:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,349,264
Активни 112
Страници 31,919
За един ден 1,302,066
Демография

Заблудите за раждаемостта при циганите

Интегрираните роми имат толкова деца, колкото и българите
снимка: Велислав Николов
Зачестяват апокалиптичните предупреждения, че раждаемостта сред циганите застрашително расте, докато при българите все спада. И че в еди коя си година българите ще се окажат малцинство в собствената си държава.

Досега за престъпността циганите бяха най-виновни. Сега са виновни и за спада на раждаемостта.

Обяснения - най-различни. Раждали много единствено заради детските надбавки. С парите за 5-6 деца си живеели спокойно, без да работят - един вид производството на деца им става професия. Прокрадва се даже злокобната мисъл, че по примера на косовските албанци, и нашите роми съзнателно и планомерно, по политически мотиви, произвеждат многобройна челяд, та един ден и у нас...

Тече и надпревара за оригинални съвети. Българското национално движение например препоръчва "доброволно изселване на циганите от България". А Красимир Каракачанов изчислил, че с детските и социалните помощи (75%, от които гълтали ромите) циганските семейства си докарвали над 400 лв. месечно. И, както се полага на войвода, нарежда: държавата да вземе мерки за ограничаване на тази страхотна раждаемост. Но забравя да каже как да стане това - дали например да не се поучим от опита на бивша Чехословакия, която през 60-те години на миналия век бе почналада стерилизира циганитеВъпросът дали тази практика продължава бе зададен и на словашкия вицепремиер при старта на инициативата "Десетилетие на ромското включване" в София миналия месец, но отговор не бе даден.

Или пък, както предлага Мартин Карбовски от синия екран - да ги подарим на САЩ.

Подобни предложения сигурно са невинен израз на една светла мечта - че ако някак още от утре циганите престанат да раждат, отрицателният прираст на България автоматически ще стане положителен. А престъпността направо ще се спихне.

При дела, който имат циганите сред цялото население - и при официалните 5%, и при подозираните за реални 10%, е ясно, че главната причина за демографския срив е намаляващата раждаемост сред българското население. Колкото до мотива "раждане заради детските надбавки" е хубаво да си припомним, че преди 50-60 години, когато хлябът бе с купони, и българи, и цигани хабер си нямаха що е това детски надбавки. Но българите раждаха три пъти повече от днес.

Вярно, че циганското домочадие е многобройно в сравнение с българското. Но ако се съобщава, че в еди кой си град са се родили 20 бебета, от които 15 са циганчета, защо не се каже колко от починалите деца под 1 година са от малцинството?

Освен това раждаемостта е висока далеч не сред всички цигани. Тя ехарактерна предимно

за махалите-гета,където липсват елементарни условия за нормален живот. Цари масова безработица и оттам идват отчаянието, пиянството, кражбите, мръсотията и дори фалшивото "циганско безгрижие". Не случайно мнозинството от питомците в детските домове са циганчетата.

Трябва също да си дадем сметка, че раждаемостта в гетата е от типа на раждаемостта в бедстващите африкански и азиатски страни. Която отново е функция на чудовищна мизерия и безпросветност.

Авторът на настоящите редове разполага с действително научна разработка, от която се вижда, че към 80-те години на миналия век 40% (или 200 000) от циганите у нас са били вече интегрирани и че раждаемостта сред тях беше такава, каквато бе и сред българското население - ниска. Ако се огледате около себе си, трудно ще намерите циганин със средно или висше образование и престижна професия (а те вече не са рядкост), който да има повече от 1-2 деца. Тези хора често са наши съседи по апартаменти, наши колеги-лекари в поликлиниките, в учебните стаи, в конструкторските бюра, та даже и по банките в Народното събрание. Но на вас и през ум не ви минава, че са от цигански произход, защотоса като вас

по образование,

бит и култураСпадът на раждаемостта е паневропейски проблем. Само за периода 1995-2000 г. населението на Западна Европа е намаляло с 4,5 милиона. А прогнозите на ООН са още по- тревожни - очаква се до 2050 г. населението на заможна и културна Европа да намалее с 95 милиона. И в този ли случай вината ще се стовари върху циганите, чието присъствие там е символично - 0,006%?

30% от германските жени днес не желаят повече от едно дете, а цели 40% заявяват, че децата са пречка за тяхната реализация. Не виждаме ли подобна мотивация и у отдавна еманципираните българки? Очевидно еманципацията също е "виновник" за срива на раждаемостта. И няма как да не застигне и циганката - стига тя успешно да се е интегрирала в обществото.

Ако българската общественост желае рязко спадане на раждаемостта сред циганите, тя трябва не на думи, а на дело да се захване с интеграцията им. Бъдещето на България не зависи главно от циганите, но ние сме част от българския народ. Каквато е България утре, такива ще са и нейните цигани.

-----------------

Господин Колев е единственият циганин, работил в ЦК на БКП. Повече от 30 г. той се е занимавал с проблемите на малцинствата във висшия орган на комунистическата партия. След 1990 г. е давал съвети и на премиера Виденов. При обявяването на инициативата "Десетилетие на ромското включване" през януари и премиерът Сакскобургготски също проявява интерес към съветите му. Господин Колев сега е на 82 г.
78
3934
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
78
 Видими 
15 Март 2005 23:41
Личи си къде е работил - по типичната червена демагогия.
Като се започне от измислената теза
Сега са виновни и за спада на раждаемостта.

и се стигне до заключението
Ако българската общественост желае рязко спадане на раждаемостта сред циганите, тя трябва не на думи, а на дело да се захване с интеграцията им

Не съм чул досега някой да е обвинил циганите точно пък за спада на раждаемостта. А пък заключението въобще е без връзка с изложението, не произтича от него. Излиза, че за да спрат българите да обвиняват циганите за спада на раждаемостта, те трябва да ги интегрират, в резултат на което да спадне раждаемостта сред циганите. Което ще доведе до увеличаване на общата раждаемост или какво?

Редактирано от - Д-р Тормозчиян на 16/3/2005 г/ 00:10:18

15 Март 2005 23:49
За автора - вижда се на снимката.
Статията - демагогия.

Нямам нищо против, всеки да си ражда колкото си деца иска(и мангалите).
Имам против друг да му плаща за кефа.
Геноцид е: да се дерат хората дето работят(независимо от кой етнос са), та да дават на търтеите дето мързелуват и се плодят като зайци.
Последните са много послушни избиратели.За това е и цялата истерия.
16 Март 2005 00:03
Авторат казва и верни неща, но така се е увлякал че не ми остава друго освен да вазкликна с риск да засегна някого "поредната циганска демагогия."

"Но ако се съобщава, че в еди кой си град са се родили 20 бебета, от които 15 са циганчета, защо не се каже колко от починалите деца под 1 година са от малцинството?"

Ами факта, авторе, че дори и при по-висока сматрност сред циганчетата под една година броя им нараства, а този на балгарчетата намалява говори сам за себе си.

Последното не може автоматично да означава, че трябва да се намали броя им. В краина сметка бих казал, че и за намаления прираст при балгарите и за увеличения при малцинствата вината е у управляващите балгарски и вносни "цигани". Така че врявата е напално излишна.

Редактирано от - Old Emigrant на 16/3/2005 г/ 00:05:15

16 Март 2005 00:19
Господинчо може да е пенсионер даже по новите табиети, които вече се чуват (да свикваме отрано с мисълта).
Чудя се аз дали даването на трибуна (дори във вестниче като СЕГА) на подобен червен склеротик е "свобода на словото" или "слободия"?
Но си личи - ромът си е ром! И коняк от него никогаш няма да стане!
16 Март 2005 00:23
Ако интегрирането на циганите е начина
за намаляване на раждаемоста им тогава е по добре българите
да се интегрират към циганите и както гледам и това се
случва вече, туи че спете спокоино
Деграфската катастрофа на българите е още един от
провалите на комунизма на бай Тошовото БКП

16 Март 2005 00:35
Много се смях на "статията".

Преди да продължа искам да кажа, че съществува риск ботът да ни удари всички яко заради употребата на едно нарицателно; да се надяваме, че ще рабере, че го употребяваме в смисъла от тълковния речник на БАН.
И така....

От километри личат 2 неща:
1. Авторът е циганин
2. Работил е в структура на БКП

Сега няколко въпросчета:

1. Да каже авторът колко пъти по-висока е криминалността сред циганите в сравнение с тази сред другите малцинства ?
2. Защо има толкова много изнасилвачи сред циганското малцинство, а да не кажа никакви сред еврейското, арменското и т.н. и в пъти по-ниско сред българското ?
3. Защо циганите все пак раждат толкова много, при положение, че е видно, че не могат да осигурят на челядта си нито образование, нито дори препитание ?
4. Кой кара циганите да пращат децата си да крадат и просят, а не на училище?
5. Каква част процентно от изоставените деца принадлежат на цигани и каква на други групи, спрямо разбира се раждаемостта ?
6. Защо повечето цигани в България се обиждат като ги нарекат цигани, а не роми ? Аз лично не съм чувал за "Ромски напеви" на Сарасате (колкото и да е изтъркано)
16 Март 2005 00:36
Всъщност Господин-ът предлага една боза, трансформирайки тезата: "Зачестяват апокалиптичните предупреждения, че раждаемостта сред циганите застрашително расте, докато при българите все спада. И че в еди коя си година българите ще се окажат малцинство в собствената си държава." - в една абсолютна лъжа: "Сега (циганите) са виновни и за спада на раждаемостта."
И се "разясняват" какви ли не тъпотии за интеграция, бедност и т.н...
Циганите НИКОГА НИКЪДЕ не са могли да бъдат интегрирани. Тези измислени 40% при Тато сигурно са базирани на насилственото местене на циганите по панелните гета, където те си вкарваха конете, горяха паркета и вдигаха як шум по нощите, унищожавайки като валяк всичко около жилищата си...
Никой не иска да признае истината, че циганите самички се изолират, защото са генетични мързели без задръжки.
Но... има МНОГО пари за усвояване от разни органи и организации... ей там е заровено кучето... просто бизнес...
16 Март 2005 00:38
Господин Циганин,
Светни ме моля тре къде са тия цигани-лекари, цигани-чители и честни хора, щото аз не се сещам да познавам такива.
16 Март 2005 00:47
На мене статията и автора ми харесаха. Мисля, че е прав. Готов съм да свидетелствам за него пред лустрационната комисия
16 Март 2005 00:54
Чичо, очевидно е седнал
16 Март 2005 01:12
Интеграцията все пак предполага желание и у двете страни. У едната очевидно липсва. Преди две години у нас гостува един виден американски социолог от унгарски произход - Иван Селени. Той беше ръководител на проекта "Бедността при посткомунизма" и дойде за премиерата на едноименната книга. Присъстваха и всички видни български социолози, та стана дълъг и интересен разговор. В него професорът сподели, че българските цигани се отличават в много отношения от тия в другите страни. Например в Унгария, където той е правил проучвания, всеки малко позамогнал се циганин гледа да се измъкне от гетото и се мести в друг квартал, за да се разтвори в унгарската общност. Докато у нас и заможните цигани си остават в гетата (той беше правил проучвания главно в Сливен, но това и без проучвания се вижда навсякъде). На тия, които гледат да се измъкнат и се "българеят", не се гледа с добро око.
Друго негово наблюдение беше, че макар българските цигани да не живеят по-зле от тия в другите страни, те изразяват най-силно недоволство от положението си и най-много се оплакват. Явно в това отношение успешно сме им повлияли и поне малко сме ги интегрирали.

Редактирано от - Д-р Тормозчиян на 16/3/2005 г/ 01:13:24

16 Март 2005 04:16
Човечецът явно се старае да се "обоснове по научному", само дето няма кой да лапа локумите вече. "Дас"овете нещо взеха да "поумняват"...

Sine qua non
16 Март 2005 06:39
bestbuy:
Господин Циганин,
Светни ме моля тре къде са тия цигани-лекари, цигани-чители и честни хора, щото аз не се сещам да познавам такива.

Ето трима от най извесните:И.Костов, Ал.Чирков, Хр.Стойчков.Е те не се афишират като такива щото ги е срам сигурно.Аз познавам и други щастливе цигане.
В Индия, която те я имат за своя пра родина има една секта, в която всяко семейство има по седем деца.Седмото го осакатяват веднага при раждането и като проходи, го пускат на улицата да проси, за да изхранва родителите си.
16 Март 2005 07:59
Господина да вземе и да се интегрира при събратята, а не да плещи глупости по вестниците......
16 Март 2005 08:50
Светни ме моля тре къде са тия цигани-лекари, цигани-чители и честни хора, щото аз не се сещам да познавам такива

Имам десетки колеги цигани , които са трудолюбиви и честни .Продуктите на фирмата в която работя се изнасят в Европа и САЩ, така че ми се струва малко тъпо всички цигани да минават под общ знаменател
16 Март 2005 08:58
Много ми хареса това предложение да ги пратим в САЩ. Там трябва веднага да ги приемат, защото и без това приемат само цигани (латиноамериканци и африканци). Освен това, американците смятат, че ние не се отнасяме добре с тях, т.е. ние ги репресираме и дискриминираме. Тъй като на книга Америка дава подслон на всички угнетени - халал да са им.
16 Март 2005 09:08
Ако българската общественост желае рязко спадане на раждаемостта сред циганите, тя трябва не на думи, а на дело да се захване с интеграцията им. Бъдещето на България не зависи главно от циганите, но ние сме част от българския народ. Каквато е България утре, такива ще са и нейните цигани.
Дреме ми на мен за циганската интеграция! Нали сте част от българския народ?! За какво да ви интегрираме?
16 Март 2005 09:14
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 16/3/2005 г/ 12:12:39

16 Март 2005 09:17
Предлагам да ги натоварим на един кораб, който след това случайно да се натъкне на американска подводна мина.
16 Март 2005 09:25
Циганин или не, авторът си е прав като цяло.

Все пак е пропуснал да даде една конкретна цифра за прираста сред циганите след отчитане на по-високата детска смъртност.

И, което не е само негов проблем, да каже ясно, че проблемите на всеки етнос са негов собствен проблем.
Както не очаквам циганите да решат демографския и културен проблем на българите, така няма какво и циганите да очакват българите да им решат интеграционните проблеми.

Или се организират сами да се цивилизоват или да забравят идеята, че някой от вън може да ги цивилизова.

Иначе за намалената раждаемост сред еманципатите си е прав.
В съвременното консумативно и еманципирано общество най-неизгодно е да се раждат и гледат деца.

Консумативната демокрация ще си умре по демографски причини, защото вече е доведена до жизнен абсурд.

При нормално общество работата и доходите имат смисъл само и единствено да се изхрани челядта за да се остави по-голямо и по-жизнено потомство.

В модерния прогресивен свят работата и доходите имат консумативен смисъл - да има какво повече да се харчи за да се максимизира удоволстието и личната реализация, а децата пречат на получаването на по-голяма заплата и по-доходоноста кариера, пречат на на еманципацията на жените и на съпричасността на всички към дегенеративния прогрес.


Пълен идиотизъм, чийто край ще бъде катастофален.

Но за това няма да са виновни циганите, а грешните прогресистики теории и аморалността на безбожното консумтивно общество.
16 Март 2005 09:37
Господине, предлагам Ви в най-скоро време да посетите гетата "Боримечката" или "Факултета" и да преброите ромчетата от 0-13 г. Посетете и някоя от женските консултации да видите на една бременна българка колко ромки се падат, па седнете и посипете главата с пепел.
16 Март 2005 09:41
Tim, това не е точно така, както го казваш.
Когато бях в Щатите видях една негърка от Етиопия (женена за американец) бременна с четвърто дете. Всички останали хора, с които се запознах, имаха поне по 2 деца. Това е в разрив с твоята теория, че при консумативното общество има ниска раждаемост.
Ниската раждаемост е породена само и единствено от еманципацията на жените. Нали затова си правят вазектомия, ползват спирали, тровят се с противозачатъчни и правят какви ли не други глупости за да изменят същността на човешката природа, която Господ ни е дал.
Не познавам мъж, който не иска да има много деца. Симеончо има 5, моят баща има 4.
А европа отдавна се е обърнала на луна-парк в който преобладават идиотите, на който му се работи ходи в Щатите.
Европейският социализъм е пагубен.
16 Март 2005 09:43
Нямам време за дългъг постинг, но и аз смятам, че статията е мръсна демагогия. Куца на много места и дори не звучи сериозно.
16 Март 2005 10:06
30% от германските жени днес не желаят повече от едно дете, а цели 40% заявяват, че децата са пречка за тяхната реализация. Не виждаме ли подобна мотивация и у отдавна еманципираните българки? Очевидно еманципацията също е "виновник" за срива на раждаемостта.

Дайте на еманципираната българка заплата като на еманципираната германка и ще видите как ще е съгласна да има и повече от едно дете, защото хем ще ходи на работа и ще гради кариера, хем ще има пари за бавачка. Децата са богатство, на което по обясними причини не можем да се насладим. ( защото, за разлика от циганите, на повечето от нас ни пука дали ще ни стигнат парите да отгледаме второ дете без да го лишаваме от основни неща).
16 Март 2005 10:09
Вижте, статията е много добра и казва истината.
Високата раждаемост е характерна за бедните, недоразвити обшества.
Фичо:
......На мене статията и автора ми харесаха. Мисля, че е прав. Готов съм да свидетелствам за него пред лустрационната комисия..............
Фичо тъкмо с първото изречение кажеш нещо умно и с последното показваш, че си луд за връзване. Каква лустрационна комисия те е патила - да не сте създали двамата със стрина Нелка лустрационна комисия в кухнята и ти си готов да свидетелствуваш, докато тя готви манджата (Имах двама учители по български мъж и жена, дето се сбиха докато спореха как е правилно да се казва манДжа -произлиза от италианското манджаре или манЖа -произлиза от френското манже, и се разведоха заради тази дума).
16 Март 2005 10:12
Стават грешки.
Мислиш за кастрационна, а пишеш по навик лустрационна комисия.
16 Март 2005 10:16
Ягодка Пролетна прочела нещо и го разбрала наопаки. Проблемът не е в заплатата или не е само в нея.
16 Март 2005 10:30
Някои от горните постинги казват истината за ниската раждаемост - причината е в женската еманципация. Еманципираната жена иска да се чука без да ражда. Резултатът е известен - ниска раждаемост. Дали е така в страни, където жената е зависима от мъжа - Япония например. Който иска висока раждаемост, трябва да ограничи свободата на жените. Звучи реакцйонно, гадно, но си е истина
16 Март 2005 10:36
Преди тоя сиганин е паразитирал в ЦК, сега е при Сорос изглежда. При социализЪма доброто за сиганите беше, че ги обгрижваха да стават цивилизовани люде. Лошото от тяхна гледна точка- че го правеха и с бая кютек, за да бачкат поне малко, да придобият професии в Строителни войски, да пращат децата си на училище и т. н. При либерализма доброто за тях е, че нищо не ги карат да правят ни с кютек, ни с друго. Лошото е, че никой не иска да ги обгрижва. Само у нас ционистите пробутват насила някакъв либералин социЪлизъм по отношение на сиганите: хем да ги обгрижваме за наша сметка, хем да не ги пипаме с пръст заради свинщините, мародерството и безобразията им. Целта на ционистите като Сорос е да продължава геноцидът върху българската нация.
16 Март 2005 10:36
Хайде, за интеграционните проблеми на циганите сме си чесали клавиатурите нееднократно.
Недоумението ми иде от другата теза - за раждаемостта. Кой е този, който ще твърди, че в глобален мащаб е необходима висока раждаемост? Или по навик си използваме двойния стандарт - нека китайците си ограничават раждаемостта, ама ние трябва да станем 10 (или колко всъщност ни се иска ) милиона.
Единствената разумна идея за бъдещето на планетата (която на мене е известна) е тази за устойчивото развитие. Тя е априори в противоречие с идеята за неограничена раждаемост.
16 Март 2005 10:39
Хубава статия, ама - циганска!
Тоя лъже като дърт циганин!
16 Март 2005 10:39
а бе вие какво искате? булгарската жена да ражда през 2 години, както се отелват кравите ли? да не би да е крава?
демографска криза имали, много важно.
16 Март 2005 11:10
За радост - едно става пределно ясно от написаното: И на 82 циганинът си остава циганин.
16 Март 2005 11:10
Хайде, холан, човекът не е повече циганин от доста българи, било членове на ЦК, било членове на Сорос.
А статията ми хареса най-вече с това, че нарича някои нещас истинските им имена, например "циганин" си е "циганин", а не "ром" или "афробългарин".
16 Март 2005 11:20
Досега циганите крадоха жици, за да поддържат нивото на раждаемостта.
Сега ще видите - в газетата пише, че брат'чедите им купуват Кремиковци.
16 Март 2005 11:30
Тъкмо да си лягам и прочетох коментара на V1010 за японските жени. Ведесетдесет, не си прав приятелю:
1) Днешните японски семейства имат толкова деца, колкото и европейските, т.е 1-2 деца, три са по-рядко. Причините са същите, резултатът е същия - спад на раждаемостта. Присъствал съм на лекция посветена на раждаемостта, на която професор от яп. университет прогнозира изчезване на японската нация след 100 г;
2) Японската жена не е зависима от съпруга си, точно обратното е. Въпреки, че съпругът изкарва парите, харченето им се контролира от съпругата. Често срещано явление е съпруг да моли жена си да му даде еди каква си сума, за да се почерпи с приятели. Или пък жена да си купува дрехи от бутик, а съпруга да го облича от кварталния универсален магазин:-) Тази традиция е стара и се практикува до днес. Питал съм мой приятел-японец, финансов анализатор в "Лемън Брадърс" (инвестиционна банка) "Добре, ти управляваш парите на толкова хора, а твоите пари ще оставиш да ги управлява съпругата ти (тогава той беше ерген), която може и хал-хабер да си няма от финанси." Той се усмихна и каза - "Така правят всички". (продължението - друг път).
Сега - лека нощ.
16 Март 2005 11:30
...
16 Март 2005 11:39
Въпросът не е дали съзнателно или несъзнателно ромите раждат много деца, а дали го правят отговорно, т.е дали си гледат децата, дали им осигуряват нормално съществуване, образование, възпитание.и..............Затова задължението на ромските организации не трябва да бъде превземането на властта, а разяснителната дейност от ползата на размножаването на безимотни, неграмотни и тежко живеещи хора в гета.
В България преди 50-60 години ромското малцинство имаше много привилегии, особенно многодетните семейства, веднъж като ром после като многодетен. Жилище с предимство, Университет по някаква буква с предимстно *младите не знаят но старите помнят буквите за предимства бяха половината азбука*, социални помощи с предимство... Е господин Автора може ли да ми отговори, ЗАЩО САМО 40 % СА СЕ ИНТЕГРИРАЛИ. Защо сега тези 40 % не се погрижат за останалите 60%.Сега раждат за да си продават децата, а не да ги гледат или ако ги гледат ги пращат да просят и проституират.
16 Март 2005 11:49
Захарски, мани ги тия лакърдии бе ... Японката - т'ва, китайката - он'ва ... СтанАли са независими, откак си купуват вибратори, че - абе ти ги знаеш тия неща, ама тука ни разтягаш локуми
16 Март 2005 11:54
Еманципираната жена иска да се чука без да ражда.


V1010, и мъжът иска да се чука без да ражда, бе.
16 Март 2005 11:54
Старши, много интересна теза повдигаш - "За еманципация чрез вибрация!" Я разясни по-подробно нашенските й аспекти.
16 Март 2005 12:06
The fool -vednagicheski ti gi izyasyavam - kato nyama maze na myasto ima vibratori )))
16 Март 2005 12:07
Кайли, браво!!! Направо ипон!!!
16 Март 2005 12:16
Глей, Смехурко: тука си говориме за циганите. И за това, че ако имаше специализирана социална "вибрационна" програма, циганките, подобно на японките, нямаше да се оповават на "кересте"-тата на манговците (да не се бърка с ника на уважаван от мен форумец), а щяха да се интегрират като едното му нищо! Да! Ама 'се аз да пръскам разум налево и у десно, а за целта си има министерства, нали?
16 Март 2005 12:17
kato nyama maze na myasto ima vibratori


Ква връзка има отсъствието на мазе в къщата с ползването на вибратори, ей това не го разбрах
16 Март 2005 12:18
Кайли, мила, т'ва възвратното, за нищо го не бръснеш бе
16 Март 2005 12:20
Mi mnogo e slozno tochni na teb da ti go obyasnya bre doktore ))
16 Март 2005 12:21
Пример: "наковалнята се чука", "чукат наковалнята"

Редактирано от - Старшината на 16/3/2005 г/ 12:22:05

16 Март 2005 12:23
Старши, прав си!
Да еманципираме мангалките с вибратори!
16 Март 2005 12:32
Абе ако не ги "еманципираме", поне ще ги "интегрираме". 'Се си е нещо. Ама че трябва да се подходи "диференцирано" - две мнения няма, нали

Редактирано от - Старшината на 16/3/2005 г/ 12:34:32

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД