:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП посочи пречката за кабинета - амбициите на царя

Първанов още настоява за тройна коалиция, левицата готова да даде 4 комисии на НДСВ
За първи път лидерът на социалистите Сергей Станишев посочи причината за неуспеха на тристранната коалиция БСП-НДСВ-ДПС до момента - амбициите на премиера Симеон Сакскобургготски да остане на поста си.

Това стана след среща на ръководството на БСП и представители на лявата коалиция с президента Георги Първанов. След разговора соцлидерът обяви, че причините все още да няма постигнато съгласие между трите формации е НДСВ.

"Нещата са в НДСВ, всички трябва да са наясно. След като те заявяват, че няма непреодолими политически различия, всичко се свежда до определени неприемливи амбиции, които са лишени от политическа и европейска логика", е категоричен Станишев.

Според него жълтите твърде бавно мислят и взимат решения, но БСП няма да позволи зависимост от бездействието. "Водят се консултации, някои политически сили очевидно не искат да заявят своя ясна позиция и печелят време, докато в страната се трупат проблеми", допълни соцлидерът. Като пример той посочи боклука в София и недостатъчната помощ на кабинета за бедстващите от пороите райони.

И вчера на "Позитано" 20 бяха убедени, че БСП и ДПС ще успеят да съставят правителство дори ако НДСВ не се включи в тристранния пакт. Гласовете щели да дойдат от различни парламентарни групи. Станишев обеща да се върви с ускорени темпове към формиране на правителство.

Попитан има ли алтернатива НДСВ в бъдещия съюз, той обясни, че алтернативи винаги има и че компромиси винаги могат да се направят. Според запознати в левицата обсъждат варианти и за друг премиер освен Станишев. Ако се стигне до такъв обаче, фигурата със сигурност ще е от левите среди.

Ако пък е вярно твърдението на БСП, че могат да сформират кабинет, това означава, че най-късно на 22 юли България ще има ново правителство. Президентът щял да връчи мандат за съставяне на кабинет следващия четвъртък или петък. Конституционният срок за изпълнение на мандата е 7 дни.

Според социалисти президентът настоял БСП да сформира тристранна коалиция с НДСВ, като за тази цел левите трябва да направят и жертви.

Междувременно тръгнаха слухове, че БСП е склонна да даде на НДСВ шефските места в 4 парламентарни комисии. Една от тях е бюджетната, на която евентуално председател да стане финансовият министър Милен Велчев.
 
***
66
674
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
66
 Видими 
08 Юли 2005 00:03
Браво на Царя ако тои деиствително е "пречка"за коалиция доминирана от комунисти!
В всяка коалиция Царя трябва да е премиер!
Тои е наи опитен да води България в Европа.
08 Юли 2005 00:29
Преизпхлнения бü джет не си дава Симеон.Премиерското място не е причината.Тои схбира а Доган да разхищава.

hristov
08 Юли 2005 00:29
Най-добрия защитник на българщината е българския ЦАР
Атака е слаба пикня!
Турци и руснаци за помошници ДА
Турци и руснаци за началници НЕ
Стига гаври с Българския народ
08 Юли 2005 00:40
ИМОТНИТЕ амбиции на лешояда!
08 Юли 2005 00:43
Мадритското чучело е с претенции за цар. Лесно нема да се даде. Пък и има още за крадене. Лошото е че отворихте пак вратата за терористичнатка организация ДПС.............
08 Юли 2005 01:08
Симеон, Доган и Сергей в момента са в центъра на събитието. Нито един от тях не е българин. И тримата са ченгета. И тримата са обременени и зависими.
08 Юли 2005 01:34
Алтернативата е една: Симеон с еднопосочен билет в Мадрид.Няма защо отново да откриваме топлата вода, да погледнем какво направиха нашите съседи с прогнилите си династии, още повече че Кобургите не веднъж са били демона на проклятието за българския народ!
08 Юли 2005 02:01
Симеон си е българче от първа класа!
1. Роден в БГ
2. Кръстъен в Българска църква и в православна религия
3. Вярващ православен христянин
4. Изгнаник, жертва на червено-сините курви и апаши.
5. Пич от класа, Български мъжкар. 5 законни дезца ......българчета
6. Умен и благороден, гордост за нацията.

Имат ли Станишев и манафа поне едно от тези качества?
08 Юли 2005 02:09
Ами той, Симеон, така се идентифицира с майка България, че само Черно море не е поискал още.
08 Юли 2005 02:14
Вожде, забравих да те попитам, тези българчета, децата на българина Симеон, какъв език говорят?
08 Юли 2005 02:22
Колко повече български имоти с в частни ръце толкова по- добре
Разбира се в български ръце.
Каква полза имаха хората от имотите на Царя.
Плащаха държавните разходи по тях а група сино-червени курви и апаши
ядеха пиеха и е**** на корем безплатно.
Сега нека Симеон си плаща данаците и разходите а ако има печалба ще плаща и данък.
Болката е за блаженните отминали дни, нали Елиза!
Гуляла ли си на аванта по царските имоти?
Ех беше славно и аз съм се облажвал макар и случайно.
08 Юли 2005 03:02
Леле, каква монархическа сбирка се сбрала тука
*
БСП проявявайки твърдост към болните мараци на мадридското недоразумение само ще спечели, включително и ако поради това предизвика предсрочни избори.
08 Юли 2005 03:35
*****


Мнението е редактирано поради

- използване на транслит (български език с латински букви)

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 08/7/2005 г/ 10:46:56

08 Юли 2005 05:42
абе съфорумници, мадритския тип не беше ли казал, че нема да има коалиция с комунистите точно преди изборите? как стана така, че от неправене на коалиция се стигна до преговори за това кой да е премиер?

на гласувалите за жълтото, въпросче - не ви ли писна вашите хора да се въртят като фурнаджийска лопата по вятъра? и да ви плюят по сурата ежедневно?

айде поздрави.
08 Юли 2005 08:00
Голямо дъндуркане на този Цар! Как толкова се отплеснахме, та не виждаме елементарни противоречия с демокрацията свързани с неговото присъствие в политиката!
Помислете си само, каква партия е НДСВ, която е кръстена на името на лидера си? Този човек взема всички решения в нея! Централизма в партията е абсолютен. Партията съществува само заради култа към Монарха. Ако той почине или емигрира, партията се разпада! Какво демократично виждате в НДСВ и неговият лидер? Лидера е типичен Диктатор в патията си и пкрай нея там където тя е внедрила кадри. Как се търпи такова нещо?
Отговора е един единствен! Кобурга се оказа много удобен за прокарване на всякакви чужди интереси в България идващи от Западна Европа. Нашите големи медии, които са 100 % зависими от Западна Европа го държат на положение, макар и на изкуствено дишане!
08 Юли 2005 08:17
Пречката за новия кабинет не е Симеон, а Станишев. Този некадърен комсомолец, който е по-слаб от Жан Виденов, има амбициите за министър-председател. Ако Симеон не е министър-председател, с министър на финансите М. Велчев и министър на външните работи С. Паси, ще има предсрочни избори и България няма да бъде в ЕС през 2005.
08 Юли 2005 08:17
нещата си отиват към нови избори, сега са последните напъни на старите муцуни да се разберат в името на общите си спонсори
08 Юли 2005 08:19
Mexikanski Vozhd отдавна следим проявите ти в този форум и до скоро ***** знаеше само едно: - да громи Костов и толкова. Сега гледам си сменил плочата.Явно ще да е нова заповед от Кремал.Подкрепа за Симо 100%.
Абе хубавец каде ги видя тези качества в Симо?
"3. Вярващ православен христянин."
Част от 10-те Божи заповеди бе мили: да не крадеш и да не лажеш !!!!!
А Симо ЯКО краде и лаже.
"6. Умен и благороден, гордост за нацията."
Та дедо Симо нема никакво образование бе мили.Или и неговата тапя като на Тато още се тарси, а?
това че живееш в Цалифорня изобщо не те прави по-малкокомунистическо говедо от колкото си.Само едни винаги ме е било яд.ЗАЩО не живеете в МОСКВа бе ***** ами все кам щатите ви тегли!!!!



Мнението е редактирано поради
- неуместни определения

Натиснете тук





Редактирано от - bot на 08/7/2005 г/ 10:47:42

08 Юли 2005 08:53
НДСВ вече е опозиционна партия и изобщо не е длъжна да влиза в коалиция с когото и да било. Никой не е крив на БСП, че спечели само 82 депутатски места, пък и сега да твърдят, че Симеон се инатял... Да си става Станишев премиер и да си се коалират с турците и циганите! Какво им пречи Симеон???
08 Юли 2005 08:55
наглостта на симеон, на царедворците и адептите му тук във форума нема граници!
по силата на коя логика или демократична световна практика политическата сила, спечелила изборите трябва да подари премиерския пост на партия, загубила изборите?
кой е пречката в случая?
08 Юли 2005 08:56
Глупавият човек е проблем със самото си присъствие. Особено в сложна дейност като политиката.
08 Юли 2005 09:17
Ваше Величество дръжте фронта!

Най-голямо нещастие за БГ ще е правителство на БСП с подгласник Доган.

Станишев е на 40 години и едно дете не е отгледал, едно семейство не може да завърти, та премиер на България ще става, съселът му със съсел.

Къде им гори акъла на тииа ОФ-та?

Единственото смиселно рпи тая ситуация правителство е с мандата на НДСВ, с премиер Царя, на широка програмна основа със солидно участие на БСП, и с подкрепа и участие на ОДС и някои от БНС.

Наглеацът Доган - шут в опозиция.
08 Юли 2005 09:18
Dakl, CopCop
08 Юли 2005 09:26
Малоумници, благодарете се че е Доган, а не е някой като Бен Ладен.
08 Юли 2005 09:29
мръсното семейство сакс кобург гота струвало на българия няколко национални катастрофи и милиони човешки животи продължава да дреме над страната като лешояд над мърша.мони протака -знае че от ЕС ще ревнат да си правим правителство и станишев ще стане по отстъпчив.иска още гадното му мекере - малко му е кое прилапа до тук.и татко му така протакаше и дядо му , та накрая ни протакаха.бил пич имал деца - мексикански вожде оди се пргледй най-сетне.
08 Юли 2005 09:48
ГОТИН , философски погледнато си прав - винаги може да стане и още по-лошо
08 Юли 2005 09:56
Готин, ако Доган става врата на Бен Ладен, какво значение има?
08 Юли 2005 10:06
Станишев-алтернатива на царя?
Ха -ха-ха-ха-ха-ха- и пак ха!!
08 Юли 2005 10:12
В Крумовград турската управа
не позволява да се говори на български
08 Юли 2005 10:58
Стабилното правителство си има своята цена.
Нови избори нито ще открият нови политици, нито ще променят резултатите в полза на големите партии.
08 Юли 2005 11:20
На Сер Гей не му издържат нервите Браво на Сакса
08 Юли 2005 11:27
Комунягите отново посягат към изпитаните си(и провалени) методи на заплаха и заблуда:
Прогонване(изселване) на Симеон и разбира се отчуждаване на имоти!
Винаги в името на "народа"!
Колкото и да се мъчат да се реформират някои комсомолци немогат да разберат че посягане към частната собственост е наи отвратителната злина на комунизъма!
Доказана или недоказана собственноста в частни ръце е по полезна фискално на "народа" отколкото ако се владее от държавната бюрокрация!
08 Юли 2005 11:43
Mexikanski Vozhd *****



Мнението е редактирано поради

- неуместни определения

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 08/7/2005 г/ 12:55:15

08 Юли 2005 11:56
Един от възможните варианти - бившия цар съзнателно протака, за да не успее БСП да се вмести в сроковете за съставяне на правителство. ДПС също протака, защото БСП има мнозинство, ако се договори само с НДСВ и може да минат и без тях. При неуспех за съставяне на правителство от БСП, мандата за това получава НДСВ, но и те ще попаднат в собствения си капан. БСП ще им откаже. ДПС ще ги изнуди много повече отколкото през 2001-ва. АТАКА заявяват, че са по-различни и няма да се коалират с никой. ОДС стои в разкрачена поза и чака някой да й предложи. ДСБ заяви, че няма да се коалира нито с БСП, нито с НДСВ. БНС са прекалено малко - и с тях и без тях - все тая. И какво ще стане - трети мандат, на кого на костоваците ли или на надето, а може би на бабата или на турците?
08 Юли 2005 12:15
Симеон, както и династията му, са проклятие за България и ако това не стана ясно на мнозинството от избирателите през последните 4 години, жалко за България , тя просто няма да е има!
08 Юли 2005 12:40
Мексикански вожд: "Сега нека Симеон си плаща данаците и разходите а ако има печалба ще плаща и данък."
ма ти и бил голям тарикат бе!! дайте на мен колкото искате имоти пък аз ще им бера гайлето за разходи и данъци. егати наглостта царедворска. да върнем и резиденциите на тато. и имотите на пашата на плевен. и баните на византийския импертор. защо да спираме до 1944. реституция назад във времето до дупка, докато собственик на земята стане някое едноклетъчно
08 Юли 2005 12:49
FL: "Доказана или недоказана собственноста в частни ръце е по полезна фискално на "народа" отколкото ако се владее от държавната бюрокрация!"

МНОГО ВЯРНО, драги. поне по принцип. само че тук идва проблема - в ЧИИ частни ръце да бъдат тия имоти с неясна или поне оспорвана (дали се оспорва със основание е съмнително) собственост. не ми казвайте че само защото някъде в миналото по закон с тях се е разпореждал бащата на С2 затова той е най-логичния, справедлив и ефективен избор. защото с тях се е разпореждал българския цар, и селд като вече царе нямаме значи С2 нямя права по никакъв начин над тия имоти. изобщо стига плитки уловки. поне признайте че лакомия г*з се върна да докопа каквото може в БГ. докато има царедворци има надежда за успеха му.
08 Юли 2005 13:00
Доказаната както и недоказаната собственост на БГА попадна в частни ръце.
Интересно какъв е резултата?
08 Юли 2005 13:05
Царо подлага крак на БСП че да стане пак премиер.
Ако обаче стане премиер, ще изляза на безсрочна стачка и много ще излязат като мен.
08 Юли 2005 13:09
искам да ви кажа, че кабинетът отдавна е ясен.Турско-говорящите и комунистите още във вечерта на изборите са имали кабинет.царят въобще и не иска да е мин-председател, в момента всичко е за парлама.ндсв вече са решили да не са в кабинета, а Симеон се е насочил към евроструктурите след 2007.
08 Юли 2005 13:57
Сега решават кой ще разпределя парите свързани в влизането ни в ЕС. Останалото са по-дребни шегички - дали този или онзи сегашен министър ще го привикат в прокуратурата сега или ще го отложат за след няколко години. Разни имунитети, разни заграбени имоти. То верно, че и те са адски много, но като се знае как мудно и корумпирано действа съдебната ни система, може и пра-внуците ни да не видят справедливостта.
08 Юли 2005 13:57
Що бе Кайле, топката е в ръцете на твойте хора - Атака. Те ще кажат кой ще е следващият премиер. На тях се сърди.
08 Юли 2005 13:58
Тая кайли не е оная кайли
08 Юли 2005 14:03
oная кайли да не излезе в заслужена почивка след изборите, зер много се измъчи

Редактирано от - volog на 08/7/2005 г/ 14:04:47

08 Юли 2005 14:23
кобургот нем' стачкува - лакомо е коп**то дръто
пп исках да кажа - "копчето" === "куката"
08 Юли 2005 14:37
Спорът на тези тримата не е идейно-политически, а чисто икономически.Предстоят да се делят власт, пари, блага и тъй, като се очаква да бъдат доста, те ще се разберат, така че да има за всеки.
08 Юли 2005 15:18
спорът на тез тримата е за политическо оцеляавне.
Ако Симо не е премиер си отива на политическото гробище заедно с цялата му партия от дружни царедворци, дето като спре Симо да дава папо ще спрат да му викат тато.
08 Юли 2005 15:20
Каквото и да приказва Станишев, едно е ясно - правителство без подкрепата на НДСВ ще е нестабилно и бързо ще падне. От друга страна, в коалиция с главен партньор ДПС, БСП може само да загуби - Доган ще ги изнудва безскруполно за каквото си ще.
За беда, това му е ясно и на царя. Със сигурност ще се пазари здраво. Колкото до кандидатурата на С2 - и това е стар похват при преговори. Избираш си нещо неприемливо за отсрещната страна (но без което определено можеш да минеш) и си даваш вид, че много държиш на него. И така докато получиш достатъчно отстъпки "в замяна".
Елементарно е.
08 Юли 2005 15:32
И аз си мисля, че за Сергей Дмитриевич тази задача е доста над силиците му. Опитва се да изнудва Симеон - хахаха!
А правителство ще има - не се притеснявайте. Поне до април догодина...
08 Юли 2005 15:39
И аз мисля че ще има.
А изкара ли до април догодина, ще си изкара и целия мандат, щото нама НДСВ да има
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД