:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

След ЦРУ и ООН подпали български "Петролгейт"

БСП фигурира и в новия доклад. Замесените български фирми твърдят, че са оневинени
Снимка: Николай Дончев
Пет български фирми попаднаха в списъка на компании, извършвали нерегламентирани плащания на режима на Саддам Хюсеин, за да участват в програмата на ООН "Петрол срещу храни". Информацията е от доклада на специалната комисия, създадена да разследва злоупотребите. Според шефа на комисията Пол Волкър "допълнителните плащания" са друг механизъм за подкупи.

"Авес" (люпилни), "Електроимпекс" (електрически машини), "Херти лимитед" (опаковъчни материали), "Машиноекспорт" (заводско оборудване) и "Сила" (напоителни системи) са участвали между седмата и деветата фаза на програмата (след 2000 г.), когато иракският режим е прибирал като комисиона между 5% и 10% от сумата на сключените сделки. От българските компании той е получил между 23 000 и 53 000 долара.

За "българска връзка" в скандала с програмата най-напред писа иракският вестник "Ал Мада". После информацията бе потвърдена в доклад на ЦРУ, а сега - и от ООН.

Докладът на анкетната комисия на ООН за злоупотребите по програмата "Петрол срещу храни" беше публикуван миналия четвъртък. След това започнаха да излизат таблиците към него с имената на компаниите.

В тях като участници в сделки с правителството на Саддам Хюсеин са посочени фирмите "Химимпорт", "Братя Василеви", "Машиноимпорт", "Агрокомплект" и "Росбулнефт". Ръководствата на част от тези фирми твърдят, че всъщност докладът ги оневинява, защото те са в списъка на участвалите в програмата, а не в таблицата на нарушителите.

В частта, която се отнася до отпусканите от бившия иракски режим ваучери за петрол, фигурират и политически партии, между които БСП. Социалистическата партия е спомената в няколко таблици. В нейна полза "Братя Василеви" е договорила 2 млн. барела и ги е получила. Компанията е посочена с два договора за 4 млн. барела, по които бенефициенти са БСП и българо-иракски консорциум.

"Документите в доклада са потвърждение за безукорните действия на фирма "Братя Василеви" по програмата "Петрол срещу храни". Те потвърждават нещо много важно - че нито една българска фирма не е давала подкупи на режима на Саддам и сме спазвали изискванията на Комитета по санкциите", коментира Василев. Той допълни, че в

в 7-а фаза на фирмата бил поискан подкуп и "когато отказахме да го дадем, контрактът ни беше отказан. В 5-а и 6-а фаза имахме контракти".

По-рано Василев обяви, че заминава на работа в САЩ като представител на иракската провинция Ал Амбар и ще я представлява пред страните-донори.

На "Машиноимпорт" са отпуснати 3 млн. барела, които са получени. В случая с "Росбулнефт" доставката е била за комунистическата партия на Русия и за още една руска партия. "Химимпорт" има един договор, по който не е посочен бенефициент. Оттам коментираха, че са участвали само в първата фаза на програмата "Петрол срещу храни" в периода януари - април 1997 г. и са изтеглили 2 танкера с петрол. "От нас подкупи не са искани", официално заяви говорител на компанията.

В списъка за т. нар. "допълнителни плащания" е посочена руската "Машиноимпорт", която е облагодетелствала като бенефициенти БСП и руският националист Владимир Жириновски. Тя е получила 87 млн. барела петрол и е дала 6,5 млн. долара подкупи на Саддам.

Българо-руската компания "Машиноекспорт" и българска фирма със същото име са в списъка за плащания при сделки, когато иракското правителство е купувало хуманитарни стоки. Първата е дала на хора на Саддам почти 17 000 долара, а втората 31 700.

От доклада става ясно, че България е била най-активна в четвъртата шестмесечна фаза (втората половина на 1998 г.), когато се е класирала на четвърто място след Русия, Франция и Великобритания. Тогава подкупи не са давани. Програмата започна през декември 1996 г. и завърши през юни 2003 г.

В скандала преди месеци попадна и българинът Людмил Дионисиев, работещ в американската компания "Бейойл", който е разследван в САЩ. Според американската прокуратура "Бейойл" е възложила на Дионисиев да се свърже с няколко руски фирми, за да им продаде иракски петрол. Той бе задържан през април заедно с още трима бизнесмени от петролния сектор, сред които и шефът на рафинерията Дейвид Чалмърс.

При представянето на доклада Пол Волкър не обвини пряко посочените фирми. "Назоваването на конкретна компания в доклада не означава непременно, че тя е извършвала непозволени плащания, или е знаела за такива, тъй като е възможно плащанията да са извършвани от посредници", обясни той.
40
1170
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
31 Октомври 2005 22:32
Aлоо... българи-журналистиии... Може би щеше да е коректно да споменете, че в доклада на първо място се визират Париба, Сименс, Даймлер-Крайслер, Волво, Лукойл-Русия, РАО ЕС, фирми от Тексас и т.н. Както и за забележката на Волкер, че самата програма е така измъдрена от ООН и че става дума и за сина на шефа на ООН. А също и за факта, че в Русия вече са показали, че има фалшификации в "документите" на които почива докладът. И защо когато американците се опитват да ритнат Франция, Русия и Китай, между ритниците (без някой да ни го иска) се натискаме да попаднем и ние. Малко поне собствено достойнство а?
31 Октомври 2005 22:57
J_J

100% съгласен!
31 Октомври 2005 23:27
Румен Овчаров нарече пълни глупости твърденията, че БСП е финансирана от режима на Саддам. МВР не откри доказателства за това.
И русалката офффффчарова тропна с краче

_______________________
Прехода зе да еде децата си.
01 Ноември 2005 00:26
Султане, веднага да се явиш и да обясниш на форума как $200 000, които НЕ са от Чьорни, са много по-голям грях от $ 2 000 000, които СА от Садам.
01 Ноември 2005 00:50
Ето къкав беше отговора на български "Петролгейт"
последва показния разстрел на банкера Емил Кюлев миналата сряда.Знаейки предварително в България че тази започваща се седмица ще се вдигне скандал около Петролгейт във световен мащаб и за да прикрият следите си от далаверата престъпната комунистическа партия БКП-ДС които сега действат под ново лице и име-БСПлидерите на тази Партийна мафия в лицето на Първанов и Станишев знаеха много добре че ще бъдат злепоставени в очите на международната общественост и трябва да си подадат оставките и партия БСП която се ръководи от старите партийни кадри на БКП-ДС щеше до така голяма степен да се разобличи като една мафиотска международна групировка!!!Затова някой дето дърпа конците на БСП нареди да бъде елиминиран Кюлев защото тези пари той където ги притежава в голямата си част са придобити от тези сделки от Петрол срещу храни и партийния кадър на БКП-ДС ги переше със свойта финансова групировка ДЗИ Банк и за да ги узакони и первърне в бели пари!!!Това беше достатъчно за да бъде елиминиран Кюлев който беше запознат със всичките детайли на схемата и всички имена и задгранични сметки в чужбина на някои лица от вишия ешелон но БСП!!!И за да прикрият това и другите далавери за да не се разприказва Кюлев и да не се разрови отчужбина някоя Международна Комисия на ООН и да изнесе истински факти и събития и имената на дърпащите конците на тази далавера за да достигне до върха на мафията в нашата държава!!!Защо са арестувани само двама човека само братята Маргин и се пуска слухче са подготвяли убйства на уж така техни конкуренти!!!!За да се настроят един срещу друг дребните риби и да се избият един друг и така да не останат свидетели които магат да сиРазвържат езика и така да се разприказват ако бъдат хвърлени в затвора че да излизнат всички големи далавери между Престъпния Свят и Политикаи тогава да настане това което не искат големите във власта да бъдат Разобличени и вкарани в затвора!!!Това е истинската причина за убйството на техния Банкер Кюлев!!!
01 Ноември 2005 01:26
В България не виреят никакви гейтове докато управляващите са от типа гьонсурати като от снимката . Колко жалко че не ги изтрепахме гадовете по 89 та да не могат да търгуват с Ирак през 98
01 Ноември 2005 01:29
как че ги утепаш като си путю бе. 89-та си бил същио путю, само не си бил толку дебел и плешиф
01 Ноември 2005 02:12
“Петрол срещу храни”
Освен нашите, само компании от Япония и Финландия действали законно
ООН: Българските фирми са чисти
Валентин Георгиев Павел Пашев
В. "МОНИТОР"-01.11.205
...
От това факсимиле от страница от доклада на Комисията Волкър става ясно, че българската компания "Химимпорт" не е давала подкупи на Багдад, тъй като срещу името й трите най-десни колонки от таблицата са празни.
...
Българските фирми, работили в рамките на програмата на ООН "Петрол срещу храни", не са замесени в даването на подкупи на режима на Саддам Хюсеин. Това личи от обнародвания окончателен пети поред вариант на доклада на Специалната комисия на ООН за разследване на машинациите около програмата "Петрол срещу храни". Сред фирмите, които докладът не уличава в незаконна дейност, има само компании от България, Финландия и Япония.
Българските компании, споменати в доклада на тъй наречената Комисия "Волкър", са три, а не повече, както твърдят някои медии. Това са "Химимпорт", "Росбулнефт" и "Братя Василеви", които са осъществявали петролни сделки с Ирак. И за трите компании в доклада няма никакви данни да са давали подкупи на режима в Багдад или по някакъв друг начин да са нарушили правилата на ООН в рамките на програмата "Петрол срещу храни"...
................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
01 Ноември 2005 02:14
Ако аз съм путьо, ти си пуча въшка , бе тъпунгер!
Досега не съм чул членоразделна реч от теб ама иначе си личи има политически пристрастия Пази Биже!
01 Ноември 2005 02:25
Ма как само смеете да си помислите такива грозни неща , за 100 годишната майчица кърмилница бе Другарии!!!???
Ваща мамичка червено-бандитска бее Изродии....какво направихте с Отечеството ни , турците не са си и мечтали беее престъпниции в държавно-милицйонеро-съдебно-прокурорски- партини одежди!
Коктеила "Молотов в главата и клечката, ще ви е малко, бе изродени Бандитии
01 Ноември 2005 02:27
Петролният балон се спука
Аргументи:
“Българските фирми чисти по “Петрол срещу храни”

Информация в "Монитор"
Само три български фирми останаха в окончателния, пети вариант на доклада "Волкър" за разследване на злоупотребите по програмата "Петрол срещу храни". Но и те, оказа се, са чисти. Преди година, когато избухна скандалът със списъка с рушвети от Саддам, публикуван от иракския вестник "Ал Мада", нарочените български компании бяха 17.
Факт е, че тогава истината нарочно бе или премълчавана, или изкривявана, за да се петни името на България и на страни и институции, обявили се против войната в Ирак. В последния доклад обаче истината лъсна без увъртания. Макар че там все пак фигурират имената на "Химимпорт", "Росбулнефт" и "Братя Василеви", графите за сумите, в които трябва да стоят цифрите с рушветите, са празни. Трите ни фирми са осъществили напълно законни сделки по програмата. За разлика от други компании като "Сименс", "Волво" или "Даймлер Крайслер" например.
Документът всъщност разкрива потресаващи факти за корупция, определена от чужди медии като "най-голямата афера в историята на човечеството". Действащи лица в скандала са известни политици, партии и транснационални корпорации. В рамките на "Петрол срещу храни" Ирак е продал петрол за 64, 8 млрд. долара и е купил хуманитарни стоки за 34, 5 млрд. Различни лица и компании са получили, според комисията, незаконни доходи от общо 30 млрд. долара.
За разлика от другите доклади, този път не остава скрито-покрито обаче, че 75 на сто от участвалите в програмата фирми са били американски. И сега те са назовани поименно. Нещо повече - в доклада на Пол Волкър, шеф на Независимата комисия за разследване на програмата на ООН, се обвиняват във взимане на подкупи ръководителят на "Петрол срещу храни" Бенон Севан и служителят на ООН Александър Яковлев. Двамата са получили съответно 147 000 и 950 000 долара. Облагодетелствал се е и бившият посланик на Франция в ООН Жан-Бернар Мериме.
Един по-подробен прочит на цифрите в доклада доказва верността на поговорката "Крадецът вика: Дръжте крадеца". Защото "Петрол срещу храни" официално се осъществяваше под контрола на ООН и САЩ, а сега обвиняват контролиращите в подкупност. Време е поне у нас спекулациите да спрат, защото петролният балон се спука.

01 Ноември 2005 02:28
Мафиотска България не признава никакво престъпление!
Нито едно мутренско убииство, нито един грабеж не са разкрити!
Зашото БСП са престъпниците!БСП са Мафията!
Този път Америка и ООН са събрали томове доказателства!
Няма да се размине на комунягите!
Костюми на раета ще отиват много на Парванов и на Станишев!
01 Ноември 2005 02:30
Най ми е интересно изречението "...когато отказахме да го дадем (подкупа), контрактът ни беше отказан. В 5-а и 6-а фаза имахме контракти". Демек когато са дали парички в 5-та и 6-та фаза, са имали контракти. Когато са отказали - нямааааа........
01 Ноември 2005 02:39
Снимките-фотографите на "сега" са перфекти в посланията си.
Тази снимка е напално достатъчна , какъвто и да е текстът под нея е напално излишен!
Браво Ники
01 Ноември 2005 02:40
НС 11 или как се казваш
не се казва пуча въшка , а ПИЧА въшка ! Научете се поне да казвате имената на нещата така каквито са бе !
После Българския език бил развален ! Вие сте си виновни че сте бегали от училище !
Те ти упражнение за цела нощ и чети ако не моеш да пишеш !

Натиснете тук
01 Ноември 2005 02:54
Hallowin Night in Bulgaria. След ЦРУ и ООН подпали български "Петролгейт". Борисов чака извинение от НДСВ и веднага след него готов да гаси пожара. До тогава Американски войници охраняват петролно поле край северния иракски град Киркук. А във Волуяк Кметове се разтичаха след тежка катастрофа. Костов, Шофьор на маршрутка стреля по клиенти и ги уби на место: о.з. генерал, д-р, варненско ТИМе. В отговор "Нефтохим" обгази Бургас, където Археолози откриха череп принадлежащ на Любен Гоцев, пълен с жълтици от тези $63 млрд., които са получени по програмата "Петрол срещу храни". Царският кабинет му харизал земя по 50 ст. квадрата гроба. БСП погва предателите на Дончева: Двамата Маргини готови на общи действия със СДС, а ДСБ най-после с повдигнати обвинения, ще сезира прокуратурата за доклада, в който Първанов предупреди за възможни етнически конфликти след като ДПС налапа Държавния резерв по случай Рамазана. Парламентът затяга колана до Нова година, ципът си го отвори вече. Последното действие го усетихме отдавна и се вкаменихме от удовоствие. Скулптурната ни класика зае мястото си в НХГ (за Народа Хуй Голям) , угнетителите ни - в Парламента. Шефът на последния, Джоре Пирински се възкачи на Уй....ов носител, Масларова яхна метлата по случай Халлоуинчето. Шефът пък на комисията "Петканов" не е декларирал имущество (Сефте комендантски!), но ние декларираме, че всичко това се случи по повод Сблъсък заради къщички на яз. "Въча". Останалите държави наредиха проверка на обвиненията. Happy Hallowin!






01 Ноември 2005 02:57
Незнайки, формата е дублетна. На "пучата" за благозвучие и благоприличие се изпуска "т"-то. Капиш?
01 Ноември 2005 03:01
Иначе комунягите не са никакви пучи въшки. Те са кръстоска между колорадски бръмбар и марокански скакалец. След като мине кумуниз, остава лунен пейзаж.
01 Ноември 2005 07:21
Пак се разсмърдя на иракски петрол примесен с миризмата на червени екстременти. Обаче стане ли въпрос за далаверата със саддам винаги се спряга името на България.
Абе хора разберете. бсп не е България или поне не цялата. Далаверата не е на българския народ, а на бсп, георги първанов и тия тъпигьози дето са на снимката. Нормалното е сега да бъдат изметени от властта и никога повече да не я получават.
01 Ноември 2005 07:22
Румен Овчаров нарече пълни глупости твърденията, че БСП е финансирана от режима на Саддам. МВР не откри доказателства за това. Че кога МВР е откривала доказателства...? Даже и да ги има ги скрива дълбоко. Само, че другарите бъркат ООН с МВР.
01 Ноември 2005 07:42
Увагаеми Господа,

Ще разберете за какво пиша, ако ме прочетете докрай. Преди няколко дни ботхт на вестника ме изключи за няколко дни от форума за, моге би, не много цензурни и благозвучни изрази. Затова ще ви разкага една кратка история: един човек нарекхл една графиня "свиня". На схда схдията казал, че не моге да нарича графинята "свиня". Човекхт попитал: - А мога ли да наричам свинята "графиня"? Схдията казал, че не противоречи на закона. Тогава човекхт се обхрнал кхм графинята с думите: "Благодарай Ви, Графинйо!"
Та и аз отсега нататхк ще пиша думи, които започват с малки и големи букви. С малките букви думите имат своето собствено значение, а започващите с големите букви (без да са имена) - имат противопологното значение.
Когато Айшето била на някакахв схд, и схдията произнесхл благоприятна за нея присхда, тя му казала: "Господин схдия, желая ти най-хубавото". Схдията попитал: "И кое е това най- хубавото?". Отговор на Айшето:" Да те е*е мойто Хасан кога е на пет ракии".
Та и аз пожелавам на БСП да й се случи Най- Хубавото. "Благодаря ти, БСП"
01 Ноември 2005 08:06
USA,
Както казват при вас: Whatever you're smokin', I'd like some too.
01 Ноември 2005 08:21
истината е:
1.Преди няколко години половин Москва бягаше с документи разрешаващи износа на Киркук по прокрамата Нефт за илачи и манджа.
2. Всички от бизнеса знаеха, че ако искаш да търгуваш с иракска нефт- трябва да изпратиш по доларче за тон(или по около 15цента за барел) в Йордания.
3. Таза разлика беше едно въстановяване на справедливоста, тъй като назачената от САЩ цена беше занижена и непазарна.
4. Всички от бизнеса знаеха, че трябва да се заплати на Садамчо и който не е искал да че цапа с подобни неща въобще не купуваше тази нефт.Въобще
5. Почти всичката нефт от тази програма отиде в САЩ.
6.тъй като даже моята секретарка знаеше какви са условията за работа с иракската нефт, може да се предположи, че и ЦРУ и ФБР и сената са знаели. Знаели но мълчали, щото в условията на нехватка на нефт, не е много редно да мрънкаш за морал. На подарения кон не му гледат зъбите.
6.Сега когато бензина от тази нефт е духнат през аспусите на големите американски джипове е време да станем пак морални и да ритнем Русия и Европа и ООН в топките. И на никого не му идва на акъла да попита къде аджеба отиде в крайна сметка тази нефт.
7. Аз съм сигурен. че пости всичко в този доклад е вярно. Само, че товаа го знаеха американците още тогава и не гибъркаше нищо. Сега изведнъж ги бръкна.
01 Ноември 2005 08:43
Абе, няма дим без огън
01 Ноември 2005 09:30
Не мога да кажа виновати ли са или не изброените в докляда на ООН, обаче скокнаха като ощипани моми.
01 Ноември 2005 10:39
Трябва асоциацията на прокурорите да излезе с протестна декларация и да се отпочне предварителна проверка срещу Кофито.
Какво чака Филчев, де спи?
01 Ноември 2005 11:04
Филчев се занимава с интриги , но не и със сериозни престъпления, освен това е и страхливец.
01 Ноември 2005 11:22
режимът бил получил между 25-50, 000 долара - е за такива суми ли се вдига шум, трябва да са карали на бая икономичен режим.
01 Ноември 2005 11:24
А на бас, че всичките петролни магнати от Химимпорт, Маш/Наш/Ваш експортоимпорт и братя незнам си кои си, всички те, са завършили прочутото училище за петролни магнати в Симеоново и са стажували в световно-известната петролна фирма КДС (Компания за Добив на Самогон). Като явно са получили и руски дипломи. И при всичко това да се яви някакво си ООН (даже не е ООД) и да почне да мята лайна по лъскавите им фасади на почтенни петро/нарко дилъри.

А-л-л-ло ООНето да слушаш щото ще тъ изплюща!!!!!!!!!
01 Ноември 2005 12:15
Само нашите дебели глави не увряха, че БСП си е същата мафиотска организация, каквато си и беше........


май с този прост народ скоро няма да живеем както на всички им се иска, ама маи си го заслужаваме!!!
01 Ноември 2005 12:23
МВР не откри доказателства

Смях, представяте ли си да беше открило, , аз не мога

и тоз чвор що си дърпа джуката, доказателства ли търси ?!?
01 Ноември 2005 12:28
Chico Dr. Евала пак си номер 1
01 Ноември 2005 12:48
Тоя Овчар ми звучи като оня прокурор, който псуваше Брус Джаксън. Я ги питай защо бият негрите, Овчи? Те ще ни кажат на нас! Я да видят кон боб яде ли? Ама ха! Уредили сме си да свиеме едни мангизи и какво? Те като крадат от цял свят, да не би да се срамуват? Гадни империалисти! Венсеремос? БСП о муерте!
01 Ноември 2005 17:13
Хе, хе, хе, преброени са дните на новото правителство, за тез дето още не са го разбрали.И то няма да е толкоз за некакви си петролни гейтове (макар че при нужда и те ще помогнат), а ми заради глад.Тъй, я, към ту февруари-март пак ще се събираме на тумби пред парламентот, помнете ми думата.Лошото е, че поуката винаги убягва на простиот българин.
01 Ноември 2005 17:34
Две кратки предложения:
1. Господинът главният прокурор, под вещерското ръководство на БСП (Г) - (генерали), да заведе дело срещу ООН - най- малкото за клевета (от името на дръжавата-техната.)
2. Всички (Все още останали) свестни да напуснат кочината БСП и да основът нова соц. партия преди да потънат и добрите идеи, заедно с тех.
(още 720356 символа)
01 Ноември 2005 18:45
Ей, комунягите, браво !!! И аз искам!!! ..........ама не дават!!!
01 Ноември 2005 19:49
Четете и МОНИТОР, бе тъпаци! Може да ви се поизясни нещо по въпроса. Ама там май заглавията и съдържанието не ви пасват и затова се пените тук на СЕГАшните измислици...
01 Ноември 2005 20:02
В частта, която се отнася до отпусканите от бившия иракски режим ваучери за петрол, фигурират и политически партии, между които БСП. Социалистическата партия е спомената в няколко таблици. В нейна полза "Братя Василеви" е договорила 2 млн. барела и ги е получила. Компанията е посочена с два договора за 4 млн. барела, по които бенефициенти са БСП и българо-иракски консорциум.


01 Ноември 2005 21:29
Цялата тази работа е ПРЕТОПЛЕНА МАНЖА С ГРОЗДЕ
Такива новини, обаче доставят МАЛКИ РАДОСТИ на ЗАПЪРТЪЦИТЕ С ДЯСНА РЕЗБА. И те са хора и те трябва да живеят. Особенно след студения душ от изборите в събота.
Въобще от цялата работа нищо няма да излезе, защото е съшита с бели конци. Прави се комисия, която само дето изхарчи парите на данъкоплатците.
Особенно след последния абзац:
............"Назоваването на конкретна компания в доклада не означава непременно, че тя е извършвала непозволени плащания, или е знаела за такива, тъй като е възможно плащанията да са извършвани от посредници", обясни той............
САЩ отчаяно се опитва да оправдае незаконното си нахлуване в Ирак и използва такива трикове, ама другите страни си го местят от единия крачол в другия. Още като се обяви тази програма от ООН се знаеше, че без корупция няма да мине. Само ние се дърлим един друг у нас. Пък и браво Ваньо браво Костов със сините башибузуци от СДС скача до небето.
Българския народ, обаче, съвсем не го интерисува този въпрос.
02 Ноември 2005 02:27
Изглежда, всичко си е наред: конците са си на място и държат, сигналната реакция - безупречна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД