:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,459
Активни 138
Страници 24,093
За един ден 1,302,066

Син на Кадафи вини либийските власти за СПИН в Бенгази

Сейф ал Ислам призна, че българските медсестри са били измъчвани
Безхаберието и пропуските на властите са основната вина в делото със заразените с вируса на СПИН деца в Бенгази. Това заяви Сейф ал Ислам - син на полк. Муамар Кадафи, цитиран от излизащия в Обединените арабски емирства в. "Ал Баян". Той говорил на среща в Бенгази с представители на местните културни среди.

"Аз съм наблюдател по това дело, в което основната вина са безхаберието и пропуските. Властите не са имали представа за състоянието на болницата, когато се е случило това бедствие", казал още Кадафи-младши. Той оглавява фондация "Кадафи", която през 2001 г. стана наблюдател по делото срещу българските медици, обвинени в заразяване със СПИН на над 400 деца в Бенгази. Тя откри редица пропуски в обвинителния акт. Заслуга на фондацията бе преместването на медиците под домашен арест през февруари 2002 г.

Сейф ал Ислам потвърдил, че е доказан фактът за изтезанията на петте българки и определил България като по-слабата страна в делото. След намеса на фондация "Кадафи" деветима мъчители бяха арестувани, макар и за кратко, а след това дадени на съд. В крайна сметка обаче те бяха оправдани.

Колкото до безхаберието на властите, по делото бяха подсъдими и деветима либийски медици. Съдът в Бенгази обаче ги оправда. А петте български медсестри и палестинският лекар Ашраф бяха осъдени на смърт. На 15 ноември т. г. Върховният съд в Триполи трябва да се произнесе по обжалването на присъдите им.

В същото време Сейф ал Ислам отправил безпрецедентни критики към диктаторството в либийските медии. Той призовал да бъде закрито министерство на информацията и културата. Кадафи-младши разкритикувал различните медийни институции, които се ръководят от държавата, и официалната информационна политика на Джамахирията.

"Ние страдаме от диктаторството в информацията. След като сме създали орган, който да управлява информацията и културата, то това означава, че те са контролирани. Не ни трябва такова нещо. Никъде в развитите страни не съществува министерство на културата или министерство на информацията. Освен това ние нямаме печатни издания, за да искаме и да се борим за свобода на печата", казал Ал Ислам.
8
663
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
29 Октомври 2005 00:29
Ама и там един цирк се играе...

Горките ни сестри ... набутали са ги между шамарите
29 Октомври 2005 00:32
Никъде в развитите страни не съществува министерство на културата....
Е, ние имаме, но пък развита страна ли сме?...
29 Октомври 2005 03:51
Тоя пич нема да стане президент на Либия. Няма да се хареса това на татето.....
29 Октомври 2005 04:46
La dictature de l'information seulement.
Ca me fait rire.
29 Октомври 2005 07:27
Освен това ние нямаме печатни издания, за да искаме и да се борим за свобода на печата", казал Ал Ислам.

Абе тия в кои век живеят-още ли пишат на каменни плочки или пергамент вестниците си?
29 Октомври 2005 10:28
само да спомена, че никой не е набутвал никого между шамарите - всички, дето бачкат в третия свят сами се набутват.
29 Октомври 2005 15:25
E, и?
30 Октомври 2005 14:58
Тези мазните и лукави арабели пак са намислили нещо. Този малкия се готви май за престола на баща си, като предварително си осигурява благоволението на запада. Мисля си дали не са скалъпили всичко около СПИН процеса в името на приемането на бъдещия либийски диктатор на запад за отворен и добронамерен към цивилизования свят, към който тези пясъчни хора определено не мога да причисля.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД