:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 366
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
АНАЛИЗ

Доган отвърна на удара

Монополът на ДПС в смесените райони ашладиса "Атака" към българския етнически модел и вещае още проблеми
Снимка: Александър Михайлов
На всяко действие има противодействие. С този закон на физиката активист на ДПС обясни наскоро впечатляващите резултати, които движението постигна на парламентарните избори.

Партията на Ахмед Доган никога не е била долюбвана от останалите политически субекти, но като че ли на последните избори тази неприязън достигна своя връх. Начело на войната застана НДСВ, но то бе мощно подкрепяно от ДСБ, които яростно критикуваха т. нар. български етнически модел. Мълчалива поддръжка оказваха и активисти на БСП.

Атаките започнаха много преди изборите, когато НДСВ реши да въведе интегралната бюлетина. Нейната основна цел бе да се избегне изнасянето на бюлетини и формирането на т. нар. индийска нишка - все термини, пряко свързани с ДПС начина на правене на избори. Затова и хората на Доган реагираха, сякаш е започнал втори възродителен процес. От БСП творчески доразвиха идеята на НДСВ и предложиха бюлетините да имат нещо като бандерол - за



по-големи гаранции срещу фалшифициране на вота



Това предложение не се прие от НС само защото бе направено твърде късно.

Жълтите обаче не спряха дотук. Една от най-спорните клаузи в прословутото постановление 92 на МС за план-сметката за изборите бе, че във всяка страна може да има не повече от 50 секции. Това също бе пряк удар срещу ДПС, на които в Турция им бяха нужни двойно повече. За разлика от интегралната бюлетина обаче тук Симеон накрая отстъпи.

ЦИК пък взе няколко специални решения. Комисията постанови, че бюлетини, на които са изписани имена, няма да се считат за валидни, защото се говореше, че именно по този начин ДПС активистите ще принудят хората си да гласуват правилно. В последния ден от кампанията от ЦИК решиха, че печатът на всички СИК трябва да се нарани с остър предмет.

Всуе, файда йок! Всичко това не попречи на Доган - а може би дори му помогна - да мобилизира отново електората във и извън България. Спечели рекордните 34 мандата. В традиционно силните си райони ДПС бе безапелационно. То взе 5 мандата от 5 възможни в Кърджали, 4 от 5 в Разград, 3 от 4 в Силистра, 3 от 4 в Търговище. Движението проби и в райони, където досега не беше и сънувало депутати - Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян.



За добрите резултати на ДПС



безспорно влияние оказа и ниската избирателна активност, която увеличи тежестта на гласовете за движението. Факт е обаче, че всички политически партии за пореден път пропуснаха възможността да променят нещо в българския етнически модел, който все повече се превръща в остатък от миналото. А и неговата стабилност, с която се пъчим пред Европа, види се, е твърде ефимерна. В Кърджали хората се вдигнаха почти на бунт, след като се разбра, че и този път няма да имат българин за депутат. В Разград до последно се надяваха, че Валентин Церовски от НДСВ все пак ще вземе един мандат. И това едва ли се дължи на голямата любов на хората в Делиормана към майстора на евтини жилища и скъпи магистрали.

Този тлеещ антагонизъм в смесените райони е факт, пред който не трябва никой да си затваря очите. Основна причина за него, разбира се, са историческите предразсъдъци на българите към турците, които скоро няма да бъдат изживени. За последните 4 години управление обаче ДПС не направи почти нищо, за да се преодолее поне малко този проблем. Кадровата политика на движението по тези места бе, меко казано, неудачна. На отговорни постове се назначаваха хора, чиито единствени качества бяха подходяща партийна и уви етническа принадлежност. Често те предизвикваха смях с публичните си изяви.



Отговорността за всичко това



обаче не е само на ДПС, а и на останалите партии, които доброволно са оставили Доган да бъде нещо като феодал в смесените региони. ДПС електоратът се консолидира и втвърдява. Следвайки принципите на физиката, същото правят в отговор и българите, при това все по-явно. Справка - Волен Сидеров и "Атака".

Няма как този вреден ДПС монопол да бъде разбит, след като в помашките села в Благоевградско хората не са виждали на живо друг политик освен Доган. Те благоговеят пред него. Убедени са, че проблемите, които имат при изкупуването на тютюна, са по политически причини, защото червени и жълти фирми се опитват да прецакат ДПС. А продукцията им все пак се изкупува накрая само защото дългата ръка на Доган се грижи за тях. Хората там не искат и да чуят, че тютюнът все повече се превръща в нерентабилно производство, което се крепи на това, че субсидията за него е почти толкова, колкото за цялото останало земеделие.

Самият Доган също е наясно, че това положение не е най-доброто. Или поне беше наясно, защото при създаването на партията си й предрече десетина години съществуване. Идеята тогава бе, че ДПС трябва да преодолее болката, нанесена на турците от комунизма, и постепенно да ги интегрира в обществото.

Днес, 15 години след началото на промените, обаче



ДПС е по-силно отвсякога



И вместо да води турците към тяхното интегриране, то взе да приобщава българи. В което, разбира се, няма нищо лошо, ако не беше ясно, че тези българи отиват там не поради либералните си възгледи, а само и единствено заради кариерата. И защото тази кариера чрез движението се гради по-лесно, тъй като българите са твърде необходими на Доган, за да докаже, че партията му не е етническа. Някои от тях обаче - Йордан Цонев и Христо Бисеров, така или иначе са хора със съмнителна репутация, което съвсем не е плюс за ДПС.

Ако политиците ни в тяхната цялост наистина са загрижени за модернизирането на етническия ни модел, те би трябвало да не чакат следващите избори, а още отсега да се поинтересуват от мюсюлманите у нас. Да се поразходят из техните градове и села, да поговорят с тях за това-онова, въобще да правят политика и там. Да им дадат шанс за избор, какъвто в момента те нямат.

Защото към този момент всички наши партии повтарят, че етническият ни модел е добър, тъй като Доган е умен и умерен политик. В същото време лидерът на ДПС надживя Желю, Жан, Иван, че и Симеон май ще успее да преметне. Само че Сокола може и да надхитри всички, но не и Аллах. Дано той му дава живот и здраве още дълги години, но все в един момент Доган ще трябва да слезе от политическата сцена. Тогава не ни чака нищо добро, ако на негово място се появи някой не толкова умен и доста по-радикален.
43
3352
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
07 Юли 2005 23:55
Ами като сме в НАТО държи ли му на някой да наруши етническия мир, хА-хА, А ? Ако г-н Доган е важен за различните видове избори то това е друга тема
08 Юли 2005 00:53
Не разбирам как пишете статии и въртите проблема в България. Доган е служител на Турция и защитава интересите Й в България, чрез така измисления егтнически модел. През целия този период той просто смуче пари от две държави. Едната с изнудвания и заплахи, а другата с помощи и рушвети. Това е една най обикновенна терористична банда и Доган е нейния вожд......
08 Юли 2005 01:04
"Основна причина за него, разбира се, са историческите предразсъдъци на българите към турците, които скоро няма да бъдат изживени."

Да бе да, и как са се явили тези предразсъдъци - кои да ти каже! Па и вместо да затихнат на прага на приемането в Европа - маи все повече се засилват. И защо ли - ептен няма кои да ти каже! Това обаче че турците в БГ нямат предразсъдъци към българите - е още по-малко вярно. Но за това пък и дума да не става. А що ли пък смятат и червени и сини и жалти (т.е. все българи) за врагове, а Доганюво ДПС за единствен закрилник - велика таина. Еии, оказа се че ако днес нямаше АТАКА, и атентат на гара Буново нямаше да има. Това последното за ВЕРВАЩИ БАЛЪЦИ!
08 Юли 2005 01:07
Пеичу, пиеичууу - ма скудоумно ли си или максус са праиш на такова? Дреме му на НАТО за БГ-то дори по-малко отколкото за Кипър през 70-те. То и тогава и Гърция и Турция си бяха в НАТО. А, бе пиши, бе пиши - БГ твоего рода отдавна я отписа.
08 Юли 2005 01:11
Обретенов, ти журналистика учил ли си или си купил дипломата? Какви са тия диалекти и турцизми АШЛАДИСА!?! Вземи напиши едно обяснение какво означава тая дума, защото аз съм българин и не разбирам[/blue]




Мнението е редактирано поради

- излишни тагове

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 08/7/2005 г/ 11:00:18

08 Юли 2005 01:20
Old Emigrant, нищо не ти разбрах-нито текстологично, ни като съдържание. Ти да си добре, с мен и без мен пак ще съмне....айде лека, ай гоу ту слип
08 Юли 2005 01:31
Слиип Пиеичу, слиип и верваи че НАТО те пази от натовци - туи ще ти остане.
08 Юли 2005 01:46
Чаках те, губиш. Турция никога няма да ни нападне, не го е правила, стабилни комшии са
08 Юли 2005 02:18
Пейчо
08 Юли 2005 02:37
Пейчу га си легаш да не заборавиш да си туриш фесът за нощна шапчица, с пускюла надолу да ти гали мустака та да сънуваш как са цаливаш с Догана или с резания му пищов, ашколсун, машаллах!Сладко да тий!
08 Юли 2005 03:21
Аре умен, не ме пропагандирай, измий си очите. Проблемът ни е един-отчайваща беднотия
08 Юли 2005 04:37
Точно така! С едно уточнение: духовна!
08 Юли 2005 08:24
...ако трябва за славим някакъв нашенски етнически модел, следва преди това да сме признали ние включително и цивилизования свят с нас, турция за република на ислямски фундаменталисти, проповядваща тероризъм и кръвопролития в христянския свят...
08 Юли 2005 08:49
Тук някой по-горе бе написал, че едва ли не, че НАТО ни е гаранция за етническият мир!
Я виж мой човек, каква гаранция за етничеки мир се оказа НАТО в Кипър.
A, Гърция и Турция са членове на НАТО. Турската част в Кипър иска да живеят общо с гърците, ама не им се урежда въпроса! НАТО подържа разделението и ЕС също! Защо ли?
Много е плъзгава политиката на НАТО, когато става дума за отношения между нейни членове! Бай Бабо, да не се стига по такъв повод да искаме помощ от НАТО! Това е повече от безсмислено, моментално разделението на територията по етноси ще се осъществи. Някои това и чакат!
08 Юли 2005 09:00
Абе Пейчо, малко сладко засукано селянче дошло с бахчичката си от нейде си в България и хоп, взело че се огражданило. И не само се огражданило ами почнало и акъл да дава Сладур, НАТО възпря ли конфликта между две свои членки през 1974г., когато едната под предлог, че защитава етническото си малцинство нахлу на остров Кипър? Това нищо ли не ти говори? При тази усилена ислямизация и турцизация на Родопите и Лудогорието?
08 Юли 2005 09:46
Може би свиркаджията Любен Обретенов /автор на статията/ не е със съмнителна репутация.
08 Юли 2005 10:01
Dante, не мога да ти дам акъл, не съм Господ. Селски манталитет на задръстеняк демонстрираш ти, но и тук не мога да ти помогна. Кажи ми нещо свежо, оригинално, авангардно, стари дъвки не ща. Пляс 2 мистър Хомосекшън
08 Юли 2005 10:49
Гласуване по ДПС-арски.


“Кесин, бичин, аджъ майън”, в превод от турски – режи, коли, не съжалявай. Така кмет на село в Делиормана повдига в деня на изборите духа на застъпници и членове на секционни комисии от ДПС. За тези страшни слова, които са заредени с послание за саморазправа с хората от друг етнос и вяра, ДПС е Законът, другите да си гледат работата и да не се месят”, тези думи на селския първенец Ибрахим нареждал на членовете на секционната избирателна комисия от другите партии, че е в техен интерес да стоят настрани и да не възразяват, когато ориентират гласоподавателите си да зачеркнат квадратчето с номер 17. Окуражени и мотивирани от кмета, депесарите в комисията позволяват на един гласоподавател да пусне в урната по 5-6 бюлетини от името на съселяните си, които са на нивата.Ето ти“200 лева и работиш за ДПС” казва общинският председател на ДПС Венец Бейзат Садък на председателя на секционната комисия Бедри Османов. Думите предшестват даването на рушвет. Това става в центъра на с. Борци пред 50 свидетели. Някои от тях “завистливо” поглеждат към банкнотите. Така Бейзат Садък демонстрира как се отплаща, когато става по неговата. Той не е случаен човек - заместник директор по производствената дейност в Държавната дивечовъдна станция “Паламара”, председател на Общинския съвет във Венец, един от зам.-председателите на областния съвет на ДПС Шумен. Бейзат Яхя е един от най-заможните хора в селото и областта. С неограничени финансови възможности – собственик от една година на търговски комплекс в с.Осеновец – сладкарница, ресторант, фурна, супермаркет. Близък до Веселин Златев, изпълнителен директор на “Лукойл”.
.Пари наляво и надясно по 50 лева са раздавали и кметове от ДПС на председатели и членове на секционни комисии от ДПС. Сред щедрите беше посочен и кметът на Венец Кахри Ибрахим. Посещавани са домове в Дренци, Страхилица, Деница, Боян. За раздадена “суха пара” съобщи и Хасан Инджев от секционната комисия в Дренци. Той ни разказа за 85-годишната Айше Ибрахим, която избухнала в плач, когато съобщила какво се е случило с нея. Жената била болна. Ходела с два стола. Съседи й носели храна и се грижели за нея. В деня на изборите, 25 юни рано сутринта в дома й влиза непознато, младо момче на около 30 години. Колата е с турска регистрация и тъмни стъкла.
Измъкна ме от завивките И ме задърпа като животно към колата. Съседите недоумяват какво става – виждат старата жена паднала по очи на камъните. Изнемощяла, тя крещи и нарежда на турски заклинания. Комшиите викат през оградата “Спри бе, момче. Ти страх от Аллах нямаш ли?” Старицата е категорична, няма да гласува. Въпреки това непознатият я натиква в колата и води до урната. “Къде тука да хвърлям за Доган”, пита тя комисията. От опашката чакащи избиратели разпознават момчето - Шенол Фадлъ, изселник в Турция, с двойно гражданство.Той признава, че е посетил доста къщи на самотноживеещи хора в Дренци и съседните села и ги е принудил да гласуват. Заплашвал ги е, че държавата ще им спре пенсиите и ще ги остави “да умрат като кучета”. Доган посегна върху свободата и правото на избор на хората, приложи насилие. ДПС доказа на обществото, че е тоталитарна партия. Последната тоталитарна партия в България.
08 Юли 2005 10:52
Схемите за печелене на мандати, която Ахмед Доган приложи на избори 2005, са няколко.

Схема 1: Изборен туризъм

Схемата е много проста. Най-общо казано, тя представлява внос на гласоподаватели от един регион в друг. За нейното прилагане се изисква предварително да бъдат направени добра организация и няколко сложни математически сметки. Например стратезите в централата на ДПС изчисляват на базата на резултата от предходни избори, че не им достигат определен брой гласове, за да вземат още един мандат в даден избирателен район, и „пренасочват“ към него избиратели от места, където имат повече гласове от необходимото, или от други. Ресурс за попълване на липсващите гласове идва и от региони, където предварително е ясно, че партията на Доган не разполага с достатъчно влияние за спечелване на мандат. Тази схема беше приложена в Хасково. Досега оттам влизаше само водачът на листата на ДПС. *****


Мнението е редактирано поради

- препостване на дълъг текст вместо даване на линк към първоизточника

Натиснете тук




Редактирано от - bot на 08/7/2005 г/ 11:01:08

08 Юли 2005 11:56
Ще дойде ден и ще се разбере че възродителния процес е било нещо крайно необходимо.Това че СДС-то цакаше непрекъснато БСП с това издава , просто крайно , крайно късогледство. Навремето турците са пуснати на полуострова за да се цакат българи и гърци-накрая го отнесохме сопидарно.Нищо ново!
08 Юли 2005 12:16
Това което казва ВИКТОР77 е вярно.
Още: В едно голямо турско село в нашия край никога не бяха гласували за ДПС. На тези избори обаче беше упражнен огромен натиск. Заплахи, че ако не гласува за ДПС ще му бъде запалена къщата и т.н. Даже полицията беше притеснена. Ако гласува - обещаваха дърва по 17 лв. за кубик. Шефа на горското. Горското е към министерството на земеделието и горите. Министерството е на Доган.
Хората бяха умрели от страх. Всички гласуваха за ДПС.
Иначе имаме демокрация и етнически модел.
08 Юли 2005 12:28
Вие болни ли сте? Кипър никога не е бил член на НАТО, това първо. Второ-черните полковници организираха патакламата в Кипър, а не турците.
И трето- защо всички димократи се вторачихте в думите на доган за кръга фирми? Нима около Костов, Луканов и мадридското недоразумение няма същия кръг? Нима в Ирак търговете се спечелиха от обкръжението на Кастро?
Защо истината, казана от доган, е по лоша от истините казани от костов или волен сидеров? Болестта не е само доган и лекарството не е обезглавяването на вестоносеца.
08 Юли 2005 12:56
помнещ,
Прав си, че Доган каза истината за кръга от фирми, и че това важи за всички политици. Това е схемата. Всички я знаят, само Доган я каза открито. Другите се правят на недочули. (Митничар N1 разкри нов приятелски кръг - ""Юпитер""
Това обяви митничар N1 и добави: "Имаше кръг "Орион", после имаше "Олимп", сега има "Юпитер". )

Та само си мислим, че има пазарна икономика.
Лошото е, че политиците нямат граница. Не се самоограничават. Ако може - всичко. И го приемат за нормално.
Пък че има "Закон за обществените поръчки" и други закони - те не са за тях.
Затова искам да влезем в ЕС - да се свият крилата на нашите политици.
08 Юли 2005 13:16
Ако ние не си подредим къщата, ни европейски съюз, ни НАТО ще ни я подреди. А эащо ли си спомням за един белгийски натовец който се самоуби след корупционен скандал. Или бивш кмет на Париж спасил се като президент.
Или може би корупционните скандали в предишната европейска администрация? Само при диктатура корупцията намалява/справка пиночет, мусолини, сталин/. Е искаме ли диктатура? И дали ще уцелим "точния" диктатор?
08 Юли 2005 14:01
Идеологът и стратегът католик Бзежинский постави задача да бъде унищожено православието, което успешно се осъществява с помощта на самите нас. Друго.Турция - геостратегическият съюзник на САЩ /НАТО/ играе незаменима роля в региона и нейните интереси винаги ще превалират при евентуален спор с друга членка на НАТО в региона, което вече наблюдаваме с Кипър.Турция е силна в военното отношение и със здрави радикални исламистки настроения, традиции и влиянието в нея на исламистките партии.Относителната и стабилност се дължи на властта на воените, но това може да се промени при следващите избори.В този смисъл “стабилни комшии” не са предсказуеми. Претенциите им да разширят влиянието си /икономическо, концесионално, етническо и др./ абсолютно логично и разбираемо и то е факт при наличието на безволието и слабостта на съседа.Доказателствата са много и те са обезпокояващи, ако не са заплашителни.Нарастващ успех на ДПС е едно от тях.При наличието на сериозните споровете в ЕС, разделянето в НАТО, нестабилност в световния мащаб /тероризъм и войни/, когато всеки се спасява както може, България остава сама. Никой няма да разваля отношенията си с силния и нужен съюзник заради слабия.И през цялото историческо време да нямаш глас и да се присламчваш към някой и да губиш и да се перчиш с някаква си толерантност/непринципност?/ към абсолютно всички силни за момента, едновременно да хулиш ненужния пак за момента, забравяйки собствения си интерес в перспектива – има друго название.
08 Юли 2005 14:08
Димитрова, а Бжежински нищо ли не е казал за колоездачите?
08 Юли 2005 14:22
......Начело на войната застана НДСВ......
Каква война бе аланкоолу?Нали са "Либерален алианс"?Как се воюва със съюзник!?
И накрая финалчето, че ..."трябва да се молим аллах здраве и дълголетие да му дава на Доган, че без него щяло по лошо да стане?!" Авторе , рязан ли си?
08 Юли 2005 14:37
помнещ,
Прав си, че ние също трябва да си подреждаме къщата. Не чрез диктатура, а чрез демократичните механизми с които разполагаме. В нашия случай - коментираме, обсъждаме и когато трябва - гласуваме.

Ще прехвърля постинга си от съседната тема, защото важи и за тази:
ДПС - нагъл, но неизбежен политически брокер


Нагъл - да

Неизбежен - не. Може и без ДПС в управлението. Защото "българския етнически модел" не е "винаги ДПС в управлението".

Според мен днес ДПС прилича на един октопод, който все повече расте и смуче за да се храни. Говоря за ДПС, не за електората му.
08 Юли 2005 15:15
9101,
С последното съм съгласен. Почти напълно.
08 Юли 2005 15:24
Браво за статията!

08 Юли 2005 15:39
Нека поживеем още малко... с тези си действия турците сами си изпросиха тотално изселване за вечни времена от България!!!!!!!
08 Юли 2005 17:17
Пример:

-------
Преди местните избори член на ДПС стана Началник РИО на МОН София - град, работодателят на над 100 директори на СОУ в София - професионално полуграмотно лице, с маса груби грешки, и замесено няколко безобразия проверявани и от полиция и прокуратура. Последните бяха принудени да направят това след поредица граждански инициативи. С мощната подкрепа на своята началничка Налбант (Директор Дирекция в МОН) същата беше и в щаба на Р.Владимиров.

С гражданска проверка тя бе разобличена, както бе разобличен и прокурора от СРП Ив Петров, при когото уж случайно са попадали много преписки за образованието - също професионално полуграмотно лице, пишещо "в съдъ" "възивна" и др, цитиращо несъществуващи алинеи. Началничката бе класирана от комисията с председател Налбант за нов шеф на РИО но срамът явно надделя у някого и сега е просто ... директорка в София...

-----
Мойте уважения към всички турци. Обичам туркси език и е 7-мия чужд език които изучавам. Имам колеги с такъв произход, които страшно много уважавам. Но ако ще избираме "по признак" на постове, това трябва ясно да се обяви, да минат открито не просто конкурс (независимо от вида проверка която се състои) и обявяване на качествата, за да се знае че са избрани най-добрите от тези "по признак, а не най-верните на ДПС или някой друг ....

Петко Фенерски
0888-388-388 pfenersky@hotmail.com[/img]
08 Юли 2005 19:45
Кипър не член НАТО и разделена на гръцка и турецка часть вече 30 години, преди това е била гръцка.Точно тука е проблемът.
08 Юли 2005 20:40
Пеичо заяви "Турция никога няма да ни нападне, не го е правила, стабилни комшии са."
*
Турция отдавна ни е нападнала, бре лапнишаран. Давам ти няколко години за да го усетиш осезателно. Още през 80-те джуджето Еджевит заяви "Преди владяхме Булгаристан, сега ще го купим!" Само че дядо ти Иван остаря и не ВЕРВА на сълзи!
*
Пеичу, пиеичууу - оказа са, чи си просто скудоумно!
08 Юли 2005 20:56
Ако си стар емигрант си спомни историята и дай пример, другото е дрън-дрън И още-тръгваш за спор, подменяш аргументи-снощи беше Кипър, сега друго. Казах нещампа, къде греша. Давай го мъжката

Редактирано от - Пейчо Пеев на 08/7/2005 г/ 21:06:43

08 Юли 2005 21:45
Еи, това на снимката не ти ли е достатъчно? Или според няма манипулация на вота от ДПС и Турция, или пък се прави с наи-добри намерения в интерес на българския народ и държава? Да си чувал български правителствени делегации да се разхождат по избори в Турско и да пропагандират за български партии там? Да си чувал нещо за турски парици, турска пропаганда в БГ? Да си чувал за етническо прочистване на цели гранични райони? Поне да бяха предложили на българите там да си сменят имената и религията!? Слушаи, Пиеичу не ме предизвикваи да те нарека с определенията, които напълно заслужаваш.
08 Юли 2005 22:09
Не се прави на тарикат отворко, всичко това можеше да кажеш без да се ебаваш с мен. Не можеш да ме унижаваш за кеф, стой си в кочината
09 Юли 2005 00:48
Нито те унижавам, нито се правия на тарикат, затворко. Не мога да унижавам виртуални личности и особи, пък и не го намирам за особено интересно занимание. Не намирам думи обаче за да заклеимя запартъци пишещи глупости, като твоя милост. Аиде, бегаи пии една студена вода любезно предложена ти от неснаещия или зевзека, че затваряме.

П.С. Другия ми ник е Друг, като го срещнеш, ако го срещнеш някога си вземи един фурантрил и гледаи да не се опикаеш. Понеже си уж дофтор, па рекоф да те предупредам.
09 Юли 2005 00:55
Не ме занимай с глупости алцхаймер, не важиш
09 Юли 2005 02:51
О.К. запъртък, считаи че стъпи на мотиката.
09 Юли 2005 02:51
Пейчо. що се впечатляваш? Във форума има още много кретеноиди.
09 Юли 2005 03:07
Old Emigrant, не ми е до тебе, над главата ми стои таен милиционер, страшников 1, страшников 2 е в кола отвън и апаратурата им убива, а ти, ти си от цирка

Редактирано от - Пейчо Пеев на 09/7/2005 г/ 03:18:29

09 Юли 2005 21:12
А видяхте ли Доган кои министерства иска: околната среда, земеделското, социалното, т.е. тези които ще управляват предприсъединителните фондове...
Тарикат!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД