:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Чужди служби помагат на МВР да стигне до убиеца на Кюлев

Бомбена заплаха по време на опелото на банкера в храма "Св. Неделя"
Снимка: Борислав Николов
Чужди партньорски служби помагат сериозно на МВР в опита да разкрие убийството на банкера Емил Кюлев, съобщи вчера премиерът Сергей Станишев в Шумен. Той призна, че не очаква мигновени резултати от мерките на МВР срещу престъпността, но според него те не са само "прах в очите и вдигане на пушилка".

В сряда ще заседава Съветът по сигурност към Министерския съвет. "Ще се обсъждат по-системни и по-трайни мерки срещу престъпността", обясни още премиерът.

"Политици и хора от МВР казваха, че ще има още убийства. Това не е нормално отношение на една държава," възмути се Станишев. И изброи, че екзекуцията на банкера е 123-ото показно убийство за последните 4 години. "Едно правителство, при цялото му желание за 2 месеца и половина не може да преобърне нещата коренно," обясни още Станишев. Той припомни, че вече са арестувани "видни представители, свързани с подземния свят".

След показния разстрел на Емил Кюлев в сряда полицията посети босове на силови групировки.

Общо 1961 души са задържани, обяви вчера зам.-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев по БНР. От тях 46 са с влязла в сила присъда, 7 са избягали от затвора, 184 са били издирвани заради следствени дела и дознания, 124 са с висящи дела. За 24 часа в ареста са останали 1344 души.

В ареста за кратко попаднаха близките до ВИС - Красимир Каменов-Къро и Христофорос Амантанидис-Таке и бургаският бос Митьо Очите. Само един от шефовете на СИК Красимир Маринов-Големия Маргин е задържан с прокурорска заповед за по-дълго. Днес изтичат 72-та часа и ако ще иска постоянно задържане от съда, прокуратурата трябва да му повдигне обвинение.

По време на акция "Респект" бяха претърсени повечето от офисите на бившите силови групировки. Доста зрелищна бе операцията на баретите в офисите на "Интерпетролиум" на взривения преди година Стоил Славов.

Полицията все още издирва убиеца. Шест са версиите за убийството на Кюлев. Повечето от тях свързват престъплението с икономически интереси.

Един от създателите на ТИМ Иво Каменов, който също е бил проверяван, определи като много грешна позицията, че атентатът е заради икономически интереси в банковия и застрахователния бизнес. "Ако сега някой купи имуществото на Кюлев, то това ще бъде голяма западна компания. А чужденците са много по-агресивни и по-опасни във финансовия сектор - те свалят лихви", казва Каменов пред седмичника "Политика".

Стотици се простиха вчера с Кюлев в църквата "Св. Неделя" в столицата. Поклонението бе смутено от сигнал за поставено взривно устройство в храма малко преди 14 часа. На мястото бяха изпратени веднага служители на ДОТИ, които направиха предварителен оглед. В 15,45 часа се оказа, че няма бомба.

Поклонението пред тленните останки на президента на финансовата група ДЗИ продължи при засилени мерки за сигурност.

Сред дошлите на опелото бяха управителят на БНБ Иван Искров, вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев, зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков, шефът на НСлС Ангел Александров, главният данъчен директор Николай Попов, финансистът Емил Хърсев, апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов, председателят на агенцията по младежта и спорта Весела Лечева, шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров, адвокатът Тодор Батков и др.

Разкритие

Убийството на пазарджишкия бизнесмен Стойчо Георгиев е разкрито, съобщи вчера директорът на РДВР полк. Жоро Стоицев. Разстрелът на собственика на веригата хранителни магазини "Тони бон" разтърси Пазарджик преди 4 г. Едва миналия петък, при започналата след убийството на банкера Кюлев акция "Респект", в селскостопанско помещение в село Ивайло е открито оръжието, с което е разстрелян пазарджишкият бизнесмен. Арестувани са 31-годишният Йордан Джуджето като поръчител на убийството и 32-годишният Ангел А. - един от физическите убийци. Вторият участник в поръчката е братът на Ангел - Георги, който се издирва чрез Интерпол. Мотивът на убийството са засегнати бизнесинтереси.
22
1024
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
30 Октомври 2005 23:00
За убития професор що се не възмути и не викна чуждите служби, бе комунистическо леке!
30 Октомври 2005 23:35
АМИ, щото българската Демокрация-ДемоКРЯКция демократите-демоКРЯКИ си я направиха за банкерите/Богатите/, а НЕ за професорите/Бедните/!!!
30 Октомври 2005 23:48
Тук е допусната типографска грешка, изразът

Той (Сергей Станишев, б.а) призна, че не очаква мигновени резултати от мерките на МВР срещу престъпността, но според него те не са само "прах в очите и вдигане на пушилка".


да се чете:

Той (Сергей Станишев, б.а)призна, че не очаква мигновени резултати от мерките на МВР срещу престъпността, но според него те са само "прах в очите и вдигане на пушилка".


31 Октомври 2005 03:51
наи добри спецялисти са германците по тероризъм на РОТЕ АРМЕЕ които убиха шефа на доитче банк акерман
31 Октомври 2005 04:24
Поръчкова статия.......
31 Октомври 2005 08:45
Ами, поръчкова ще да е.
Аз пък искам да си поръчам една статия за първия милион на Кюлев.
Хм, любопитно мио е да разбера, как аджеба през 1989 някои отварят банки, докато другите можеха само частни таксита да джиткат
31 Октомври 2005 08:53
А Божков защо не е бил на погребението? Мислех , че са приятели.
31 Октомври 2005 08:59
абе, некакъв прокурор не беше ли споменал, че до миналия петък ще има резултати ли, арести ли, какво ли? що стана с тая работа некой помни ли?
31 Октомври 2005 10:14
Чужди служби помагат на МВР да стигне до убиеца на Кюлчев
31 Октомври 2005 12:05
а бе важното че гадния крадец Кюлчев и до гроба си спокоен не отиде! та евала на който е отправил бомбената заплаха!така трябва- да се знае че си е престъпник грездея гнусен!и че е окрал нашите кинти, а що не е обрал французите като е толко велик бизнесмен, да им направи 2-3банки , да ги "фалира" и да вложи парите в БГ!
31 Октомври 2005 12:17
Сега ми просветна защо нарекоха убийството политическо. То отишлите за последно сбогом добре охарактеризират покойника само с присъствието си. А някои лица даже са дежурни по погребения на убити...
31 Октомври 2005 15:17
И ще го докарат в чувал от Виена!
31 Октомври 2005 15:56
А пък може дядо Мраз да го докара от Сибир...
31 Октомври 2005 16:14
а пък аз мислех по-хубави работи за Дмитрич .... как се лъже човек ....
31 Октомври 2005 16:20
Арестувани са 31-годишният Йордан Джуджето като поръчител на убийството и 32-годишният Ангел А. - един от физическите убийци. Вторият участник в поръчката е братът на Ангел - Георги, който се издирва чрез Интерпол. Мотивът на убийството са засегнати бизнесинтереси.

______________
Абе аланколу, що не кажете КОЙ Е ПОРЪЧАЛ УБИЙСТВОТО?
Ами той е ГЛАВНИЯ УБИЕЦ!
________________________
Ега ти кривото общество- тези хора- ПОРЪЧИТЕЛИТЕ са на свобода и никой не ги търси, обаче намират само екзекуторите ?
Господи, прибери си верисиите?

31 Октомври 2005 16:23
Йордан Джуджето като поръчител на убийството
31 Октомври 2005 16:35
Едно "Работническо Дело" жално и горко се сополиви:

"Гавра с паметта на банкера Емил Кюлев си позволиха неизвестни злосторници. Те не се посвениха да опорочат опелото на втория по богатство човек у нас, един от строителите на Нова България. Той бе брутално разстрелян със 7 куршума посред бял ден в сряда сутринта на бул. "България" в центъра на София."

Щом престъпниците са издигнати в култ и ги смятат за строители на БГ, ще се оправи БГ на куково лето.

31 Октомври 2005 16:41
Друго "Работноческо Дело" ни съобщава с прискърбие:
"Стотици приятели и близки на убития в сряда банкер Емил Кюлев се стекоха вчера в столичния храм "Света Неделя", за да се простят с него. Вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев успокояваше депутата от Коалиция за България Евгения Живкова и близките на убития"

Бе дайте и валериан на правешката буля, да не земе и тя да се гътне от мъка , че тогава ще осиротее нацията от страна на строители на съвремието.
31 Октомври 2005 16:55
това:
Вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев успокояваше депутата от Коалиция за България Евгения Живкова и близките на убития"
и това за Кюлев -строителят на съвременна България /НЕ по С.Радев/

наистина трябва да си малоумен или сто процента безочлив, та да го напишеш-но пък е и забавно , ако не е трагично!
31 Октомври 2005 17:58
На това се вика независима преса. Не се учудвайте - тези цитати са от в-к Стандарт, чийто собственик Т. Батков е бил на погребението на Кюлчев.
31 Октомври 2005 18:18
Бе, лека му пръст на този. И господ да го съди.Надявам се всички убийци да гният в затвора. И на професора от Захарна фабрика, не само Кюлевите...
31 Октомври 2005 20:23
bgtopidiot, Джуджето е междинния поръчител, тук се търси ГЛАВНИЯ! Ти даваш ли си представа "такива скъпи убийства" през колко нива поричители минава!
И не само искам главния поръчител, но и МОТИВИТЕ!!!!

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД