:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Син ерген задява избирателка на виртуалната фиеста

Народът към депутатите в Интернет: "Bati farsa"

В чата избраниците си написаха кръстчета пред имената като владици
Снимка: Велислав Николов
Засрамени от "Сега", задето се дърпат от он-лайн връзка с народа, на ранина вчера доста депутати притичваха към 3-те компютъра в зала "Изток". Пръв във виртуалното пространство се вмъкна левият Руси Статков. Той чака около 20 минути някой да влезе в диалог с него, но желаещи нямаше. С в. "Сега" в ръка шефката на НС пресцентъра Поля Станчева влетя в залата и обясни, че много хора са се обадили по телефона и казали, че не могат да се свържат с парламента. Станчева попита компютърните специалисти дали адресът на IRC сървъра за връзка - irc.parliament.bg, и каналът narodnosabranie са правилно изписани във вестника. Оказа се, че грешка няма. А че желаещите да говорят с депутати не са много, защото НС не е провело разяснителна кампания.

"Ей, вярно ли тук има депутати?", престраши се да напише гражданин, представящ се като Fire. "На "ти" ли ще си говорим или на "вие", попита друг.

Повечето от депутатите пишеха с един пръст и не смогваха да отговорят на въпросите. Изнервен гражданин не дочака да види умните мисли на депутат и напусна с репликата: "Глас народен, глас в пустиня."

За да се отличават в листата на участниците в чата, депутатите въведоха имената си с кръстчета отпред - както се пишат имената на висшите духовни санове в разцепената ни църква. Във виртуалната реалност бяха +Панчо Панайотов (СДС), +Юлиян Буров (СДС), +Драгомир Драганов (Евролевица), +Людмил Бешков (СДС), +Димитър Абаджиев (СДС), +Велислав Величков (СДС), +Васил Клявков (СДС), +Юлий Павлов (СДС).

JoinT попита "Има ли депутат от СДС?". Велислав Величков каза, че е на линия. "Нима вие се гордеете с това?", заяде се JoinT.

Marina обясни, че всеки ден минавала край къщата на Христо Бисеров и много желаела да има такава. "Не съм минавал оттам, но ако се обадиш, може и да се разходим до нея", написа ергенът Величков. "Ще се сваляме ли, или ще отговаряте на въпроси", попита Marina.

Друг натисна Величков кога СДС ще разобличи корумпираните си членове. "Когато стана прокурор или съдия", отговори Величков. "Толкова дълго ли ще чакаме?", написа от съседния компютър евролевият проф. Драганов.

Новият член на НИС на СДС Димитър Абаджиев поиска подобни виртуални контакти с електората да се осъществяват всяка седмица. Няма технически проблем за това, отговориха от администрацията на парламента.
434
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД