:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,745
Активни 203
Страници 24,379
За един ден 1,302,066
Шофьорът на колата паркирал 15 минути преди да гръмне

Взривиха кола на футболен бос в Сливен

Газостанция и заведение останаха невредими въпреки разхвърчали се горящи парчета
СНИМКИ: КУРТИ КУРТЕВ
"БМВ 520", собственост на Стоян Димов от Сливен, бе взривен на 30 ноември на паркинга на стадион "Хаджи Димитър" в града. Адската машина избухна в 21.55 ч. Колата е напълно разрушена. Задната й лява гума и части от автомобила са изхвърчали на 20 метра. Пламъците обхванали и паркирания до нея ситроен.

Като по чудо не е гръмнала газостанцията, намираща се на 10-ина метра от горящите автомобили. Пожарникарите пристигнали 10-15 минути след взрива и угасили огъня. Жертви и пострадали няма. Не са нанесени щети и на съседното заведение "Ривиера". Вчера по обед в Сливен пристигнаха спецове от ДОТИ-София. Бомбата е била поставена в задната част на червеното БМВ. Все още не е ясно какъв е бил видът на взривното устройство. Атентатът вероятно е бил насочен към местния футболен бос Пенчо Цанев, който е президент на ПФК "Сливен". Той карал БМВ-то. Собственикът на автомобила е Стоян Гинев, който е бил треньор на отбора и негов близък приятел. Официалната версия на полицията е, че става дума за разчистване на сметки между бизнеспартньори.

"Мисля, че колата е взривена погрешка. Има си следствие, то да каже. 15-ина минути преди инцидента паркирах и си тръгнах. Спасих се на косъм. Но аз съм си такъв - късметлия", коментира Цанев пред в. "Сега". На въпрос дали има неуредени бизнесотношения той отговори: никой не иска да има конфликти с никого.

БМВ-то е било спряно на еднакво разстояние от газостанцията и заведението "Ривиера". В него често отсядат хора, свързани с футбола. И двата обекта са собственост на сливналията Димитър Божериков. Цанев е бивш президент на ФК "Олимпик" в гр. Твърдица, а по-късно и на клуба в Сливен. В града се говори, че той е от близкото обкръжение на Гриша Ганчев и "Литекс". Официални доказателства за това няма. Цанев е забелязван и в компанията на Станислав Танев, президент на "Берое"-Стара Загора.
 
Покрай БМВ-то пострада и ситроен на старозагорец.
7434
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД