:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 365
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Студентите натискат Софиянски за тримесечни карти за транспорт

Да има тримесечни и шестмесечни студентски карти за транспорт за всички линии в София поискаха на среща с кмета Стефан Софиянски представители на столичните студентски съвети. Според тях месечните карти не били удачни, защото водели до километрични опашки. Студентите и учениците да купуват всеки месец карта от 13.50 лв. от края на учебната година, гласуваха наскоро общинарите. Безплатни за студентите да останат само линиите на 280 и 94, решиха още те.

"Безумие е 35 000 студенти, колкото учат в София, да се редят всеки месец на две опашки за карти - веднъж пред учебните отдели и втори път да си ги купят", коментираха студентите. Според тях това означавало студентите в продължение на две седмици да са без карти и вместо да се ползват от привилегията, да дупчат билети.

"Цените на картите са прекалено високи. На практика излиза, че студентът плаща повече за картата си, отколкото за обучението", смятат още студентите. Те ще организират среща със синдикатите за изчисляване на средните месечни разходи на студентите и възможността да им да плащат по 14 лв. всеки месец за транспорт.

"Не съм запознат с това, ще проверя", обеща им Софиянски. Той щял да изложи исканията за тримесечни карти на следващото заседание на общинския съвет.
625
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД