:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,357
Активни 550
Страници 1,802
За един ден 1,302,066
Разследване

Канадецът от Бургас

Мозъкът на кръга "Фронтиер" съветвал "Ротшилд" и внедрявал двойни технологии от Запад на Изток
Eдуард Манукян - мозъкът на групата "Фронтиер"
Ако съдим по броя на фирмите, контактите, спектъра на интереси и размаха, големият играч в кръга "Фронтиер" всъщност е Едуард Манукян. На фона на 53-годишния арменец, роден в Бургас, сред чиито клиенти са енергийни, финансови и хайтек титани като "Енел", "Енрон", "Лемън брадърс" и Сиско системс", съдружниците му в софийската "Фронтиер" Красимир Георгиев и Георги Сотиров изглеждат дребни провинциални бизнесмени.

Канадският гражданин от български произход, който има и статут на постоянно пребиваващ в САЩ, се оказва проспериращ бизнес консултант, търсен по целия свят - от Саудитска Арабия до Камчатка, от Казахстан до Канада. И фирмените му участия се ширят на няколко континента. Сайът на Българо-американския бизнес център го представя като международно признат експерт по приватизация и бизнес развитие в посткомунистическите държави от Източна Европа и бившия Съветски съюз. Работи в много области - трансфер на технологии, офсети, проектно финансиране, развитие на инфраструктурни проекти и т. н.



ЛЕТЯЩ СТАРТ



Едуард Манукян се образова първо в СССР, а после и в Канада. Възпитаник е на Ленинградския (Петербургския) държавен университет и на университета на Западен Онтарио, Канада. Член е на нашата БАН. През 1986-1991 г. преподава философия и други хуманитарни дисциплини в университета Мериленд, Колидж парк. През този период става директор на високо-технологично съвместно предприятие между Мерилендския университет и бившата Съветска академия на науките. Любопитно е, че Манукян участва в организирането в САЩ на първото изложение на съветски военни технологии, приложими и в цивилния живот.

Още през 1988 г. предприемчивият преподавател създава "Симплифайд сълюшънс (Simplified Solutions) - компания за консултантски услуги във Вашингтон. Тя съветва американски фирми, които искат да развиват бизнес в Източна Европа и ОНД.

Сред клиентите на Манукян постепенно се нареждат колоси като "Eнел", "Енрон", "Уестингхауз", "Ентерджи", "Сиско Системс", Банк Аустрия Кредитанщалт, инвестиционните компании Lehman Brothers, N.M.Rothschild и мн. др.

През 90-те години Манукян работи изключително по спонсорирани от Вашингтон програми за конверсия и развитие на технологии с двойно предназначение (за военна и гражданска употреба), особено успешно прилагани в Русия, но постепенно разширява спектъра си на действие.



Овации в Русия



В началото на 90-те години Манукян има особено успешно партньорство с Рашад Итани, канадски бизнесмен с ливански произход. Двамата работят заедно за Balderrie Entreprises - компания, специализирана в проекти, свързани с протокола от Киото - споразумението, уреждащо намаляването на парниковите газове и търговията със "зелени" сертификати.

През 1992 г. Рашад Итани участва в създаването на InterRos - руска компания за производство и търговия с храни, която открива серия фабрики от Москва до Тюмен, а The Wall Street Journal пише за проект на Итани и Манукян като за една от най-големите чуждестранни инвестиции в Русия за всички времена. Става дума за мрежа за производство, пакетиране и дистрибуция на храни из цялата федерация. Проектът е за впечатляващите 4.5 милиарда долара. Москва го обявява за национален приоритет, а правителството дори издава декрет, с който предоставя на маститите инвеститори концесии за нефт, газ и въглища на стойност 25 млрд. долара, за да могат да финансират амбициозния си проект.

След време компаниите VAI (Aвстрия) и SMS-DEMAG (Германия) включват експерта Манукян в разработването на проект за финансиране на завод за тръби с голям диаметър за газовия и петролния сектор на Русия.



"Зелените" сертификати



В края на 2005 г. Balderrie се договаря с консорциума Хenel Industries, базиран в Джеда, Саудитска Арабия, да създадат съвместно дружество, което да готви за страните от Персийския залив проекти за оползотворяване на квотите за вредни емисии. Миналото лято Balderrie подписва и първия договор - със Саудитската нефтохимическа компания.

От сайта на компанията разбираме, че Balderrie отговаря за най-големия индустриален проект, финансиран по линия на протокола от Киото - изграждането на каскада в България от австрийската компания Va Tech hydro на стойност 200 милиона евро. Отговорник за този проект е именно Едуард Манукян.



Групата



Софийската "Фронтиер" е само част от група с това име. Едуард Манукян е съдружник и във Frontier Enterprises - компания в Мюнхен, Германия, която "координира преноса на технологии от Изток на Запад" на широк фронт - от телекомуникации до заводи. Към групата принадлежи и Frontier Recycling Limited, на която канадският гражданин е президент. Това е съдружие на неговата Simplified Solutions с Inolion (фонд за инвестиции, управляван от Credit Lyonnais) и SIPI Metals (корпорация в Чикаго, която преработва ценни метали). През 1996 г. Maнукян купува дела на Credit Lyonnais и става най-големият акционер в компанията, а Frontier Recycling постепенно се специализира в рециклиране на ценни и нежелезни метали в Източна Европа.



В родината



През 1996 г. Манукян се присъединява към базираната в Лондон компания за инвестиционно банкиране "Ермгасен" (Ermgassen & Co.) с ресор Централна и Източна Европа.

Многонационални финансови институции като Ексимбанк, "Хермес" и Световната банка ще кредитират трансбалкански проекти без държавни гаранции, обявява Едуард Манукян през 1998 г. на международна конференция в София за големите инфраструктурни проекти в България. Той е представен на форума като вицепрезидент на британската банка "Ермгасен и Ко". Манукян разяснява, че малките и средните ВЕЦ може най-бързо да намерят чуждестранен купувач. По онова време 22 водноелектрически централи с обща мощност 226 мегавата се готвят за приватизационен старт.

През 2000 г. Манукян в качеството си на президент на консултантската компания "Симплифайд Сълюшънс" ухажва съпругата на премиера Костов. Той е сред дарителите на фондация "Бъдеще за България". Заедно със своя клиент адвокатската къща "МакГуайър Ууд" Манукян връчва на Елена Костова скромно дарение от 80 000 долара, събрани от Ротарианската общност в Сиатъл за бедни българчета.

Роденият в Бургас канадец има доста участия във фирми в България. А партньорството му с Красимир Георгиев и Георги Сотиров в страната се развива от началото на 90-те години. Сред съвместните им бизнес начинания са дружествата "Телекомсистеми" и "Бултелесист".

В момента Манукян се занимава с големи инфраструктурни проекти - рехабилитация и ново строителство на нефто- и газопроводи, сочи информация за компаниите му. Той координира преноса на технологии и на финансиране от Запад на Изток, като трансферът включва предоставяне на модерна логистична подкрепа за проекти, свързани с летища, пристанища, тръбопроводи, електрически мрежи.
79
9560
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
79
 Видими 
30 Май 2007 20:55
"Симплифайд сълюшънс (Simplified Solutions)

Тук във форума имаше някаква дет; се пишеше на българка и носеше същия псевдоним, дали пък не му е била няква любовница или дори жена?
30 Май 2007 21:44
...."Енрон", ...

... 'се така да върви ..
30 Май 2007 22:05
През 1986-1991 г. преподава философия и други хуманитарни дисциплини в университета Мериленд, Колидж парк. През този период става директор на високо-технологично съвместно предприятие между Мерилендския университет и бившата Съветска академия на науките. Любопитно е, че Манукян участва в организирането в САЩ на първото изложение на съветски военни технологии, приложими и в цивилния живот.

Любопитно или закономерно е е един дългогодишен преподавател по философия изведнъж да стане директор на high-tech консорциум, базиран на (вече бивши) съветски военни технологии?
Казват, че не било вярно, че парите не миришели. Миришели били, казват, миришели страхотно с омайно ухание...
30 Май 2007 22:09
Извинете, изглежда аз нещо не разбирам. Този материал трябва да предизвика читателското възмущение ли?! Това международен мошеник ли е? Доколкото прочетох и разбрах, предлага ни се информация от официален характер - значи става дума за легална дейност. Според моето заключение обектът на материала доказва, че философът освен умозрителен, може да бъде и изключително адаптивен към практическия живот. Което не е новост, разбира се. Трябва само да се припомни Талес, например, спечелил безчетно богатство от едно предвиждане за маслинена реколта.
30 Май 2007 22:34
Калина, никой не казва дали е мошеник или не, както казва Параграфа: "невинен е, до доказване на противното"...
Колко до:
Според моето заключение обектът на материала доказва, че философът освен умозрителен, може да бъде и изключително адаптивен към практическия живот

Съгласен. Даже бих доразвил, че един добър философ може да е по-добър от един икономист, дори и само защото понятията морал и съвест имат вътрешно, стойностно значение за него.
Идеята е да попаднеш на точното място в точното време. Когато пък това съвпадне с "поназнайване" на игричките от двете страни на океана - бизнеса върви. Колкото до "официалната инфо" - то такива добри бизнесмени бяха и шефовете на Енрон и Сименс...
30 Май 2007 22:39
.
Направо съм впечатлен. Този е голяма риба - и масон, и шпионин, и бизнесмен. Както пише Солженицин, "дебело маже" нечии десници, защото още не е гръмнат. Отсъства само информацията колко милиарда има. На дребните рибки като нас остава само утехата, че и той е смъртен.

----

http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/ [no pause]
30 Май 2007 22:47
интересно представяне, НО само на светлата част от играта
30 Май 2007 22:57
От кое е управление офицерът Манукян?
30 Май 2007 22:58
Скаличански, доколкото си спомням - ника беше кръстен на фирмата.
30 Май 2007 23:28
По-скоро възпитаник на СУ "Климент Охридски", тъй като бяхме в един курс. По-известни имена от същия курс - Пламен Макариев, Краси Делчев, Николай Енев, Андрей Райчев, Николай Милков.
30 Май 2007 23:43
По-правилният въпрос, Чичо Фичо, гласи: За чия дъщеря се е оженил философът Манукян?
31 Май 2007 00:12
За чия?

Пламен Макариев не беше ли съдружника на покойния Ламбо?
Николай Милков - дали е туй преводача на Витгенщайн и мой по-опитен колега в ИФИ, или консула в Ню Йорк и бивш зам. министър на ВнР?
31 Май 2007 00:17
Очевидно за Редакцията не е важно какво не разбираш ти, Calina Malina. Нито какво ще си помисля аз (те си знаят какво и защо ).
Важното е журналистката да направи удар (дали? ), вестникът да се търси, форумът да се пълни (с кво, уви, май вече не е важно ).
Голяма работа, че внушението виси безпочвено, щото единственото авторово изречение в целия материал е "Ако съдим по броя на фирмите, контактите, спектъра на интереси и размаха..." Останалото е препечат от официални и общодостъпни интернет-източници на информация за кариерата на един работохолик с изключителен ум по-голям и от амбициите му.
И участието на Едо в българския "Фронтиер" не означава непременно съучастие в престъпление - други вестници отдавна споменават това му участие, но нито един не си е позволил подобно с лека ръка внушение. Ма кво от тва.




А да, да задоволя любопитството на някакъв Скаличански. Тцъ. Приятели сме от детинство. Когато създаде първата си фирма, много ми хареса името и с приятели го закачахме, че много арменски звучи.
Всъщност я създаде от нищото и предлагаше единствено своя и на двама-трима колеги ум. Ми успя с единственото, което имаше - с главата си, без потекло (дядо му беше обущар с огромна библиотека ), без партийност, без навеждане.
И не е емигрирал, а спечели стипендия в Канада. После почна за преподава, после се ожени.
И не се правя, а съм българка. Дори не съм арменка, но жена му е.

Редактирано от - Simplified Solutions на 31/5/2007 г/ 00:25:16

31 Май 2007 00:35
В сайта на "Ermgassen & Co" сред управляващите никъде го няма тоя канадец.
31 Май 2007 00:56
Абе хора, няма ли някой да каже евала на човека, че е постигнал толкова много??? На мен ми звучи, че цял свят е оценил какво е постинал тоя човек, обаче в тоя форум всички се чудят как ли е откраднал. Време е да разберем, че в пазарна икономика умните и талантливи хора ще правят пари - някой ще направят много пари. Комунизмът свърши дами и господа!
31 Май 2007 01:05
Дали пък НЕ е ортак на архонт Сл. Бинев?!
Щото, нали, богат бизнесмен, пък НЕ е в затвора?!
31 Май 2007 01:08
Само първи курс беше в СУ, imago. Завърши Ленинградския държавен. В първите години след промените, вече се беше закрепил оттатък, изтегли при себе си Веккер (беше му преподавател ) да не мизерства. Грижеше се за него до смъртта му.
31 Май 2007 02:02
pifcho,
ми не, няма. А и що да казвам браво на някой, който все търси да бяга по тъча и да заобикаля закони, да прави далавери с правителства и т.н.???
Какво като е постигнал пари по този мръснишки начин? Искаш да го уважавам може би?
Тук не става дума да се плюе всичко и всеки. Има разлика и то голяма, но явно за някои хора като не могат да си намерят модел на благоговеене и вече не придирят махна много. Ама то това си показва и колко им е морала на такива хора де.
31 Май 2007 02:03
Симпли - обясненията не са важни . Важното е че съществуваш и се сещат за теб , както и аз де !
31 Май 2007 02:04
Айдете сега, другарки и другари.

В статията пише, че г. Манукян бил "международно признат експерт по приватизация и бизнес развитие в посткомунистическите държави от Източна Европа и бившия Съветски съюз". Споменават се конверсия, руски военни технологии. За всеки е ясно, че в тия области един гол "ум" не стига, а се искат яки връзки със съответните местни служби.

От днешния брой става ясно също, че фирмата на господина е може би замесена в мащабно "бизнес развитие" и у нас - с протекциите на (кръгове в) БСП - в тръбопроводи (руски), м-ла Хемус. Замесена е и в шумен вестникарски скандал за пране на пари. Един влиятелен БСП министър е в "отпуска", няколко по-дребни бушона гръмнаха.

Имаме примера и на друг съвипускник на г. Маноян от ФФ - г. Андрей Райчев, известен червен бизнесмен, който определя рейтинга на ТВ рекламата и строи голф игрища съвместно с голям ТВ рекламен магнат. Трети съвипускник е бивш виден застраховател, разследван (не знам дали беше съден) за гангстерското убийство на негов колега и мой учител, Ламбо Кючюков, бивш зам. м-р на просветата.
31 Май 2007 02:10
Мозък на Фронтиер е Манукян , но не е директор !
Директора да си взема дългогодишна отпуска в Софииския централен.
И ако няма място там нека да го изпратят в Франция , затвора САНТЕ където е и Маркос или как беше най-големия наркотрафикант ! Той ще го уреди по бързата процедура !
31 Май 2007 02:11
Еее браво Фичо! За разлика от симплито си чел! Не че съм се съмнявал, че можеш това де.
===
симпи,
разгеле си показа рогцата пак.
И участието на Едо в българския "Фронтиер" не означава непременно съучастие в престъпление

леле мале, сълзи ми потекоха от умиление за Едо.
Първо, никой не го е карал да притежава една или да е съучастник в друга фирма. Ако съм дори съсобственик в една фирма, бих се интересувал кокво тя прави, защото не бих искал да петни името ми. Толкова ли е сложно да го вденеш или от умиление по твоя скъп приятел не виждаш по-далеч от носа си.
Какво е направил за родината си тоя? Готованец и хитряга е и нищо повече. А на Талес заслугите може само да сънува, ама какъвто е перверзен тип и отракан приватизатор, надали му е до подобни сънища като чест, морал и прочие. Емоциите са лош съветник симпли, гушкай мъжа там и не се вживявай за другите работи.
31 Май 2007 02:15
Чичо Фичо, виж че като оставиш на рахат евреите и САЩ можеш да пишеш и хубави работи!
31 Май 2007 02:17
Достатъчна е думичката- офсети-който знае за каква думичка става въпрос, философска и преходна ?

А и офшорните възможности на Бахамите , като острови , заради възможностите да се пере , стават за поредното химическо чистене ?.

Обръчите , обръчите изпускат и капутализма се спрасква.?
Р.Овч. май ще го отнесе като скъсан и прокъсан обръч.
А Волният Сайдеров и арменците ще трябва да ги включи при циганите и турците.
31 Май 2007 02:20
Натиснете тук
31 Май 2007 02:22
Съдружникът на г. Манукян - К. Георгиев, пък бил член на бълг. ръководство на концесията м-ла Тракия заедно с Емил Коцев - син на ген. Васил Коцев от ПГУ на ДС, смятан от англичаните за виновник за убийството на Г. Марков.

Г-н Манукян се занимавал и със старо желязо в източна Европа - сетих се, че така беше почнал и Илия Павлов.
31 Май 2007 02:34
Дами и господа, нека да се отърсим от емоциите и не се заблуждаваме, кой бил експерт и по какво точно.
Нима е тайна за всички нас, че експерт по приватизация в източна европа или поне в България това означава да познаваш точните хора и да дадеш точните пари, за да получиш, това което искаш. Какво има да се впечатляват разни форумци, че видите ли бил богат, ерго .... Следователно какво бре? А? Само той си знае, колко рушвети и чудеса е давал, кво сте седнали да го обрисвате от калта. Ми че го плюем ми как. Не ми пука арменец ли е или не, родината му е България, а той нищо не е сторил с чисто сърце за нея. Този безсърдечен тарикат, няма право за нито една добра дума от който и да било тук, изключая симплито де, тя явно от малка си го харесва. Па старата любов ръзда не хващала.
31 Май 2007 02:37
Фичо и Р.Овч. вече са в единение на духа , сдушиха се .Не е ясно как преоткрива Америка , но това вече е бял кахър , нали Буш ще преоткрива Бугария.Това е истински прогрес , офсетов , почти еврейски , почти арменски , почти турски , а най вече цигански за ЦИГАНАРИЯ.
Командира си отива, КОМАНДИР-ованите остават?????
31 Май 2007 02:41
Ники - откъде знаеш как си е спечелил човека парите? Не знаеш... На мен Манукиян ми мяза на един много умен човек. Това че е работил за американски организации значи ли че и тях ги движат ченгета? Проблемът е че всеки който много успее в България веднага се сварзва с ДС и мафията. И докато наистина половината от хората са наистина сварзани другата половина просто е инициативна и кадърна... Но в БГ-то още мислим като комунисти и ни е яд някой като успее. Навсякъде политиката и бизнеса са сварзани - няма начин. По цял свят политиците дават бизнес на хора които познават... Кой мислиш че спонсорира предизборните кампании?
31 Май 2007 02:44
Признанието е като л.....то . Вижда се от пръв поглед течно ли е или твърдо !
31 Май 2007 02:48
хунвейбин, бе кво се разбесува бе човек. Споко сега, ааа.
===
pifcho,
ама как ги определяш тия мязания бре приятелю?
Първо, живота си е относително прост, ако правиш нещо хубаво, реномето ти се качва, ако не правиш, а само използваш дадена конюнктура, значи си тарикат. От дълбока древност до днес, задачата на богатите е била и да имат позитивно реноме и да си го доказват. Инак популярността им дропва.
Елементарни социални принципи.
Второ, ти да си чувал и един бг-приватизатор, който да е забогатял и да не е участвал в играта на "дай ми, за да ти дам"???
Защо държиш точно тоя сега да го възхваляваш? От къде ти е увереността, че вече втори постиг посред нощ пишеш за да подкрепяш някой, който най-вероятно е крал от данъците ти. Той е виновен до доказване на противното, поне на морално ниво.Сам си е виновен, че не е имала прозрачност дейността му в България.
31 Май 2007 02:56
А ти господине , дали знаеш какво е ОФсетова политика и бизнес??
Не те цитирам по ник , защото си обобщен като ГРАНИТ , скалист и ръбест в клишетата?

-------------------------
Когато и nesnaecht с арменският гамбитски нос , царски гамбит заиграва , мата предстой , на лай…- като Цар и Цара като л---но.
31 Май 2007 03:07
Хунвейбине- знаеме се не от вчера . Не искам пак да ме наказват безразборно . Не защото акъла ми е дошъл в главата , а защото ми писна да се занимавам с глупости които чувам и чета всеки ден !
Царо си е цар и ти не можеш да го смениш защото даже не си и гой като гой .
31 Май 2007 03:12
Ники - първо при мен е още светло, така че не се притеснявай за мен. Човекът ми мяза да е читав защото е работил с много фирми които уважавам. Интелектуалният капитал в БГ-то се подценява жестоко и затова ми е тъжно... На мен тоя целият скандал ми звучи много политически и не е много ясно кой е виновен и кой не е...
31 Май 2007 03:15
Nesnaecht, виждам , КУЛТивиран си като КАМУнистически монархист, но все пак речи , защо ги е залюбил и Цара и монархистите-ОФетата , като ОФшорки и ОФсетови ОФци?
Това ОФ-тата , да не са някаква нова форма , на капутализма?
А за това дето си КУЛТивиран , заслужаваш похвала , не зависимо да ли е от ОФчарчето и ли някой друг Калитко?
31 Май 2007 03:24
То по принцип хунвейбине навсякъде има и такива като теб . С разликата че някои са по-умни от теб . Например един пощаджия френски започва кариерата си в политиката на 26 и завършва като лидер на крайно-левите млади комунисти в залез на 34 !
Не се коси и за теб ще има шанс да направиш същото . Е трябва да си отвориш очите а не устата ! Както казва един стар евреин
Мълчанието струва повече от нищо казване !
31 Май 2007 03:36
Не забелязах криминален бизнес в дейността на Eдуард Манукян. Впечатленията които придобивам от статията са, че той е изключително умен. Ще се отнася до контактите му с различни поллитически фигури, не съм изненадан защото това е бизнес практика в много държави. Не винаги такива взаимоотношения с валстта са обвързани с корупция. Не му завиждам, и да е жив и здрав ако не бизнеса му не краде от народа.
31 Май 2007 04:08
pifcho,
да ти кажа, и аз уважавах мюнхенската фирма Сименс, докато се оказа, че ръководството й е тотално корумпирано. То не бяха черни каси, то не бяха консултантски договори на приятели, то не бяха подкупи за Саддам Хюсеин, оставки, съд, присъди, всичко както си му е по реда.
За Енрон предполагам също си чувал.
Така че ... аман от доверие във фирми дето уж са много реномирани. Накрая те си изконсумират реномето и ти се чудиш с твоите университетски познания, ама що така. Щото без морал нищо не става. Няма философски камък, разбираш ли. Няма универсално решение, няма перфектен закон. Иска се постоянна контролна работа и никога никакво доверие към тези дето се правят на преуспели, па ако ще и наистина да са преуспели.

Редактирано от - Николай Скаличански на 31/5/2007 г/ 04:11:15

31 Май 2007 05:04
Играчити, бейбии, както пееха едно време ини рапъри ут Сливян
Мдааа, че е умен человекът - спор няма. Че само той знае на колко служби, службички и службчоци сътрудничи - и за това не би трябвало да има съмнение.

Иначе е супер забавно да четеш обяснения колко големи пичове са нечии лични приятели дето са в една фирма, която еди-кво си, еди-що си, еди-манукян, ама иначе всичко е чисто и прекрасно...
31 Май 2007 07:05
Евала, евала, хвала на такъви българи! Кадърен е човека, що да няма толкова фирми! Енрон го помним, де...Голямо разоряване на инвеститори и акционери беше..
31 Май 2007 07:22
В началото на 90-те Ники Милков замина в Билефелд по линия на Humboldt Stiftung - и все още си е там (вина за това има и жена му). Ники Енев беше протеже на Поликаров и емигрира в Щатите малко след Манукян. Жена му обаче беше географ (с перспективен договор в щатски университет), а не дъщеря на канадски милиардер. На Райчев жена му май беше, ако не се лъжа, дъщеря на някакъв виден соцгенерал. С една дума, cherchez la femme.


Еди Манукян беше блестящ студент и съвсем заслужено е станал и блестящ бизнесмен. Примери за български философи, станали проспериращи икономически субекти, има доста.
31 Май 2007 07:41
Въпроса е , че бяхме будалкани около 50 години , че всички сме равни-навсякъде!!После дойде ред на друго будалкане и т.н.
А иначе в тези среди светне ли прожектора-край!
Край на лапането, понякога и край на живота!!
Така е- пред Дългокосата наистина всички сме равни и това донякъде прави положението що годе поносимо!!!
31 Май 2007 07:44
Маймунджиян сигур е прекрасен и честен бизнесмен.
Мен повече ма притеснява отсъствието на Гаргамел, Гламавор и мойто любимец фанариот Тумбу.
Они знаят арменската душичка из най-отвътре, а па са и надъхани с истории за техните патила.
Интересно...що ли днес ги няма?
31 Май 2007 08:44
Ей, боже. Не е жена му дъщеря на канадски милиардер. Дъщеря е на истанбулски арменци, преселници в Щатите. Не са негови фирмите, а ги консултира. Не е богаташ, а заможен (по американските стандарти де ) и никой не го гони да го трепе.
31 Май 2007 08:54
По цел свет консултантския бизнес означава едно и също. Търговия с влияние от местно административно до глобално политическо ниво. Границите на моралното се сливат и размиват по ръба на законното. От тая гледна точка евала на тоя умен човек. От друга страна арменеца си гледа келепира разбира се. Та оставете го на мира, кервана си върви, по-добре да спира и на нашия оазис.
31 Май 2007 09:19
Сдве думи ирменчето било "наше момче" при това "кадърно", също кат ония в Лондона и другаде.
31 Май 2007 10:17
Сърдечен привет г-н Манукян от един ваш студент /преподавахте ми философия във ВМЕИ /
31 Май 2007 10:28
Чичо Фичо, гепи джокер да се радваш – президентът на БАБЦ беше човекът на Мултигруп в САЩ, посредствена (за разлика от Манукян) и амбициозна личност, МЕИ-ст и ВАВТ-аджия в същност в края на деня МВР-ДС-ПГУ-НТР. В тази служба имаше доста кадърни хора, които след обръщането на палачинката намериха своята успешна реализация с/без превербовка от ЦРУ.
В бизнеса има фронтмени (издатели/плямпачи), дето за жълти стотинки по поръчка вдига шум и дисижън мейкърс (мен ъф екшън) пръфешънълз дето вършат работа тихо и кротко, поддържайки нисък профил и кискайки се радостно обират парсата.
31 Май 2007 11:41
ДОК, наистина така всеки може да пише статии - в тази авторът дори не си е направил труда да добави поне 1-2 свои изречения
31 Май 2007 11:45
Абе наистина, ако съдим по броя на фирмите, този сигурно е голем мошеник!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД