:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Свинаров и ген. Колев скарани за новите генерали

Двамата се разминавали за назначенията на висшите военни
Кабинетът отложи решението за повишаването в звания на офицери от армията по случай наближаващия Гергьовден. Това стана ясно след края на заседанието на МС вчера. Предложението за новите генерали трябваше да дойде от Николай Свинаров и да бъде одобрено от президента, така че на празника на БА висшите военни да получат новите си звания.

Два спорни въпроса са попречили за решението, обясни Свинаров. Единият е за мястото на шеф на бойната авиация. Началникът й ген.-лейтенант Димитър Георгиев вече не може да изпълнява тази длъжност, тъй като не получи достъп до тайните на НАТО. Военният министър е предложил тази длъжност да бъде заета от шефа на Военната академия бригаден ген. Евгени Манев. Ген Колев пък настоява тя да се поеме от бригаден ген. Симеон Симеонов.

Ген. Симеонов, който е бивш командващ на командване Тактическа авиация, беше определен за началник щаб на центъра на НАТО за съвместна подготовка на силите към съюзното командване по трансформациите. Все още не е изключено начело на ВВС да застане и ген. Младен Казаков, който в момента е заместник на ген. Георгиев.

Другото разногласие е за мястото на заместника на ген. Колев ген.-лейтенант Димитър Зехтинов, който отговаря за операциите в ГЩ. Свинаров иска неговото отстраняване, като по този начин да бъде измито лицето на армията за дадените жертви в Ирак. Ген. Колев настоява той да остане, а след половин или една година да се търси друг човек за мястото му.

Свинаров бил ядосан на ген. Колев, че си е позволил предварително да реди и определя кой и за колко да остане на поста си.

-------

КАРЕ



ИМОТИ



8 имота, публична държавна собственост, управлявани от МО, стават частна държавна собственост, реши кабинетът. След промяната на статута им те могат да бъдат предложени за продажба. Недвижимите имоти се намират: - в землището на кв. Аспарухово, област Варна - три имота; два - в Хасково и по един имот в кв. Горни Воден, община Асеновград, област Пловдив; в с. Бов, община Своге, област Софийска; с. Левка, община Свиленград, област Хасково.

В процеса на изпълнение на Плана за организационното изграждане на въоръжените сили на Република България до 2004 г. отпада необходимостта от ползването на освободените имоти - публична държавна собственост, които могат да се използват за стопански цели като се предложат за продажба.
13
1470
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
28 Април 2005 23:04
На България и 5 военни генерала са много, какво остава за 60. Тази система вместо да намалява - всяка година расте. Войниците - наполовина отпреди 10 години, безмозъчните генерали - двойно.

29 Април 2005 00:20
ТО ВЪПРОСА НЕ Е В БРОЯ НА ГЕНЕРАЛИТЕ А В КАЧЕСТВОТО ИМ, АМА ПОВЕЧЕТО СА С "ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ"
29 Април 2005 01:16
Цървулякът Колев, всеодайно подържан от себеподобния Пернишки царвул Първанов, иска да набута повече заваршили в "ФРУНЗЕ' генералски момчета в управата на воиската.
Ех сволач до кога ще ми клатите отечеството бе?????с изродената ви чевено-селско-работническа "Народна" Идеология, А?????
29 Април 2005 04:12
Я се пребриши и стига се пеняви, бе, парцал...
29 Април 2005 06:29
Генерала Манев, малко повече става за командващ ВВС-то. Този път министерот е нацелил. А, че са много лампазестите, то си е факГт. Много вожд, малко индианец.......
29 Април 2005 08:09
"...да бъде измито лицето на армията за дадените жертви в Ирак..."
Да не би случайно този именно генерал да е пратил войските в Ирак? Не ги ли прати превителството? Нещастници!
29 Април 2005 09:35
А ген.Димитър Георгиев, нали нямаше да го махат, заради тайните на НАТО. А какво стана. Едно ми стана ясно, в БГ, като се каже че нещо няма да се случи, то точно това се случва.
29 Април 2005 10:16
Всъщност борбата за ВВС е борба не за НАТО тайните, а за договорите за модернизация и закупуване на нови самолети и хеликоптери
29 Април 2005 10:25
Другите войски в отечеството свършиха ли се, та само от ВВС се издигат хора?
29 Април 2005 13:05
На привършване са.А се занимават с ВВС, защото те имат 3 читави самолета, а ВМС-само една подводница и то не се знае дали не плава само вързана за кея. И, понеже 3 е повече от 1, то затова се занимават с ВВС.
29 Април 2005 16:47
I gen.Kolev i Svinarov triabva da si xodiat spored men veche im izteche vremeto, dostatachno jertvi imame v Irak blagodarenie na tiaxnata kadarnost.Otgore na tova i imat naglasto da kazvat che ne nosiat nikakva otgovornost.Vreme e veche mladite da poemat, no kak se izpyska zlatnata iabalka!!!!
29 Април 2005 18:28
Ами да, да почнат да слагат подводничари, че ми писна.
29 Април 2005 18:40
Filosofa
Сигурно и такъв изтъкнат експерт по военните въпроси като bestbuy би се съгласил с теб.
п.с. Сигурно Колев има някои спомени за Манев от съвместната им служба в Гр. Игнатиево. Както и за племеника на ген. Симеонов- старши.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД