:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Наши сводници напират за доброволна екстрадиция

С два случая на доброволно желание за екстрадиция се сблъска вчера Варненският окръжен съд. Най-напред съпрузите Хасан (49 г.) и Зина (47) Зампир от Варна поискаха да бъдат предадени на френските власти. Впоследствие и варненецът Щилиян Алексиев (34 г.) изрази готовност да замине за Белгия. Те бяха задържани от българските власти по силата на европейска заповед за арест.

И в двата случая става дума за хора, осъдени задочно за трафик на жени. Желанието им да се предадат е продиктувано от факта, че в съответните страни ще има нов процес, където те могат да докажат невинността си. Съдбата им ще стане ясна за не повече от месец-два, защото съдебното производство във Франция и Белгия е значително по-кратко. Ако обаче не желаят да заминат, рискуват да лежат дълго в българските арести, без да бъде ясна съдбата им. У нас процедурата по екстрадиция на базата на европейската заповед за арест може да отнеме и 90 дни.

Семейство Зампир бяха задържани във Варна на 17 юли. Те са уличени от множество турски и български граждани и от проститутки като организатори, а Хасан - и като основна фигура в мрежа за проституция на жени, съобщиха от съда. Каналът захранвал предимно градовете Орлеан, Блоа, Тур, Лион и Мец. В началото на тази година те получили призовки да се явят на дело през юни пред съда в Орлеан, но и двамата имали здравословни проблеми и изпратили болнични листове. Екстрадицията им е поискана от Франция във връзка с 10-годишните присъди, които съдът в Орлеан им наложил.

Щилиян Алексиев пък е осъден на 4 години в Брюксел. Според задочната присъда той е бил част от българска мрежа за износ на пълнолетни и непълни момичета. От момента на задържането си обаче варненецът твърди, че няма нищо общо с осъденото в Брюксел лице и че изгубил паспорта си преди периода на престъплението.
5
3334
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
04 Август 2007 02:42
"От момента на задържането си обаче варненецът твърди, че няма нищо общо с осъденото в Брюксел лице и че изгубил паспорта си преди периода на престъплението."
Тез байганьовскиномера могта да минат само в БГ съд!
04 Август 2007 07:59
Аз се бях притеснил за Бай Хасан , че нещо го фана липсата , но той бил добре по Варненско.
04 Август 2007 10:10
Най-вероятно тези красиви хора са набелязани от някого за отстрел и търсят местенце да се скрият. ...
Нещо като Митьо Очите..
04 Август 2007 11:55
Съдбата им ще стане ясна за не повече от месец-два, защото съдебното производство във Франция и Белгия е значително по-кратко. Ако обаче не желаят да заминат, рискуват да лежат дълго в българските арести....


Е, щом и престъпниците осъзнаха негативите на правосъдната ни система, няма нужда от доклади на ЕК по въпроса.
05 Август 2007 07:48
"българска мрежа за износ на пълнолетни и непълни момичета." - Това направо цепи мрака...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД