:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

До 2 г. отварят двореца на Симеон във В. Преслав

"Възможно е до година-две да се ходи по автентичните нива на големия дворец на Симеон във Велики Преслав", съобщи проф. Николай Овчаров. През юни археолозите подновяват проучванията в старата столица след 7-8-годишно изоставяне. Екип от 40 човека ще проучва главно третия укрепителен пояс на Велики Преслав, който включва дворците на царете и се състои от десетки сгради. Само 10 от тях са разкрити. По думите на проф. Овчаров работата ще върви бавно, защото има над 2 м пръст.

На 12 юни започва и най-мащабната експедиция на Перперикон. Археолозите ще проучват северната порта и западните крепостни стени на Акропола, зад които се предполага, че има цял архитектурен комплекс, вероятно епископски манастир. През септември ще започнат и последните разкопки на Татул.
10
1914
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
29 Май 2006 22:04
Дворецът не е негов. Симеон Сакс Кобург Гота няма нищо в България. Всичките му имоти са на народа. Колкото по-бърже го изритаме от България, толкова по-добре. Този плазмодий дойде тук за да осигури богатсва за рода си. Докога ще го търпим този немез питам аз?
29 Май 2006 22:43
Коце,

Защо да гоним Симеон II? Него поне никой не го е наричал "полугрък" като Симеон I. Таман като възстановим Царството и вие ще си имате Цар от сой.
По-добре за вас е да е Симеон, че ако дойде някой Калоян, няма да сте по-доволни.

Редактирано от - Олег Офренов на 29/05/2006 г/ 22:44:21

29 Май 2006 22:54
Неуместна шега! Скилоян е бил не само враг на ромеите, но и на самата България. И ще ти обясня защо. Избивайки гръцкото население в Тракия и Беломорието, Скилоян е изкопал гроба не само на възстановената през 1241 година Византийска империя , но и на България. Обезлюдените земи на Византия стават лесна плячка за турците. Византия няма ресурси да се справи с чергарите, точно защото Скилоян е избил половината от населението й в Тракия и Беломоерието. А за всеки е ясно, че слаба Византия означава и слаба България. Това става ясно и на българите през 1396 година, когато пада Трънов град. Ако Скилоян не би избивал ромеите, днес историята щеше да има съвсем друг ход. Ромейската държава и България щяха да са първи европейски сили!
30 Май 2006 01:02
Аз пък ще ти обясня нещо друго:
Калоян не е избил гръцкото население, защото то не е било и гръцко. Наказал е някои, които са заговорничели зад гърба му, докато се е бил с латините.
Не биваше да вкарвате като на парад латините в Цариград, защото те никога нямаше да могат да го превземат със сила, па и Калоян можеше да го спаси, ако го бяхте помолили, както Тервел го спаси през 8-ми век от арабите "със силата на честния кръст".
Нито Калоян ги пропусна, нито Папата ги изпрати да превземат Цариград, ама пустите му "византийски" междуособици дотам доведоха.
Ако Калоян не беше избил 1500 френски рицари и десетки хиляди латински сержанти, историята на Византия щеше да бъде с 250 години по-къса.
Едва ли историците щяха даже да измислят 500 години по-късно и понятието "Византия".
Дедо ми беше учен човек и от него още знам, че Константин Велики е пренесъл Римската империя по нашите земи. Дворцовите шолташаци му се смеели, че "говорел гръцки и латински като варварин" и пишел съчиненията си на матерния си език (същото говорели и за Юстиниан Велики). Но пък е действал със замах човекът. Не може да му се отрече. Симеон и Калоян бяха достойни негови последователи.
Затова ще възстановим дворците им в пълен блясък от гордост и за назидание.
30 Май 2006 02:13
Изобщо да не си правят труд да го отварят.
Направо да дадат ключа на Симо
30 Май 2006 03:45
Всеки ВРАГ на Симеон-II, a и на който и да е от българските ЦАРЕ
е явен или добре прикрит ВРАГ на България.
Това е толкоз просто за проумяване!
30 Май 2006 07:02
Калоян и Симеон, ПОКЛОН ПРЕД ВАС!
30 Май 2006 11:30
Да живее царь Симеонъ - царь на всички българи и ромеи! (и евреи)
30 Май 2006 13:36
Костас, Костас... *****

Редактирано от - bot на 30/05/2006 г/ 13:41:43

30 Май 2006 18:31
Костас, ама ти верно ли за Симеон ІІ Крадливи си помисли?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД