:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Интервю

Защо ние, германците, трябва да плащаме и за България?*

Европа печели от нашето влизане, отговаря премиерът Станишев на най-тиражния немски всекидневник "Билд"
Снимка: Велислав Николов
Сергей Станишев
- Г-н министър-председател, страната ви се готви само след седем месеца да стане член на ЕС. За какво е нужна България на Европа?
- Първо, защото разширяването на ЕС е важно за самата Европа - макар че в момента мнозина са на друго мнение. Обединението на Европа е най-успешният проект на ХХ век: един континент, който живее в мир и свобода, вместо да води войни помежду си. А сега поемаме в ново хилядолетие. Възникват нови пазари, Америка се разраства, Китай става все по-силен. Европа трябва да може да поддържа това темпо. За тази цел ЕС се нуждае от нови членове, от нови пазари. И тук в играта влизаме ние: присъединяването на България и Румъния ще донесе на Европейския съюз растеж, нови пазари, възможността за инвестиции, които гарантират работа и благосъстояние в старите страни-членки на ЕС и правят Европа по-сигурна и в политическо отношение. Това е печалбата, която ЕС ще извлече от нашето присъединяване.
- Звучи, сякаш присъединяването на България е подарък за Европа. Тогава, моля обяснете на германския данъкоплатец защо до 2013 г. ще трябва на налее в страната ви почти 12 млрд. евро от своите пари?
- Тези пари не са само от германските данъкоплатци! Останалите страни също внасят пари в касата на ЕС. От деня на пълноправното си членство България също ще допринася с 1.2% от своя БВП като своя вноска в бюджета на ЕС. В крайна сметка Европа е изградена на принципа на солидарността. Всяка нация дава каквото може да даде. И нито една страна не може да се развива против или за сметка на останалите. Напротив: всеки печели от другия. Германия например е един от най-важните ни търговски партньори. Ако нашата икономика се развива, германците също ще имат полза от това. През миналата година ние поръчахме на мюнхенския концерн EADS 18 хеликоптера. Цената им е 360 млн. евро. От това ще има полза и германският данъкоплатец, нали?
- България отсега получава като страна-кандидат 450 млн. евро годишно от касата на ЕС. Според критики на експертите доста от тези милиони потъват в тъмни канали. Как ще гарантирате, че България няма да се превърне в каца без дъно?
- Всяка страна-членка на ЕС има този проблем: как да гарантирам, че средствата от Брюксел ще бъдат използвани разумно без загуби? Нужна ни е съвършено действаща администрация, каквато ние в момента сериозно изграждаме - под зоркия контрол на Европейската комисия. Нашите експерти се обучават в старите страни-членки на ЕС, включително и в Германия. Едно е ясно: не трябва да се допуска никаква злоупотреба със средства на ЕС. Защото в противен случай милиардите, за които говорите, ще се върнат в Брюксел, вместо да помогнат на страната ни.
- Корупция, пране на пари, мафия - това са основните понятия в ЕС, когато се говори за България. Наистина ли искате да кажете на хората в Европа, че страната ви вече е узряла за членството?
- Наясно сме с тези проблеми! Не ги подминаваме! И се борим с тях! България години наред има сериозни затруднения с организираната престъпност. Между другото, защото ни се наложи да приватизираме много държавни концерни - процес, който крие много възможности за корупция и престъпни групировки. Друг проблем беше ембаргото по време на войната в Югославия. Но това е минало. Сега въпросът е с всички средства да се борим срещу организираната престъпност и да попречим България да се превърне в един вид "проблемно дете" на Европейския съюз. Например през октомври най-сетне вкарахме зад решетките босовете на една от най-важните мафиотски групировки в България - братята Маринови. Те са изправени пред съда. Същото се отнася за множество по-дребни мафиотски групировки, които през последните месеци бяха разкрити, задържани и разбити. Не сме сътворили чудеса, но свършихме добра работа. Европейският съюз също вижда това.
-А корупцията?
-За нея важи същото! Никога досега не са водени следствия срещу толкова много високопоставени политици, депутати, дори срещу един бивш министър-председател и срещу бившия столичен кмет. Това е не на последно място заслуга на новоизбрания главен прокурор, който има качествено ново отношение към ролята на прокуратурата и подхожда твърдо към всяка форма на корупция и организирана престъпност.
- Въпреки това ЕС смята, че критериите за членство все още не са изпълнени. Едва през есента Европейската комисия ще реши дали България наистина може да влезе в ЕС от 1 януари 2007 г., както е предвидено.
- Не смятам, че има подобна опасност. Председателят на Европейската комисия Барозу и еврокомисарят по разширяването Рен представиха доклада си тук, в София, и обясниха, че смятат присъединяването през 2007 г. за възможно, ако България продължава да полага същите усилия както досега, за да изпълни условията и да отстрани и последните съмнения.
- А ако не успее?
-"Какво щеше да стане, ако ...". Не ми плащат, за да правя политически спекулации! Бих оценил подобно решение като неправилно, защото работихме твърде усилено за това присъединяване. Десетки хиляди хора в тази страна работят всеки ден по подготовката на България за ЕС. И знаят: членството в ЕС не е подарък, а уникален, огромен шанс за по-нататъшно развитие на страната им. Едно отлагане на приемането няма да помогне на страната ни, а ще я върне назад. Категоричен съм, че това не би било полезно за никого - нито за България, нито за Европейския съюз.
- Искате да влезете в ЕС на 1 януари 2007 г. По същото време федералният канцлер Ангела Меркел ще поеме председателството на Европейския съюз. Надявате ли се на подкрепа в това отношение?
-Да. Зная, че г-жа Меркел цени и обича страната ни. Все пак тя е идвала на почивка в България още по времето на ГДР. Германия винаги е била за нас важен стратегически партньор в рамките на Европейския съюз. Исторически между страните ни винаги са съществували тесни взаимоотношения. През ХIХ век дори са ни наричали "прусаците на Балканите". Смятам тези тесни връзки за добър сигнал.

* Това е оригиналното заглавие на "Билд". Втората част от интервюто ще бъде публикувана днес.
80
4345
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
80
 Видими 
29 Май 2006 21:40
Смешно заглавие в смешен вестник със смешен събеседник
29 Май 2006 22:33
Ще плащате, защото ви научихме да говорите немски не само с конете си.
29 Май 2006 22:38
Те ужким ще ни дадат 1, но не на ужким ще си вземат 2.
29 Май 2006 22:40
Няма, и няма да има и занапред по-добър отговоръ на въпроса "защо ние, германците..." от този, що е даден от г-н Кракатау. Палец нагоре, г-н Кракатау.
29 Май 2006 22:41
Разбрахте ли, бе суеци!? Организирана престъпност има по две причини: а) югоембаргото, и б) щото им се било "наложило" да приватизират държавни концерни.


Ама нема се притеснявате, другарката Меркел от ГДР-то още си мечтаела на плажа в Приморско как да вкара България в Европа. Ъхъ!


Молим, втората част от интервюто - направо в реконтрата.
30 Май 2006 00:31
Както е казал Бай Ганьо. "Туй немеца много просто нещо". Кой ви кара да плащате? Набутайте 3-4 предпазни клаузи, и ги махнете тогава, когато нещата се оправят (т.е. никога). Така Бг ще ви плаща, а вие - не.
30 Май 2006 00:35
>>><<<
Крак, научили ама както и да го въртиш, се конски език ...
30 Май 2006 00:39
Това момченце се оля до край. Той сам не си вярва на глупостите, какво остава за нас и за западноевропейците. Смешник без един ден трудов стаж ще разплаче цял народ. И после как да обичаш демокрацията, като й гледаш резултатите. 16 години абсурди.
30 Май 2006 00:44
/:/ "Защо ние, германците, трябва да плащаме и за България?"
......................................... ......................................... .....................................
А защо ние, българите, трябва да плащаме за Босна, Афганистан, Ирак...?!?
При това, вие, германците, сте БОГАТИ , а ние, българите-бедни!!!
И нито дума за загубите на България от затварянето, по искане на ЕС- по "Политически Причини"/каквото и да значи това/!??- на БЕЗОПАСНИТЕ 1-4 реактори на АЕЦ "Козлудуй" !!!
30 Май 2006 00:53
Параграфе,
като гръмне реакторът, ти ли ще оправяш поразиите?
30 Май 2006 01:14
Европа е най-успешният проект на ХХ век: един континент, който живее в мир и свобода, вместо да води войни помежду си.
30 Май 2006 01:16
Е, доживяхме германци да ни казват, че не искат да ни подкрепят -"плащат"- заради нас българите. Явно страдат от историческа амнезия.
30 Май 2006 01:21
Оттук-натам четивото е ена редка и прокиснала боза. Колцина са континентите които водят сами със себе си война, че и помежду си, вътре у континента. Излага се
Дмитриевич, излага се преводача, излага се редакцията. Излагат всички нас, като едни магистрални труженички.


Всеки получава каквото заслужава! Или каквото е договорил. Аз предлагам занапред Дмитриевич да предлага само сестрите си, майките си, децата си, любимите си (независимо от пола), но не и моята Родина!
30 Май 2006 01:22
Уважаеми господа германци, ами нали вие ни набутахте под мощното съветско крило.Ако не бяхте решили, че ще завладявате света, сега мястото на България щеше да бъде другаде и Гърция, Испания , Португалия щяха да и гълтат праха.
30 Май 2006 01:22
ЗУЮ,
За кой реактор питаш- за някой реактор във финландската АЕЦ или в чешката АЕЦ, например, които никога НЕ са проверявани от МААЕ за безопасност така, както и колкото е проверявана/ и модернизирана!/ българската АЕЦ, и които са еднакъв модел/че и по-стари, дори/ от българските реактори?!
30 Май 2006 01:26
Впрочем, има едни /не/ПРОВЕРЕНИ слухове, че Германия дължи на България милиарди- за изнесени от България, но НЕЗАПЛАТЕНИ, храни за Вермахта, през Втората Световна война?!
30 Май 2006 01:30
Комунистите бяхте достатъчно време на власт. Можехте да си искате парите от Германия.
30 Май 2006 01:40
Параграфе,
от теб гаранции за безопасността на атомната централа не приемам. Когато гръмне централата, проблемът автоматично става европейски. Нашето правителство само ще вдигне ръцете и ще се предаде. Европа го знае това и затова взема мерки.
30 Май 2006 01:55
Германците има за какво да се притесняват. Германия е една от най-задръстените икономики на ЕС. Нарастване на БВП е само 0.9%, колкото това на Португалия. Най-загубени са, разбира се, италианците с 0.2% растеж.
30 Май 2006 01:56
Въпреки че 5 и 6 блок са по-съвременни и конструктивно по-безопасни от 3 и 4 вероятността от там да дойде беля е по-голяма. Парадоксът е резултат от повишеното внимания на МАГАТЕ именно към старите блокове.Модернизацията им е над световно ниво. Същото не може да се каже за ремонтите на 5-6.
Май ще затворим по-надеждните блокове. Ташаци !
Пара , за дълга на Хитлерова Германия към Царска България си прав. Трябва политическа воля.
Немците ( и другите богати европейци ) НАИСТИНА ще плащат от джобовете си разширението. Парите ще бъдат разделени от наши и техни чиновници.
30 Май 2006 02:02
Швабите ще плащат щото като техни СЪЮЗНИЦИ от 1 и 2 свет войни БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ 1/4 от територията си и МАЦЕДОНИЯ (по швабски) и е плащала луди пари в ЗЛАТО за ПОПРАВКИ( репарации )
Колкото до БЕЛОМОРИЕТО ни подарено от аНГЛИЯ И фРАНЦИЯ на оСМАНЛИИТЕ
НЕ МИСЛИМ ИЗОБЩО ДА ПРИКАЗВАМ
И да знаете няма тУРСКО робство - а ОСМАНЛИЙСКО от ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ
Е
ТОГАВА НЯМЯ ТУРЦИ У БЪЛГАРИЯ а оСМАНЛИИ
РАЗБРАХТЕ ЛИ дОГИ И тайфата са по националност османлии
дА СИ ВЗЕМАЯ ПО ЕДИН османлийски тескере
30 Май 2006 02:03
ЗУЮ,
Аз гаранции НЕ давам и НЕ съм ти давал! Гаранциите ги дава/или НЕги дава!/ МААЕ/IAAE/!
Прочети KAR LUKOVSKI тук- той ти е отговорил вместо мен!
30 Май 2006 02:18
Параграфе,
човекът говори за " по-голяма вероятност" и " по-малка вероятност" от беля. За мен безопасността трябва да бъде сто процентова, т.е. да изключва всякаква възможност от беля. Вадя си заключение, че всички руски реактори са такава стока. И резервните им части. Наскоро нали така стана авария, заради дефектни руски части. Години са си стояли дефектни, докато не се е наложило да проработят аварийно. МАГАТЕ видяла ли ги е при проверките си, че са дефектни? Не ги е видяла. Някой може ли да каже колко други дефектни и ненадеждни руски възли и детайли има в атомната централа? Щом има едни, ще има и други.
А щом колегата казва, че 5-ти и 6-ти са по-зле, да затварят и тях.
30 Май 2006 02:26
ЗУЮ,
Да разбирам ли, че ти с КЕФ си готов да умреш от авария на руски реактори в АЕЦ във Финландия или Чехия, но НЕ и ако са в България?!
НЯМАМ нищо против, щом ЕС реши/ако?!/ ВСИЧКИ държави в ЕС да си затворят всичките ядрени реактори- по "ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ" !!!
Но ИМАМ против това, че ЕС иска САМО от България да си затвори тя 4 бр. реактори по "политически причини", а НЕ по ТЕХНИЧЕСКИ/ свързани с БЕЗопасността!/ причини! ЯСЕН ЛИ СЪМ?!?

Редактирано от - paragraph39 на 30/05/2006 г/ 02:27:47

30 Май 2006 02:27
И ЗУЙО и & 39 се дуят
Абе тука ви говорят за немецо - а они колко са печени с пищови на тумбак за АЕЦо
пишете за немецо и погубните ем ефекти върху България
а они за АЕЦо
абе Пара
ти барем си по темите печен
Остави го зуйо йо йо
он се дуе
30 Май 2006 02:32
666ANTI,
Парите на германците са и за ЗАТВАРЯНЕТО на БЕЗОПАСНИТЕ реактори 1-4 в АЕЦ "Козлудуй"-България! Т.е., хвърлени "на вятъра" германски пари, също!!! На германците ТЪКМО ТОВА трябва да им се обясни- че заради интереси на частни корпорации в Европа и по Света/които имат интерес да бъдат затворени БЕЗопасни и работещи реактори в българската АЕЦ и да се строи нова, но вече ЧАСТНА българска АЕЦ, която да замени затворените!/, германските данъкоплатци ще се изръсят стотици милиони евро!!! Сиреч, германците да НЕ се сърдят на България и българите, а да се сърдят на "началниците" от ЕС/ЕК/!
КАЗАХ!
30 Май 2006 02:55
"Впрочем, има едни /не/ПРОВЕРЕНИ слухове, че Германия дължи на България милиарди- за изнесени от България, но НЕЗАПЛАТЕНИ, храни за Вермахта, през Втората Световна война?!"
Не е само това. По време на кръстоносните походи също са направили дългове. Даже имат дългове още от времето на Карл Велики! Като сметнеш средогодишно по 10% лихва, ще трябва да заринат БГ с пари. Нещо ми се губи времето на древните гърци, но ако се проу4и внимателно, и оттам ще излязат дългове. Но най-големите дългове са които индианците са направили в БГ преди откриването на Америка. Цялата култура на маите е с Бг пари.
Параграфе, не говори глупости. Уж беше сравнително умен 4овек.
30 Май 2006 03:03
Параграфе,
руснаците няма нужда да ни обстрелват с ядрени ракети. Просто могат да ни доставят дефектни части и да ни направят кофти ремонти. Това КГБ-то на Путиновци го може. А каквото не може КГБ, ще го довърши руският пиянгурник и безхаберник. По принцип трябва да се избягва руско оборудване при такива проекти.
30 Май 2006 04:05
Ами имате бол пари, плащате. Ние пък ви оправяме жените и то безплатно...

Esse quam videri
30 Май 2006 04:10
Зуйка, що не забраниш руснаците? По принцип. Белким се успокоиш.
30 Май 2006 05:03
Защото в противен случай милиардите, за които говорите, ще се върнат в Брюксел, вместо да помогнат на страната ни.


Милиардите ще летят към Доган и Турция. Това е истината, другари..
Долу тройната коалиция..
30 Май 2006 08:04
Те голяма част от парите се връщат обратно. Или не са усвоени, или са дават за консултанти и разни програми. Ще направим, еди какво си във вашата страна , но нямате специалисти и ще платите на нашите. Продуктите ще ги закупите от нас с парите , който ви отпускаме, но и потдръжката ще бъде от нашите специалисти за в бъдеще. И разни подобни хватки.
30 Май 2006 08:05
Нищо добро не може да се очаква от комбинацията- руска атомна централа, руски резервни части, руска поддръжка, руска политика. Способни са да направят поразии, защото с нищо не са ангажирани при евентуална авария.
30 Май 2006 08:10
ЗИТО, а ти какъв специалист си и какво можеш да направиш? И като ще ги дадат парите на нашите политици да ги разпределят, на кой ще ги дадат и какво ще направят с тях?
30 Май 2006 08:32
Уесчо, а колко германчета се зачеваха навремето на плажовете, подобрихме им нацията, научихме ги да хвърлят бомби от самолети, кракатау казва и за конския немски, а и сега ставаме бита територия край Русия, стоките им намериха пазар тука и прочие , а това което ще ни дават като помощи ще се върне при тях като поръчки и работни места... Та за това трЕбе да ни се радват, а не да задават тъпи дебелашки "швайн" въпроси...Ха Ха.
30 Май 2006 08:41
Зую, друже! В моята област мога да се справя и без намесата на външни фирми.Имам необходимата подготовка , практика и ценз. Обаче, някъде във висините решават, че чужди фирми, ще предложат и приложат по подходящ продукт.Без да се отчитат специфичните особености в нашата страна, който забележи, не винаги са съвместими с техните утвърдени и прилагани начини.Във всяка държава нещата са различни а и практиката също.Вместо да вземем най доброто и да го приложим към нашите условия, на нас ни се дава нещо готово, което не винаги е добро. А за това плащаме, а пък и някой са облажва. Не може безрезервно всичко да копираме.Аз не се чуствам толкова тъп! А ти как мислиш, чуждата кокошка патка ли е?
Пък и грешка е че парите се дават на политиците, ако е така както пишеш!

Редактирано от - ЗИТО на 30/05/2006 г/ 08:44:51

30 Май 2006 09:06
Подобен въпрос е нонсенс. Още преди две години във "Файнейшъл Таймс" (ако не ме лъже паметта) имаше изследване според което, всяко вложено евро за проект в Източна Европа дава чиста печалба от 2 евро.
30 Май 2006 09:21
Doctora
...всяко вложено евро за проект в Източна Европа дава чиста печалба от 2 евро...
Проблемът при капитализма е, че 1 -то евро се взема от данъците на гражданите, 2 - те евро се прибират от някоя частна фирма. Това е един от начините данъците да се приватизират. [/b]

Редактирано от - bot на 30/05/2006 г/ 10:02:31

30 Май 2006 09:27
В такъв случай Билд трябва да пита Меркел, а не СтаниШеф
30 Май 2006 09:29
Зуеку-Суеку
...Наскоро нали така стана авария, заради дефектни руски части.
Аварията не е заради дефектна част и това е много специфичен, неочакван и интересн въпрос, който не е за залупената глава зуешка. Въпросът е много специфичен и научен, както ми обясниха. Ставало въпрос за взаимодействие на металите.
Второ 100% гаранция няма никъде и не може да има. Такива аварии стават и ще стават навсякъде по света.
30 Май 2006 09:46
Mrx+++
Този много специфичен проблем и въпрос за който пишеш се изучаваше в час по физика за 7-ми клас. Тоест за дифузията.Не оправдавай липсата на елементарни знания.
30 Май 2006 09:52
под зоркия контрол на Европейската комисия

тОЧНО ТОВА Е ГВОЗДЕЯТ, иначе париците оттам наистина ще изчезнат, както си е практика по тези земи!!! А че германците реват-прави са си, щото много станахме сиромасите около масата, като се натрисат и румънците- ставаме панаирджийска въртележка...Само ще напомня, че ще ИМА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ГАЗТА ОТ РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1-ВИ ЯНУАРИ 2007Г.

Министър Овчаров-това на Вашето внимание!!!
30 Май 2006 11:11
ВЪПРОСИТЕ
..За какво е нужна България на Европа?...
... Звучи, сякаш присъединяването на България е подарък за Европа. Тогава, моля обяснете на германския данъкоплатец защо до 2013 г. ще трябва на налее в страната ви почти 12 млрд. евро от своите пари?...
:

АРОГАНТНО; НАДМЕННО; ДОЛНО. Германците потвърждават с това интервю само констатациите за тяхната същност.
30 Май 2006 11:14
Ей, идиоти с промити мозаци, за вас. Не виждам "пияни" руснаци с "дефектни" части да са изостанали в това от американските и др. си колеги??? Я, чупка!

Subject: Calendar of Nuclear Accidents and Events (Updated 21st March)
Calendar of Nuclear Accidents
Below is a calendar that shows the threat that humanity faces from the atom bomb and the nuclear fuel cycle. This calendar gives some examples of the everyday nuclear incidents that have occurred all over the world. It demonstrates how technological failures coupled with human error risk public health and the environment on an almost daily basis.
January
1-1992: Four tons of heavy water spilt at Rajasthan nuclear power plant (India)
2-1993: Leak at Kozloduy nuclear power plant, release of radioactive steam (Bulgaria)
3-1961: Explosion in reactor Idaho Falls (USA); three people killed
4-1965: 6.5 kg plutonium sludge released from Savannah River reprocessing plant (USA)
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 30/05/2006 г/ 11:18:15

30 Май 2006 11:27
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си



Редактирано от - bot на 30/05/2006 г/ 11:33:23

30 Май 2006 12:01
какво да ви кажа: на такива въпроси, такива отговори.

Само има една феноменална глупост: EADS не е немски консорциум! През 1999 Matra-Aé rospatial, (таман двете са се съединили), се свързват с немската DASA и с испанската CASA. Цялото това става през 2000 EADS: European Aeronautics Defense Space. Сега това е номер три в света, в тази група са включени и Eurocopter, Astrium, MBDA и най-вече Airbus. Айде, стига ви толкова за днес по темата.
30 Май 2006 12:09
Наистина не е правилно да се споменават хеликоптерите като покупка от германия.Виж може да се похвали с това, че всяка година държавата си купува от най-скъпите Мерцедеси и БМВ-та, които означават наистина работни места в Германия.
30 Май 2006 12:28
Въпреки, че в моето сегашно положение работещ в страна от ЕС съм лично заинтерисован да влезем в ЕС, от друга страна при един по-обективен анализ не виждам голяма полза за България. Светът и ЕС сега не са такива каквито бяха през 70-те и 80-те.
В момента енрегоносителите са в Русия, а технологиите в Китай, така, че ако се прикачим към тези страни може да имаме далече по-добри переспективи.
30 Май 2006 12:32
...Този много специфичен проблем и въпрос за който пишеш се изучаваше в час по физика за 7-ми клас....
Чак пък дифузия на металите да се е учило в 7-ми клас.
На теория може да е просто, но в практиката съвсем не излиза така. Никой не е очаквал, че точно там ще се получи дифузия на метали. То по тази логика не трябва метал да се допира в метал в техниката.
Природата винаги ни готви изненади.
30 Май 2006 12:57
Mrx+++
аз не съм бил и не съм особенно на ТИ с физиката но за дифузията съм запомнил, че се получава при плътно прилепяне на метали за продължителен период от време(години) и че процеса се ускорява при висока температура.Все пак е редно да предвидят подобна вазможност.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД