:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Зам. министър глобен за агитация в изборния ден

Нарушенията в деня на вота не бяха избегнати и на тези избори. Само в ОИК Пещера бяха подадени 13 жалби.

Общинската избирателна комисия в града санкционира зам.-министъра на транспорта Георги Петърнейчев. ОИК уважи жалбата на независимия кандидат за кмет на общината Васил Филев срещу участието на Петърнейчев в предизборната агитация в полза на опонента му Павел Тилев, подкрепен от БСП, ДПС, ССД и ВМРО. Законът предвижда глоба между 100 и 1000 лв. Размерът й ще бъде определен от пазарджишкия областен управител с наказателно постановление.

В Русе бе внесена жалба за агитация на чужд език в ромския квартал "Селемята". От НДСВ се оплакаха, че на всеки от отишлите до урните се обяснявало на турски да гласува с бюлетина щ2. С нея се състезава независимият кандидат, подкрепен и от СДС, Велизар Ранев. От ОИК установили, че действително се води агитация на чужд език, но не успели да кажат какъв е той. Затова се наложила втора проверка от МВР.

ОДС ще настоява за касиране на вота в Девня, обяви сегашният депутат и бивш кмет на града Димитър Димитров. Искането обаче няма да спре балотажа, на който отиват кандидатите на НДСВ Васил Иванов и на БСП Ели Иванова. Димитров допълни, че недоволството на ОДС е от участието на депутата Борислав Ралчев и министъра на държавната администрация Николай Василев в предизборната агитация в полза на Васил Иванов. Жалба срещу двамата жълти функционери е подала и Ели Иванова.
2
741
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
31 Октомври 2005 09:02
тоя ще пусне глобата като разходи сигурно.
31 Октомври 2005 10:26
От ОИК установили, че действително се води агитация на чужд език, но не успели да кажат какъв е той. Затова се наложила втора проверка от МВР.

Чуждите езици са много важно нещо. Изглежда, че само в МВР наблягат на това.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД