:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НА ХОРИЗОНТА

Каква Франция? Гледайте Унгария!

В България зрее отчуждение и недоволство, каквото се вижда по улиците на Будапеща
Снимка: Ройтерс
Демонстранти изкараха в понеделник по улиците в Будапеща и стар съветски танк от модела Т-34, използван за потушаване на бунта през 1956 г.
България повтаряла френски сценарий на президентските избори. Де да беше така, щеше да е по-малкото зло. Истината е, че страната върви по стъпките на Унгария, защото последиците, които могат да се очакват, ще приличат повече на събитията в Будапеща, отколкото в Париж.

Вярно е, че както във Франция през 2002 г., така и в България през 2006 г. ултранационалист се класира за втория тур на президентските избори. Но с това приликите свършват и



започват разликите



Някои сочат като главна разлика принадлежността на Георги Първанов към левицата, а на Жак Ширак - към десницата. Колкото и да е странно, това не е толкова важно. Главният въпрос при сблъсъка на представител на традиционна партия с възходящ националист е доколко демокрацията се е изхабила и е загубила подкрепата на народа. Изправени пред такъв въпрос, французите се мобилизират, докато в България се очаква да се случи точно обратното.

Преди пет години французите отбелязаха рекорд по пасивност на президентски избори, като на първия тур 28% се въздържаха. Гласовете им се разпиляха между много кандидати и Ширак остана само на 3% преднина пред Льо Пен (19.8 срещу 16.8%). Демокрацията бе поставена на кантар и това не само изкара на втория тур пасивните, но и амбицира левицата да гласува за традиционния си съперник, макар и с отвращение - само и само да пресече пътя на един откровен провокатор.

Ако във Франция една трета не гласуваха и това се смяташе за национален срам, в България излезлите на изборите бяха малко над една трета. Нашият политически елит обаче равнодушно брои проценти от пуснатите бюлетини, вместо да се досети, че другите две трети от народа са го уволнили чрез пасивния си вот на недоверие. Първанов е доволен, че взема 64% и че опонентът му Сидеров е три пъти по-назад със своите 21%. Единствената тревога на съпартийците му е, че трябва да ходи на втори тур и да харчи още народна пара за изборите. Голямата разлика между първия и втория обаче създава чувство за предрешеност на вота и вместо мобилизация за следващия тур може да предизвика нов отлив на избиратели. България вероятно ще бъде единствената в Европа, избрала държавния си глава с гласовете на една четвърт от народа.

За това ще допринесе и



пълното объркване на десницата



какво да прави в подобна ситуация. Вцепенена от партийния си провал, тя губи способност и за национално отговорно поведение, като дава сигнал на привържениците си да се въздържат. Парадоксално е, че лидерът на Европейската народна партия (християндемократите) в Европарламента Ханс-Герт Пьотеринг се обърна към нашите традиционни десни партии с призив: "Вашата задача е да призовете още веднъж избирателите да упражнят демократичното си право на гласуване. България трябва да влезе в ЕС с демократичен президент, макар и това да е наш политически опонент." С други думи, той каза на Костов, Стоянов, Софиянски и другите: "Идете и гласувайте за Първанов, за да не се излагате още повече!"

Кой ще го послуша? А и редно ли е някой отвън да ни подсказва какво да правим на избори? Германецът Пьотеринг сигурно не би се осмелил да съветва французите как да гласуват. България обаче, която се радва, че влиза като равна в ЕС, явно се различава от старите демокрации, щом тяхното отношението към нея е различно. Ако търси прилики, би трябвало да се сравнява със своите някогашни братя от бившите социалистически страни, които я очакват вече в общия европейски дом.

Няма да мине много време след 1 януари 2007 г. и ще усетим как



изведнъж е свършило търпението на народа,



крепено през последните години не толкова от лъжливите обещания на партиите, колкото от последната надежда за избавление - европейската. Ако хората продължават да стискат зъби и да издържат на експериментите с тях, наричани реформи, причината е само една: надяват се да се доберат някакси до ЕС и след това да се оставят на Брюксел да ги оправя. Тяхното разочарование вероятно ще бъде много голямо, когато разберат, че Европа няма да им доведе нови управници. Две години бяха достатъчни на унгарците, за да стигнат до този извод. Униние се усеща също в Полша и Словакия, където народът изразява отвращение от лъгалите го политици, като прибягва до наказателен вот в полза на националистите. В единия случай (полския) ги праща да управляват заедно с консерваторите, в другия (словашкия) - заедно със социалистите, но тази разлика не е съществена.

В България обаче отчуждението на народа от политическата му класа вече е толкова голямо, че унгарският вариант започва да изглежда най-вероятен. Онези 60%, които не виждат смисъл да гласуват, не са точно хората, чувстващи се добре при всяка власт. Те знаят, че други са щастливците, които всички партии обслужват. Техният криминален рай не зависи от политическите промени. Партиите се сменят, но бандитите остават. Тях с бюлетини не можеш да побутнеш. Ако толкова дълго трупаното масово недоволство не се е изляло още по улиците, причината е само една - дадена е последна отсрочка. От 1 януари 2007 г. обаче българите ще имат пред очите си не толкова европейската мечта, колкото унгарския пример.
63
4423
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
63
 Видими 
26 Октомври 2006 01:18
така е-не можеш да кажеш на някого че е здрав и демократичен, без да докоснеш тумора наречен комунизъм, които расте и дава смъртоносни метастази ежедневно. Преди 15 години България имаше 1 милион ракови клетки в организма си в лицето на членовете на комунистическата партия плюс половин милион ченгета....днес нещата остават същите, само поколенията са сменени, но болестта прогресира....
Единственото което можем да заимстваме от Франция и Германия е да забраним всякакво споменаване на комунизма, подобно на нацизма, и в източно-европеиските държави конкретни фамилии да отидат директно на съд с пълна конфискация на краденото и отговорност за извършените престъпления...така че очаквам да видя много повече хора на улицата за последна битка с канибалите комуняги[/list]
26 Октомври 2006 01:27
..ех!Пусти страх!
Няма страшно г-да джурналисти!
Ше преизбереме г-н Параванов!Обещавам!Зер, казаха ни го в пряк текст лица, като г-н Слави дьо Трифонов:
гласувайте за ченгетата или 1ва турска армия чака на Одрин.
Ее, ще гласуваме.Мир да има.Амъ да знаете, дето това не му се вика демокрация, а рекет.Изнудване..
26 Октомври 2006 01:33
*****

Редактирано от - bot на 26/10/2006 г/ 10:06:25

26 Октомври 2006 01:36
Какво го интересува чичо от село кой ще е председател/президент?Който и да е, не може го опази от циганските набези.И не само тяхните....Всеизвестно е , че някои българи са по цигани и от циганите.То се и вижда де.
26 Октомври 2006 01:37
Просвета
*****
И Оглутата на влак като балите бойковски юнаци

Редактирано от - bot на 26/10/2006 г/ 10:06:47

26 Октомври 2006 01:53
Каква Унгария, к'ви пет лева???Нищо не може да изтръгне вече тоя народ от летаргията и комунистите го знаят и вече хептен ще правят каквото си искат (вижте казуса с Ванко 1, сега ще последват още по-тъпи поправки на закони с цел легализиране на мръсните пари и нелегалния бизнес).Докато чакаме друг да ни оправи (в случая ЕС ама и те с една камара проблеми и май им е по-лесно да ни отрежат и да ни "оправят" дистанционно, като за капак ще ни набият всички възможни и невъзможни клаузи) ще е така... И докато си ги избираме с 99, 99% (както се очертава на втория тур) което автоматично значи че сме доволни.А тогава и ЕС може да си измие ръцете с фраза от типа:"Га ядохте кифтетата ни ривахти, сига що ривети???".
26 Октомври 2006 02:01
Ей го, почва се!!А ако имате време да прочетете цялата статия ще ви се изправят косите:
Контрабандисти преразпределят каналите преди влизането в ЕС
БСП превзема митниците
От “Позитано” 20 търсят начин да махнат или да изолират Асен Асенов

Велислав Русев
в. Монитор
Шефът на митниците Асен Асенов, ресорният зам. министър Георги Кадиев, а вероятно и министър Пламен Орешарски днес дават обяснения пред парламентарната комисия по борба с корупцията.
Депутати от БСП твърдят, че целта е да се създаде парламентарно и обществено недоверие към Асен Асенов, за да бъде той сменен с посочен от "Позитано" 20 човек. Асенов оцеля вече година след смяната на правителството на Симеон Сакскобургготски, но според левите било време вече да си ходи.

Натиснете тук
26 Октомври 2006 02:11
европа чакаше кой ще е номер две на вота, гоце червения им е ясен, получи се не десен а радикален номер две, отговорът на европа е стойте си у вас, пипани ли са урните е загадката
26 Октомври 2006 02:23
НЕ разбирам защо трябва да разбираме думата и понятието "националист", като лоши, а НЕ като добри за Мнозинството от Народа?!
В края на краищата, "националист" е човек, който е радетел за Единство, Сила и НЕограничен Суверитет на Нацията! Сиреч, ДОБЪР за Нацията му човек, нали! А какво лошо има, ако добрият човек да е НЕ просто добър, а да е СУПЕРдобър или УЛТРАдобър/"ултранационалист"/?!? А?!
Впрочем, вътрешният "Национализъм"- който се пропагандира и практикува от представителите на Нацията вътре в държавата на съответната Нация и в ПОЛЗА на тази Нация!- си е чиста проба ПАТРИОТИЗЪМ!
САМО Външният "Национализъм"- който се проповядва и практикува от представители на Нация, която НЕ е Нацията на държавата, където се практикува!- може да бъде ОПАСЕН и ВРЕДЕН "Национализъм" !
"Национализмът"/вътрешният/ на българските граждани, които считат и чувстват себе си за НЕразделна част от БЪЛГАРСКАТА Нация, си е, параксаланс, ПАТРИОТИЗЪМ! И НЕ е опасен и вреден за българската Нация, а напротив- НУЖЕН и ПОЛЕЗЕН й е!
Опасен и вреден е "Национализмът" в България на бъгарски граждани, които /ако!!!/ НЕ се считат и НЕ се чувстват за НЕразделна част от българската Нация, а се считат и чувствата като част от друга, НЕбългарска Нация- такъв външен "Национализъм" рано или късно ще доведе до призиви и действия за Автономия и териториално Отцепване+териториялно "зацепване" към държавата на Нацията, към която считат и чувстват че принадлежат тези български граждани!
Ерго, "Национализмът" НЕ е лошо нещо, когато се проповядва и практикува в ПОЛЗА на Нацията, на чиято държавна територия и от чиито граждани той се проповядва и практикува! КАЗАХ!
26 Октомври 2006 03:29
Франция: за да е пълна аналогията, на балотажа тогава се говореше МОШЕНИК срещу НАЦИОНАЛИСТ
Унгария: въпрос: Германецът защо не каже на десните унгарци да си стоят мирно и да си търпят премиера-лъжец, че да е по-спокойно в Европата им
26 Октомври 2006 04:45
Разликата между Унгария и България е огромна. България е вече закачена за политиката на Анкара и на Щатите. Картината у нас ще се нажежава , но всеки опит за противодействие е блокиран предварително. Една страна със символична и абсолютно немотивирана армия, една политическа върхушка абсолютно неадекватна и продажна и с един президент, който ще продължи да ни води към блатото, от което излизане няма да има.

26 Октомври 2006 04:49
"Няма да мине много време след 1 януари 2007 г. и ще усетим как изведнъж е свършило търпението на народа, крепено през последните години не толкова от лъжливите обещания на партиите, колкото от последната надежда за избавление - европейската."

Основната разлика между нашио народ и народите в Унгария и Франция е схваната точно, макар и мимоходом - ние чекаме некой да дойде и да ни "избави". Они се избавят сами -- или мрат опитвайки се. А нашио народ и след 1 януари 2007, и след 1 януари 2008, че и след 2009 па ще вдева от политика толкова, колкото е вдевал и по Алеково време.
26 Октомври 2006 05:49
Много интересна статия и вярна. Както вече казах, нещата могат да бъдат отложени, но не и избегнати. А колкото повече се отлагат, толкова по-силно ще избухнат. Българският народ може и да е ленив и апатичен и да скача на 100 години веднъж, ама като скочи... дупе да им е яко на управляващите. Гневът на търпеливите е най-силният. Поздравления за автора, че усеща тенденции в обществото, за които другите си затварят очите и се правят, че не съществуват.
26 Октомври 2006 07:03
Иванов,
Разликата между БГ и Унгария е огромна, понеже ние сме пред балотаж, а те желаят избори. Познай какви ще са резултатите, ако изборната актовност е над 62%?
26 Октомври 2006 07:09
Алабализми. Статията е пълна каша, форумът - също.
26 Октомври 2006 07:16
Струва ми се че статията има верни неща. Само дето унгарците са извървяли техния път и са с едно въстание напред - 1956г. Българите се страхуват.....
26 Октомври 2006 07:32
Ванко 1 и президент-агент са достатъчно поводи
26 Октомври 2006 08:20
Live free or die!Българите избират винаги второто-бавно, от глад.
26 Октомври 2006 08:58
Почти 100 години след обявяването на независимост, България отново е васал на Турция.Каква ирония: независимост обяви цар Фердинад, неговият внук Симеон отново стана турски васал. Омръзна ми да гледам ужаса в очите на българските политици, когато трябва да кажат нещо, което може да обиди Турция, или нейния инструмент ДПС. Никак не ми харесва поговорката "Страх лозе пази", защото е последното оправдание на роба. Повече ми харесва другата: "Бог помага само на смелите!" По сценарий възходът на българския национализъм трябва да бъде наказан като сръбския - с разпадане на държавата, но майната им на сценариите. Дори България да остане по-малка, поне ще си е наша!
26 Октомври 2006 09:03

Кое е явлението.Сидеров или избирателите на Сидеров .
Категоричният отговор може да бъде само един-избирателите на Сидеров.
Още по голямо е явлението , при неизбирателите -на никой.Там потенциала , които ще се влее в бъдещите тенденции е направо страшен , цял резерв от цели 60% негласували.
----
Помните ли Цара , този интелектуален , аристократичен и какъв ли не още мошеник.
Как дойде на власт.Обеща монархия , монархични идеи, обеща да си върне планини и гори , обеща балове в дворците , обеща министри по яхти , обеща криминална приватизация , обеща нова разграбване.Не.Не.НЕ.Това го скри в сърцето и душата си.Него го направи като взе трона и жезъла.Тогава пролича , че е мошеник и дрипа.
Преди това-обеща да накаже грабителите , обеща политика , която за 800 дни да управи България.
Той измами народа. Народа го избра..Днес Цара е една политическа и нравствена дрипа, която обаче е възнаградена за дрипавия морал с огромен , заграбен ресурс.Апашите се отблагодариха на апаша.

По същество Сидеров обещава същото , да разобличи апашите и криминалната олигархия..Към това прибави идеите на национализма.
Това е печеливша позиция.Резултата от криминалния преход –това е предстоящо да проличи с пълна сила.
На бягството , за да се спасиш от тази деградирала държава , може да се противопоставят сантиментите на национализма.

Това е много мощна тенденция.Стара и набираща сила тенденция.Грабителите ненаказани няма да останат.България се нуждае от спасяване , явленията са равносилни на нова национална катастрофа , вероятно най голямата в историята на тази страна.


26 Октомври 2006 09:20
Е6, България ще стане външна граница на ЕС и едва ли ще позволят на политическия ни елит да си развявава байрака така свободно както и досега. Чичковците и лелките от Брюксел ще искат да знаят как се харчат паричките им в България, което ще рече, че еврофондовете, за които толкоз си точат лигите боклуците от полителита ни, едва ли ще бъдат оставени на произвола на Духан Сопола.
Поздравления за Светослав Терзиев за страхотната статия която е написал!
БСП изгони "Краун ейджънс" за да овладее отново контрабандните канали както преди идването на власт на Симо Саксофона. Но времената вече не са същите, първо Турция запуши повечето контрабандни канали на своя територия, и второ, България окончателно се превръща в обект на международните отношения след влизането си в ЕС.
Комуноидите нищо друго не умеят да правят освен да дьорченствуват. Чуйте само изявленията на масларова, за да ви стане ясно че тези хора не са в час (много меко казано).
26 Октомври 2006 09:23
Статията е вярна. Но един анализ на канадски вестни я допълва още по-пространно. Превел съм я ето Натиснете тук
26 Октомври 2006 09:31
Огромното мнозинство от негласувалите са хора от левицата, Мнозинството от електората на БСП/без ръководителите / също, Голяма част от гласувалите за Сидеров-също, Огромното мнозинство от българите не приемат Реформите, Прехода и т, н, Рупор на част от тях е Волен, Нека , Той има талант, Талант на разрушител,
26 Октомври 2006 09:43
Нещата които се случват в Унгария, няма да се случат у нас.Защото сме много кротки, останало ни е от"Турското Присьствие" 14-19 век
26 Октомври 2006 09:46
Тезата в статията е доста смислена, ама иначе като чуя някой да ми говори за национално отговорно поведение , и особено за липсата му при десницата, безотказно се сещам за комунягите от началото на 90- те- това Пешо Младенов, Луканов и т.н. преобразили се за един ден живковисти.
26 Октомври 2006 09:53
Вече и журналистите взеха да вдяват, че ситуацията във Франция не както в България:
"Кой ще го послуша? А и редно ли е някой отвън да ни подсказва какво да правим на избори? Германецът Пьотеринг сигурно не би се осмелил да съветва французите как да гласуват. България обаче, която се радва, че влиза като равна в ЕС, явно се различава от старите демокрации, щом тяхното отношението към нея е различно."
Те това казвах и аз вчера, де!
26 Октомври 2006 10:00
J_J
[Златен]
26.10.2006 г. 09:23:56 Статията е вярна. Но един анализ на канадски вестни я допълва още по-пространно. Превел съм я ето Натиснете тук

Ха !!! Не знаех че и в Канада имало фашизоидни елементи....бря...бря...бря...
че то тоя Едуард Толстън е взел думите буквално от устата на нашто момче
Апропо, не си мислете драги форумци че на нашия "политически елит" тези 100% истини не са му ясни. Толкова добре ги разбират нещата и така усърдно се опитват да ги скрия, че по отношение на пропагандата надминаха и Гьобелс !!!
26 Октомври 2006 10:04
На турския национализъм (ДПС и Доган) се противопоставя българският (Атака и Волен Сидеров)! Българският национализъм е лош, а за турския - изобщо не се говори. Приема се априори, че той си е добър! Като албанският в Косово, например. Така, че българи - в неделя си направете труда и отидете да гласувате! По съвест, но мислете с главите, а не със задниците си! Който се страхува от турския национализъм, да гласува за Сидеров! Който пък се страхува от българския национализъм - да гласува за Първанов (Доган)!
26 Октомври 2006 10:08
Европа, европейски демокрации , са все магически и митични същества.
Това ще направи Европа.Европа нищо няма да направи.Европа е географско понятие и географските понятия , са си географски.
И това е безпочвено?
Разсъжденията , този или онзи , като дойде на власт , това ще направи , това ще стане , така ще се променят нещата , са по същество безпочвени.
Явленията си имат логика и в тяхната логика са прикрити бъдещите тенденциите , а не в митичните образи и заклинания.
--------------
Структурата на капитала , произвеждащ действие, няма да се промени , това действие , капиталистическото , си остава бананово.Бананите ще почнат да загниват , до пълното вмирисване.
АЕЦ няма да се пусне.
Прасета , трябва да се спре да се отглеждат в кочини.Много кочини ще трябва за се затворят.А помните ли , какъв вой беше срещу свинефермите.
Това е много точен образен модел.От свинеферми , към кочини , от кочини към свинеферми.Въртене в омагьосан кръг.
Най неблагоприятни са демографските процеси.Свободното движение на хора , ще се възпрепятства , по всякакъв начин.Само до капитал и капиталисти ще се изолира -явлението.И до миячи на чинии , кифли за компания и консумация , магистралки и просяци.Все унизителни явления за човешкият ресурс.
А, опразнените ни територии , ще стават и станат първа санитарна зона , по пътя към Европа . България ще започне да се пълни с туземци.Това е необоримо , защото затова ни приемат.Да бъдем сметохранилище и буферна зона.
Никаква промяна в темповете , никаква , чувствителна промяна не може да има.
Да се ускорят до 5 % , това значи бъдещ резултат да се наблюдава , когато цъфнат налъмите.
Скок в цените.Това е абсолютно задължително.
Продължаващо грабене от народа-това е абсолютно задължително.Ще нарастват косвените данъци , събирани от народа , защото преки няма кой да плаща , икономика няма.
Кой решения остават , Еволюционни или радикални.
Радикалните остават.
Това е причината да се търси сходство?


Редактирано от - хунвейбин на 26/10/2006 г/ 10:16:17

26 Октомври 2006 10:08

Ха,
Параграфа и тук се изходил по въпроса за национализма. Много мирише на нафталин и се чуди под коя статия да се изкаже, горкият
26 Октомври 2006 10:13
Ай, стига бе !!! Хунвейбине !!!
това за кочинките....верно ли е ?
26 Октомври 2006 10:24
За кочините и прасетата е абсолютно вярно.
Забрана за чуване на прасета , по селата в кочини , дори на едно прасе , това е едно от изискванията и не е само за прасетата .Всички хайванчета ще обхване.
Дори двуногите , без перушина.
Само пояснявам?
Двуного без перушина , това е едно отфилософските определяне на човека
-------------------

МоделЯ , моделЯ на прехода е това.Свинеферма-кочина-свинеферма.

26 Октомври 2006 10:31
Основният грях на политиците е че направиха всичко възможно за маргинализирането на много български граждани. Сега маргиналите се преброиха - около половин милион. Кой ми сра в гащите?
26 Октомври 2006 10:36

"Партиите се сменят, но бандитите остават. Тях с бюлетини не можеш да побутнеш". Точно затова тези избори са безсмислени. Но на партия, която преяжда с цялата власт в държавата, рано или късно се спуква търбухът.

.........


http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev
26 Октомври 2006 10:43
моля, сърдити чичковци, за какво се карате, първо порастнете
при сбъркан път се сменя какво, народа, посоката, водачите

Редактирано от - Пейчо Пеев на 26/10/2006 г/ 10:59:59

26 Октомври 2006 11:11
"Демократичният" Първанов е бил секретен сътрудник на комунистическата ДС, сред чиито основни задачи бе насилственото преименуване на българските турци и тяхното "прочистване" от територията на България, обясни Костов. Премиерът, през чието управление по данни на международната организация "Трансперанси интернешънъл" са извършени най-големите корупционни сделки, твърди, че на "миналите парламентарни избори Първанов бил кандидат на ултранационалистическата и ксенофобска Отечествена партия на труда". Днешни нейни наследници са "Атака"и кандидатът й Волен Сидеров, пише Костов. Лидерът на ДСБ обяснява още как Първанов подкрепил през 1999 г. "сръбския диктатор" Милошевич. Докладът на Специалната комисия на ООН за аферите с програмата "Петрол срещу храни" уличи ръководената от Първанов БСП в незаконно финансиране от Саддам Хюсеин, докладва бившият министър-председател. Освен президента той злепоставя и назависимия евронаблюдател Мария Капон. Тя не е била упълномощавана от ДСБ да изразява оценката на партията на президентските избори, казва Костов. Той за пореден път постави личното си его над държавните интереси, коментираха възмутени десните снощи. Те бяха потресени, че бивш премиер може така да излага България пред Европа.

поради тази причини Сидеров ще дойде на власт, но не като президент, а като огромен парен чук, треснал кратуните на костов, първанов и прочие- след заветната дата 1.01.2007
26 Октомври 2006 11:11
СПРЕТЕ дпс мафията, нека отсега нататък, който не желае дпс в управлението от форумците да го изписва с малки букви...
26 Октомври 2006 11:12

Тома Неверни,
не си прав. Не са политиците тези, които са маргинализирали населението. То оси беше маргинално още от времето на комунизма. Затворено, откъсанто от света. Точно сега започва да излиза от дупката. А в парламента попаднаха същите маргинали, които са на улицата. Откъде другаде да се вземат не-маргинали. Един Гошо Тъпото - ами около 30-40 процента от населението са като него. Защо се смеем какви имало в парламента. Смеем се на себе си.
А в тези 600 000 гласа за Волен има протест. Не са само лумпени. Има протестиращи срещу тоталния натиск за Първанов, в който с заклещени всички мемдии, вестници и т. н. Всичко е купено.
26 Октомври 2006 11:13
С горното пестване *****, който за пореден път не се посвени да плюе по БЪЛГАРИЯ!!

Редактирано от - bot на 26/10/2006 г/ 11:52:09

26 Октомври 2006 11:43

Национал-ИЗЪМА , ИЗМИТЕ , както винаги са най голямата измама и винаги ги има в изобилие.
-----------

На такива евтини закачки , ДПС-дпс , номера няма да се състой.
---------
В действителност национализъм , при това български , имаше в изобилие.

НДСВ-си е национално , само какво национално движение , Български тип БСП-посочвам само БСП има много, чак до Движение за СИЛНА БЪЛГАРИЯ.Имаме Национално отговорен капитал.Имаме , БТК , Булгартабак.Изброявания , изброявания , изброявания.
Все национални-защото продадоха нацията.Все български-защото продадоха и българите и България.

Сега пък го нямало.Та нов се появява.
Сидеров си е сбълкал каузата , по точно са му сбъркали каузата , когато са го сътворявали бившите националисти.

Когато видя нещо българско при тях , бившите националисте и днешните , да изписвам ДПС-дпс..
ДПС да ни е дерта?
ДПС е добро или лошо , в зависимост от това , на чия страна , на чии продажници застава-при продажбата на националните интереси.А това е второразрядна логика.Първото стъпало го заемат продажниците

26 Октомври 2006 12:03
Пресъединявам се към Хун, а за оценката му за ЕС, Ние сме в капан, С разрушена икономика, с компрадори управленци, в демографска криза, със демотевирана младеж, И все пак по-добре и в ЕС, Ако не за друго , за да загине последната утопия на част от народа ни, Ще става зле, по-зле, , , Ще стане тогава интересно , ако все още има народ, когато стане най-зле, Дано го доживея,
26 Октомври 2006 12:04
Данте,
Нали не си мислиш, че всяко едно евро платено на наша митница (като външна граница на ЕС) ще отиде в касата на Съюза???Според статията линк към която е даден от J.J. ние ТРЯБВА да внасяме всяка година в касата на Съюза еди-каква си сума затова че сме прословутата външна граница.Контрабандните канали ще си останат само, че по-замаскирани - Бог високо, ЕС далеко.... Да си припомним че имаше ембарго срещу Югославия, Ирак и т.н.

Редактирано от - E6 на 26/10/2006 г/ 12:09:48

26 Октомври 2006 12:07
Кое от биографията на Гоцето не вярно? За ДС ли, за ОКЗНИ ли, за Саддам ли или за Милошевич?
Защо ли тези данни ги няма в официалната му биография? Срамува ли се, що ли?
26 Октомври 2006 12:34
Франция - "Мошеник срещу националист", България - какво?!
26 Октомври 2006 13:06
статията епарескселанс манипулация - и то в много посоки, първо споменаването на Унгария, на автора много му се иска , ако не друго поне да има такива изстъпления и в София, малко били гласувалите и веднага вади "извода" елита бил ритнат, но не уточнява че става дума за десния елит!, засилвало се явлението Сидеров, макар, че за него гласуват едва 10 на сто от реалния електорат и разликата с левия е смазваща, докато десния Ширак водеше с мижавите 3 на сто. Пьотеринг може да си пее квот си иска, но на десните изобщо не им се иска да наливат самочувствие на Първанов и да допълват и без това пълната му кошница С половин уста, само се споменава за убийствената преднина на левия Първанов пред десния БерКостов, за какво говори това, че Сидеров е силен или че десните са избрали Сидеров пред ненавиждания Първанов...Може ли да се говори за стабилност и идейна ориентираност в десния електорат след като само за пет години са се стопили до нЕкви си мижави 300 хиляди...С цялото си глаголстване автора иска да смекчи фиаското на десните и социално икономическата катастрофа наречена преход...и да омаловажи възхода на левите...Нейсе...
26 Октомври 2006 13:12
а бре нафталин, пред загубил всичко си безсилен
26 Октомври 2006 13:15
коя статия май некоя друга коментираш
от горната е ясно едно - афторът не знае, 4е последният комунист на света ще умре у нас...
26 Октомври 2006 13:31
децата от детска градина демокрация, where the parents gone
26 Октомври 2006 13:42
Поздравления за автора! Аз виждам нещата, които ни очакват като доста черни. Ако въпросният господин Пьотеринг беше обиколил България със Сидеров и ако допуснем че има сърце, а не е само един европейски задник, щеше да говори другояче. Признавам, черноглед съм, но мисля че Първанов го очакват страшни неща, които ще му сервира българският народ, и които той сега не вижда, опиянен от "успеха". При Тодор Живков партийната върхушка имаше по-реална представа за дереджето на народа, отколкото сега. Сега парите и богатството, което в повечето случаи е ограбено от нас, така са променили мисленето на бедните довчера момчета като Георги и Ахмед, че и двамата се изживяват като принцове, като нещо друго, различно от "простаците", дето подкрепят "Атака". И тук ще повторя това, дето го пиша често напоследък : "Пази Боже сляпо да прогледа!".
26 Октомври 2006 15:15
Георги Първанов е най-драматичното заблуждение , което налагат на обществото ни за всичките му години в "преход"... Българи , дръжте очите си отворени ... Българи , събудете се... Този политик е Параван пред Злото , което дебне България...

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД