:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,464
Активни 138
Страници 24,098
За един ден 1,302,066

Австрийски завод призна, че обгазява Бургас

Ръководството на завода за дървесина "Кроношпан", собственост на едноименната австрийска фирма, призна, че всекидневно обгазява Бургас. Предприятието е почти залепено за един от големите бургаски комплекси "Славейков", чиито жители постоянно се оплакват от задушлива миризма на дървесина откъм предприятието.

"Наистина от нашите комини се отделя пара с миризма на борова гора", призна техническият директор Асен Ников. Той обясни, че тя се получава при отделянето на водни пари по време на изсушаване на влажната дървесина. Според Ников в завода нямало никакви опасни производства, които да заплашват здравето на бургазлии. Всички те били на европейско ниво.

"Кроношпан" купи бившето дървообработващо предприятие "Булес" преди 8 г. Почти веднага австрийците закриха цеховете за производство на мебели и изнесоха в Бургас производството на дървени плоскости от талашит, които специалисти от РИОСВ в града смятат за най-замърсяващи. Всекидневното обгазяване на града откъм "Кроношпан" започна отпреди 7-8 г. РИОСВ е налагало нееднократно глоби на завода, а миналия месец, след разпореждане на областния на Бургас Любомир Панталеев, екоинспекцията задължи "Кроношпан" до края на годината да постави в комините си филтри, които да поемат изпаренията.
14
1945
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
29 Октомври 2005 00:21
Тези поне си признават. Собствениците на Марица-Изток не само че обгазяваха Стара Загора, ами и финансираха дезинформация, че газовете идвали от армейския полигон сякаш там са се водели мащабни военни действия. И докато властите си пасуваха, обгазяването се превърна в червен картон от Евросъюза.
29 Октомври 2005 00:58
От Кроношпан се отделя миризма на борова гора, а от Нефтохим на ферментирали динозаври.

Излизам аз на балкона дишам дълбоко и си викам - къде го има това, море и борова гора. Но ето, започва да ухае на прясно изпечени бисквити и ароматни кабели. Изпадам в екстаз!
Навън овчици тичат ли тичат, аз им се радвам и една сълза потича по лицето ми покрито с искрящ черен грим. Естествен фондйотен - чудо на природата с какво сме го заслужили ние грешниците.
29 Октомври 2005 01:53
Gold Member пак се е изказала неподготвена. Мойто момиче, за пореден път ти казвам, че не си в час с нещата в Бургас. По-добре се изказвай за проблемите на Панагюрище. Там повече може да хване дикиш.
29 Октомври 2005 02:20
А що така стана бе нали Славейков беше голята работа на бур-гъз-лиите? амчи фаштайте дисагите и оттатък баира в Изгрев. Може да станете жертва на комарите ама срещу комарите човек чувства някак че има шанс а пък срещу нефтохима ... нанай
29 Октомври 2005 02:42
Преселете се във Видин. Там нищо не пуши, не мърда, кьорав човек няма, само Дунава приплясва, въобще райско място.
29 Октомври 2005 02:50
Таласъме и тебе те видях. Една черна овчица, тича заблудена наляво, надясно и само си блее ли блее а никой не я чува.
29 Октомври 2005 09:23
Gold, миризма на море и борова гора има в Берген, Норвегия. Само че обикновено е комбиниран мирисът и с мирис на дъжд, че бая вали там...
29 Октомври 2005 11:11
Брей то ся ръководството на кроношпана ще вземе да иска да му
се плаща дето ароматизира въздуха с миризма на" борова гора".

Мирише на изгоряла гума и привечер не може да се диша
а туй лекенце Наков ни убеждава че тъй видите ли ухаела
боровата гора. Ако на норвежците тъй им ухаят горите
питам се как ли им ухаят жените .
Да си събират приятните ухания и да си ги пращат в в Норвегия .
На наш език тези ухания се наричат с една думичка-- воня

29 Октомври 2005 11:39
Знаете ли каква "приятна" гледка е като влизаш в Бургас от към Ветрен в да речем 1 ч. през ноща поглеждаш в дясно от пътя и какво да видиш десетки комини бълват с всичка сила отрови и понеже вятъра вечер обикновено е западен всичките тези газове образуват един смог над града миризмата е отвратителна но понеже бургазлии по това време спят не им пука въобще. През деня най-много да видиш един два комина да пропушват. Ако имаше контролни органи които си вършат работата този завод отдавна да е пуснал кипенци надяваме се че ако случайно ни вземат в ЕС ще се направи нещо по въпроса защото ми писна разни руски тъпанари да си играят със здравето на 300 000 българи.
29 Октомври 2005 15:47
Решението е просто, но неосъществимо - Австрийски екоглоби, по австрийска процедура. Лошото е, че дори и в Еврозоната, глобите и процедурите ще се прилагат от нашенски мекерета.
29 Октомври 2005 16:41
Ти пък сега, Gong! Коминът това е символ на прогреса, нещо като електрификация плюс съветска власт! Не помниш ли, че нямаше кинопреглед без димящ заводски комин, в "По света и у нас" задължително имаше кадри с димящи комини. И в една бригадирска песен се възпяваха :"Димят заводските комини..." по-нататък съм забравила текста, щото само на една бригада съм ходила. Както се казва, нищо старо не е забравено и нищо ново не е наученол
29 Октомври 2005 23:48
Gold Member, според мен най-добре е да хващаш автобус 211 в посока "изгрев" и да заемеш позиция в оня парк. И без туй друга полезна работа достопочтена дама кат тебе, с мустаци под носа, не върши. Ай и по-малко нерви хвърляй, че на таз възраст лесно се умирга от нерви.
30 Октомври 2005 13:52
Таласъме,
Никак не си умен, но си упорит, това трябва да ти се признае!
30 Октомври 2005 17:24
Какво ли щеше да остане от този завод ако обгазяваше в Австрия ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД