:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
РЕФЛЕКСИЯ

Кръст в силиконови цици

Димитър Денков
Като си поръчвала силиконов бюст, една ученичка поискала да е малко по-така, за да се вижда добре кръстът, дето щяла да го носи на абитуриентската. "Близо педя на педя, от бяло злато, с камъни" - казала майка й. "И понеже при нас волята на клиента е закон, изпълнихме поръчката: станаха цици, та цици" - разказва д-р Е. от известна столична клиника. В условията на пазарната икономика и в името на красотата той няма как да не пристъпи Хипократовата клетва, за да направи съответната операция по договорената цена. Тя е тайна, но сигурно надвишава годишна учителска заплата.

Който не вярва, че има такива поръчки, да си купи модно списание, да отиде в парламента, да погледа предаване на някоя телевизионна кукла, да влезе във фолк-кръчма или в баровски ресторант - няма как да не забележи, че кръстът в силиконови цици е често срещано явление. Разбира се, невинаги е толкова крещящ, колкото оня на момата, но също намигва:



"Ох, колко сме набожни"



Може да се предполага, че за някого привличащият ефект на бюста се подсилва от еротиката, характерна за всяка показна набожност. Затова така, както се купува кола според цвета на лака за нокти, бюстът се поръчва според украшението без притеснение, че подобно съчетание прави и циците, и вярата фалшиви. Фалшиви, но неособено противни според нормите на общество, което се стреми към високи покупателни способности и всякакви свободи на личността, дори когато те са нагло пародиране на сериозни и естествени човешки отношения. Това позволява да се задоволяват прищевки под образа на дълбоки потребности, каквито са привличането и вярата. От тях напълно е прогонена така необходимата за истинското им упражняване сдържаност. За някои това е съдба на нашата - и на всяка - цивилизованост, поради което подобен фалш се рекламира като постижима реалност и безалтернативен избор, както казват нашите политици.

Друго също така все по-срещано явление е някакви събития някъде - примерно спор за забрадки и фереджета във Франция или Германия - набързо да се пренасят навсякъде с характерна медийна невротичност. Тя открива пламтящи глобални процеси в гаснещи локални явления, като раздухва в стила на лениновата "Искра" пламъка на световноисторически прокоби. Той аха-аха ще изгори и наше село. Примерно в забрадките на Фатме и Михаела от смолянската икономическа гимназия започват да се виждат



всички ония плоски и ясни хънтингтънизми,



не по-малко рекламирани в политическия маркетинг от циците в модния. А именно цивилизационни сблъсъци, модерности и средновековния, прогрес и изостаналост, противопоставяния на светската държава и религиозната община, на юдео-християнството и исляма, на Запада и Изтока и т.н. И никакви хора.

Ни най-малко не искам да отричам, че няма такива процеси; че ислямът не настъпва от Багдад към Лондон далеч по-бързо, отколкото по същия път е минала нашата цивилизация; казват, тя била на уседналия труд и се движи с около километър на година.

Но при този пренос на световното в местното все по-често се пропуска поуката или - както казваха по-старите баснописци - моралът за човека. С него може да се разбере защо все по-настойчиво се опитват да ни впечатляват с религиозни символи като забрадките на две ученички, без да ни смущава далеч по-разпространеният кръст в силиконови цици, допустим като украшение.



Когато деградира до украса,



религиозният символ най-вече се оказва белег за повишаващото се ниво на индивидуална деморализация в едно общество. По произхода си този символ означава не толкова приобщаване към група, колкото приета и осъзната лична връзка с висша сила, налагаща съответно поведение. Едва след това и поради това може да се образува религиозната общност, която упражнява контрол върху отделния човек. За всеки такъв символ има недопустима близост с предмети, действия и отношения: в съчетание с тях той бива злоупотребен и изчезва като истинен. За да не е мода, изискваното и прието под неговата сила поведение се съизмерва с вечността. Това основава



морал, неподвластен на светски промени,



държавно-политически и лични изгоди. Веднъж приет под този символ, той е непроменлив.

Но, изглежда, тъкмо тази непроменливост плаши. За да бъде уязвена, тя съзнателно се бърка с фанатизъм.

Усетът за този верски морал, който гузно се предполага от ония, които не се трогват при злоупотреба със символите, води до много неща. Води до светски шум по религиозни празници, при което се забравя, че всеки верски разгул обижда. Води до изблици на нетърпимост, които превръщат чуждите религиозни символи в заплаха. Води до лесното решение да се забранява всяка религиозна символика. Води до държавна намеса в дълбоко лични неща, каквото е вярата и нейното упражняване. Води до талибанство срещу талибаните.

И все пак: нищо не може да промени факта, че и в най-светската държава една проста забрадка е по-сигурен знак на цивилизованост и морален ангажимент от кръст в цици на обща стойност, колкото стотина учителски заплати. Ако не вярвате, питайте Христа.
62
6315
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
62
 Видими 
15 Юли 2006 02:33
И какво сега, да забраним циците ли?
На някои пък им е приятно да гледат големи цици.
15 Юли 2006 03:10
А някои дори им е приятно и жизненонеобходимо да сучат от цици... Тях ли да забраним? Или те ще си отмрат естествено, което явно е целта, но майките-кухавели няма как да разберат.
15 Юли 2006 03:15
Не искам да обиждам отново Фичо на философия, но Денков пак ме навежда на мисълта, че философията води до изчанчване на мисленето. До такава степен, че да гледаш бялото и искрено да си убеден, че това не е бяло, а едно майсторски прикрито черно. Този човек сякаш не е чувал за свободи и права на жените. Заради голотиите и простотиите на някоя е готов да лиши тотално всички жени от права, като в ислямския свят. Че пък и за пример ги дава.
От личния ми опит- винаги съм се стремил да преценявам хората по това, каква фира дават в мисленето и приказките и доколко може да им се вярва. Познавам единици хора, които винаги, във всички случаи са 100 процента неправи. Те са ми били най-полезни, защото винаги съм правил обратното на това, което са ме съветвали, или съм приемал обратното на изразеното от тях мнение. Винаги съм печелил от това и те никога не са ме подвеждали. Имам предвид основно бивши колеги и подчинени. Във форума откривам точно такъв тип хора и един от тях е Денков. Ако приемаш точно противоположните на изказаните от Денков тези, никога няма да сбъркаш. Няма да те подведе.
15 Юли 2006 05:00
тъй е - тва с кръста, циците и забрадките е същото като с атакизма. Демек - казвам го пак - баш чалгата е причина за войните в Югославия. Тая сериозна теза мнозина не я оценяват, но ето, че Денков, като истински професионалист, дет се вика, я е развил.
15 Юли 2006 05:03
и Зую, като почнем да се изтребваме тук, па нема да е разбрал защо. Ще си мисли, че е заради обратното.
15 Юли 2006 05:22
Едва ли при това съчетание, някой ще гледа кръста........
15 Юли 2006 05:57
Брей, няколко махмурлии "философи" разменят цици, пардон мисли...Ха Ха.
15 Юли 2006 07:41
Пръст в силиконови цици
15 Юли 2006 08:26
Що ли ми се струва, че не това е най-наболелия проблем на религиозна основа? И защо съмнителната естетика на младите момичета се превръща в спор на религиозна тема? Ами ако не беше кръст, а цвете например? Дали някой агроном щеше да се засегне така?
15 Юли 2006 09:04
За кръст не знам, но ако някой/я реши например да си сложи медальон със свастика - без значение дали е дясно или ляво насочена, интересно каква би била реакцията. Или пък гравирана сценка от Кама Сутра. То горния материал май за това апелира.
Както и да е, обикновено вярващите християни носят кръстчетата си под дрехите. Е, при поповете е друго. Всичко останало с тия огромни кръстове до пъпа или на силиконовите подложки е просто перчене. За разлика от другите религиозни символи като забрадки, чалми, тюрбани, шапчици, шалчета и тем подобни.
15 Юли 2006 09:48
Позицията на автора е добра, но е толкова увъртяно защитена, с изключение на последния абзац, че трудно би я разбрал човек, който не си мислил същото понякога, както личи и от първите коментари. А преднамерената вулгарност е само минус.


И нека не се заблуждаваме, че тия атрибути са принос към етиката и естетиката. Първо, силикон си ръгат жени, които трудно могат да бъдат наречени свободни, сетете се сами защо. И второ, според мен, само в редки случаи силиконът наистина стои красиво, да не говорим за експлоатационните му качества. Силиконовите устни и бюстове нямат никаква сетивност, както знаете, тъй че контрата си е само за притежателките им. Този материал е най-подходящ за снимка, видео или уеб, което пък е абсолютно в услуга на днешните метросексуали, импотенти, воайори и почитатели на собствените си две мъжки, мазолести ръце.


Това просто е поредната крачка на откъсването на човека от естествеността и превръщането му в някакъв полуфабрикат, неспособен нито да усеща, нито да чувства, а за мисли - въобще да не говорим.


В заключение - аз също мисля, че тия деца със забрадките стоят някакси далеч по- високо в еволюцията, отколкото перхидролените кифли в лъскави коли и чалга-краварници. А горките кифли не са виновни за дереджето си, което пък е истинската трагедия.






Редактирано от - цуцурко на 15/07/2006 г/ 10:30:55

15 Юли 2006 09:59
Много добре казано Цуцурко. Така е
15 Юли 2006 10:48
Зую е прав.
От примера на автора с кръста, човек остава с впечатлението, че подобно поведение е едва ли не масово явление. Пък сред моите познати няма нито едно момиче или жена със силиконов бюст. Подобни аксесоари са характерни за шоу бизнеса и повечето мъже (пък и жени) не виждат нищо привлекателно в несъразмерен за тялото бюст, на който отдалече личи, че е изкуствен или уста като на риба.
С бюстовете е като със всичко останало - част от жените с малки бюстове искат да имат големи за да привличат мъжките погледи. Това са предимно неуверени жени, които си мислят, че с промяната на външния вид ще си решат други личностни проблеми. Някои от жените пък с прекалено големи бюстове искат да имат по-малки, защото големият бюст освен понякога дразнещото и натрапчиво мъжко внимание причинява болки в гърба и други неудобства, ако притежателката му реши да се затича например...
Сега по-сериозно - консервативното общество налага на всички един и същи морал и неспазващите го подлежат на наказание: от обществено порицание дори до смърт. Зависи от степента на развитие на обществото. В либералното общество всеки сам определя границите на степента на свободност в поведението си. С прекалено свободно държание най-много да станеш за смях, ама нали всеки си пати най-вече от собствения си акъл. След като е решил да изнася глупостта си на показ, проблемът си е само негов...
15 Юли 2006 10:48
Мнението ми за днешната младеж е ясно http://desktopshidz.hit.bg/Pernik%20Parad ise.mp3
15 Юли 2006 10:52
Зная, че не е по темата, но:

Аз съм 100% привърженик на силиконовите цици. Според мен големите гърди може да са хубави, но може да се и грозни - хубавите гърди според мен са тези, които са пропорционални, добре оформени и стегнати т.е. не е важно колко са големи, а да са красиви.

Все пак живеем в 21 век и телата ни ще стават вси по модифицирани с развитието на науката и медицината.

Който е против нека си представи само ако жена му си сменя тотално фацата през 1-2 години - кеф ти Анджелина Джоли, Памела и т.н.


Редактирано от - _Inferno_ на 15/07/2006 г/ 10:58:51

15 Юли 2006 11:00
Fani Ние истинските християни не парадираме и не сме демагози, просто ние сме последователи и посредници на Божието Слово! Жалко за тази жена със "силиконови цици", която иска да сложи кръст върху тях, както и за многото "родени християни", които не откриват БОГ и Господ Исус Христос в живота си!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
15 Юли 2006 11:03
Круела,

ти си права, но не си ли съгласна, че дори в свободното общество има норми, които ако и да се формират не под заплаха, са също толкова изискващи, колкото и фундаменталните ценности. Не си ли съгласна, че при положение, че масмедиите натрапват едни и същи норми за поведение, красота, добро и зло, все повече хора от всяко следващо поколение ще ги възприемат като даденост. Говорим за най-младите, дори малките, които все по-трудно могат да си формират мироглед в днешния свят на относителности.
На мен ми прави впечатление как все по-повече лишаваме децата си от невинност. Мое познато семейство в България вече до такава степен са изпуснали деветгодишния си син, че съм го чувал да вика на майка си: Ти пък имаш малки цици!, на което тя не се зарадва особено, а също и учителките, които налита да бие в училище. За малкия се говори, че ако в живота му няма някакво голямо крушение, то затворът ще е обичайното му пристанище.
Сигурно всичко зависи най-вече от семейството, но тези хора са имотно над средното равнище, висшисти с добри работи и т.н. И не са зарязали малчугана, напротив, грижат се за него добре, НЕ МУ ЗАБРАНЯВАТ НИЩО, демокрация, демек.
А и обществото, видимо поробено от силикона и свободата (които в случая са едно и също нещо), въобще не им помага в техните напъни да го направят човек.
15 Юли 2006 11:31
цуцурко, този път ще ти опонирам. По отношение на "увъртяността" Денков определено все повече се съобразява с читателите си тук. Я си припомни писъка преди няколко месеца на онзи форумец, който искаше вредни за четенето му. Това първо. Второ, вулгарността, която съзираш в примера му, си е част от действителността, а не плод на авторовото въображение. Тя може и да е хиперболизирана (което си е оправдан трик), но ако влезеш в едно средно бг училище примерно през м. юни, ще видиш масово момичета по "плажно облекло" (униформените училища едва ли са повече от 10-20). Което само по себе си лишава дискусията за морала и религиозния морал в частност, от истинските му аргументи. Поради това и тя се пренася в сферата на политическото, цивилизационното, етническото. Аз също мисля, че бг реакция по въпроса за забрадките е невротична, а това сериозно вреди и на възпитанието на младите хора и на междучовешките отношения в обществото ни. По останалото съм съгласна с тебе. Основанията за личностна и групова идентичност не могат да бъдат модните полуфабрикати.
15 Юли 2006 11:43
Калина, и аз няма да се съглася с теб изцяло, само ще кажа, че ти си права, както винаги


А за вулгарността - имах предвид предизвикателната постановка, излязла още в заглавието, не толкова естетиката на лирическата героиня.
ПС Исках да кажа, че не е било необходимо авторът да слеза до нивото на примера си, за да го разберем.

Редактирано от - цуцурко на 15/07/2006 г/ 11:50:20

15 Юли 2006 12:48
хъмм, "да слиза до нивото на примера си" ... ами ако се е изкачвал? .. пък може и обикновени мокри сънища да са били .. ама пък са бая знаци ..
15 Юли 2006 13:22
Калина, не е нужно да чакаш месец юни. Днешните ученички си ходят по плажно облекло през цялата година, само да е слънчево. Но дори и когато са с дълги панталони като седнат дупето им изкача навън. Съмнявам се обаче униформата да реши проблема. Аз съм учил когато имаше униформи и ясно си спомням, че девойките които искаха да им се виждат задните части постигаха целта си и с мантата. Същото важи и за бюста!
15 Юли 2006 13:50
Адаш , по-кротко ! Ако модата е девойчетата у нас да ходят забрадени сезон-два , разбирам ... Представям си и госпожиците Фатме и Михаела с поразголени талии и забрадки ... Но сам разбираш , Философе , че проблемът не е в модата , а в тихомълком , но тотално , стремящата се да се наложи "друга" тенденция в общия ни живот . Огледай индивидуалното като рефлексия на общностното в обществото и ще стигнеш до същественото... Общежитието ни е "интересно" само като общност на общуващи помежду си общности , каквито и да са индивидите в тях , забрадени или просто неумити ... Но колко "светска" е етнополитическата репресия , на която сме подложени ?

15 Юли 2006 13:56
Статията е много добра. Поздравления за автора

Колеги, струва ме се, че повечето от вас спират вниманието си и слагат акцент само и единствено върху въведението предложено от автора. Случката със силиконовите подплънки, плиткия мозък на тяхната собственичка и парадирането с религиозен символ, който за нея не е нищо повече от парче метал "близо педя на педя, от бяло злато, с камъни".
- Тъжно и жалко! - бих казал аз.
- Страхотно! Неочаквано добра комбинация! - би възкликнал професионалния маркетолог.

Същинската идея на автора, ако правилно съм го разбрал, не е за циците и кръста, дори не е за забрадките на жените-мохамеданки, тъй като двете неща са коренно различни. В единия случай става въпрос на обикновенна парвенющина, липса на възпитание (виж майката и за дъщерята не питай...) и на отсъствие на елементарен морал. Във втория случай става въпрос за искрена морална изява (не за банално парадиране), плод на религиозен избор.

Идеята на автора, според мен, е всеки да си зададе следния въпрос: дали нашето и западните светски общества (към които се стремим), при всичката си морална недостатъчност и тотална криза на ценностите, сме способни да определим КОЯ Е ИСТИНСКАТА НЕВИДИМА ЗАПЛАХА?
Дали това е "настъпващият ислям" и "войната на цивилизациите", както вещае Хънтингтън или това е собственият ни морален упадък? И какви стъпки следва да предприемем за да отстраним тази заплаха?

Да забраним със закон (както направиха французите) религиозните символи и с това лицемерно да избягаме от проблемите си или да потърсим решение и спасение, чрез завръщане към добрите, стари, позабравени "морални ценности", написани преди много, много хилядолетия, но така актуални и до днес? Изборът е наш, като общество, но и на всеки един от нас, като член на това общество! Дори бих споделил, че това е повече индивидуален избор...


... И все пак: нищо не може да промени факта, че и в най-светската държава една проста забрадка е по-сигурен знак на цивилизованост и морален ангажимент от кръст в цици на обща стойност, колкото стотина учителски заплати...


Още веднъж поздравления за автора и за редакцията на "СЕГА" !

15 Юли 2006 17:51
Дилбер Танас, имам чувството, че и ти си прав. Даже най-много от всички до момента.
15 Юли 2006 18:00
Странно Цуцурко,


И на мен от всички мнения, които прочетох, ми допаднаха твоите... Истина ти казвам!

А иначе статията е доста дълбока (което прави чест на автора) и трябва да се чете внимателно.

Бъди здрав!
15 Юли 2006 19:25
Цуцурко,
Има много вярно в това, което казваш - лошото е в България, че свободата на словото първо се изроди във вулгарност. И ‌ то вулгарност, която не е на почит в нито една от страните, към които се стремим. Тук слагам скоба - не че не съществува и там и не че няма хора, за които тя е норма на поведение. Защо в България е така е дълга тема и пак ще стигнем до първоначалното натрупване на капитали, мутрите и беззаконието.
Другият въпрос, който поставяш е за възпитанието. Е, темата за презадоволяването и безнаказаността на малките тирани присъства още в "Маминото детенце". Нищо ново под слънцето, каквото и да е обществото, отговорността винаги е на родителите и криворазбраната родителска обич (както и в случая на момата с кръстчето!) води до много горчиви резултати. А, между другото, ако на някой от вас дъщерята му поиска пари за уголемяване на бюст, вие ще ги дадете ли, ако имате. Аз - никога! По дълбоко мое убеждение пластичните операции трябва да се прилагат само при травмиращи дефекти на лицето и тялото. Пък ако някой толкова желае пластика нека да си спечели пари и да прави това, което го учи собственият му акъл.
Не казвам, че младите са лоши, аз съм от тези, които вярвам, че всяко следващо поколение е по-добро от предишното, иначе нямаше да има прогрес... Ето и децата, печелещи състезания по какво ли не в чужбина, печелещи и стипендии, работещи и учещи едновременно. Нека всеки си избере сам от кои да бъде. Боя се, че при празноглави родители изборът е предопределен.
15 Юли 2006 20:38
Добра статия, разглежда и се произнася по важна тема. Нищо, че авторът е имал нещастието да учи философия в СУ
Суеци и тъпи мучалки
15 Юли 2006 21:30
За мен кръста и забрадките са мотивирани от едно и също чувство - желание за демонстрация на различност, разпознаваемост и превъзходство над останалите комбинирано с разбираемия комплекс, че няма как да стане в рамките на съществуващите ценности. Заради това се налага промяна на ценностите. Уж заради отричане на старото / грешното / безбожното / комунистическото / еди кво си. Докторите да кажат това болест ли е и дали ще отшуми с времето. Според мен няма да отшуми преди да се отстрани причината за комплексите, които са подгонили горките дечица. За съжаление тъпотата, липсата на ценностна система, простотията и ограничеността след първите 5-6 години са доживотни и самодостатъчни въпросния индивид да не чувства неудобство.
Съгласен съм с констатацията, че циците са по-нисш стадий. Поради тази причина - по безопасен и даже полезен в качеството си на лош пример.
Забрадките са подсказани и използвани от по-умни хора като средство да наложат волята си над останалите. Робството настъпва под знамето на свободата. Носено от комплексари и тъпунгери. Под аплодисментите на най-свободолюбивите. Жалка картинка.
15 Юли 2006 21:49
Според мене, всичко това е резултат на факта, че децата ни растат като ТВ поколение - възпитава ги не семейството, а телевизията... А моделите за подражание там са ясни - фолк звезди, кеч-герои, филми, в които героите въздават правосъдие чрез саморазправа..да не говорим за новините, в които преобладават негативните... Дори детските филмчета са пълни с насилие. Как да искаме тогава децата ни да имат ценностна система, отговаряща на съвремието, когато те не се учат да правят разлика между добро и зло...
15 Юли 2006 21:57
За мене кръста на момето няма нищо общо с религията, той е само накит. Хората, както и животните, се гиздят за целите на сексуалния подбор, това е биологически факт. Гизденето изразява и обществен статус. Варненския халколитен некропол (отпреди около 6 хил. години) има 170 гроба, в единия има мъжки скелет с близо 6 кг. злато по него, вкл. и златен накрайник на оная му работа, а в повечето гробове има само по няколко глинени мъниста. Кръста е за да се натрие носа на еди-кои си или да не падаме по-доле от еди-кои си. Циците - също.
*
Защо гизденето е така вулгарно - понеже България е още бедна и общо взето неизтънчена страна. Още Маркс казваше, че в Индия и най-бедните носят задължително злато. Помня от лекциите на М. Каган, че у някой африкански народ принцесата носела 24 кг. злато по себе си. И на запад има прости богати хора, които носят така - например колани от едри шарени скъпоценни камъни - и големите бижутерски фирми карат стока според вкуса им. Има и прости небогати хора, които носят тежки ланци. Особено народите от Третия свят и близките по дух им средиземноморци в Америка носят едри злата. Руснаците също, ако са от новите. Черните рападжии, хиспаник. Изисканите богати - бели и черни - носят дискретно, образованите небогати - евтин шик или пък нищо. Младите образовани - гръндж или дискретно япи. Българите в Америка са различни - има от Третия свят, има от първия. Така и в България.
*
В България чалга-културата удивлява и с липсата на критична дистанция на младите спрямо възрастните. Младите слушат чалга като дъртите, момето носи както дъртата иска. Хип-хопа от друга страна е протест и срещу дъртите.
*
Забрадките на помакинчетата в България не са голям проблем и не трябва да се истеризира около тях. Дали се дължат на религиозна вяра (не ми се вярва), или просто са послушни деца, или напротив - протестират нещо, може да се каже само ако ги познаваш добре. По въпроса - Орхан Памук в "Сняг" - вече съм го цитирал.
15 Юли 2006 22:23
ВСЕ ПАК, за какво иде реч:
За ЦИЦИ, разпнати на Кръст или за Кръст, разпнат на цици?!?
15 Юли 2006 23:59
Поздравления за автора, поздравления за Дилбер Танас.
Помислете върху теорията че "западното" общество постепенно става епикурейско по същество, т.е. езическо. Поради това ще бъде и унищожено - защото основите са му калпави - няма я вярата, спойката. Бизнесът за сега е религия само за евреите ...
16 Юли 2006 00:31
няма как да не пристъпи Хипократовата клетва


къде тук е престъпена Хипократовата клетва?
16 Юли 2006 00:48
>>><<<
В Хипократовата клетва изобщо не става дума за цици. Авторът не я е пристъпвал, но пък е чувал че я има. Това е хубаво. Има такава клетва, кълнат се медиците и след това голяма част от тях презглава я прескачат.
Кий за 30 сребърника, кой за 20 евро, кой просто за хвалба.
Циците са хубаво нещо, обсъждано почти непрекъснато в реконтрите и около тях, но никога не са ни ограничили да обичаме - нито много голямите, нито много малките.
16 Юли 2006 01:26
Siol En - не е само за евреите.

А и надявам се, че не говориш за вярата, наложена "отгоре", от някоя институция, чрез която "общуваме" с Бога, защото сами не можем/не сме достойни/нямаме познанията.
16 Юли 2006 03:43
А пък на мен статията ми се видя доста насилена и неубедителна. Авторът събрал ябълки с круши и станал някакъв буламач. Коментарите са ми по-интересни. Колкото една история е по-объркана, толкова по вещи тълкуватели ще се намерят.
Интересно защо нама аналогичния пример с мъжете, дето дават бая пара да им уголемят пишките. Значи, тук авторът е проявил с нищо неоправдана дискриминация и направо сексизъм. Но, от друга страна, също така е вярно, че кръст, закачен на пишка, няма да се вижда и по този начин не може да се потвърди авторовата теза за моралното превъзходстсво на мюсулманските забрадки над силиконовите допълнения към сексапила.
16 Юли 2006 03:46
Гсопода, още в романа "Мон Ами" имаше един пасаж, 4е главният герой (вестникар) , като не можел да си намери интересни теми, запо4вал да атакува "упадъка на нравите", както се е казвало по негово време. Та и авторът на тази статийка просто е написал нещо с левия си крак, за да си вземе хонорара. Ина4е темата е един миш-маш, гола вода. СЕГА нямаше да загуби нищо, ако я нямаше тази статия.
А вьзхвалата на Дилбер Танас е най-вероятно от самия автор, за да ви обясни колко сте прости, та не можете да схванете гениалните му мисли.
Защо СЕГА не поръ4а статии на истински аналисти за наистина зна4ими проблеми?
побързайте да про4етете постинга ми преди да го е изтрил бота.
16 Юли 2006 04:12
Не е важна големината, но ако изглеждат неестествено - както често път се случва след уголемяване - ми се противят. Пък и да не ги пипнеш.

Уса2, тук обсъждаме цици. Аналистите ще ги поканим друг път. При тях проблемът наистина е сериозен, идеологически.

Редактирано от - Posetitel на 16/07/2006 г/ 04:14:32

16 Юли 2006 04:25
Посетител, във Форума се обсъждат цици. И то много успешно. В статията не се обсъжда нищо.
16 Юли 2006 05:06
USA2, съгласен съм, че статията се е отнесла прекалено много от обещаващото си начало. И с миш-маша ще се съглася, загубих се по средата но и не си дадох много зор да вникна. Споменава няколко важни и сериозни теми, но не се задълбочава в никоя. Но пък статията си е в категорията "РЕФЛЕКСИЯ". Като бях малък такива думички не знаехме, но предполагам да се отнася повече до размисъл (разбран тук като право авторът да се отнасе по каквото му хрумне) отколкото до опитите на И. П. Павлов. Ето и аз се отнесох.

Но не ще се съглася, че е безполезна. Ето как събра хора и коментари. Нито един повод да се обсъди което ни харесва не е за подминаване. И при това запазваме добър тон, защото не гледаме по-долу от кръста.
16 Юли 2006 06:21
Всичко е суета.Живота е сеута.Жените са да съблазняват .Както намерят за добре.Ето и Лиз Тейлър въпреки , че е на 75 г.не спира да го прави:

А на въпроса дали се облича заради мъжете, жените или заради себе си, 74-годишната чаровница споделя: "Дори на моята възраст най-важното е да бъдат впечатлени представителите на силния пол. На първо място искам да се харесвам на мъжете, след това на мен самата и накрая на жените, които обаче трудно се впечатляват. Дамите са прекалено критични една към друга и особено към знаменитостите", обяснява Елизабет Тейлър

Целия матреал:
Натиснете тук
16 Юли 2006 09:35
Дилбер Танас, благодаря за пожеланията, да ти се връща, а и всички колеги трудно да се отърват от живот и здраве


Абе, Салман Рушди беше писал една статийка за порното, в която го величаеше като огромен отдушник на социалното напрежение и насилието, особено в арабския и азиатския свят.
Аз не бях много склонен да се съглася с него, но гледам, че тук присъстващия бюст (все не ми се извърта езика да го съкратя до две букви и да ги умножа по две, аз ли съм, или не съм?) върши подобна добра работа. Абсолютно съм съгласен с Посетител, аз лично не съм бил скоро на по-добронамерена тлака във форума.
Ако това е цената на примирието - да живеят бюстовете (естествено красивите такива) и порното, особено в по-арт формите му!

Редактирано от - цуцурко на 16/07/2006 г/ 09:46:12

16 Юли 2006 10:49
Забрадки и кръстове отговарят на различни нужди: като се почне от криворазбрано желание за различност на пубертетска основа, та се стигне до съвсем човешко разпространеното чувство на нужда от принадлежност, което произлиза от стадно чувство за събиране. Тия дни са кръстове, забрадки, миналия месец беше световното по футбол.

колкото до нашата родина и тия силиконови феномени: на гол тумбак чифте пищови
16 Юли 2006 10:52
Уточнение: в случая поговорката трябва да звучи така:

Над гол тумбак - чифте бомби
16 Юли 2006 10:56
..к'во нередно виждате тук бре? (снимка: натиснете тук)
16 Юли 2006 11:00
.. ами тук, олелеее ....
(снимка: натиснете тук)
16 Юли 2006 11:30
Всички сме лицемери, всъщност лицемерието е основата на това което наричаме цивилизация-само дивака не е лицемер-виж варварина и цивилизования човек задължително
16 Юли 2006 11:56
автора незнам какво образование има и кво е учил но ако е завършил софииският университет много добре го разбирам понеже там по онова време па и вероиятно сега не са говорили за памфлетите преди по и след времето на мария антоанета защо иначе шетше да знае че обема формата и консистенцията на циците са занимавали мъжкият ум мнооого по отавна и просто не искам ба му споменавам за елада и рим където на красивата женска гръд се е гледало и отавало не по малко значение отколкото на това с какво ве покрита тя или пък коя е притейава но за съжаление за кой ли път требва се констатира че в бг- демокрацията и нейните носители са нооого бедни и млади и това че некой има пари и прави с тяах каквото си иска за другите 80% от свидетелите е кощунство но да напомняи на афтроа таа стаара бг- поговорка имаш крава пиеш млеко (ако той имаше пари вероятрно би ги харчил какт оси иска и немаше да пише тоа памфлет за в.сега а шетше си пие ракята и си гледа здравет и осемежството .наздраве
16 Юли 2006 12:46
дааа, хубавото си е хубаво - с или без кръст ... (снимка: натиснете тук)
16 Юли 2006 13:34
Да-а-а!Темата е интересна, но авторът е започнал и после е задълбал в дербрите на нищоказването.И завършва с абсолютната глупост в която е събрал 3 сливи и два домата и е получил 2 и половина патладжана:
И все пак: нищо не може да промени факта, че и в най-светската държава една проста забрадка е по-сигурен знак на цивилизованост и морален ангажимент от кръст в цици на обща стойност, колкото стотина учителски заплати.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД