:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Любовта се извива

Мамо,

синът ви

е прекрасно болен...



Маяковски





Между двамата съперничещи си за народната обич светци - православният свети Трифон и католическият свети Валентин, вторият взема връх. Медии и магазини се пълнят с розови сърца и червени шоколади, хотели и ресторанти отправят привлекателни оферти, в които джакузито за двама, свещите и шампанското изглеждат новият синтетичен допинг, водещ едновременно до техния финансов стабилитет и нашия емоционален рахат.

Има и нещо като синтез между светците - един такъв свети Трифон Валентин, който шества



с шише вино в едната ръка и презерватив в другата



и предлага ласкави изкушения.

Ако казаното по-горе някому се зловиди, бързам да кажа, че бърка. Харесвам празници, любов и вино също, дори в комплект. Работата е там, че усещам странности. Малко преди 14 февруари медиите пеят в един глас песен, която ми звучи почти като Недялковата "любовта си отива", но с леки изменения (виж заглавието).

Разгръщам вестник, в който, явно пратен със специална мисия колега, описва как прониква в гей- и лесбоклубове и какво се върши там. Разгръщам друг, в който колежка разказва за промяната в американското гейсъзнание. През осемдесетте в Лос Анжелис и Ню Йорк масово процъфтявали обществените бани. Ибо вътре мераклиите си правели влакчета от по над сто души. Но сетне, уви, отпочнало и масовото измиране от СПИН; лично на нея й умрели двама чудни шефове. Та, слава Богу, днес гейовете си били научили урока и ходели с гумичка в джоба.

В трети вестник отново се занимават с Кузов, банята в Кюстендил и тайното гейство и педофилство на депутата. За назидание Кузово му тикат за пример правилния гей Ивелин, който не се криел гузно, (щях да кажа кузно). А депутата го било срам да си признае и по този начин ставал уязвим за шантаж.

Пускам радиото; там журналист разпитва подробно гражданин, решен на сложна хирургична врътка - от мъж да стане жена, но такава, която люби жени...

Всички тези теми са по повод празника на влюбените - Свети Валентин.

То ми дава основание да твърдя, че любовта, поне публично, показва тенденция на изместване към нетрадиционните форми. Патосът ми в случая не е на докачен хетеросексуал. Просто констатирам, че и за широките маси



хетеросексуалната любов става скучна



Тези модификации на отношението вероятно бележат нови фази в обществените митове. Боя се, че това е опасна индикация за някакво цивилизационно изчерпване.

Защо стана така?

Любовта е чувство, което в театралните жанрове е близо до драмата и трагедията, не до комедията. Голямата любов рядко е щастлива; поне като прочетем за такава в някое звездно интервю, с голямо основание можем да прогнозираме след 6 месеца шумен развод. "В щастливата любов има нещо пошловато" - беше изрекла познавачката на тези неща Ана Ахматова. Ние познаваме в подробности любовта на Ромео и Жулиета, докато неслучайно след хепиенда на приказките, в който се женят принцът и момата, губим любопитство.

Това е естествено. В любовта, по точно в могъщия биохимичен реактор на влюбването, изгряват катарзисни слънца за личността - и то дотолкова, доколкото се минава през разочарованието и страданието от несподеленото чувство, или поне несподеленото в еднаква степен.

Но с отпадането на здравите религиозни, морални и обществени табута любовта стана лесна. Това, уви, не я направи ни по-силна, ни по-стойностна. Честата смяна на партньори, утилитарното отношение към другия - (временна машинка за малко епидермален кеф) направиха така, че при такава лесна любов няма какво да се надмогва - ни в обществен, ни в личен план. Освен собствената задълбочаваща се личностова херметизация.

Тръпката от уникалността на чувството, срещу което могат да се опълчат авторитетите (семейство, църква, общество), вече я няма. Кой да се опълчи, смешно е. От ученическата скамейка се води интензивен полов живот; да си девствен на 18 не е чест, а досада и срам. Та тръпката на чувството, което скандализира, но е истинско, неслучайно отиде при нетрадиционните ориентации. Там все още витае призракът на забраната и бунта. (Макар едва ли задълго).

Задавали ли сте си въпроса защо примерно група като "Тату" изгря така истерично? Защото пеят хубаво? Защото се целуват на сцената ли? Не само.

А защото имитираха истинска любов, носеща привкус на трагизъм и аура на обществен скандал. Тоест, отработваха жив архетип в нов аранжимент.



Хората копнеят по драматичната същност на любовта,



без дори да си дават сметка, и по нейното "per aspera ad astra"*. Но избягват неефективността на подобни усилия. Драма няма - на околните не им пука, а изпод черупката на разбитите табута вместо красивото любовно пиле най-често се показват мъртвите запъртъци на егоцентричната всепозволеност.

Любовта си е все тази, но обществата еволюират. Имало е сурови времена, в които е било абсурд да даваш воля на чувство към жена. Първата любовна песен на черкези от Кавказките планини е съчинена едва през XIX век. Джигит си взел жена (откраднал я), но докато я друсал на коня към къщи, тя паднала и умряла. От мъка той съчинил и изпял любовна песен.

Било революция в нравите - песен не за подвиг, коне и оръжие, а за жена!

Но всяка любов иска да е революция. Милиони розови кутии с шоколад не могат да заменят това.

Страх ме е, че в голямата сладкарница на обичането вместо да се люшкат в прекрасна болест, повечето бъдещи човеци с досада ще разопаковат опаковките на пустотата.

--------

*"През тръни към звезди", лат.
123
4860
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
123
 Видими 
13 Февруари 2006 23:09
Празникът, той двоен стана, лошо няма, или с жена, или с бутилка, и акo е весело, значи е празник. Любов, голяма, драма, тя е когато небесата са предопределили да се срещнете, не е само тръпка, повече е, раздяла, загуба, там е край на живота, както е в Пръстена на нибелунгите
13 Февруари 2006 23:30
статията е миш маш.

А ТАТУ изгряха, защото момичките бяха добре подбрани, едната пухкава, другата по-момчешка, и уж лезззбийки. толку за тех.

гейове и други такива отворени, както и обикновени разкрепостени млади хора освободени от предразсъдъци не ме интересуват. не ме е*ът. хаха. When shall I be free?

за активния полов живот на ученическата скамейка, да ученикът води много редовен полов живот, ама си го води сам. хаха

по мое време, в гивназията бех от задръстеняците, така че ахаха, Starcraft ме направи личност. О Sarah Kerрigan... все още те обичам! във всичките ти метаморфози! хаха BroodWar, поне ти ще ме разбереш!

колкото за Трифон зарезан и св. Валентин и мене...

вино не пия, от него лошо се повръща (спомениии...), а лубуфтъ не е наблизо, така че ми остава Slackware и някое пътуване със Celestia извън галактиката. Да не забравим и Shpongle - nothing lasts... but nothing is lost (when shall i be free?!)

върви добре с много бира... от бира пак се повръща, ама по трудно се стига до там

вино, бира, от водка също съм повръщал ама то си е класика. май от мента с мляко не съм, ама то тя се пие за друго! Вината не ги различавам освен бяло от червено... (по цвета). А! повръщал съм и от мартини с водка. друго...

толкова

надзраве
поздрави
и
по-здрави

а 02.02 беше свети Вазелин, нали? Вазоооо!
вазелинът на пръснатите!



------------------
My life for Ajur!
------------------
13 Февруари 2006 23:39
а сега

избрано от gbgoffice речникът, малко диалектни изрази (свързани с либефф, секс ии... ами и други работи)



лайнорезки - прашки, вид женски „гащи“, противна работа, по-секси от боксерките нема


пичник - бикини


пухльо - кръстоска между ***** и мухльо, може и между педал и мухльо, обида


резачка - много хубаво момиче


вангалци - сплъстени косми по задника със засъхнали остатъци от изпражнения


владженяк - косми, козина (Оу, прИбери си се козиняко! - подкана; Чшш, види ти се владженяко! - тактична забележка към жена, на която й се виждат срамните косми)


въторе- зърната на гърдите на женско прасе, куче или друго животно, но се използва и за жени, характерна особеност на Резервата е повсеместната антропоморфност - чертите на животните се приписват на хората и обратно
има въторе като джанка афузалия (афъзка) - сравнение за жена, която има сочни и големи зърна на гърдите


гнясам - експресивно, еба


градъ- град
спи градъ и циганете краднат - интепретация на Дебеляновото „Спи градът в безшумните тъми“


дееба- изразява емоция


джибри - още: много грозно момиче


шъкам- мушкам, еба, употребява се в сексуален контекст (Таа ша ги шъкам!)


шморц - прашка
заден шморц - задна прашка
ше те фанем и ше ти го напнем на заден шморц - закана
13 Февруари 2006 23:53
Българинът е общо взето сексуално срамежлив човек и обикновено като рече да пише за любовта, пише топорно и сътворява големи глупотевини или пък - цинични инфантилизми. Така е станало днес с автора на статията, иначе харесвания от нас г. Ламбовски, както и с авторите на втория и третия постинг. Пейчо с лекото си сърце (много добър ник) е едно изключение сред българите.
*
Причините за тая топорност са исторически - комунизма, "първобитността" на селската задруга (по Ив. Хаджийски), наследството на богомилството с неговото изпращане на плътта, секса, семейството и децата в царството на сатаната.
*
П.Р. Славейков се измъчвал преди 150 г. защо българите нямали свои си любовни песни и си служели с турски, гръцки (по-късно - и сръбски, и сега - чалгаджийски). По-готините българи в наше време - с англоезични, по-рано - с френски и италиански, че и руски.
*
Романтичното отношение към жената и любовта, както показва етимологията самата дума "романтично", идело от запад, от Рим, от култа към Богородица в западната църква, преминал в трубадурската поезия и рицарския роман в култа към непознатата и недостъпна дама на сърцето.
14 Февруари 2006 00:01
В нашата махала като бяхме в отделенията имаше едно модно детско стихче, емблематично за отношение на нашего брата и към секса, и към религията. "Там, на седмото небе / всичко живо се е*е... / дядо Боже, стар техник / вади *** като на бик / баба Мара (явно Богородица - б.м.), *** стара..." - вяррвам много от колегите го помнят. У Ив. Хаджийски една нашенка православна християнка, на която умряло детенцето, кълняла Бога: "Божкееее, да ти умрат божетата".
14 Февруари 2006 00:01
Чичо Фичо, харесвам и Гетсби, Големият, умря щастлив
14 Февруари 2006 00:02
Младото поколение в Бъгария... младите хора не са сексуално срамежливи. В това се опитва да ни убеди и авторът. Напротив, те са отворени и освободени от предразсъдъци.

за топорността и глупотевините на ВСИЧКИ българи...

Вие г/н Фичо, изключение от българите ли сте? Само питам.

Що се отнася до мен, комунизъмъ със сигурност не ми е повлиял, а за богомилстовото мисля че няма смисъл дори да отварям дума. Смешно е. на такава реакция и се вика "първосигналност", драги г/н Фичо.

желая си чудесен Св. Валентин, а в случай че се придържате по към нашенското (па макар и топорно..).. - честит Трифон Зарезан. С много вино!
14 Февруари 2006 00:13
Благодаря, подобно. Разговорите на инфантили (или сенило-инфантили) за секс обаче не ме забавляват.
14 Февруари 2006 00:21
Любовта е творение на ДУШАТА.
Душите станаха кът, човеци много.
Затова и любов няма.
Интересно, цел ферман изписа авторът и то приличен, веднъж не срещнах душа вътре...

_________________________________
"Пазар това звучи гордо."
Горкий
14 Февруари 2006 00:21
Най-силната любов е тази когато си готов да умреш за другия , а не да я продадеш !©
14 Февруари 2006 00:33
ЛЮБОВТА е гаранцията, която Природата дава за това, че двама /мъж и жена/ искат да имат общо потомство! НЕ е задължително това искане за потомство да е осъзнато !!!
Другото си е Секс и нищо повече!!!
14 Февруари 2006 00:34
Ако днес си направим труда да сравняваме , да сравняваме ключови преобръщания на представите , ОТ ВИНОТО В КРЪВ , КЪМ КРЪВТА ВЪВ ВИНО , можем да ги заобиколим тези тарикатщини, при положение , че в периодите на тези фокуси не наблюдаваме нещо изключително зловещо.

Когато библията провъзгласява , не кради , не убивай и т.н. това са буквално смешни думи за да се издигнат като божествени закони.На фона на плачкосването, масовите кланета , повсеместният разврат и робството .
Днес пак ни се сменят представите , от виното към любовта , което го наблюдаваме като преход към пиянство и разврат.
И пак наблюдаваме смешните внушения.
Грабеж , геноцид и не по-малък разцвет на разврата , днес се обясняват със социална цена , цивилизован извор и свобода..
Притчата за Рим може и да е интересна, ама по интересно е друго.Точно там любовта и омразата към христяните и христянството се шлайфа като технология на масовото , кървавото , нечовешкото насилие , за да може пък след това да се преобърне и стане бастион на католицизма , на христянството
Девици е било забранено да се бесят.Затова палачите , естествено след техните господари, , първо са ги изнасилвали и след това бесели-за да спазват закона.
Днес цивилизованият напредък е стигнал по далеч, направо ги отвличат , премазват с камъни , мачкат им главите и ги захвърлят по деретата.
Имало е търговия с роби , сега пък има с бебета , с органи и човешка плът.
Някога на христяните са им опожарявали къщите , за да се прогонят , за да се унищожават.
Днес не ги унищожават така явно, разоряват ги , социална цена плащат , на тези дето са станали по католици и от папата.
Духовната култура на империума , културата на управници садисти , винаги е покварявала народа за да го покори , за да го направи себеподобен.
Какво чудно има в това , че отново се прави този тарикатски преход-от виното към пиянството и от любовта към разврата .Нали го правят по големи католици и от папата.
14 Февруари 2006 01:02
фък... чичка, кажи нещо и за педераслъка (по хаджийски)...
14 Февруари 2006 01:06
Абе Хунвейбине , престани да се правиш на мъдрец - научи се поне простата истина че празника на св.Валентин е протестантски а не католически и след това пиши "докторати" по тази тема .
14 Февруари 2006 01:13
, , Между двамата съперничещи си за народната обич светци - православният свети Трифон и католическият свети Валентин, вторият взема връх"
------------------

Сега пък на някой ?????? , дето иска да си приказваме за любов за един ден , той дали прави любов и за пет минути , това не му изнася , та си е показал оная работа.
14 Февруари 2006 01:22
Блиндяев, Хаджийски не е спец, провери по Кунин.
14 Февруари 2006 01:26
Бойко,
Абе май старите капитани, дето ценят тази "диващина", наречена любов сме на изчезване, май....
Фичо, казАл съм ти - гледай си философията и не се занимавай с любов. За това требе сърце, а не начетеност и енциклопедични познания! То ако беше тъй - с Нели немаше да се редувате да пишете тука като за световно, а щехте малко повечко да сте саминки...
Айде наздраве на всички празнуващи - аз лично предпочитам Трифон Зарезан, не защото не вярвам в любовта, напротив, а защото.... абе прочетете Бойко още веднъж...
14 Февруари 2006 02:55
Най-силната любов е тази когато си готов да умреш за другия.


Но краят на такава е и най-тъжен.

*

Чичо Пичо, не мога да ги намеря в момента, но имаше една страница със събрани народни песни с еротични мотиви. Открих обаче нещо друго писано от Мише Неделчев специално за тебе:

Пенчо Славейков например говори за свенливия реализъм на българската народна песен, фиксирал и свитото българско полово чувство /както ще се изрази впоследствие един социалпсихолог/ - без да знае, че просто дебелите академични сборници за фолклор са отхвърляли записаните еротични песни на Кузман Шапкарев например и на толкова други, а те и до днес стоят в архивите и не променят представите ни.
Натиснете тук



14 Февруари 2006 02:58
Незнайко, не мога да се въздържа...
Хуйвейбин,

Редактирано от - Т_Живков на 14/2/2006 г/ 03:02:58

14 Февруари 2006 03:01
Кой друг освен оглупялите "тинейджъри" и идиоти в България празнува свети Валентин?
14 Февруари 2006 03:29
Пенчо Славейков идеализира старата бълг. нар. песен, като я сравнява със сръбската и гръцката (той издал "В сянката на Балкана", дето искал бълг. песен да звучи по Хайневски). Тази идеализация е наивна, и аз я споделях до началото на 90-те. Но баща му П.Р. се оплаквал, че няма жива съвр. бълг. любовна песен. Интересни примери на селска любовна лирика дава реалистът Ив. Хаджийски ("мренките й се тресея /ко солунски лимони... език й захар продава"...).
14 Февруари 2006 05:39
*****

Редактирано от - bot на 14/2/2006 г/ 10:09:07

14 Февруари 2006 06:38
Е, хайде и аз да се изкажа културно: Утре ще падне яко поркане и ебане. Е не, че всеки ден не е така, ама поне ще се оправдаваме с празника. Ето по кое си приличаме всички ние катърите, от: Т_Живков до Чичо Д-р, от Хунвейбина до Гаспарини, от X-TEEN до US2-2, ot Праграф39 до Незнаещ, от Бай Хасан до Ленте, от Чичо Фичо до СултанБг, от olo до Mrx++, от Душко до FL и т.н. На всички ни се ебе като невиждали, ама в женска компания се правим на вода ненапита. Започваме свалката с Моцарт, Бетовен, Пучини, но си мислим за разни гъзини. Тя ни рецитира Пушкин, ние си мислим как да и ударим пушка. Тя ни свири (на пианото бе 99-ка, не бързай) нещо си от Паганини, ние вече си я представяме по бикини. Тя става, до кухнята да провери как е суфлето, ние не можем да откъснем поглед от това как тя си върти дупето. Погледът ни вече е празен, приказката несвързана, мозъкът ни умекнал, тазът втърден. Не бързай, стария хъш! Почакай, за да се покажеш като мъж! Не бързай с ципа, така не се пипа! Първо по главата погали я, после слез нежно по слабата и шия. Нежно, много нежно попипай твърдата и гръд; знам, знам, че си станал много твърд. Имай още малко търпение, ако искаш разкошно изпълнение! Целуни я! Приемат ли те устата, ше ги последва и снагата. Нежно я с ръце занеси до ей онзи там диван, пък гледай после какво може бай ти Иван! До сега беше лесно; внимавай да не ти се види леглото тесно! Говори, говори, не спирай, сега целувай, но сега - бродирай! Влизай нежно, не дишай тежко, за теб се отнася - Ежко! С уста не мляскай, нежен бъди, но тласкай, тласкай! Не бързай да свършваш, не още, не и сега; не си още готов Милчо, това не е шега! Мисли си за нещо отвлечено като вестник "СЕГА"! Тя е дама, остави я първо тя да свърши, не искаш, нали, любовта ви да се прекърши? Взаимно привършвате този луд тек; тя е шастлива, ти доказваш, че си човек! Сега, почини си, отпусни се, но нежно притесни я, към нея обърни се! Никога в такъв момент сладък не и обръщай гърба си гладък! Не гледай стената, не гали тапета, язък ти, ще си помисли тя за походката ти напета. С егоизъм любовта едвам крета. Ти с душата си бъди за нейното сърце карета. За да се случи всичко това, ти сигурно си купил предварително цветя? Всички жени обичат подаръци, нежност, внимание. С усмивки ги приемат това е тяхноот любовно послание. Жени обичаме ви! На здраве и много любов!
14 Февруари 2006 07:50
Докторе ЕВАЛА майна
14 Февруари 2006 07:50
Айде на сергията, кеф ти Валенте, кеф ти Трифонте, потребявайте свободни граждани, има за всички с пълни и празни торбички...Поребление, търговия, потребление... Ха Ха.
14 Февруари 2006 08:25
Жени и вино! Вино и жени


I

Прости мъртвило, роден край, прости!

Пред мене нов живот се днес открива,

с нов трепет се сърцето ми опива,

и моят дух неудържим лети

към щастие - към бури и вълненйя?

Пиян съм аз от мойте младини!

Тъй хубаво е всичко окол мене!

Жени и вино! Вино и жени!



II

Колиба кривнала е ваший храм,

кандило слънцето ви е... - Плъзнете

по призраци, а мене оставете

да поживея, както аз си знам:

в безумства и вов вихрени наслади!

И погребалний ми ли чуйте звън,

не ме окайвайте, че сили млади

прахосал съм: то беше дивен сън!



III

О, нека отлети живот крилат -

ала със пълна чаша във ръката,

кога тъй сладостно шуми главата,

когато цял е в рози Божий свят!

И нека отлежала се отпусне

на топломраморните й гърди,

несвестно нека шепнат бледни устни:

- Ах, тихичко ми пей, не ме буди!...



Кирил Христов
14 Февруари 2006 08:37
Доста добра статия и учудващо глупави коментари. Особено Фичовите.

=====
*****

Редактирано от - bot на 14/2/2006 г/ 10:10:05

14 Февруари 2006 09:07
Аз пък мисля, че по темата за любовта, мненията трябва да започват и свършват с "Аз". Това не означава, разбира се, че и аз си нямам любима мисъл, стихче или мелодия (сътворена от Друг), но общите оценки (още повече - идеологическите ) пораждат разни съмнения и въпроси.
"Да обичаш един човек, означава да му казваш: ти няма да умреш"(Г.Марсел)
Желая на всеки един от вас любов.
14 Февруари 2006 09:27

Чичо Фичо: "Българинът е общо взето сексуално срамежлив човек и обикновено като рече да пише за любовта, пише топорно и сътворява големи глупотевини или пък - цинични инфантилизми. Така е станало днес с автора на статията..."
Подписвам се с 2 (две) ръце.
14 Февруари 2006 09:32
Добре де, св. Трифон Зарезан, св. Валентин, много хубаво - всички обичаме виното, жените и ебането. Обаче не е честно да забравяме некои други форми на хедонизъм дето си немат светии. Да кажем - спортните коли. Всекакви - от Мазда МX5, до Астън Мартин. Например, ако дедо Господ е съгласен да ти изпълни едно желание, какво ще е? Една нощ с Анджелина Джоли, или Ферари F430?
14 Февруари 2006 09:33
Чичо Фичо
Нещо си се по-обрткал.
Българите и българките сега са много по разкрепостени в сексуално отношение от все още пуританска Америка. Американците се шашват като видят "topless" и нудистките плажове край морето. Нещо повече и в разговорите американците са много по-стегнати. Голяма част от тях се притесняват като се говори на сексуална тема, недай боже да им разправяш нашите мръсни вицове. По плажовете в Америка даже и на деца по 4 години не позволяват да ходят голи.
Това разкрепостяване на българите стана точно през комунизма. Преди това имахме патриархален морал. Една от причините разбира се е преселението в градовете, където патриархалния живот на село беше нарушен. Другият е стремежът към новото, който беше много силен по това време, въпреки, че западните филми по това време бяха относително по-малко, тяхното копиране беше много силно изразено.
Въобще в периодът 1944-1989г. бяха извършени много бързи и огромни промени както в стандарта на хората, така и в тяхното отношение към света, вклкючая и сексуалността. Вие, които сте родени по-късно не можете да усетите разликата.
В Германия, например, която като цяло е много по-разкрепостена сексуално от САЩ, съществува още един проблем между бившата Източна Германия и Западната част. Оказва се, че в източната част са много по-свободни в сексуално отношение, което дразни западняците, особенно католиците (в Бавария например). Още по времето на комунизма те имаха съвсем свободно нудистки плажове. Впрочем те ги внесоха и в България.
14 Февруари 2006 09:38
Любовта ли, чуство е, не е инстинкт, тайнство е, срещат се две високи души, допълват се и се сливат, отдават се, отдаденост, такава любов не трябва да разрушиш и да убиеш с изневяра, предателство е. Любовта ти е дарена, не е средство, цел, оръжие, или я има, или я измисляш, визия и виза за Вечността

Редактирано от - Пейчо Пеев на 14/2/2006 г/ 10:51:32

14 Февруари 2006 09:51
Понеже вестниците търсят сензации ги намират сред хомопохожденията на звездите (български и чужди). Не че хомосексуализмът се е разпространил толкова, ама това се харчи най-много. Какво интересно има в новината, че еди-кой-си забил нова мацка? Тривиално...
За разлика от Чичо Фичо нямам впечатлението, че българинът е срамежлив. Абе щом дори и по-зрелите дами стават обект на внимание от мъжката половина, по-младите трябва да са подложени на постоянни ухажвания... Разликата с католическа Ирландия веднага се набива на очи, все пак тамошните мъже са възпитавани в отделни училища и са много по-срамежливи и въздържани от българските. Трябва да призная, че определено предпочитам по-въздържаното поведение, неприятно е да имаш работа с навлеци и да се чудиш как да ги разкараш...
Е, по-друго е когато харесването е взаимно...
Хайде наздраве за празниците и ви пожелавам никой да не остава на сухо (може само сухо вино, от него глава не боли!) Кой както го разбира, няма да дискриминираме различните, я!
14 Февруари 2006 09:59
Гусин Перкенде, дет си в началото на отходилите се с постинги тъдява, сметам дека не само у гимназията си бил задръстен. Един Кузов дреме у теб, кат "дреме" возприемай кат евфемизъм.
14 Февруари 2006 10:21
Влюбеният крачи в небето, помни и търси, душата иска крила, училище казват е животът, със награди. Радостни и влюбени, пияни.... от любов, на всички
14 Февруари 2006 10:22
Fahrenheit_451
Тебе ли?
14 Февруари 2006 10:48
Аз и Ти
(по Калина Малина :-))
.
Аз обичам те
докрая,
но позволи поне да си
мечтая.
За волни други, бели
пеперудки
каквато ти самата си
била.
Радваш се, че вече имаш
мен
на очите ти попаднал в
плен.
Аз дарявам ти на колене
моето, раненото
сърце.
(тук, героят (т.е. аз :-)) отпива бавно от чашата)

14 Февруари 2006 10:54
Да обичаш жена си, да обичаш децата си и да обичаш работата си , са трите компонента на Щастливия влюбен !©
*
На всички мир и любов , е и секс тук таме ?!??
14 Февруари 2006 10:59
Х.й соси, читай газету - прокурором будешь к лету
14 Февруари 2006 11:00
Perkoles, добре, не си завършил, ранено или не сърце, ако не може да обича кой ще му поверва
14 Февруари 2006 11:12
Пейчо, условието беше, както съм започнал, така и да завърша. :-))
""Аз обичам те""+... ("Аз"...""Сърце"". Пък и да е малко весело, де :-))
Моето сърце обича.
Лошото е, че като си покажеш сърцето, все ще се намери някой/някоя да го използва за боксова круша. Та затова, може би, по-често си разголваме ония работи, отколкото си разкриваме сърцата.
14 Февруари 2006 11:28




„Законът на Мърфи в любовта”
/подбрано/
1. Библейски закон на Уайлд
Книгата на Живота започва с един мъж и с една жена в една градина. И завършва с Апокалипсиса.
2. Наблюдение на Дьо Гурмон
От всички сексуални отклонения целомъдрието е може би най-странното.
3. Наблюдение на Алън
Разликата между секса и любовта е, че сексът освобождава от напрежението, а любовта го създава.
4. Древна аксиома за брака
Бракът е цената, която мъжете плащат за да правят секс, а сексът е цената, която жените плащат, за да сключат брак.
5. Дефиниция на Биърс
Бракът е общност, състояща се от един господар, една господарка и двама роби, или всичко двама души.
6. Теорема на Ростан
Една съпружеска двойка е добре съчетана, когато и двамата съпрузи едновременно изпитват желание да се скарат.
7. Втори закон за писмата
Никога няма да узнаеш колко убедителни са любовните ти писма, докато не попаднат в ръцете на жена ти.
8. Закон на Шангай
Неверните изпитват угризения. Верните – съжаления.

Весел празник на всички - с чашка в ръка и жена под ръка!

Специален поздрав за Фичо с песента "Лудо младо" (За любовта в българския фолклор)
14 Февруари 2006 11:28
Кой знае всички отговори, засега обинената е Ева, идваш научен да учиш на любов, или ненаучен да се научиш на любов, сигурно е едно, без любов е много по.трудно, да правиш любов с любов казват е любов

Редактирано от - Пейчо Пеев на 14/2/2006 г/ 11:39:12

14 Февруари 2006 11:45
Един наш интелектуалец наскоро обяснява какво представлява карнавалът в Рио:"Това е нещо като празнуването на Свети Валентин, но продължава цели три дни. Купон, поркане и секс без задръжки!"...
- Това е нищо-клати глава наш набор- ние това го правихме цели 45 години...


Наздраве! За всички, които ще почетат Трифон Зарезан.
Безопасен секс! За всички, които празнуват д-р Валентин
14 Февруари 2006 11:58
Така е, спомен или мечта те измъчва, избираш сам след правилните въпроси, но не търси без пир, време е пар ти, радостни, наздраве, и мислите искат почивка
14 Февруари 2006 12:01
до двойното АЗ (преди време се оплаквахте от шизофрения, ама сега при вас двете всичко е нормално, нали).

нямате представа колко сте права. а в основното училище ако знаете колко бях задръстен!

по-здрав!


Принцът щял да е*е снежанка. Джуджетата са се наредили пред вратата, едно гледа прз ключалката, казва на другите и те си го предават


- принцът я целува!
- целува, целува, целува, целува
- принцът я съблича!
- съблича, съблича, съблича
- принцът я е*е!
- е*е, е*е, е*е
- принцът се изпразни
- И АЗ, И АЗ, и аз, и аз


весел празник!!

14 Февруари 2006 12:09
От всички любови , тази кам народа е най силна и най страстна.

Политиката на древният Рим очевидно възтържествува. , барабар с нравите му.
-Забранявам му да говори.Veto.Това е било правото на народният трибун , патриота.
Днес това Veto е преобърната.Разрешавам му да говори.Той е народният трибун, той представлява народа.И този народен трибун ще се разрасне от всенародната любов , като Крали Марко , от държавен , до континентален , та чак до световен.
Принципа , , твоята смърт е моят живот” отново се реализира със силата на любовта , към главата на другия и чрез главата на другия , но вече чрез парата , капитала.
Някога големите военочалници грабели посредством войската , а големите сребролюбци посредством бандите си.Днес е малко по различно .Но пак става същото.Само дето не го правят военноначалници , а политици , само дето сребролюбивите са станали мутри.Но и едните и другите си имат и войска-тип партии , и бандити-тип организирани разбойници, за да раздават всенародна любов и се радват на всенародна любов
Видни мъже проституират като жени , а видни жени доказват мъжествеността си , заровили се в женски чатали.Любов , любов , любов.
От политическата педерастия и проституция , до политиката като проститутка и педерастия.
-Какво ми дрънкате за закони , щом държа меч .Това е станало някога.
-Какво ми дрънкате за закони , щом имам пари.Така става днес.
Любовта към меча се е превърнала в любов към парите.Някога меча е бил пари и е правил пари.Днес парите са меч и чрез тях се секат пари, много пари.
Садистичната жестокост се е превърнала във великодушна благост, но любовта като , , всенародна любов” си остава същата.Затова и целият народ трябва да празнува любовта , за да станела всенароден празник???
14 Февруари 2006 12:13
Сентенция на една българска демократка:
Гадните комунисти измислиха любовта, за да ни е_ат без пари!
14 Февруари 2006 12:20
същата за капиталистите:
Те пък измислиха Свети Валентин, за да ни прибират парите!
14 Февруари 2006 12:21
(снимка: натиснете тук)
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД