:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,457
Активни 138
Страници 24,091
За един ден 1,302,066

Партиите против спецзакони срещу престъпността

Управляващите искат стриктно прилагане на сегашните мерки, опозицията нарече кабинета безпомощен
Парламентарните партии се обявиха против извънредни законодателни мерки срещу престъпността, показа проверка на "Сега". Правителството прегърна идеята на главния прокурор Никола Филчев за специален закон за борба с организираната престъпност, а президентът го подкрепи. Конкретен проект още няма обаче, по думите на Филчев идеята се нуждае от обмисляне.

Политическите сили смятат обаче, че не е нужен изцяло нов закон, а трябва да се прилагат стриктно сегашните. Депутати от мнозинството уточниха обаче, че ако има убедителни аргументи в полза на въпросния закон и той предложи нови мерки, може да бъде приет.

"Коалиция за България" няма още решение. Засега преобладава мнението, че въпросът не опира до ново извънредно законодателство, а до успешното прилагане на съществуващото", заяви говорителят на БСП Ангел Найденов. Шефът на ПГ на левицата Михаил Миков добави, че във вторник групата ще дебатира въпроса с нужните конституционни промени. В четвъртък зам.-шефът на ВКС Румен Ненков отново постави въпроса, че прокуратурата е по-близо до изпълнителната власт и трябва да бъде извадена от рамките на съдебната.

"За радикални промени на конституцията в частта за съдебната власт е необходимо да се свика ВНС. Това не може да стане преди 2007 г., тъй като ще отнеме много време", каза зам.-шефът на ПГ на НДСВ Борислав Ралчев. Той също смята, че няма нужда от извънредни закони.

Специални мерки не са нужни, е позицията и на депутата от ДПС Рамадан Аталай. Негови колеги реагираха срещу патрулиращите с автомати по софийските улици вечер. "Ние сме демократична европейска държава, не сме в Латинска Америка", смятат те.

СДС и ДСБ пък обвиниха управляващите в безпомощност пред организирана престъпност. Според лидера на СДС Петър Стоянов, който също е против спецмерки, покушението срещу Емил Кюлев е на икономическа основа. Той настоя управляващите да кажат, какъв е произходът на първия милион на банкера.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък обяви, че в момента "корумпираните" се борят с организираната престъпност. Той наруши законовите изисквания за деня на размисъл преди кметския вот и показа прословутата снимка от яхтата в Монако, на която присъства и един от кандидат-кметовете в София. Сидеров припомни и, че с гласовете на депутати от НДСВ, БСП и ДПС през юли е отхвърлено предложението за промяна в конституция за снемане на имунитетите, което сега лансира Първанов.

----ПИСМО

"Воля за борба с организираната престъпност не се демонстрира на съвещания, а с ежедневни усилия на управляващите", написа Иван Костов до Георги Първанов. След онзиденшното заседание от прессекретариата на президента съобщиха, че единствен Костов се разграничил от всички в позицията им да покажат такава воля. Според лидера на ДСБ съветът имал и положителни елементи - разграничаването на Първанов от тезата за политическо убийство, предложението му за снемане на имунитетите на депутати и магистрати. Костов призовава президента да се разграничи от изявлението на главния прокурор Никола Филчев за "тотален контрол върху живота на хората".
14
890
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
29 Октомври 2005 01:47
"Вълкът козината си мени, но нрава - никога"
От самото начало на сполетялото българския народ непредсказуемо нещастие - за удобство наречено ПРЕХОД, всички парламентарни представени партии (управляващи и опозиция) защитаваха вероломно извършващите се престъпления - геноцид срещу собствения си народ и приемаха съответни закони в угода на това тяхно гнусно деяние. И през време на тоз' пресловут ПРЕХОД те - всички партии вкупом родиха престъпността.
И сега пак в съвместен хор те -
Партиите против спецзакони срещу престъпността!
От нюансите в този песнепой и коя партия с какъв глас участва в този хор може да се определи степента на превързаността й към свидната рожба мафия и към престъпленията.
Между солистите особено се изявават двама –
един бивш Президент и
един бивш Премиер,
които отдавна заслужено са спечелили омразата даже на собствения си електорат.

Редактирано от - SultanBg на 29/10/2005 г/ 01:49:41

29 Октомври 2005 02:14
Султане, евала!
29 Октомври 2005 03:07
А бе, сите се обявили, ама нещо хич не им фела най-малкия смислово-понятиен общ деноминатор. Ще да е от интересите.
В четвъртъка лъсна колко лошо интересите пишат реакции. Сега се вижда, че мерките са от същото качество. "До петък ще има конкретни резултати и задържани във връзка със спешните мерки за борба с организираната престъпност"... "Очевидно е, че трябва да има доказателства, които да са събирани по-продължително", рекоха.
Те ни те - затрупани с нови, големи и славни "некампанийни" резултати. В съседна статия един бургазлия-генерал се е изпуснал като каква е файдата от такива постановки и може би затова е наказан с особено интересна двусмислица като цитат.
Общо взето, ако не ни изобретят някаква връзка на родния бандитизъм с международния тероризъм - ялова им е схемата. Стразбург и Брюксел ще им надуят ушите, че и нещо друго.
И много прозрачна - прав си нашенски Султане, че страстно са се сграбили и усърдно кръстосват - чак не личи между власт и мафия кое къде почва, свършва и ръга ли, ръга. Ще добавя само, че вече е безсъмнено и окончателно пълното обособяване и отвръщане на партиите и държавата от "човека", известен под безличното събирателно народ.
29 Октомври 2005 03:18
"...изявлението на главния прокурор Никола Филчев за "тотален контрол върху живота на хората" означава само едно едно - Филчев е луд за връзване. Да се върже преди да е станало късно. Най-удачно - да се пенсионира! Nоw!!!!
29 Октомври 2005 03:38
Комунисти и турси са в съглашателство за ограбването на държавата. Явно неудобния Кюлев е бил очистен точно от тези които са му дали първия милион.
Сега със закон искат да си измият ръчичките и да продължат да си крадат. Не ни заблуждавайте. Българския е длъжник с над 10 млрд. долара.
Това правителство е измислено и направено по мъглива формула. Нищо няма да се случи. Не е в техен интерес....
29 Октомври 2005 03:41
СВЕТЛО ПИВО,
И "Царя" и "царедворците", също- нали и те са част/втора по размер!/ от Управляващото България днес Мнозинство!!
И НЕ забравяй, че Република Турция е длъжник на Република България, ПО ДОГОВОР/Ангорски-от 1925 г.- вече 80 години !!!/, за над 10 милиарда долара, а НЕ е изплатила нито цент, дори! Плюс длъжниците на България: Ирак, Либия и др.- за още 4-5 милиарда долара!!!

Редактирано от - paragraph39 на 29/10/2005 г/ 03:45:30

29 Октомври 2005 08:45
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък обяви, че в момента "корумпираните" се борят с организираната престъпност.
Този път Сидерони е ударил десятката. И той каза и още нещо (поне това, което дадоха по "Посвета и у нас" за Интернет), цитирам по памет: "Какво сте се загрижли за този убития вчера. Защо не се затичахте така след като група цигани убиха проф. Еди-койси през месец май?" Също много точно попадение. Аз бих му отговорил така: Волене, не се затичаха тогава, защото тогава беше убит обикновен човек. А сега е убит един от тях - БКП-ДС мафията. Не просто някой обикновен техен перач като предишните "босове", а един от съсценаристите на прехода "Богат, беден" в България. Кюлев е вторият по ранг след Луканов, убит комунист, мафиозоорганизатор. Търсен от Интерпол, ама бизнесът му бил честен. От тези ДС-ри на които партията великодушно раздаде веднага след 10.11. по някой и друг невъзвращаем милион от нашите пенсии и заплати. Петър Стоянов пък им каза "Защо правите разлика между това убийство и убийсттвто на предишните гангстери? Не ми казвайте какъв му е сега предмета на бизнес, а как се сдоби с първия си милион!" Добре си живеят и си поживяха комунягите. Но трябва да знаят, че бумеранга на пословичната им лакомия ще се стоварва все по-често и често и върху техните глави. Включително и върху главите на присламчилите се към тях след 10.11. комсомолчета-"демократчета". Никой няма да бъде забравен!
29 Октомври 2005 09:59
Абе ако човек препрочете на Алеко книгите и му спира сърцето. Такова едно усещане го обзема неописуемо ... след 100 години - същата работа.
29 Октомври 2005 10:14
Извънредни мерки? И откъде пари? От Божковия хазарт? Защото реална икономика няма. Разните "чуждестранни инвеститори" си държат парите навън, а българските монополисти от типа на Балканфарма ли беше и защо ли Актавис стана - в офшорки, т.е. пак навън. От бандитите може да се вземат само дворци от мрамор, но той не се яде. А за джипове и майбах-и като онзи на бандита от чистотата на Софиянски купувачи няма даже и на Запад. Колумбия е мечтата на САЩ за "държава" от задния им двор и мечтата им е вече факт у нас благодарение на "елита" ни и фондациите и съветниците им. Затова - евтиничко със снайпер и пистолет, и както казва Калчев - всеки е в списъка с поръчки на някого.
29 Октомври 2005 10:39
никаква Европа за нас !
29 Октомври 2005 11:06
МАФИЯТА започва не от улицата, А ОТ ПАРЛАМЕНТА. Сравнете само мненията!
Реалноста:
Агенция "Фокус"
...Александър Арабаджиев... страната ни не разполага нито с ресурс, нито със законова подготовка, за да въведе специални мерки в борбата с организираната престъпност...и допълни, че в страната никой не си върши работата...
Parlament:
Парламентарните партии се обявиха против извънредни законодателни мерки срещу престъпността, показа проверка на "Сега...
...Засега преобладава мнението, че въпросът не опира до ново извънредно законодателство, а до успешното прилагане на съществуващото", заяви говорителят на БСП Ангел Найденов...Специални мерки не са нужни, е позицията и на депутата от ДПС Рамадан Аталай...
29 Октомври 2005 17:42
Крадеца на коли и пикаещ във фонтаните министър на МВР ли ще въвежда военно положение? :Д
Той си е за психиятрията на централния затвор а не министър, деба и червения шебек!
Ще преборят ДС мафията на куково лето.
30 Октомври 2005 09:52
МБМД /МИРА ЯНОВА ЛЪЖАТ
1 ден преди изборите те отново надуха % за Велчев 21 и намалиха на Гаврийски 10-11, за да накарат десните да се излъжат по Велчев.
МБМД-некадърници или продажници?
30 Октомври 2005 19:16
Е партийноте централи да не са сборище на мазохисти? Те само с един членски внос за къде са? Какво ще правят ако им заключат касичките?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД