:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Филчев бесен, но не иска имунитета на Костов

Засега няма информация, че главният прокурор ще поиска депутатския имунитет на Иван Костов. Това заяви вчера пред "Сега" говорителят на Никола Филчев Николай Марков по повод последните закани от Върховна касационна прокуратура към лидера на Демократи за силна България.

Късно в петък пресцентърът на ВКП разпрати гневно писмо, в което обвини бившия премиер, че провежда "мръсна клеветническа кампания". Реакцията бе по повод призив на Костов към президента Георги Първанов да се разграничи от изявление на Филчев, че има нужда от "тотален контрол върху живота на хората".

От ВКП не се задоволиха да възразят, че според обвинител No1 е необходим тотален контрол върху организираната престъпност, при спазване на гражданските права. А обясниха, че "Костов не е в положение да казва на прокуратурата, какво да прави. Все пак Вие сте наш клиент, г-н Костов. Затова, един съвет? "По-спокойно, Костов. Без истерия." Ти засега избегна наказателна отговорност. Трябва да си доволен. Засега."

За първи път от пресцентъра на прокуратурата пращат официално писмо с такъв тон. Обикновено оценките идват от името на висшия прокурор Спартак Дочев, който ги подписва като шеф на Съюза за борба с корупцията "Законност". Другият "глас" на държавното обвинение е Асоциацията на прокурорите.

В петък обаче от пресслужбата на Филчев написаха, че Костовият "пасквил до президента" е "евтина лъжа", "безплоден опит на Костов да привлече общественото внимание и да освежи поувехнелия си имидж на демократ". "С грабежи и омраза не се управлява. А който така управлява, никога не се връща на власт, Костов," пише още в официалното писмо до медиите. Направена е и констатация, че не се е намерил главен прокурор, който да е удобен за Костов.

"Поради това днес страхливият Костов отново ще поправя държавното устройство, та дано прокуратурата да стане по-сговорчива. Но Костов трябва да знае, че всичките му ходатайства и опити за незаконно въздействие върху прокуратурата са документирани. Умната, Костов!", е предупреждението към депутата.

Включен е и цитат от старо послание на асоциацията на прокурорите до Костов, който гласи: "Твоята дейност по случая "Сапио" не е образец за законност, а съдържа редица нарушения. Приемането на подарък $200 000 от М. Чорни, когото изгони от България, не е върхът на морала." С единствената разлика, че преди година прокурорите се обърнаха към Костов на "вие".

"Няма да коментираме позицията на ВКП", каза пред "Сега" пресаташето на ДСБ Найо Тицин. Според него това, че позицията е подписана от отдел "Връзки с обществеността", не придава на документа официална стойност и Иван Костов няма намерение да й отговаря.
41
763
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
41
 Видими 
30 Октомври 2005 23:07
Арогантния език явно не излиза от мода вече толкова години. От Филчев до Сираков, всички пуяци са с източени шии и гордо се оглеждат кой ги е забелязал. Използването на подобен тон може да е единственото оръжие на определени среди, но хич не приляга на прокуратурата. Тя поне е оторизирана да преследва престъпниците по закона, а не да се прави на Слави.
30 Октомври 2005 23:12
Не че нещо ама стила "лична война" май не е подходящ. Особенно "кръгова лична война". Но не им се сърдете, те толкоз могат
30 Октомври 2005 23:18
Не вярвам на очите си. Това са заявления на държавна институция???
30 Октомври 2005 23:37
Калина - ами ти как искаш нъл тия същите ги направи самия Костов такива ! А сега като не го слушат и започват да си гледат работата привидно Костов е недоволен и пищи къде ли не ?!? За да му обърнат внимание ли или че е изпуснал поводите на магаретата които сам е впрегнал ?!?
30 Октомври 2005 23:42
Ако имат нещо - да го съдят. Ако нямат - да си траят. Това прокуратура ли е или жива порнография? Май е второто.
31 Октомври 2005 00:08
Баси, прокуратурата да не са наели Параграфа и Инчето в пресслужбата.
31 Октомври 2005 00:24
Арогантността е типична комунистическа черта за разговор с неудобните. Цитатите са потресаващи. Все едно, че четем форумни комуняги.
31 Октомври 2005 00:52
Прокурорските мутри били много страшни!!!От тези ние чакаме да ни "пазят" от престъпниците!?Та те самите са на нивото на мургави махленски хулигани..Начело с неадекватният им шеф.
31 Октомври 2005 00:56
А аз се чудя в кое време живеем, или по-точно тази прокуратура и тези прокурори знаят ли кой век е в момента?
31 Октомври 2005 02:02
OLO,
Със сигурност НЕ са наели Параграф39 в Пресслужбата на Прокуратурата- аз се занимавам с КАЗАНОТО ОТ Прокуратурата/ и НЕ само от Прокуратурата!/, а НЕ КАЗВАМ от името на Прокуратурата!!! КАЗАХ!
31 Октомври 2005 02:05
Мушморок.
31 Октомври 2005 03:16
Да бе, защо Костов е трън в очите. Явно знае доста за финасовите комунистически далавери, фалирания на банки, петролни афери, Кюлеви "спонсорства" на президенто. Костов пази се. Комунистите обичат решаване на проблеми с оръжие.....
31 Октомври 2005 03:46
Абе, това нормална държава ли е????!!!! Вие предствяте ли си в която и да е цивилизована, правова страна ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР да говори с когото и да е, дори с обикновен гражданин от улицата, по този начин???!!! Къде отиваме бе, хора?! Какво става?! Докога ще търпим това?!
31 Октомври 2005 07:01
Геее, дано да са толкова ербап и срещу Маргините. Искрено се надявам че двамката са попаднали на грешното място /България/ в грешния момент /след доклада на ЕК и убийството на Кюлев/ и ще ги осъдят за някоя дребна далаверка на няколко годинки.
Ей тъй за пред Европа...
31 Октомври 2005 07:27
"...С грабежи и омраза не се управлява. А който така управлява, никога не се връща на власт, Костов, пише още в официалното писмо до медиите..."
-----------------
Боже, какъв професионализъм, каква служба на държавна заплата! Не съм защитник на Костов, но ако е имало грабеж, то нали си има състави в НК за грабеж. За какво тогава прокурорите получават заплати? За да си пишат рекетьорски писма като това?
И защо, ако е виновен Костов, им трябва тотален контрол върху живота на хората? Поне според самата прокуратура, не те са грабили?
31 Октомври 2005 08:08
еее па са па вие...се едно не сте виждАли семейни скандали. На другаря Костов толкоз му е вкуса, да назначава селяни като Филчев, Бонев или Бисеров. И па ше припомня една мисъл:" Лошият вкус е първият белег на лъжата." Така е то - не може да служиш на айдуци и да не послъгваш. Че например ше отваряш досиета.
31 Октомври 2005 08:55
Стига сте публикували глупости за противоречия между Ив.Костов и Н.Филчев. Те сполучливо разиграват един гаден театър, с които се баламосва широката публика! Нека не забравяме, че Филчев е кадър на Иван Костов!
МВР, Прокуратурата и съда всячески пазят членовета на "Политическата класа" със законови и не чак толкова законови средства от наказателно преследване, което се вижда с невъоръжено око чак от Брюксел!
Аз лично си спомням как Филчев съвсем ясно заяви публично, че докато той е главен прокурор срещу Иван Костов прокуратурата няма в никакъв случай да повдигне обвинения! Заявлението бе направено преди няколко години по БНТ в едно от предаванията "Всяка Неделя" на Кеворк Кеворкян.
31 Октомври 2005 08:57
еееее, не. тва е като пасквил от вестник работническо дело circa 70-тте години. изглежда, че след като не можаха да направят "обществен съвет" за доносничество, некои хора пробутват разни бушовски маневри за затягане на положението и много се нерват, ако некой им го каже в очите.
31 Октомври 2005 09:06
Кой беше тоя Филчеф ?
31 Октомври 2005 09:34
Хм, толкова ли е дълго въпросното писмо, че вестникът само ни го преразказва, коментирайки преразказа си? А вие трябва да коментирате коментариите на преразказа на писмото на пресцентъра на ВКП...
31 Октомври 2005 09:57
Ползването на подобен тон в официален документ показа няколко неща:
1) Културата на авторите си;
2) Ако могат, ще го удавят в капка вода;
3) Изявлението на Костов ги е уцелили право в десятката!
31 Октомври 2005 10:42
BOLGAR !
Прокуратурата е най-голямата ГНИЛОЧ в държавата!!!
31 Октомври 2005 10:57
Ако прокуратурата си гледаше работата, Мавъра щеше да празнува трета гоина зад решетките.Те взели да се плюят в пресата-пепел в очите на простолюдието.Това е БГ действителност-правосъдие се раздава с бум-бум на улицата.
31 Октомври 2005 11:10
Някой да знае този т.н "прокурор" Филчев да е свършил някаква полезна работа
сварзана с длъжността която е окупирал моля да ни информира.
31 Октомври 2005 11:15
горкия драгалевски фюрер - не е лесно да демагогстваш и правиш активни популистки мероприятия, когато си застрашен откъм гърба от освидетелстван главен прокурор ...
филчев като един същински костовщайн се обръща срещу създателя си за да се подмаже на новите силни на деня, но пък куче което лае не хапе, нали?!



Редактирано от - Pavlik Morozov на 31/10/2005 г/ 11:26:02

31 Октомври 2005 11:28
..ако е такъв тона на Прокуратурата, то това говори много лошо за нея....Ще повторя горенаписано от форума:Ако имат за какво да го обвиняват, ако не - да си траят!
Р.S.
Представям си как се държат с простолюдието.
31 Октомври 2005 11:32
БСП и 5 български фирми са печелили от сделки със Саддам.[/[/Arial Black]size=2]
Българската социалистическа партия и българските фирми "Химимпорт", "Братя Василеви", "Машинимпорт", "Агрокомплект" и "Росбулнефт" са вписани в доклада на анкетната комисия на ООН за злоупотребите по програмата "Петрол срещу храни"

Те са се облагодетелствали от сделки с правителството на Саддам Хюсеин.

БСП фигурира в частта, която се отнася до отпусканите от бившия иракски режим ваучери за петрол.

"Машиноимпорт" е в раздел за незаконни плащания при сделки с иракското правителство за закупуване на хуманитарни стоки. В същия списък са "Електроимпекс", "Авеси" и завод "Сила".

Докладът на анкетната комисия на ООН е публикуван на сайта http://iic-offp.org .

[/size=2]

Редактирано от - bot на 31/10/2005 г/ 11:48:52

31 Октомври 2005 11:46
БСП и 5 български фирми са печелили от сделки със Саддам.
Цъвуля Пъванов веднага - незабавно да си подаде оставката, заедно с генералите и полковници от разознаването.Които "разследваха" случая по нареждане на Първанов и остановиха че няма такова нещо , столетницата била непорочна като девица.?
Престъпници с маски на светци.
31 Октомври 2005 11:47
Театъра продължава! Филчев симулира активност и независимост 3 месеца преди края на мандата си. като му свърше ще каже че "е, съвсем за мънинко не успях, само няколко месеца още ми бяха нужни! пък и как пречеха -всички и отвсякъде!"
31 Октомври 2005 12:05
България е здраво хваната в железните клещи на шепа бандити-наричаики себе си Държава и държавна власт.
http://iic-offp.org/
31 Октомври 2005 12:06
Филчев вече си изтърва нервите - малко остана, а после...? Да не стане самият той "клиент" на ВКП... А за езика - моментар няма!
31 Октомври 2005 12:06
Тези от прокуратурата верно са образец на простотия и арогантност. Ха да задам и аз един въпрос точно в техния стил:
Защо си изтърваш нервите Филчев?
31 Октомври 2005 12:19
Никой не обръща внимание, че писмото е изпратено "късно в петък". Наквасили са се хората след тежка седмица и са изложили на хартия пиянските псувни.
31 Октомври 2005 12:25
"Прокуратурата" съвсем е изперкала...Само позоваването на случая "Чорни"я довежда до абсолютна безтегловност! Най-малкото защото имаше официална реакция от Кипър, която недвусмислено показа, че Ромен Трайдинг НЕ Е СОБСТВЕНОСТ на Чорни. Още един факт, който не е "ПРИМЕР" за добро отстояване на националните интереси - а именно разрешението да пребивават на българска територия на изгонените от Атанасов руски "бизнесмени"
31 Октомври 2005 14:32
Прави сте за прокуратурата. В днешния си вид тя е по-скоро мафиотска организация. Но същото важи и за съда. Причината е много проста - ние, посредством избрани от нас политици, подарихме значителна част от суверенитета си като народ на една клика, която е на път да се превърне в шайка. И която сама семе си избира, сама се назначава, сама се контролира и т.н. Защо няма нито един разследван или вкаран в затвора прокурор или съдия за очевадно прикриване на престъпления и перстъпници?
Със сигурност сред магистратите има много свестни.Самият начин, по който работи системата обаче ражда корупция.
Гарван гарвану око не вади!
31 Октомври 2005 15:33
Какво може да се очаква от една боксова круша /без алегория/ бита по главата не само с боксови ръкавици. Освен това за да си главен обвинител в България се изисква да си с диагноза или най–малкото диспансиран с неопределена такава. Интересно кой ще бъде следващия тълуп. Какво се чудим, погледнете и в САЩ, а и не само там, какви ги предлагат. Презумцията при избора да е тъпо и да гледа умно и да слуша, но в крайна степен се получава тъпо, гледа тъпо и върши тъпизми.
31 Октомври 2005 16:54
След като БСП се озова офицялно в доклада на Пол Волкър за шмекерии по програмата "петрол за храна" може би е време Филчев да каже на Първанов и Станишев, че и те са му клиенти.
31 Октомври 2005 17:17
Като посредствен боксьор, Филчев се настървява само от хора, които са в по-слаба властова позиция от него. Ще каже на Станишев и Първанов, че са му клиенти, когато слязат от власт...
31 Октомври 2005 18:35
е как ще му го поиска, нали той назначи този комунист за главен прокурор!
Костов други освен комунисти НЕ Е назначавал
31 Октомври 2005 19:57
БСП няма да пипат Костов докато той окончателно не разгроми десницата, след това ще видим!
31 Октомври 2005 20:09
Нели, дори да се абстрахираме от факта, че си комуняга от сои, не ни остава нищо друго освен да си спомним приказката за крадеца дето вика дръжте крадеца.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД