:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двама полицаи ранени при катастрофа с маршрутка в София

1,50 лв. става билетът за такситата в столицата от тази седмица
При поредната катастрофа на маршрутно такси в София пострадаха двама полицаи. Този път сблъсъкът е бил между маршрутка и полицейска кола на кръстовището на столичните булеварди "България" и "Черни връх" вчера рано сутринта. Eдиният от полицаите е със счупена ключица и е настанен в болница, другият е с по-леки наранявания. Пътниците в маршрутката не са пострадали, съобщиха от СДВР.

Таксито се движело по бул. "Черни връх", а полицейската кола правела ляв завой. Автомобилът е ударен силно от страната на шофьора, вратата и предната част на колата са силно смачкани. Потрошена е и предницата на маршрутката. Случаят се разследва от военните следователи.

КАТ не обяви вчера кой е виновен за катастрофата. По данни на шефа на Сдружението на маршрутните превозвачи Витан Андреев обаче полицейската кола минала на червено. Алкохолната проба на водача на маршрутката е отрицателна, съобщи още Андреев. По маршрутна линия 25 возят колите на фирма "ЕГ-6" по договор със Столична община от м. г.

От четвъртък текат засилени проверки на маршрутните таксита в София, основно за претоварване и за издаване на билети, съобщи за "Сега" шефът на столичния клон на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) Стоян Кьопчев. Органите на ДАИ установили множество нарушения от страна на маршрутките.

Преди година 1 човек загина, а няколко бяха ранени при тежка катастрофа между маршрутка и лека кола на влизане в гр. Банкя. Няколко месеца преди това 4 души пострадаха, след като маршрутка изхвърча от пътя и едва не се обърна в реката, която минава през столичния квартал "Хаджи Димитър".



ПОСКЪПВАНЕ

Билетите за маршрутките в София ще поскъпнат още тази седмица, прогнозира Витан Андреев. Преди 2 седмици Столичният общински съвет даде разрешение превозвачите да вдигнат цените с до 50%. Това означава, че билетът може да скочи до 1,50 лв. Анексите към договорите са подписани в петък, в момента тече подготовка на билетите, обясни Андреев. Те може да са готови още на 1 ноември, но може да се забавят с няколко дни. Всяка от фирмите ще реши с колко да вдигне цените. Най-вероятно обаче билетите ще станат 1,50 лв. Разчетите на превозвачите показвали, че цените трябва да скочат дори с 70% заради поскъпването на горивата.
11
820
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
30 Октомври 2005 22:53
Всички ежедневно виждат отношението на полицаите към ЗДП -- това е закон, не заполицай. Добре е все пак да знаят, че минаването на червено е вредно за здравето, въпреки че няма как да бъдат глобени.

Редактирано от - гошо на 30/10/2005 г/ 22:54:11

30 Октомври 2005 23:10
Голям смях, маршрутката е отнесла не кого да е, а полицейска кола . На всичкото отгоре патрулката е минала на червено. Господа полицаи червените знаци трябва да се уважават от ВСИЧКИ, за да не се случват подобни неприятни инциденти.
30 Октомври 2005 23:28
Това ми прилича на следния виц:

В океана - тъмна нощ и мъгла. Оживена дискусия по радиоефира:
- До червената светлина отпред, завиите наляво!
- До мигащата светлина, отместете се от курса!
- Повтарям, завиите наляво!
- Тук американски самолетоносач - 100 000 тона, отместете се от курса!
- Тук крайбрежен фар, завиите наляво, че ще си е. м.!

Не е ясно обаче, кой е фарът, и кой самолетоносача.
31 Октомври 2005 09:12
абе то това произшествие е от преработване и нервно напрежение у полицаите. разберете ги - тех ги юркат да РАБОТЯТ от една седмица насам. и те са хора, изтощени са.
31 Октомври 2005 10:24
Ами то полицаите така си карат - ама най-вероятно ще изкарат виновн маршрутката /не, че и те не карат така ПО ПРИНЦИП, ама.../.
Да сте видяли виновен полицай?
И едни показателен случай - зам.министър на МВР /истински, ама сетете се кой/ катастрофира и за зла беда наоколо няма друга кола за да е виновна Идват катаджиите и к`во да пишат - виновно е пътното управление, щото пътя не бил поддържан /в случая няма дупки - направо идеален път за БГ/! Дотук добре, ама за редовите шофьори попаднали в дупка, обикновено има акт `за несъобразена с пътните условия скорост` - за дупката и пътното - нито дума
31 Октомври 2005 10:35
Хвани единия, па удари другия.
В наредбата на столичната община за маршрутките изрично се казва, че не трябва да возят правостоящи. Релаността е съвсем друга, а органите, които трябва да следят за това, кой ще ги накаже, че не си вършат работата и не санкционират маршрутките на всеки 100 метра по три пъти, както би трябвало?
31 Октомври 2005 10:42
Как се прави ляв завой точно на това кръстовище?


Има две ленти за завиване на ляво. Понеже са недостатъчни да изнесат трафика по бул. България, то по-арбап тарикатите си правят трета лента и завиват наляво заедно с останалите. Нашите полицайчетата очевидно са били още по-тарикати, щом са решили да завиват от четвърта лента, заедно с тарикатите от трета лента, които завиват с останалите от двете ленти. А бе, момчета, слезте малко от тези патрулки и научете линиите на маршрутните таксита. Номер 25 продължава след кръстовището за Раковска и не прави ляв завой.
31 Октомври 2005 11:04
Докога тези така наречени бюстители на закона ще минават най-нагло на червено?! Толкова е гадно!
31 Октомври 2005 11:58
смешно е щото тва са двете най-привилигеровани фирми по улиците-полиция и маршрутки!а иначе е крайно време да се наложи строг контрол върху самозабравилите се файтонджии от маршрутките!и глоби за неиздадено билетче и глоби за правостоящи и глоби за спиране на непозволени места и като му е рецидив на шафера-уво и глоба за фирмата и така да победата!
31 Октомври 2005 12:46
..колегите им от КАТ биха могли да регулират въпросното кръстовище по по-подходящ начин.., ама не..Пусна ли са трафика в 2те посоки.., а те самите имат по-важни занимания
31 Октомври 2005 18:47
opaa
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД