дивидент!
30 Август 2005 08:13
Баш така си е. За автора
30 Август 2005 08:23
Чаках 10 , години за тел.на вилата.Сега ме търсят едва ли не насила да ми го прекарат, защото съм имал пусната молба.Направо се изумих, че я съхраняват толкова време. Направих се на луд и ги попитах дали ще ми прекарат поста безплатно, те отказаха и аз също! А щяха да печелят от мен.А колко са загубили.
30 Август 2005 08:30
Кое дава право на хора които не живеят в България да изказват мнение/я за положението тука?. Посещението за 2-3 или 10 дена в годината дали дава пълна представа да положението в страната ни? Не е нужно да ми отговаря никой! Отговорете на себе си!
30 Август 2005 08:40
FL, ако използваме тенис-понятия, хората ще са "топката", с която БТК се надява да спечели мача. Ще има отличен "сЕрвис", да му мисли топката обаче... досега да си видял наградена топката на шампиона?!
30 Август 2005 08:47
Ламбовски е роден в София през 1960 г. Завършил е френска гимназия в София и литература в Москва.
Лауреат е на много награди за поезия, между които: "Владимир Башев" - за дебютна книга, "Гео Милев" - за принос в съвременното изкуство, "Дървената роза" - за книгата му "Ален декаданс" и др. Книгата му "Тежка картечница преди сън" е номинирана от България за Международната награда "Балканика" 2003.
Негови стихове са превеждани на сръбски, немски, английски, руски, чешки, полски, италиански и др. езици.
Пише още публицистика и есеистика, превежда от френски и руски
А ТОВА, КОЕТО ЛАМБОВСКИ Е НАПИСАЛ ПО-ГОРЕ Е ПРЕКРАСНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПРИКАЗКАТА, ЧЕ НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЧОВЕК ДА СЕ....
30 Август 2005 08:55
аФторот не е отчел една особеност. Че в момента хората масово се отказват от БТК и новите собственици са в паника. А се отказват заради цените. Аз плащам на БТК толкова, колкото и на Глобул за мобилния.
С новите цени БТК ще си изкарат тези 300 долара за нула време дето аФторот не е искал да даде.
Явно аФторот не е запозанат с основния закон на капитализма на ТЪРСЕНЕТО и ПРЕДЛАГАНЕТО.
По-рано при социализма ТЪРЕНЕТО беше много по-голямо поради цените, които бяха по джоба на всекиго и ПРЕДЛАГАНЕТО не можеше да отговори на това ТЪРСЕНЕ. Сега ТЪРСЕНЕТО е драстично намаляло поради цени, които яко удрят джоба и ПРЕДЛАГАНЕТО е много по-голямо. Сега много услуги, които по-рано са били достъпни за всеки ще станат достъпни само за избранници. При това положение не виждам, как БТК ще започне да разширява телефонната мрежа.
Това е ефекта на пазарната икономика, но едва ли на частната собственост. Още повече, че БТК си е отново монополист.
30 Август 2005 09:03
Колко ли трябва да си сбъркан, за да напишеш ода за Никиту Василев и кукловодите му.
Трудно ще ни излъжете, че това, което се случва в България е приватизация и капитализъм. Това си е чист геноцид и то срещу собствения народ.
30 Август 2005 09:19
Преди година ако се наложеше да си провериш сметката, защото ти се струва невероятно да си изговорил 86 лева, при средно за месеца 24, трябваше първо да платиш сметката (!), после да подадеш молба и чак тогава да ти представят разбивка на всички разговори, които си водил. Не че това би помогнало да докажеш, че не дължиш тези 62 лева горница.
Днес въпросната разбивка идва в пощенски плик заедно със сметката. Коя услуга е по-качествена - сегашната или предишната - решава всеки за себе си.
30 Август 2005 09:32
Да бе много лошо беше при социализма. Нямаше GSM-и, даже ICQ-та и Google-и нямаше в достатъчно количество!
30 Август 2005 09:37
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 30/8/2005 г/ 10:31:49

30 Август 2005 09:49
Доста неграмотен текст. А бе тексте на статията, като си решил да се пишеш поне попроучи малко как стоят нещата. Има един верен факт - че наистина за телефон от БТК се чакаше доста на някои места и се търсеха връзки за по-бързо прокарване. И какво от това, да не би сега нещата да са по-различни - не са, същите са си.
За последните 20 години съм си пуснал три телефона на БТК. За нито един от тях не съм се правил на идиот, както се опитва да ме убеди текста на статията. Първият беше в нов комплекс на София през 80-те и стана за две години. Вторият в центъра на София в края на 90-те за около 5-6 месеца. Техниците се опитаха да ме накарат да им се обаждам и съответно може би да си отворят устата за подкуп, но не им обърнах внимание и после те ме гонеха за телефона. Третия пак беше в комплекс и пак около две години.
Сега вече темата няма смисъл - БТК си отживява времето и вече ще им се наложи тя да си търси абонати и да се опитва да ги задържи. И това става независимо от това дали е частна или държавна.
30 Август 2005 09:53
Процедурата, описана от автора, е съвсем точна. Единствено техникът го е излъгал, че нищо не взема – в моя случай (за бизнес-телефон по същото време горе-долу) техникът ми беше наистина приятел и намали сумата със своята част.
Иначе сте прави относно смисъла да си абонат на БТК. Нашия домашен телефон поддържаме все още само защото номерът е от десетилетия, но почти не го ползваме...


Редактирано от - Графът на 30/8/2005 г/ 09:55:38

30 Август 2005 10:09
Преди години услугата за проверка на сметката беше почти ненужна поради най-малко две причини:
1.Сметките бяха такива, че не си струваше масрафа да се занимаваш с тях, освен в изключителни драстични случаи.
2.Нямаше секс телфони.
Истина е , че при цифровизираната система и внедряването на микропроцесорните технологии за отчитане се създадоха много по-добри условия за контрол на сметките. Но това е въпрос на развитие. Сигурен съм, че ако БТК си беше останала държавена, но й се разрешаваше да реинвестира печалбата, нещата щяха да са много по-добри от сегашните, а цените на телефонните и други услуги по-ниски.
30 Август 2005 10:37
Ламбовски не пише за телефоните, той пише за корупцията. Много е показателно, че почити всички приемат тази "битова" корупция за нормална. Следващата крачка - нашия човек да помогне за бизнеса, за престижното училище, за .... Е кой беше казал - у нас свестния наричат луд?
30 Август 2005 10:40
***** "- Дано я продаде за един лев - опонирах на Беров. - И ако може, новите собственици да изгонят поне половината служители" - Това, че в държавата няма кой да следи за законността, няма правосъдие и съдебна система, не е причина по постъпките на един или двама души да хвърля в ръцети на бездарни собственици водеща компания .
Пълни глупости


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума


Редактирано от - bot на 30/8/2005 г/ 11:14:08

30 Август 2005 10:42

Много ме досмешава, когато някои започнат да използват доводи като:
през 1890 година в България не е имало телефони (леки коли, интернет, ...), а я вижте сега какви ги имаме - значи по-рано е било много зле, а сега е много добре. Е, не се използва толкова очебийно сравнение, а се върви по-тънко -взима се нещо, което адски бързо се развива и правиш сравнение - как преди 20-30-40 години било зле - я, каква скапана ни беше електрониката, а сега колко сме напред, демек - много сме добре.
БТК за пръв път има намаление на броя на абонатите и това почти сигурно ще стане тенденция. Сега ако подадеш молба за нов тел.пост може и същия ден да тичат да го прокарат, но това няма нищо общо с факта дали БТК е частна или не.
30 Август 2005 10:43
В Горна Баня чаках 15 години за телефон. Когато месечната такса стана 12 лева, веднага ми го прекараха, без никакъв рушвет.
30 Август 2005 11:05
Някои, изглежда, изобщо не са разбрали какво им хортува Бойко Ламбовски. Ама иначе пишат едни коментари, все едно са прочели "Капиталът" на братя Маркс. Бойко ви разправя, че 300 долара е било много пара за онова време, защото за 300 долара сега продадоха БТК. Бойко е пропуснал да го купи още тогава. Птичето каца един път на рамото. Сега 300 долара не са пари. А някога телефонен пост можеше да си открие човек с тях. Ние чакахме в нашата къща 25 години да вкарат телефон. Нямахме 300 долара. Накрая аз пораснах, наш'те измреха и аз нямаше вече на кого да се обаждам в къщи. После се задомих, но молбата вече беше толкова пожълтяла, че мислеха че е страница от кумранските ръкописи. Не вярваха, че съм чакал толкоз дълго. Въз основа на моята молба честваха 2000 години БТК. Какво са 25 години да чакаш за телефон? Сега какво, още не си подал молба и вече са ти го вкарали. За всяко нещо е така. Капиталът не чака. Моля, моля, та дори аз преди да го вкарам все пак минава известно технологично време - да се събуеш, това-онова и т.н. Вие мислите ли да им се оставяте?
30 Август 2005 11:14
за статията!

На по-горните, които твърдят, че абонатите се отказват заради цените -- нека се отказват, това е начинът БТК да намали цените!

30 Август 2005 11:17
Раазликата на АДСЛ с локалните мрежи е голяма, връзката е стабилна, скоростта се поддържа и извън пиъринга, не я спират като има гръмотевични бури, няма опастност да ти гръмне мрежовата карта или дъното. Т'ва с тия кабели дето висят по дървета и улуци е пълна кретения и нема начин да продължи още дълго. Смятам, че Девила нещо се е объркал с неговия познат - устройството за АДСЛ достъп се слага за всеки абонат поотделно, така че нема значение дали има други желаещи 'в блока'. Като бех в Холандия си спомням, че също ме накараха да се абонирам за телефон за да мога да ползвам АДСЛ, въпреки че доставчиците на телефония и интернет бяха различни. Друг е въпроса, че там преди три години предлагаха един мегабит връзка за 20-30 евро, а БТК сега иска 150 левчуги за същото нещо с гръмкото наименование 'Megabiz'
30 Август 2005 11:39
Coyus,
Така казваш!
, , Не вярваха, че съм чакал толкоз дълго. Въз основа на моята молба честваха 2000 години БТК.”
Нали се сещаш , че и лъжите трябва да са малко грамотни.Поне малко.За да има няколко простака да се хванат на просташките ти твърдения.
Повтарям част от твоя текст.
, , Не вярваха, че съм чакал толкоз дълго. Въз основа на моята молба честваха 2000 години БТК.”
Това е супер просташко твърдение.

Дори и гошо неможещ го хвана на въдицата.
Шарани има достатъчно , но и те на някаква стръв се ловят.
30 Август 2005 11:40
Браво Бойко

малко патетично, ама в правилната посока.
Всяко нещо си има цена и когато тя е ясна и открита, всеки знaе и си прави сметката.
A когато сме уж "равни" и всичко ни се полага "по право", се оказва че някои могат да са "по-равни" по различни причини(подкупи, братовчеди, бартер, привилегии,"социални функции" и т.н.).
И когато правилата се променят,"по-равните" много ги боли и реват

За съжаление, докато не се приватизира нещата не се оправят. Единствения добър пример , който мога да дам е с колите на номерата. Преди като видихме номер 6666 например, беше ясно, че човека е с връзки в КАТ. Сега това удоволствие струва 3000 лв. Хората, които могат да извадят 3000лв. са повече от тези с връзки в КАТ а и е ясно на всички как човек може да се сдобие с това удоволствие, а не "а бе ти познаваш ли човек , дето да познава...".
БТК докато беше държавна винаги е била лош пример за корупция и неяани правила. Сега това се промени. Ма било по-скъпо, ма било по-лошо. Има избор. На който не му харесва БТК има алтернативи.

А на "постинг-патриотите", дето все им се струва че евтино сме продали "ххх"(заместете ххх с БТК, ВиК, Енергото, Нефтохим, Петрол и т.н. по желание), ще кажа.
Не за 200 милиона, за 20 милиарда да го бяха продали, вие лично пак нищо нямаше да видите от тези пари. Те са запазени за "обръча от фирми" да си ги "усвоява".
30 Август 2005 11:42
Явно следва да заключим, че др. Ламбовски си има парно вкъщи.
30 Август 2005 11:47
Да не са се освободили места в отдела за връзки с обществеността на Вива?
Имаше и един друг журналист - Ясен Гуев който пишеше подобни неща.
30 Август 2005 11:59
А пък ние, живеещите в един минаващ за престижен блок, в престижен квартал от 30 години си мечтаехме за ИНТЕРНЕТ , а едва преди три години ни прEкараха. Големи безобразия ставаха едно време, брей!

Редактирано от - Zmeja на 30/8/2005 г/ 12:07:25

30 Август 2005 12:03
Доколкото знам ADSL без телефон засега се предлага само в САЩ. Поне в Германия още не може. Считам LAN-а с който се е сдобил г-н Кракатау за некаква нашенска екзотика, все-още непозната в по-изостаналия свят.
А защо е непозната? Ами, Натиснете тук
30 Август 2005 12:08
Изводът е, че сме се нахендрили с талифоните, както и с всичко останало от трън та на глог.

_______________________
"Ако народът не вярва на управниците си, те не могат да останат на власт." Конфуций
30 Август 2005 12:10
Зат'ва пък ти, хунчо, се фана от воле
30 Август 2005 12:39
СКУУУУУКААААААА.....
Въпреки, че съчувствам на автора не мога да оправдая подобна сделка.
Значик излиза "те на мене такова, 300$... пък аз тях сега ши ги.. такова за 200М$"
Издишаааа.... направо тече
30 Август 2005 13:11


Вай, хуне, хуне, тъй те е натиснала мировата скръб, че през дебелата й пелена шега от лъжа не можеш различи!Майтап, бе, Уили, Койус не си ли чел някога?

30 Август 2005 13:20
Ако статията е платена на вестника - това е съучастие в нелоялна конкуренция.
Но ако е платена на Бойко - това е подкуп.
И в двата случая обаче миризмата остава.
30 Август 2005 13:23
Сигурно съм безкрайно тъп, но не мога да разбера какво му е хубавото цените на нашите разговори да са в пъти по-скъпи от тези в чужбина? Не знам някъде телефонен разговор да започва от 13.2 стотинки (близо 7 евроцента). След като Никито Василев хариза БТК (кон за кокошка) поне да я беше разделил на две конкуриращи се компании. Да ама негово мъничество нямаще да вземе тлъстите комисионни!
30 Август 2005 13:24
Сега се видя кой е реститут и кой не
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД